X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szumisiu baterie padly:p
    Na szybko sciagalam apke w nocy z kolysankami.. I rewelka.. Ma kilka opcji my wzięliśmy uspokajajace i mlody odlatywal po karmieniach w mig. Dzieki Bogu ze mamy taka erę smartfonow i internetow..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 07:22

Fasolka77, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Na szybko sciagalam apke w nocy z kolysankami.. I rewelka.. Ma kilka opcji my wzięliśmy uspokajajace i mlody odlatywal po karmieniach w mig. Dzieki Bogu ze mamy taka erę smartfonow i internetow..
    No dokładnie! Co to za apka?
    I jak się czujesz?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to fakt!!! Ale ja mam taką karuzele gdzie włącza się opcje cichych kokysanek.. I on je uwielbia i przy nich zasypia. Góra karuzeli jest ściągana i zostaje sama pozytywką jakby.
    Ale z telefonu puszczam mu w ciągu dnia i śpiewam z telefonem żeby dziecko nie doznalo jakiegoś szoku od mojego spiewu 🤣🤣🤣
    Wiecie.. W brzuchu to trochę tlumilo 😜

Kiwona, Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mówiłam, że Marcelinie nic oprócz witaminy D nie podaję 😊

U nas wczoraj wieczór był spoko, zasnęła o 18, obudziła się o 22.30. Zjadła, zasnęła przy cycku i spała do 5. Od 5 już nie śpi, może jakiś problem z kupą, bo się napinała wcześniej i wyszedł tylko jeden marny bąk ale póki co humor nie najgorszy 😊

Sansivieria lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jakoś trzymam do 19-20 jak maly zaśnie na noc to ja też już ledwo na nogach stoję. Ale u Mamy19 to jest 3 dziecko chciałam przypomnieć przy trzecim też będziemy napitalać w gry po nocach XD ale powiem Wam że teraz już oprócz ogarniania rzeczywistości w ciągu dnia zaczynam znajdować czy na oglądanie- i pierwszy raz dwa dni temu włączyłam youtube nadrobiłam w dwa dni dużo zaległości a dzisiaj już się przymierzam do netflixa XD

Mama36, Fasolka77, Tysia89, martusiawp, Kiwona, Paula 90, Kasiulka90, espoir, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci robią regularnie kupę? Ale tak serio regularnie. Mój codziennie powinien zjeść 7-8 zawsze budzi się chwile przed 7 (dzisiaj 6.45) i albo od razu robi kupę albo chwile się bawimy i wtedy robi kupę. I to tak już z tydzień. Zaraz mu przejdzie pewnie ta regularność...

Mama36, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy Wasze dzieci robią regularnie kupę? Ale tak serio regularnie. Mój codziennie powinien zjeść 7-8 zawsze budzi się chwile przed 7 (dzisiaj 6.45) i albo od razu robi kupę albo chwile się bawimy i wtedy robi kupę. I to tak już z tydzień. Zaraz mu przejdzie pewnie ta regularność...
    Ejjjj nie chcialam tych kup polubić w sumie hihi

Mój robi w sumie codziennie albo co dwa dni o 15...
    Ale ostatnio zrobił w pon o 11 a potem wczoraj dopiero o 15

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Twoje polubiłam a co 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A ja Twoje polubiłam a co 😂
    🤣🤣🤣🤣🙈

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam ostatnio mojego Malego, ze się chłopaczyna ogarnął i już się nie drze całymi dniami a tymczasem od 2 dni mamy powtórkę z rozrywki. Aż się dziwie, ze żaden sąsiad nie zadzwonił jeszcze na policję, albo nie przyszedł sprawdzić, czy ja dziecka przypadkiem ze skory nie obdzieram...

Aż się sama zaczęłam sypać. Nie mam czasu nawet zjeść wiec często pierwszy posiłek jem dopiero jak mój mąż wróci z pracy i przejmie Małego. Podejrzewam, ze to przez to i przez przemęczenie bo kłuje mnie serce, bolą kolana, mam skore sucha jak wiór i na dodatek zrobienie kupy to męka bo boli w chuj i jeszcze ta krew...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota moja młoda też robi kupy w podobnych godzinach, niestety najczęściej w nocy więc się rozbudza ☹️

U nas od wczoraj trochę lepiej, można odłożyć do łóżeczka i śpi dłużej niż 15 minut 😉 chociaz bardzo niespokojnie i budzi co około pół h czy godzinę ale to pewnie przez ten upał... Na szczęście wystarczy przytulić i szybko odpływa. Je też częściej bo co 2 h, tylko w nocy ma dłuższe przerwy.

Wczoraj była u nas położna na ostatniej wizycie, młoda waży już 5180 😃 więc przez tydzień przybrała 250 g.

A dziś moja starsza jedzie na pierwszą wycieczkę autobusem za miasto 🙉🙉🙉 stresuje się jak ona to zniesie bo jednak jeszcze 4 lat nie ma więc to maluszek 😉 od rana była bardzo przejęta tym wyjazdem. Ja na pierwsze wycieczki to w podstawówce jeździłam a tu już w przedszkolu. Masakra

Dziewczyny a kiedy możemy zacząć ćwiczyć po cc? Wiem że na miesnie brzucha nie wolno na razie robić ćwiczeń ale jakies inne lajtowe?

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już lekarz pozwolil a jestek po 3 cc... Ale na razie nie mam czasu

estrella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Ja nie zwracam uwagi o której uwali... Ważne że uwali ;) nie podoba mi się jedynie, że cisnie baki nad ranem bo zawsze mam stresa, że te bąki go rozbudza na dobre i po spaniu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:17

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Pochwalilam ostatnio mojego Malego, ze się chłopaczyna ogarnął i już się nie drze całymi dniami a tymczasem od 2 dni mamy powtórkę z rozrywki. Aż się dziwie, ze żaden sąsiad nie zadzwonił jeszcze na policję, albo nie przyszedł sprawdzić, czy ja dziecka przypadkiem ze skory nie obdzieram...

Aż się sama zaczęłam sypać. Nie mam czasu nawet zjeść wiec często pierwszy posiłek jem dopiero jak mój mąż wróci z pracy i przejmie Małego. Podejrzewam, ze to przez to i przez przemęczenie bo kłuje mnie serce, bolą kolana, mam skore sucha jak wiór i na dodatek zrobienie kupy to męka bo boli w chuj i jeszcze ta krew...

Biedna :( tule!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:34

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak zdrówko? Tabsy pomogły czy szykujesz się pod nóż?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u mnie też to tak przeważnie wygląda.. budzi się bo to pierdy męczą,tak koło 5:30 chwilę stekamy ,czasem jeszcze zaśnie. Później znów pora jedzenia i wtedy już czasem w trakcie jedzenia wali se kupke. Tak między 6:30 A 7:30 😀

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No dokładnie! Co to za apka?
    I jak się czujesz?
    Lullabo.

Ja dzis czuje sie juz naprawde super. Cycek jeszcze troszke boli ale jak naly oprozni albo odciagne to mam juz ulge totalna. Najgorsze chyba mam za soba ale muszę znow rozkrecic laktacje bo mam znacznie mniej mleka.

Mama36, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No to fakt!!! Ale ja mam taką karuzele gdzie włącza się opcje cichych kokysanek.. I on je uwielbia i przy nich zasypia. Góra karuzeli jest ściągana i zostaje sama pozytywką jakby.
    Ale z telefonu puszczam mu w ciągu dnia i śpiewam z telefonem żeby dziecko nie doznalo jakiegoś szoku od mojego spiewu 🤣🤣🤣
    Wiecie.. W brzuchu to trochę tlumilo 😜
    My narazie nie inwestowalismy w karuzele bo wydawało nam sie to narazie zbedne. W lezaczku z tiny love sa jakies piosenki ale jakies nie ciekawe..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi jak zdrówko? Tabsy pomogły czy szykujesz się pod nóż?
    Nie szykuje sie pod nóż :)
    Wczoraj zjadlam obiad dwu daniowy i nie bolalo nic :) zjadam truskawki, nawet skusilam sie na tortille od turka bo M kupowal ale taką fit i łagodną i nic mi nie bylo.

DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas nad łóżeczkiem karuzela z Tiny Love robi robotę 💪🏼 Mała leży, śmieje się do niej, gada po swojemu .. i może tak godzinę leżeć, a ja w tym czasie mogę się pomalować jeśli trzeba gdzieś wyjść 😂

Kasiulka90, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3412 3413 3414 3415 3416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ