Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u nas maly ssak ssie wszysko ..ogolnie mam bibsa kulke..ale na chrzciny dostal lovi anatomiczny i tez lubi :)ssak pelna gebaKarollinax26 wrote:A u nas dalej anty-smoczek. W żaden sposób go nie chce alee .. wczoraj i przedwczoraj zauważyłam, że zaczyna ssać kciuka. Wkłada do buzi całą rączkę ale jak się uda jej chwycić tylko kciuka, to jest szczęśliwa i tak sobie ssie chwilę.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:ja dzisiaj próbuje z Bibsem, bo Avent nie przeszedł. ale u mnie każde dziecko niesmoczkowe było, więc na cuda nie liczę...
z jednej strony fajnie, że chociaż czymś się zajmuje, a z drugiej jak się przyzwyczai to ciężko potem będzie oduczyć - smoczka można schować, a kciuka nie...
Mój gardzi Avent, Bibsa nawet nie wie jak ssac, za to zwykle Tommee Tippe ciagnie chetnie i sie uspokaja
espoir lubi tę wiadomość

-
Ja bym brała większy. My mieliśmy kombinezon, rampersy, spodenki na „rozmiar” 0-3msc i byly bardzo male bo nie ma jeszcze 2msc a kombinezon za malyKarollinax26 wrote:Dziewczyny, chce coś zamówić ze nexta, i nawet kapelusz tam znalazłam, tylko nie wiem jak się wstrzelić z rozmiarem. Napisane tam, że 56-62(UK do 3 miesięcy), Marcela miała 2 tyg temu 61 cm. Nie wiem czy brać ten rozmiar, czy 62-68.

-
Karmelllka90 wrote:Fasola jak tak czytam to zielona kupa może mieć związek z żółtaczka. A jeśli jest zielona kupa sluz a nawet nitki krwi wysypka na ciele to znowu nadwrażliwość na coś z mleka matki
Też to czytałam ale nie widzę śluzu ani krwi no są takie w sumie zielono żółte bilirubina 6 więc jest okej
kupiliśmy klimatyzator!!!!
Kiwona, Mama36, malutka_mycha, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może?? -
Sansivieria wrote:U nas też raz była zielona kupa i to był dzień z większym płaczem. Przy "jajecznicy" jest lepiej!
My dziś po szczepieniu. 4 wklocia! Mała rozplakala się od razu przy pierwszym, a ja zaraz za Nią! Poczerwieniala na twarzy i była przerażona a ja nic nie mogłam Jej pomóc. Jak wzięłam Ją na ręce to od razu ucichla, biedne Maleństwo 😢
W domu dałam Jej czapek bardziej z myślą łagodzenia bólu niż zbicia gorączki bo jej nie miała. Kąpiel odbyła się normalnie i zasnęła też w miarę szybko. Zobaczymy jak noc...
Która szczepionka jest podawana doustnie? Ile kosztuje i ile jest dawek, wiecie może??
Doustna to Rotawirus(Rotarix), 2 dawki, cena za dwie to koszt około 600 zł, za pierwszą dawkę płaciłam 290.
Sansivieria lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieje,że noc będzie spokojniejsza...😪😪😪😪😪😪😪😪😪
najpiwrw płakał na spacerze,potem w domu i jeszcze po tym jak już tak pięknie spał...Winie za wszystko Lefax bo nie mam pomysłu od czego innego cały dzień tqk wyglądał...teraz po kąpieli nie dostał tego i odpukać śpi...
-
Dorota może to nie kwestia poświęcania wolnego czasu tylko wygoda.DorotaAnna wrote:I na dodatek jakk jedyna byłam sama! Cała reszta w parach mama plus tata plus dzidziuś. Nie żal tym ludziom wolnego na usg bioderek które trwa 5 min i nie boli? W każdym razie serio chyba myśleli że z jakiejś patologii jestem. Dobrze że miałam czas i się ogarnelam pojechałam pomalowana i dla odmiany nie opluta przez dziecko 😂
Ja też na USG bioderek zabrałam ze sobą bratową żeby nie jechać sama z dzieckiem, a to z takiego powodu, że musiałam jechać samochodem a moje dziecko nie jest w samochodzie spokojne i potrzebna mi pomoc.
Do przychodni w pobliżu chodzę sama i nie mam z tym problemu. Też uważam że nie ma sensu żeby mąż brał urlop żeby tylko pojechać z nami na badanie

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Ja w takiej sytuacji nie budziłabym dziecka tylko odciągneła mleko z piersi i zostawiła poza lodówką. W końcu się obudzi i to pewnie niedługo, będziesz mieć od razu gotoweKarollinax26 wrote:Marcepan śpi od 18, miała się kąpać i już dziś odpuścimy. A lewy cycek mi zaraz eksploduje.

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN