Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia89 wrote:Mowicie dziewczyny o jakim badaniu ? Z żyły ? Czy z opuszka palca? Julek mial 4-z palca, 3 tygodnie temu i przyznam, że od tamtego czasu nie kontrolowalam poziomu.
U nas pobierają z paluszka I 6,25 wczoraj było więc jest dobrze, nie wiem czy każe jeszcze lekarz kontrolowaćFasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Mój mąż jedzie jutro na pogrzeb tego noworodka znajomych, o którym Wam pisałam... Spytał mnie, czy jedziemy wszyscy czy jak. Powiedziałam, że absolutnie nie będziemy im przybijać gwoździa do trumny widokiem naszego dzieciaczka. Smutno mi strasznie 😢
Dobrze Kasia zdecydowałaś, strasznie im współczuję ....smutne to wszystko
pamiętam jak przezylam pogrzeb mojego bratanka.... maluszek przy porodzie zmarł tą biała trumienka to jest po prostu coś co pozostaje na zawsze w głowieFasolka77
-
Dla mnie psychicznie chyba też lepiej, żebym tego nie widziała... Mąż zamówił kwiaty i pani mu zaproponowała napis "ostatnie pożegnanie". Trochę nie na miejscu. Długo się nie nacieszyli maleństwem. Kazałam napisać "Śpij, Aniołku".
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Co do obcierających się ud są specjalne opaski na uda 😉moja przyjaciółka nosi i bardzo chwali😉
ja jak już z jakiegoś powodu zakładałam kiecke a ten problem ud miałam już kilka lat temu to UWAGA UWAGA smarowałam uda antyperspirantem i działało.kiedyś próbowałam z zasypką dla dzieci ale efekt był zbyt krótki...
Kasiulka dobrze,że się nie zdecydowałas jechać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 17:48
Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Fasolka tak mnie właśnie naszło w kibelku pytanie jak Ty się qwa podtarlas z Bruniem na rękach?🙈😂
mysla.nieskalana, Fasolka77, Kasiulka90, Daffi, DorotaAnna, martusiawp, Kiwona, KarmeLoVe, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
od szczepionki mozna sie zarazic?????Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Fasolka tak mnie właśnie naszło w kibelku pytanie jak Ty się qwa podtarlas z Bruniem na rękach?🙈😂
ja w ogóle coraz to nowe umiejętności jedną ręką nabywamdzisiaj kroiłam rzodkiewkę jedną ręką, zrobiłam naleśniki jedną ręką tylko nie miałam koncepcji jak obrać ziemniaczki jedną ręką więc podtarcie się w kibelku to uwierz mi .... luzik
Lolka30, Kasiulka90, Misiabella, espoir, martusiawp, Kiwona, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Bubek wrote:what !? mi nawet nic takiego nie powiedziano....
od szczepionki mozna sie zarazic?????
No u mnie w punkcie szczepień mówili żeby przez tydzień tak uważać...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
kurde a mi nic a nic
od szczepienia minely ponad 2 tygodnie - myslicie ze cos by bylo jakbym sie zarazila?
tu cos znalazlam
-->
https://www.mp.pl/pacjent/szczepienia/ekspert/87759,przeniesienie-wirusa-na-osoby-z-otoczenia-po-szczepieniu-przeciw-rotawirusom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:46
-
malutka_mycha wrote:A dlaczego Wam poziom bilirubiny sprawdzają? Każdemu trzeba? My nic takiego nie miałyśmy ale nie miałyśmy też zoltaczki
Bubek lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A dlaczego Wam poziom bilirubiny sprawdzają? Każdemu trzeba? My nic takiego nie miałyśmy ale nie miałyśmy też zoltaczki
Nas wypisali z żółtaczka i kazali kontrolować, było 13 a od 15 się już hospitalizuje. Warto sprawdzić czy jest fizjologiczna czy może są problemy z wątrobaBubek lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Laski zrobiły mi się tak paskudnie ocierające uda o siebie że nie wiem jak rozwiązać problem z sukienkami 😫😫
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
No właśnie o to mi chodziło, czy to sprawdzają tylko dzieciacxkom które miały dłużej zoltaczke
Ciężko mi w to uwierzyć ale moja córka właśnie obróciła się z brzucha na plecy. Czysty przypadek ale gdyby zrobiła to w drugą stronę spadła y na ziemię. Nie spodziewałam się że to już ten momentKarmelllka90, B_002, Mama36, Kasiulka90, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas przy wypisie bilirubina 14 i mówili żeby podejść w ciągu dwóch tygodni do pediatry. Sprawdzała nas też położna "na oko". Pediatra stwierdziła że to fizjologia i że nie jest żółty tylko beżowy więc nic się nie dzieje.
I w sumie z ciała zeszło zażółcenie w 3 tygodniu a z oczu w 4-5 tygodniu.
Żaden lekarz ani położna nie kazali powtarzać.
Kuźwa wkręciłam się w tego bigbrothera przez mojego męża. I siedzę oglądam z Młodym śpiącym na mnie.
Dzisiaj mieliśmy słaby dzień. A tak naprawdę to ja miałam słaby dzień. Udało mi się usnąć po południu na chwilę i jest lepiej. Mam też lekkie zapalenie rogówki. Troszkę boli, ale to nie pierwszyzna dla mnie. Nosze soczewki i raz miałam tak silne zapalenie że wyglądałam jakby mnie ktoś pobił. Tak spuchło mi wszystko naokoło oka i zrobił się siniak aż na policzek.
Mąż zaraz wróci z pracy, przyniesie mi karmi i sobie posiedzimy.
W domu burdel na kółkach, nie zrobiłam nic. Pranie zebrane wczoraj rano leży w koszu, naczynia z dwóch dni w zlewie, łazienka się klei dosłownie bo wszyscy się myjemy w olejkach. Jutro rano będziemy razem i ogarniemy wszystko 😁 -
Kasiulka podziwiam Cie, ja nie ma poranionych sutkow karmie od poczatku przez kapturki i moze dlatego.....
staram sie zachowywac 3 godzinne odstepy miedzy karmieniamy aby piersi sie napielnily..
TO moje 3 dziecko poprzednio nic mnie nie bolalo i mleka byla rzeka.....a teraz nie wiem co sie dzieje ....ale bardzo szybko mleko sie konczy w 5 minut oproznia piers .......po karmieniu jeszcze tak pol godziny mnie bola zanim dojda do siebie
ale tez nie zamierzam przestac karmic, nie wyobrazam sobie podac butelki, dla mnie osobiscie bylaby to porazka ( tez prosze nie linczowac )Paula 90, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość