X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant mnie nie boli... jedynie jsl córka z zaskoczenia mnie ugryzie ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, rota daje w kość, bo brzuszek ppbolewa i kupy są raz twarde a raz smierdzaca sraczka, za przeproszeniem. No i pewnie przesuną nam się szczepienia, bo mamy mieć za tydzień.
    Chce_byc_mama ja też czekam, aż młody podrosnie, bo ten czas jest dla nas trudny. Co kto lubi 😉

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mamy kp czy Was tez tak boli.Ja karmie przez kapturki a pierwsze 5 pociagniec to sikam po nogach potem cale karmienie czuje czasami mocnej boli czasami mniej ale jest to nieprzyjemne.
    mysle ze maly poprostu tak mocno ssie a czym staeszy tym ma wiecej sily

U mnie luzik

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was
    Daffi jak dobrze ze lepiej!

Ja właśnie czekam u gin na kontrole- jestem z młodym bo m nie ma wolnego póki co śpi zobaczymy...

Paula to odkrycie o komórkach przenoszonych z mlekiem matki dotyczy infekcji robaków jelitowych... jasne fajne i to ale to są tak ostre pasożyty ze obawiam się ze się nie sprawdzi dla zwykłych wirusów ale kto wie:D

Paula 90, Daffi, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - kp mnie nie boli i nie bolało. Nie miałam też podrażnień sutków itd.
    Od początku ciąży smarowałam lanolina i maltanem

stresant lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, biedny Kazio, mam nadzieję że szybko minie ten Rotawirus ...

Marcelina nie śpi od 5! Miała dwie drzemki po 15 min od tamtej pory, niedawno zasnęła mi na łóżku sama, nie na rączkach! Ale po 10 minutach psy zaczęły szczekać i tyle ze spania 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant - kp mnie nie boli i nie bolało. Nie miałam też podrażnień sutków itd.
    Od początku ciąży smarowałam lanolina i maltanem

mnie sutki nie bola , boli tylko jak maly ciagnie, czuje ze mi z pachy wyciaga mleko :)
    myslalam ze malo mleka i dlatego boli bo ciagnie puste...ale mleko kapie wiec jest....

nie wiem gdzie moze byc problem

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mnie sutki nie bola , boli tylko jak maly ciagnie, czuje ze mi z pachy wyciaga mleko :)
    myslalam ze malo mleka i dlatego boli bo ciagnie puste...ale mleko kapie wiec jest....

nie wiem gdzie moze byc problem
    Jak masz tak dlugi czas to pewnie nie będzie to ale mnie na dzien przed tym zastojem i goraczka wlasnie przeszywal taki bol.. Nie byl przyjemny az zaciskalam zeby i zastanawialam się co tak ciagnie i boli.. Jednak wolalabym sie o tym nie przekonac z perspektywy czasu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przez ten upał nie chce za bardzo jeść :/ zjadła 55 ml i poszła spać na mnie . Może się wyspi dobrze że moje mieszkanie jest chłodne i przewiewne bo pewnie bym się stopiła z nią na sobie.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
    Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
    Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?

Tysia89 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, Kazik ma rota i my nie używamy żadnych maseczek, rękawiczek, po prostu zwykła higiena jak zawsze i nic nam nie jest.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Ty karmisz i piersią i butelka? Mam problem, Nina jednak piersi nie chce :( jeszcze 2 tygodnie temu jadła a teraz nie ma szans. Nie wiem czy warto się umawiać z doradcą laktacyjnym :( a tak się cieszyłam że laktator pójdzie w kat.

Daffi super że wreszcie Cie nie boli :)

My dzisiaj byłyśmy w poradni kardiologicznej, na szczęście chociaż tam nam nic nie wykryli. Ale czekanie w tej duchocie wykancza. Mała z tego wszystkiego spała 4,5 h a ja nawet nie miałam jak jej wybudzić i nakarmić bo cały czas coś załatwialam.
    A fizjoterapeuta mnie wkurwi, chyba go zmienię chociaż taki dobry. Miałam do niego napisać w środę koło 11.odpisal dzisiaj czy mogę być na 17:45, a ja już kurna gości mam. I z nim takie umawianie, nic zaplanować nie można bo może jaśnie Pan znajdzie czas :/

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiewiórka, Kazik ma rota i my nie używamy żadnych maseczek, rękawiczek, po prostu zwykła higiena jak zawsze i nic nam nie jest.
    Ja też nic specjalnego w szpitalu nie robiłam.

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, ja bez rękawiczek, mycie rąk po każdej zmianie pampersa i pampersa w torebkę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka u nas też zwykla higiena. Nas uprzedzali, ze najwieksze ryzyko zarazenia jest w 7 dobie od podania.

Polcie tez wykanczaja upaly... donaga sie piersi co 1,5 - 2h ale chyba tyllo pic chce bo chwile pociumka i jej starcza. Na szczęście noce cale przesypia

Wiewióreczka, Bubek lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mucha u nas nie ma problemu z piersią czy butelka czy smoczkiem. Chyba jakbym ja pdpiela pod szlaucha ogrodowego też by zjadła.
    Ale ja bym się umowiła na twoim miejscu z CDL zawsze coś ci podpowie.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
    Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
    Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
    Bardzo drogie!! Ja w te upały zmieniam pampersa co godzinę maks co dwie. I w sumie zrobiłam zapasy bambiboo na promocję a zaraz się skończą 😯😯

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po gince! Mam zielone światełko na wszystko także ćwiczenia;)
    Młody spał tez cała powrotna drogę jestem w szoku! A gin żartowała ze julik jest już prawie taki duzy jak ja hahaha.

Nie wzięłam tabletek bo się boje hormonów przy kp - jak skończę zakładam spirale - ma któraś doświadczenie?

martusiawp lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźwa jak ludzie dziwnie się patrzą na "samotną" matkę z dzieckiem "na bioderkach", to jak na mnie się gapili, jak zobaczyli samotną ciężarną niosącą 2 torby do szpitala na cesarkę :P dobrze, że mało zwracałam uwagę, bo jeszcze bym się przejęła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:51

Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - niektóre kobiety tak mają. To nieprawda że kp powinno być bezbolesne.
    Jeśli wyeliminowane zostały problemy z wedzidelkami, chwytem oto i dalej boli to tak już raczej będzie.
    Ja w sumie mam czasem wrażenie jakby mi mleko z mózgu zasysał, ale to nie boli tylko czuć takie mocne zassanie.

Kasiulka90, Kasiulka90, stresant, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3414 3415 3416 3417 3418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ