Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Tak, w nocy też. Nawet 5 razy woła, więc połowę doby spędza z sutkiem w buzi. Już tyle osób mi doradzało, ale takie dziecko mi się trafiło, nic nie działa. Koleżanka mi wysłała pocztą kompresy multi mam, może pomogą. Położna twierdzi, że to grzybica piersi i mam smarować clotrimazolum. Chodzę od wczoraj w muszlach, ale jest to wkurzające, bo zapominam, że je mam, i jak się schylam, to mleko się wylewa ciurkiem na podłogę, już całe mieszkanie mi się klei, a nie mam możliwości zmyć podłogi. Octaniseptem też psikam, zwłaszcza ten gorszy.
Młody na moje oko nie ma pleśniawek, więc moim zdaniem to nie grzybica. Ale to lekarz określi w przyszłym tyg. W razie czego przepisze mi antybiotyk.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Na grzybicę przydałoby się zrobić wymaz. A nie możesz spróbować przejść na laktator na czas żeby wyleczyć sutki?
-
Moje dziecko to chyba chce wrócić do brzucha. Nawet jeśli już nie je, to musi leżeć (spać) na mnie, bo wszelkie próby odłożenia go kończą się płaczem. I tak już od kilku dni siedzę na kanapie, przenoszę się z nim na noc na łóżko, rano przenoszę się na kanapę i tak w kółko. Dobrze, że mąż jest cały czas z nami i robi śniadania, obiady i kolacje i mi podaje 😕
-
mysla.nieskalana wrote:Czytałam że u karmionego mm,już więcej niż 3 kupy powinny wzbudzić niepokój...bo też się martwiłam.
Hm no u mnie zrobił dzisiaj 2 plus takiego kleksa raczej ale kolor konsystencja normalne👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:My też dziś mieliśmy rota, pneumo 13 walentna i 5w1 i wzw. Filip był bardzo dzielny, tylko zaplakal i poszedł spać. Mam też pielęgniarka kazała uważać na kupy żeby się nie zarazić rota.
rotawirusy zaliczyliśmy 2 tygodniwe temu, ale pierwsze słyszę o tym by uważać z higiena po rotawirusach, dobrze, że Julo co 6-8 dni kupe robi. Chociaż ja i tak po każdej zmianie pieluchy myję ręce, w szpitalu to je dyzenfekowalam alkoholem i chyba z 3 tygodnie goiły mi się dłonie
-
nick nieaktualny
-
Przed Nami dopiero pierwsze szczepienie 12 czerwca .Juz sram w gacie😪😪😪😪 Młodej dawałam cyca na ukojenie a tu cyca od jakiś 2.5 tygodni nie daje choć czasem mam myśl by dać...
Dziś u nas spokojniej ale nie mówię o tym głośniej (czy jak piszę to też się liczy?🤔😂).Od rana mleko robimy na wodzie dla dzieci i zobaczymy czy to jakaś poprawę przyniesie...OBY❤
Wczoraj udawałam Korzeniowskiego wracając ze spaceru przez płacz Małego a dziś to już praktycznie biegłam bo nie dość,że deszcz to i burza nas złapała jak byliśmy kawał od domu.Niuniiś spał w najlepsze pod folią a ja wyglądałam jakbym prosto spod prysznica wyszła😂😂😂
Teraz śpi w najlepsze od 15 a ja zdążyłam ogarnąć sporo papierów i telefonów😉plus zrobić i zjeść obiad,piję kawę i lodzika podjadłam😋
Mam nadzieję,że po kolejnym karmieniu uda się wyjść na spacerek bez deszczumalutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Laski zrobiły mi się tak paskudnie ocierające uda o siebie że nie wiem jak rozwiązać problem z sukienkami 😫😫
Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Łącze się w bólu, mam to samo. Posmarowałam otarcia sudocremem i podzialalo 😂. Ale jak zapobiec otarciom nie wiem. Chyba schudnąć trzeba 🙈
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0278811002.html
Tyłek przesadnie się w tym nie pocia od kilku lat z powodzeniem zakładam to pod sukienki i spodniczki i problem otartych ud zniknął
trzeba się niestety liczyć ze względami estetycznymi, ale mi to nie przeszkadza
Lolka30, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mój mąż jedzie jutro na pogrzeb tego noworodka znajomych, o którym Wam pisałam... Spytał mnie, czy jedziemy wszyscy czy jak. Powiedziałam, że absolutnie nie będziemy im przybijać gwoździa do trumny widokiem naszego dzieciaczka. Smutno mi strasznie 😢
-
DorotaAnna wrote:Hm no u mnie zrobił dzisiaj 2 plus takiego kleksa raczej ale kolor konsystencja normalne
u nas takie bączki z niespodzianką to jest standard ....pytałam pediatry o takie lekko zielonkawe kupki i powiedział że to jest przystosowanie się układu pokarmowego ...w sumie ze dwie trzy takie się zdarzyły a teraz już są takie żółto brązoweFasolka77