X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - u nas zielona kupa się zdarza co jakiś czas i nic z tym się nie robi. Taka kupa przy kp może się zdarzyć i jeśli nie jest tak że trwa dłużej i się powtarza to to jest norma.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, długo czeka się od nich na przesyłkę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, długo czeka się od nich na przesyłkę ?
    Ja raz czekałam 2 dni a raz 4 dni.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a waga się na razie nie przejmuj, one nie są dokładne. Jutro u lekarza wszystko się okaże.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A u nas dalej anty-smoczek. W żaden sposób go nie chce alee .. wczoraj i przedwczoraj zauważyłam, że zaczyna ssać kciuka. Wkłada do buzi całą rączkę ale jak się uda jej chwycić tylko kciuka, to jest szczęśliwa i tak sobie ssie chwilę.
    u nas maly ssak ssie wszysko ..ogolnie mam bibsa kulke..ale na chrzciny dostal lovi anatomiczny i tez lubi :)ssak pelna geba :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy KP można brać antybiotyk typu Amotaks ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    15 kropli przed każdym karmiemiem
    Dzieki😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj próbuje z Bibsem, bo Avent nie przeszedł. ale u mnie każde dziecko niesmoczkowe było, więc na cuda nie liczę...
    z jednej strony fajnie, że chociaż czymś się zajmuje, a z drugiej jak się przyzwyczai to ciężko potem będzie oduczyć - smoczka można schować, a kciuka nie...

Mój gardzi Avent, Bibsa nawet nie wie jak ssac, za to zwykle Tommee Tippe ciagnie chetnie i sie uspokaja :)

espoir lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, chce coś zamówić ze nexta, i nawet kapelusz tam znalazłam, tylko nie wiem jak się wstrzelić z rozmiarem. Napisane tam, że 56-62(UK do 3 miesięcy), Marcela miała 2 tyg temu 61 cm. Nie wiem czy brać ten rozmiar, czy 62-68.
    Ja bym brała większy. My mieliśmy kombinezon, rampersy, spodenki na „rozmiar” 0-3msc i byly bardzo male bo nie ma jeszcze 2msc a kombinezon za maly

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasola jak tak czytam to zielona kupa może mieć związek z żółtaczka. A jeśli jest zielona kupa sluz a nawet nitki krwi wysypka na ciele to znowu nadwrażliwość na coś z mleka matki

Też to czytałam ale nie widzę śluzu ani krwi no są takie w sumie zielono żółte bilirubina 6 więc jest okej
    kupiliśmy klimatyzator!!!!

Kiwona, Mama36, malutka_mycha, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
    My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
    W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
    Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może??

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy przy KP można brać antybiotyk typu Amotaks ?
    Z tego co widzr to to samo co duomox a duomox mozna i w ciazy i przy kp.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
    My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
    W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
    Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może??

Doustna to Rotawirus(Rotarix), 2 dawki, cena za dwie to koszt około 600 zł, za pierwszą dawkę płaciłam 290.

Sansivieria lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka a waga się na razie nie przejmuj, one nie są dokładne. Jutro u lekarza wszystko się okaże.

Potem go ważyłam w innym miejscu i wyszło 4 300 więc teoretycznie jest okej

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepan śpi od 18, miała się kąpać i już dziś odpuścimy. A lewy cycek mi zaraz eksploduje.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocy laseczki.. U mnie jutro 2 st chłodniej.. Jakby raj 😉🤘

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że noc będzie spokojniejsza...😪😪😪😪😪😪😪😪😪
    najpiwrw płakał na spacerze,potem w domu i jeszcze po tym jak już tak pięknie spał...Winie za wszystko Lefax bo nie mam pomysłu od czego innego cały dzień tqk wyglądał...teraz po kąpieli nie dostał tego i odpukać śpi...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    I na dodatek jakk jedyna byłam sama! Cała reszta w parach mama plus tata plus dzidziuś. Nie żal tym ludziom wolnego na usg bioderek które trwa 5 min i nie boli? W każdym razie serio chyba myśleli że z jakiejś patologii jestem. Dobrze że miałam czas i się ogarnelam pojechałam pomalowana i dla odmiany nie opluta przez dziecko 😂
    Dorota może to nie kwestia poświęcania wolnego czasu tylko wygoda.
    Ja też na USG bioderek zabrałam ze sobą bratową żeby nie jechać sama z dzieckiem, a to z takiego powodu, że musiałam jechać samochodem a moje dziecko nie jest w samochodzie spokojne i potrzebna mi pomoc.
    Do przychodni w pobliżu chodzę sama i nie mam z tym problemu. Też uważam że nie ma sensu żeby mąż brał urlop żeby tylko pojechać z nami na badanie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Marcepan śpi od 18, miała się kąpać i już dziś odpuścimy. A lewy cycek mi zaraz eksploduje.
    Ja w takiej sytuacji nie budziłabym dziecka tylko odciągneła mleko z piersi i zostawiła poza lodówką. W końcu się obudzi i to pewnie niedługo, będziesz mieć od razu gotowe :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, obudziła się o 22.30 😊 teraz przysypia przy cycku 😊

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3410 3411 3412 3413 3414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ