X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Mowicie dziewczyny o jakim badaniu ? Z żyły ? Czy z opuszka palca? Julek mial 4-z palca, 3 tygodnie temu i przyznam, że od tamtego czasu nie kontrolowalam poziomu.

U nas pobierają z paluszka I 6,25 wczoraj było więc jest dobrze, nie wiem czy każe jeszcze lekarz kontrolować

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Mój mąż jedzie jutro na pogrzeb tego noworodka znajomych, o którym Wam pisałam... Spytał mnie, czy jedziemy wszyscy czy jak. Powiedziałam, że absolutnie nie będziemy im przybijać gwoździa do trumny widokiem naszego dzieciaczka. Smutno mi strasznie 😢

Dobrze Kasia zdecydowałaś, strasznie im współczuję ....smutne to wszystko :(
    pamiętam jak przezylam pogrzeb mojego bratanka.... maluszek przy porodzie zmarł tą biała trumienka to jest po prostu coś co pozostaje na zawsze w głowie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie psychicznie chyba też lepiej, żebym tego nie widziała... Mąż zamówił kwiaty i pani mu zaproponowała napis "ostatnie pożegnanie". Trochę nie na miejscu. Długo się nie nacieszyli maleństwem. Kazałam napisać "Śpij, Aniołku".

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo współczuję wszystkim Wam, które poroniłyście 😢

No ale dosyć smutów, nasze śliczne skarby rosną zdrowo całe szczęście ❤

Bubek, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obcierających się ud są specjalne opaski na uda 😉moja przyjaciółka nosi i bardzo chwali😉
    ja jak już z jakiegoś powodu zakładałam kiecke a ten problem ud miałam już kilka lat temu to UWAGA UWAGA smarowałam uda antyperspirantem i działało.kiedyś próbowałam z zasypką dla dzieci ale efekt był zbyt krótki...

Kasiulka dobrze,że się nie zdecydowałas jechać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 17:48

Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tak mnie właśnie naszło w kibelku pytanie jak Ty się qwa podtarlas z Bruniem na rękach?🙈😂

mysla.nieskalana, Fasolka77, Kasiulka90, Daffi, DorotaAnna, martusiawp, Kiwona, KarmeLoVe, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
    Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
    Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
    what !? mi nawet nic takiego nie powiedziano....
    od szczepionki mozna sie zarazic?????

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka tak mnie właśnie naszło w kibelku pytanie jak Ty się qwa podtarlas z Bruniem na rękach?🙈😂

ja w ogóle coraz to nowe umiejętności jedną ręką nabywam :) dzisiaj kroiłam rzodkiewkę jedną ręką, zrobiłam naleśniki jedną ręką tylko nie miałam koncepcji jak obrać ziemniaczki jedną ręką więc podtarcie się w kibelku to uwierz mi .... luzik ;)

Lolka30, Kasiulka90, Misiabella, espoir, martusiawp, Kiwona, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah
    cyrk :D

przy okazji - Fasolka super ze bilirubina spada....my za 2 tyg sie dowiemy, ale juz nawet zolta nie jest ewiec sie ciesze

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Mowicie dziewczyny o jakim badaniu ? Z żyły ? Czy z opuszka palca? Julek mial 4-z palca, 3 tygodnie temu i przyznam, że od tamtego czasu nie kontrolowalam poziomu.
    Z żyly u nas.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    what !? mi nawet nic takiego nie powiedziano....
    od szczepionki mozna sie zarazic?????

No u mnie w punkcie szczepień mówili żeby przez tydzień tak uważać...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a mi nic a nic

od szczepienia minely ponad 2 tygodnie - myslicie ze cos by bylo jakbym sie zarazila?

tu cos znalazlam
    -->
    https://www.mp.pl/pacjent/szczepienia/ekspert/87759,przeniesienie-wirusa-na-osoby-z-otoczenia-po-szczepieniu-przeciw-rotawirusom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:46

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego Wam poziom bilirubiny sprawdzają? Każdemu trzeba? My nic takiego nie miałyśmy ale nie miałyśmy też zoltaczki

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas maluchy mialy wysoki poziom i dlugo utrzymujaca sie zoltaczke... dlatego nas sprawdzaja.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego Wam poziom bilirubiny sprawdzają? Każdemu trzeba? My nic takiego nie miałyśmy ale nie miałyśmy też zoltaczki
    To dlatego nie wiecie i nie sprawdzacie. U dziewczyn maluchy mialy zoltaczke i utrzymujaca sie podwyzszona bilirubine.

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Nas wypisali z żółtaczka i kazali kontrolować, było 13 a od 15 się już hospitalizuje. Warto sprawdzić czy jest fizjologiczna czy może są problemy z wątroba

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski zrobiły mi się tak paskudnie ocierające uda o siebie że nie wiem jak rozwiązać problem z sukienkami 😫😫
    Są takie specjalne paski materiału jak podwiązki. Albo naklejaj szeroki pas plastra z opatrunkiem zanim gdzieś wyjdziesz. Jak nigdzie nie idziesz to wietrz jak najwięcej. Możesz posmarować na noc na przyklad sudocremem albo bepantenem.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodziło, czy to sprawdzają tylko dzieciacxkom które miały dłużej zoltaczke :)

Ciężko mi w to uwierzyć ale moja córka właśnie obróciła się z brzucha na plecy. Czysty przypadek ale gdyby zrobiła to w drugą stronę spadła y na ziemię. Nie spodziewałam się że to już ten moment

Karmelllka90, B_002, Mama36, Kasiulka90, Bubek lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas przy wypisie bilirubina 14 i mówili żeby podejść w ciągu dwóch tygodni do pediatry. Sprawdzała nas też położna "na oko". Pediatra stwierdziła że to fizjologia i że nie jest żółty tylko beżowy więc nic się nie dzieje.
    I w sumie z ciała zeszło zażółcenie w 3 tygodniu a z oczu w 4-5 tygodniu.
    Żaden lekarz ani położna nie kazali powtarzać.

Kuźwa wkręciłam się w tego bigbrothera przez mojego męża. I siedzę oglądam z Młodym śpiącym na mnie.

Dzisiaj mieliśmy słaby dzień. A tak naprawdę to ja miałam słaby dzień. Udało mi się usnąć po południu na chwilę i jest lepiej. Mam też lekkie zapalenie rogówki. Troszkę boli, ale to nie pierwszyzna dla mnie. Nosze soczewki i raz miałam tak silne zapalenie że wyglądałam jakby mnie ktoś pobił. Tak spuchło mi wszystko naokoło oka i zrobił się siniak aż na policzek.

Mąż zaraz wróci z pracy, przyniesie mi karmi i sobie posiedzimy.

W domu burdel na kółkach, nie zrobiłam nic. Pranie zebrane wczoraj rano leży w koszu, naczynia z dwóch dni w zlewie, łazienka się klei dosłownie bo wszyscy się myjemy w olejkach. Jutro rano będziemy razem i ogarniemy wszystko 😁

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka podziwiam Cie, ja nie ma poranionych sutkow karmie od poczatku przez kapturki i moze dlatego.....
    staram sie zachowywac 3 godzinne odstepy miedzy karmieniamy aby piersi sie napielnily..

TO moje 3 dziecko poprzednio nic mnie nie bolalo i mleka byla rzeka.....a teraz nie wiem co sie dzieje ....ale bardzo szybko mleko sie konczy w 5 minut oproznia piers .......po karmieniu jeszcze tak pol godziny mnie bola zanim dojda do siebie

ale tez nie zamierzam przestac karmic, nie wyobrazam sobie podac butelki, dla mnie osobiscie bylaby to porazka ( tez prosze nie linczowac )

Paula 90, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 3417 3418 3419 3420 3421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: