X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - u nas zielona kupa się zdarza co jakiś czas i nic z tym się nie robi. Taka kupa przy kp może się zdarzyć i jeśli nie jest tak że trwa dłużej i się powtarza to to jest norma.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, długo czeka się od nich na przesyłkę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, długo czeka się od nich na przesyłkę ?
    Ja raz czekałam 2 dni a raz 4 dni.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a waga się na razie nie przejmuj, one nie są dokładne. Jutro u lekarza wszystko się okaże.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A u nas dalej anty-smoczek. W żaden sposób go nie chce alee .. wczoraj i przedwczoraj zauważyłam, że zaczyna ssać kciuka. Wkłada do buzi całą rączkę ale jak się uda jej chwycić tylko kciuka, to jest szczęśliwa i tak sobie ssie chwilę.
    u nas maly ssak ssie wszysko ..ogolnie mam bibsa kulke..ale na chrzciny dostal lovi anatomiczny i tez lubi :)ssak pelna geba :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy KP można brać antybiotyk typu Amotaks ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    15 kropli przed każdym karmiemiem
    Dzieki😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj próbuje z Bibsem, bo Avent nie przeszedł. ale u mnie każde dziecko niesmoczkowe było, więc na cuda nie liczę...
    z jednej strony fajnie, że chociaż czymś się zajmuje, a z drugiej jak się przyzwyczai to ciężko potem będzie oduczyć - smoczka można schować, a kciuka nie...

Mój gardzi Avent, Bibsa nawet nie wie jak ssac, za to zwykle Tommee Tippe ciagnie chetnie i sie uspokaja :)

espoir lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, chce coś zamówić ze nexta, i nawet kapelusz tam znalazłam, tylko nie wiem jak się wstrzelić z rozmiarem. Napisane tam, że 56-62(UK do 3 miesięcy), Marcela miała 2 tyg temu 61 cm. Nie wiem czy brać ten rozmiar, czy 62-68.
    Ja bym brała większy. My mieliśmy kombinezon, rampersy, spodenki na „rozmiar” 0-3msc i byly bardzo male bo nie ma jeszcze 2msc a kombinezon za maly

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasola jak tak czytam to zielona kupa może mieć związek z żółtaczka. A jeśli jest zielona kupa sluz a nawet nitki krwi wysypka na ciele to znowu nadwrażliwość na coś z mleka matki

Też to czytałam ale nie widzę śluzu ani krwi no są takie w sumie zielono żółte bilirubina 6 więc jest okej
    kupiliśmy klimatyzator!!!!

Kiwona, nick nieaktualny, malutka_mycha, martusiawp, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
    My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
    W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
    Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może??

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy przy KP można brać antybiotyk typu Amotaks ?
    Z tego co widzr to to samo co duomox a duomox mozna i w ciazy i przy kp.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
    My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
    W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
    Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może??

Doustna to Rotawirus(Rotarix), 2 dawki, cena za dwie to koszt około 600 zł, za pierwszą dawkę płaciłam 290.

Sansivieria lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka a waga się na razie nie przejmuj, one nie są dokładne. Jutro u lekarza wszystko się okaże.

Potem go ważyłam w innym miejscu i wyszło 4 300 więc teoretycznie jest okej

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepan śpi od 18, miała się kąpać i już dziś odpuścimy. A lewy cycek mi zaraz eksploduje.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocy laseczki.. U mnie jutro 2 st chłodniej.. Jakby raj 😉🤘

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że noc będzie spokojniejsza...😪😪😪😪😪😪😪😪😪
    najpiwrw płakał na spacerze,potem w domu i jeszcze po tym jak już tak pięknie spał...Winie za wszystko Lefax bo nie mam pomysłu od czego innego cały dzień tqk wyglądał...teraz po kąpieli nie dostał tego i odpukać śpi...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    I na dodatek jakk jedyna byłam sama! Cała reszta w parach mama plus tata plus dzidziuś. Nie żal tym ludziom wolnego na usg bioderek które trwa 5 min i nie boli? W każdym razie serio chyba myśleli że z jakiejś patologii jestem. Dobrze że miałam czas i się ogarnelam pojechałam pomalowana i dla odmiany nie opluta przez dziecko 😂
    Dorota może to nie kwestia poświęcania wolnego czasu tylko wygoda.
    Ja też na USG bioderek zabrałam ze sobą bratową żeby nie jechać sama z dzieckiem, a to z takiego powodu, że musiałam jechać samochodem a moje dziecko nie jest w samochodzie spokojne i potrzebna mi pomoc.
    Do przychodni w pobliżu chodzę sama i nie mam z tym problemu. Też uważam że nie ma sensu żeby mąż brał urlop żeby tylko pojechać z nami na badanie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Marcepan śpi od 18, miała się kąpać i już dziś odpuścimy. A lewy cycek mi zaraz eksploduje.
    Ja w takiej sytuacji nie budziłabym dziecka tylko odciągneła mleko z piersi i zostawiła poza lodówką. W końcu się obudzi i to pewnie niedługo, będziesz mieć od razu gotowe :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, obudziła się o 22.30 😊 teraz przysypia przy cycku 😊

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3410 3411 3412 3413 3414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ