X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny kiedy mówimy u takiego maluszka o biegunce?
    Czytałam że u karmionego mm,już więcej niż 3 kupy powinny wzbudzić niepokój...bo też się martwiłam.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy mieć wszystkie szczepienia na raz.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jak sa b luzne wodniste stolce moze pojawic sie sluz, baczki slychac typowe na biegunke
    Kim jesteś? 🤨🤔😐

mysla.nieskalana, Mama36, DorotaAnna, Karollinax26, Fasolka77, Aga2606, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Tak, w nocy też. Nawet 5 razy woła, więc połowę doby spędza z sutkiem w buzi. Już tyle osób mi doradzało, ale takie dziecko mi się trafiło, nic nie działa. Koleżanka mi wysłała pocztą kompresy multi mam, może pomogą. Położna twierdzi, że to grzybica piersi i mam smarować clotrimazolum. Chodzę od wczoraj w muszlach, ale jest to wkurzające, bo zapominam, że je mam, i jak się schylam, to mleko się wylewa ciurkiem na podłogę, już całe mieszkanie mi się klei, a nie mam możliwości zmyć podłogi. Octaniseptem też psikam, zwłaszcza ten gorszy.
    Młody na moje oko nie ma pleśniawek, więc moim zdaniem to nie grzybica. Ale to lekarz określi w przyszłym tyg. W razie czego przepisze mi antybiotyk.
    Na grzybicę przydałoby się zrobić wymaz. A nie możesz spróbować przejść na laktator na czas żeby wyleczyć sutki?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na grzybicę przydałoby się zrobić wymaz. A nie możesz spróbować przejść na laktator na czas żeby wyleczyć sutki?
    Myślałam o tym, ale boję się, że zaburzę laktację jak ściągnę za dużo albo za mało 😕 Już i tak sobie zrobiłam lipę, bo potrzebowałam ściągnąć na kolejny dzień i wykorzystałam okazję, że była dłuższa przerwa, bo wróciliśmy z miasta. I do jednej piersi przystawiłam Klemka, a do drugiej laktator. Pół godziny tak jechałam i zauważyłam dziwną zależność, że jak Klemkowi mocniej leci mleko, to z drugiej piersi też tryska. Tym oto sposobem mój organizm pomyślał, że mam bliźniaki i teraz za każdym razem jak karmię, to leci ciurkiem co 5 minut z obu piersi naraz. Najbardziej upierdliwe jest to w nocy - podkładam pod drugą pierś pieluchę, bo bym łóżko zamoczyła.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to chyba chce wrócić do brzucha. Nawet jeśli już nie je, to musi leżeć (spać) na mnie, bo wszelkie próby odłożenia go kończą się płaczem. I tak już od kilku dni siedzę na kanapie, przenoszę się z nim na noc na łóżko, rano przenoszę się na kanapę i tak w kółko. Dobrze, że mąż jest cały czas z nami i robi śniadania, obiady i kolacje i mi podaje 😕

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jaki macie poziom? U nas już 6.35 :)
    9,4.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Czytałam że u karmionego mm,już więcej niż 3 kupy powinny wzbudzić niepokój...bo też się martwiłam.

Hm no u mnie zrobił dzisiaj 2 plus takiego kleksa raczej ale kolor konsystencja normalne

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    My też dziś mieliśmy rota, pneumo 13 walentna i 5w1 i wzw. Filip był bardzo dzielny, tylko zaplakal i poszedł spać. Mam też pielęgniarka kazała uważać na kupy żeby się nie zarazić rota.
    My dzisiaj po pneumokokach :) rotawirusy zaliczyliśmy 2 tygodniwe temu, ale pierwsze słyszę o tym by uważać z higiena po rotawirusach, dobrze, że Julo co 6-8 dni kupe robi. Chociaż ja i tak po każdej zmianie pieluchy myję ręce, w szpitalu to je dyzenfekowalam alkoholem i chyba z 3 tygodnie goiły mi się dłonie :|

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do teraz tak mam, że karmie jedną to z drugiej leci ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    9,4.
    Mowicie dziewczyny o jakim badaniu ? Z żyły ? Czy z opuszka palca? Julek mial 4-z palca, 3 tygodnie temu i przyznam, że od tamtego czasu nie kontrolowalam poziomu.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zrobiły mi się tak paskudnie ocierające uda o siebie że nie wiem jak rozwiązać problem z sukienkami 😫😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:35

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja do teraz tak mam, że karmie jedną to z drugiej leci ;)
    😨 ja tak nie miałam wcześniej. Naprawdę wnerwiające to jest, bo tyle dobrego mleczka się marnuje 😁

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed Nami dopiero pierwsze szczepienie 12 czerwca .Juz sram w gacie😪😪😪😪 Młodej dawałam cyca na ukojenie a tu cyca od jakiś 2.5 tygodni nie daje choć czasem mam myśl by dać...

Dziś u nas spokojniej ale nie mówię o tym głośniej (czy jak piszę to też się liczy?🤔😂).Od rana mleko robimy na wodzie dla dzieci i zobaczymy czy to jakaś poprawę przyniesie...OBY❤

Wczoraj udawałam Korzeniowskiego wracając ze spaceru przez płacz Małego a dziś to już praktycznie biegłam bo nie dość,że deszcz to i burza nas złapała jak byliśmy kawał od domu.Niuniiś spał w najlepsze pod folią a ja wyglądałam jakbym prosto spod prysznica wyszła😂😂😂
    Teraz śpi w najlepsze od 15 a ja zdążyłam ogarnąć sporo papierów i telefonów😉plus zrobić i zjeść obiad,piję kawę i lodzika podjadłam😋
    Mam nadzieję,że po kolejnym karmieniu uda się wyjść na spacerek bez deszczu

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski zrobiły mi się tak paskudnie ocierające uda o siebie że nie wiem jak rozwiązać problem z sukienkami 😫😫
    Łącze się w bólu, mam to samo. Posmarowałam otarcia sudocremem i podzialalo 😂. Ale jak zapobiec otarciom nie wiem. Chyba schudnąć trzeba 🙈

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Łącze się w bólu, mam to samo. Posmarowałam otarcia sudocremem i podzialalo 😂. Ale jak zapobiec otarciom nie wiem. Chyba schudnąć trzeba 🙈
    Z całego serducha polecam coś takiego

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0278811002.html

Tyłek przesadnie się w tym nie poci :D a od kilku lat z powodzeniem zakładam to pod sukienki i spodniczki i problem otartych ud zniknął ;) trzeba się niestety liczyć ze względami estetycznymi, ale mi to nie przeszkadza :D

Lolka30, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To ja puszysta mrożona kawę z bita śmietana i lodami zrobiłam w domu!! :)
    Na ten upał to zbawienie!
    b2cf8ff894faa45dmed.jpg

Kurde nie mam kostek lodu też bym sobie ukręciła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:52

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam Bunia w przychodni 4,3 kg także smyk w półtora miesiąca przytył 1,3
    kilo :)

Kasiulka90, estrella, Misiabella, malutka_mycha, espoir, martusiawp, Kiwona, B_002, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jedzie jutro na pogrzeb tego noworodka znajomych, o którym Wam pisałam... Spytał mnie, czy jedziemy wszyscy czy jak. Powiedziałam, że absolutnie nie będziemy im przybijać gwoździa do trumny widokiem naszego dzieciaczka. Smutno mi strasznie 😢

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Hm no u mnie zrobił dzisiaj 2 plus takiego kleksa raczej ale kolor konsystencja normalne

u nas takie bączki z niespodzianką to jest standard ....pytałam pediatry o takie lekko zielonkawe kupki i powiedział że to jest przystosowanie się układu pokarmowego ...w sumie ze dwie trzy takie się zdarzyły a teraz już są takie żółto brązowe

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3416 3417 3418 3419 3420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ