Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi, rota daje w kość, bo brzuszek ppbolewa i kupy są raz twarde a raz smierdzaca sraczka, za przeproszeniem. No i pewnie przesuną nam się szczepienia, bo mamy mieć za tydzień.
Chce_byc_mama ja też czekam, aż młody podrosnie, bo ten czas jest dla nas trudny. Co kto lubi 😉 -
stresant wrote:mamy kp czy Was tez tak boli.Ja karmie przez kapturki a pierwsze 5 pociagniec to sikam po nogach potem cale karmienie czuje czasami mocnej boli czasami mniej ale jest to nieprzyjemne.
mysle ze maly poprostu tak mocno ssie a czym staeszy tym ma wiecej sily
U mnie luzikFasolka77

-
Witam Was
Daffi jak dobrze ze lepiej!
Ja właśnie czekam u gin na kontrole- jestem z młodym bo m nie ma wolnego póki co śpi zobaczymy...
Paula to odkrycie o komórkach przenoszonych z mlekiem matki dotyczy infekcji robaków jelitowych... jasne fajne i to ale to są tak ostre pasożyty ze obawiam się ze się nie sprawdzi dla zwykłych wirusów ale kto wie:D
Paula 90, Daffi, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Kiwona, biedny Kazio, mam nadzieję że szybko minie ten Rotawirus ...
Marcelina nie śpi od 5! Miała dwie drzemki po 15 min od tamtej pory, niedawno zasnęła mi na łóżku sama, nie na rączkach! Ale po 10 minutach psy zaczęły szczekać i tyle ze spania 😊
-
Paula 90 wrote:Stresant - kp mnie nie boli i nie bolało. Nie miałam też podrażnień sutków itd.
Od początku ciąży smarowałam lanolina i maltanem
mnie sutki nie bola , boli tylko jak maly ciagnie, czuje ze mi z pachy wyciaga mleko
myslalam ze malo mleka i dlatego boli bo ciagnie puste...ale mleko kapie wiec jest....
nie wiem gdzie moze byc problem
-
Jak masz tak dlugi czas to pewnie nie będzie to ale mnie na dzien przed tym zastojem i goraczka wlasnie przeszywal taki bol.. Nie byl przyjemny az zaciskalam zeby i zastanawialam się co tak ciagnie i boli.. Jednak wolalabym sie o tym nie przekonac z perspektywy czasu.stresant wrote:mnie sutki nie bola , boli tylko jak maly ciagnie, czuje ze mi z pachy wyciaga mleko

myslalam ze malo mleka i dlatego boli bo ciagnie puste...ale mleko kapie wiec jest....
nie wiem gdzie moze byc problem -
nick nieaktualny
-
My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
Tysia89 lubi tę wiadomość
-
Karmelka Ty karmisz i piersią i butelka? Mam problem, Nina jednak piersi nie chce
jeszcze 2 tygodnie temu jadła a teraz nie ma szans. Nie wiem czy warto się umawiać z doradcą laktacyjnym
a tak się cieszyłam że laktator pójdzie w kat.
Daffi super że wreszcie Cie nie boli
My dzisiaj byłyśmy w poradni kardiologicznej, na szczęście chociaż tam nam nic nie wykryli. Ale czekanie w tej duchocie wykancza. Mała z tego wszystkiego spała 4,5 h a ja nawet nie miałam jak jej wybudzić i nakarmić bo cały czas coś załatwialam.
A fizjoterapeuta mnie wkurwi, chyba go zmienię chociaż taki dobry. Miałam do niego napisać w środę koło 11.odpisal dzisiaj czy mogę być na 17:45, a ja już kurna gości mam. I z nim takie umawianie, nic zaplanować nie można bo może jaśnie Pan znajdzie czas
Daffi lubi tę wiadomość
-
Wiewiorka u nas też zwykla higiena. Nas uprzedzali, ze najwieksze ryzyko zarazenia jest w 7 dobie od podania.
Polcie tez wykanczaja upaly... donaga sie piersi co 1,5 - 2h ale chyba tyllo pic chce bo chwile pociumka i jej starcza. Na szczęście noce cale przesypia
Wiewióreczka, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo drogie!! Ja w te upały zmieniam pampersa co godzinę maks co dwie. I w sumie zrobiłam zapasy bambiboo na promocję a zaraz się skończą 😯😯Wiewióreczka wrote:My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
To ja już po gince! Mam zielone światełko na wszystko także ćwiczenia;)
Młody spał tez cała powrotna drogę jestem w szoku! A gin żartowała ze julik jest już prawie taki duzy jak ja hahaha.
Nie wzięłam tabletek bo się boje hormonów przy kp - jak skończę zakładam spirale - ma któraś doświadczenie?
martusiawp lubi tę wiadomość

-
kuźwa jak ludzie dziwnie się patrzą na "samotną" matkę z dzieckiem "na bioderkach", to jak na mnie się gapili, jak zobaczyli samotną ciężarną niosącą 2 torby do szpitala na cesarkę
dobrze, że mało zwracałam uwagę, bo jeszcze bym się przejęła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:51
Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyStresant - niektóre kobiety tak mają. To nieprawda że kp powinno być bezbolesne.
Jeśli wyeliminowane zostały problemy z wedzidelkami, chwytem oto i dalej boli to tak już raczej będzie.
Ja w sumie mam czasem wrażenie jakby mi mleko z mózgu zasysał, ale to nie boli tylko czuć takie mocne zassanie.
Kasiulka90, Kasiulka90, stresant, B_002 lubią tę wiadomość