Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo to się dzieje z tym moim dzieckiem???? Czy to mozliwe że najada sie w doslowie 6/7 minut intensywnego ssania?? Bo po tym czasie to jakby diabeł w niego wstąpił...
Juze dzisiaj nawet mu to mleko ściągnęła żeby tylko wiecej zjadł, ale co z tego jak przy moim mleku nawet w butli po chwili się wscieka i zaczyna mu w brzuchu tak zaczyna burczec. Jak mu podam modyfikowane mleko to spokojnie zje i nic się w brzuchu nie dzieje. Myślę ze nawet jakby mu moje mleko nie pasowało ze wzgledu że cos zjadłam to reakcja byłaby po czasie a nie tak juz w czasie ssania. -
Fasolka77 wrote:Daffi co to jest nieutulony placz mózgowy??? Jezu!???
Kochana placz przy kolce to jest nic..
Ona sie darla 2 godziny cala sztywna jakby ja ze skory obdzierali.. I może wam sie wydać to niemożliwe ale ona ani na sekunde nie przestala plakac.. Ja nosilam tulilam plakalam razem z nia i dzwonilam do przychodni zapytać co sie dzieje! Powiedzieli ze jak nie przestanie do pol godz to przyjechać.. Ale po tej pol godzinie minelo łącznie juz 2 i dziecko zaczelo sie uspokajac.
Miala potem az takie wybroczyny na buzi od tego placzu. Po tym szczepieniu za kazdyn razem w domu po kazdej szczepionce dawalam czopek przeciwbólowy. To byl juz paniczny strach. -
Daffi wrote:To jest jeden z NOPow ktory zaliczyla Julcia po krztuscu tym pelnokomorkowym co jest w pakiecie szczepień NFZ.
Kochana placz przy kolce to jest nic..
Ona sie darla 2 godziny cala sztywna jakby ja ze skory obdzierali.. I może wam sie wydać to niemożliwe ale ona ani na sekunde nie przestala plakac.. Ja nosilam tulilam plakalam razem z nia i dzwonilam do przychodni zapytać co sie dzieje! Powiedzieli ze jak nie przestanie do pol godz to przyjechać.. Ale po tej pol godzinie minelo łącznie juz 2 i dziecko zaczelo sie uspokajac.
Miala potem az takie wybroczyny na buzi od tego placzu. Po tym szczepieniu za kazdyn razem w domu po kazdej szczepionce dawalam czopek przeciwbólowy. To byl juz paniczny strach.
Straszne!!! Biedna Julka...Fasolka77
-
My dziś dzień poza domem😀😀😀
Jak wyszliśmy o 12 tak wróciliśmy ok.20 😀
Pierwsza wyprawa pociągiem za Nami i to super sprawa bo żeby dojść na pociąg potrzebujemy ok.35 min.to akurat Mały zasnął a potem 15 min.pociągiem do centrum i byliśmy na miejscu.Autobusem odpada bo raz,że upał a dwa jechalibyśmy ok.40min.
Mały albo spał albo rozglądał się z zaciekawieniem po wszystkich nowych miejscach i ogólnie był bardzo spokojny😉
Dzień dziecka cudownie spędziliśmy po prostu❤ na powrocie spacer był troszkę przyspieszony bo zbliżała się pora kąpieli ale Natanek w najlepsze dalej się rozglądał i czekał na mycie i jedzonko😉
W końcu zaliczyliśmy shopping we 4 ale i tak nie kupiłam wszystkiego co trzeba...
Na tą chwilę stwierdzam,że miałam kupionych za dużo budy z długim rękawem a za mało z krótkim i ogólnie za mało letnich rzeczy i teraz nam brakuje.
Swoją drogą kupiłam 38 szt.body z długim rękawem nie wiem po co😂😂😂😂 tak samo jak 34 szt.półśpiochów😂i są niestety pojedyncze sztuki,których nie miał na sobie...Mój mąż stwierdził,że jestem wariatką😂😂😂
Muszę nadrobić zakupy letnie dla Małego...
Wracam do nadrabiania Was😉😀Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
Nadal nie podałam nowego mleka...jakoś boję się tej zamiany...
Kupiłam klasycznego Hippa i ciągle się nie odważyłam podać😑
Dziś karmilismy się gotowymi buteleczkami prosto z półki sklepowej😉😉😉😉uważam to za genialne rozwiązanie😉😉😉
Ps.
doczytałam posta Karmelki o tym,że siostra zdaję się stwierdziła,że karmienie mm jest dla bogatych😂😂😂no...w tym temacie mogę dodać tyle,że znajoma z pracy zapytała mnie widząc mnie w Rossmanie przy okazji zakupów i robiąc skan moich zakupów dlaczego karmię takim drogą Bebą zamiast tanim Hippem...
raz,że doslownie wkurwiła mnie skanem moich zakupów to dwa ja nie wiem skąd u ludzi wzięło się takie rozliczanie innych...
Ja wyznaję zasadę, że nie zaglądam ludziom do portmonetki,do wyra i nigdzie w sumie bo szczerze-mnie to kij obchodzi...
Chyba jej się mega głupio zrobiło kiedy powiedziałam,że jakby tego było trzeba to piłby mleko i za 100e bo to moje dziecko...
Rety...No jak ja nie cierpię takich ocen...
Każdy kupuje to co może i chce i nikogo nie powinno to i interesować...🤬🤬🤬
ja takich sytuacji mogłabym Wam dziewczyny naopowiadać tysiąc i to od czasu jak żyje w sumie na obczyźnie i są to sytuacje TYLKO dotyczące relacji między Polakami...
Bo tu naprawdę Polak Polakowi wilkiem...
Zostało skomentowane i to,że dziecko ma wózek za 1600e i to,że córka nosi tylko firmowe ciuchy i że po co kupować bluzę za 90e skoro wyrośnie itd...
Że okulary dla dziecka za 400e to za dużo...
Powiem Wam,że bie bez powodu uciełam kontakty z rodakami tu do minimum...
Męczyło mnie to na każdym kroku...Bo kto upoważnia obce osoby do zaglądania do mojej kieszeni?
Mąż jeszcze przed przyjazdem tutaj uprzedzał mnie,że moje zdanie nt.ludzi bardzo się zmieni.Nie wierzyłam.Do czasu.Wystarczyła pierwsza praca i jedna Polka w teamie... -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Z tego co wiem na te typy oprócz b i C szczepi sie po roku dopiero przynajmniej tak mam na rozpisce z punktu szczepień. Mi mówili że najpierw na b żeby zaszczepić
-
nick nieaktualnyMamaAga w DE HiPP jest tani a w PL drogi ...od taka Polska 😂😂 ja pierdziele.
Ja jak kupiłam cybexa to tylko rodzina mojego męża zadawała pytania nie na miejscu. Zresztą do tej pory co nie kupię to pierwsze co pytają o cenę...a drugie pytanie skąd my bierzemy te pieniądze...no kurwa wysiaduje je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:52
-
DorotaAnna wrote:Z tego co wiem na te typy oprócz b i C szczepi sie po roku dopiero przynajmniej tak mam na rozpisce z punktu szczepień. Mi mówili że najpierw na b żeby zaszczepić
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dziś też intensywny dzień mieliśmy. Byliśmy na fizjoterapii (ale tylko konsultacja, ćwiczenia zaczniemy od przyszłego tygodnia) a później wpadli znajomi, każdy z dzieckiem
było wesoło
Niestety za szybko się z kupa i pochwaliłam, dzisiaj ani jednej Mała nie zrobiła. I od razu wieczorem bardziej marudna. Albo to wina jednego toffifee które wczoraj zjadłam, albo tego syropu albo taki jej urok. Muszę wprowadzić wodę, tylko jak raz próbowałam to nie była zbyt chętna -
Karmelllka90 wrote:MamaAga w DE HiPP jest tani a w PL drogi ...od taka Polska 😂😂 ja pierdziele.
Ja jak kupiłam cybexa to tylko rodzina mojego męża zadawała pytania nie na miejscu. Zresztą do tej pory co nie kupię to pierwsze co pytają o cenę...a drugie pytanie skąd my bierzemy te pieniądze...no kurwa wysiaduje je.
U mnie moja rodzina nigdy nic nie komentowala bo wiedzą ,że na wszystko sami pracujemy...Za to męża rodzina już owszem ale oni to inna bajka😂
-
Karmelllka90 wrote:MamaAga w DE HiPP jest tani a w PL drogi ...od taka Polska 😂😂 ja pierdziele.
Ja jak kupiłam cybexa to tylko rodzina mojego męża zadawała pytania nie na miejscu. Zresztą do tej pory co nie kupię to pierwsze co pytają o cenę...a drugie pytanie skąd my bierzemy te pieniądze...no kurwa wysiaduje je.
bo to chyba jest podobna cena wg przeliczania ceny z Rossmana🤔 -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:To jest ta na rzadziej występujace meningokoki masz 3 dawki?
niemowlęta w wieku od 6 tygodni do <6 miesięcy: 2 dawki szczepienia podstawowego w schemacie 0, 2 miesiące + 1 dawka przypominająca (w wieku ≥12 miesięcy w odstępie ≥2 miesięcy od podania poprzedniej dawki) [schemat 2+1]
Tak mam.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Cudnie.. Przychodzi Julka i mowi mama nie mogę spać. To doradzam uchyl sobie okno wpuśc swierze powietrze i to robi ale mowi ze od godz nie moze spac pyta czy przyjdę pogadać z nia na roznr ciekwer tematy.. Szczerze? Padam na ryjek.. Zaraz maly ssak wstanie na karmienie alr mowie daj czolo.. Dotykam i mi za cieple. Mierze temp 37.6 pięknie.. Poszla do pokoju z termometrem i wraca bo jednak coś ją boli i jest to gardlo. Zas strach o Filipa.. Smutek ze ons cierpi
a ja nie wiem jak sie rozdwoic..
-
Daffi może to tylko chwilowe i Julce przejdzie jak się wygrzeje i wyleczy troszkę.
A jak to mleko? Próbowałaś?
Daffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️