Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzygotowuje się do wyjazdu na weekend sama z Legią 2 godziny trasy. Z racji tego że moja córka już nie śpi w ciągu dnia za dużo chciałam wiedzieć jak to będzie wyglądać jak będziemy same w aucie. Bo jak siedzę z nią z tyłu to wiadomo zawsze ja zabawie . Wzięłam ją dzisiaj i jeździłam godzine po Krakowie nie spala patrzyła się na swoje nogi jak nimi rusza patrzyła się na mnie i się uśmiechała. Pojechałyśmy do galeri kupiłam sobie sukienkę i buty ale zakupy niekoniecznie się jej podobają pospieszala mnie 😂.
Byłyśmy u ginekologa dalej nie spala i nie marudziła. A w drodze powrotnej zasnęła.
Jutro będę jeździła dwie godziny samochodem zobaczymy. Jak będzie tak jak dzisiaj to w sobotę jedziemy 😁martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Ja nie jezdze w takie upaly ..nie chce klimy w aucie puszczac a bez klimy to zdechnac mozna...siedzimy w domu...wychodze tylko rano tak do 9 i wieczorem po 18......
kupilam ten foteli kiddy evoluna i dupa jestem zla......bo fotelik ma baze iso fix....a bez bazy nie mozna go samego zapiac pasami....mozna jezdzic tylko z baza....ktora mamy tylko w jednym aucie ....w drugim musze miesc stary fotelik bo nie ma podpiecia isofixa....pozatmy ten isofix jest tylko na tylnych siedzeniach wiec nie moge jezdzic z malym z przodu
chyba sie przeprosze ze starym dobrym chicco fotelikiem sprzed 15 lat -
zaczyna się tu robić nieprzyjemnie...
i szczerze, ja w tych wypowiedziach Pauli nie widzę nic złego, nie wiem za co jej się tak obrywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 21:46
stresant, Misiabella, Paula 90, Kiwona, KarmeLoVe, Fasolka77, Mama36, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karollinax26 wrote:To może Fifi ma rzeczywiście większe zapotrzebowanie, pewnie że lepiej dokarmić.
Ja powiem tak, Marcelinę dokarmiłam do tej pory 2-3 razy, nie żałuje, nie czułam że robię źle. Jakoś też nie wydaje mi się żebym miała rzekę mleka, z cycków tryska ale ... może Marcelina po prostu ma mniejsze zapotrzebowanie. -
Kiwona dojade bez problemu na Barlickiego? tzn. auto chce zostawic na 3 go maja kolo Dudusia...i do ziko-apteki isc pieszo......ale czy sa moze jakies remonty drog na tej glownej drodze przez Bielsko?
do konca czerwca musze jeszcze zawitac do Bielska a nie chce sie wcisnac w korki -
stresant wrote:Karmelka ten femaltiker to chyba jakas sciema jest wypilam 5 opakowan 2x dziennie...pozniej mialam 2 tygodnie przerwy bo nie po drodze mi bylo do apteki.....i mleka mam tyle samo nic wiecej nic mniej....ostatnio bylam w ojczyznie i znow kupilam paczke calych 27 zl. w dupie ..... efektu zadnego.....natepnym razem przepije 27 zl
na mnie bardziej dzialaja te ziola ktore polecilam Fasolce......po wypiciu czuje jak mi naplywa pokarm..... -
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Ja nie jezdze w takie upaly ..nie chce klimy w aucie puszczac a bez klimy to zdechnac mozna...siedzimy w domu...wychodze tylko rano tak do 9 i wieczorem po 18......
kupilam ten foteli kiddy evoluna i dupa jestem zla......bo fotelik ma baze iso fix....a bez bazy nie mozna go samego zapiac pasami....mozna jezdzic tylko z baza....ktora mamy tylko w jednym aucie ....w drugim musze miesc stary fotelik bo nie ma podpiecia isofixa....pozatmy ten isofix jest tylko na tylnych siedzeniach wiec nie moge jezdzic z malym z przodu
chyba sie przeprosze ze starym dobrym chicco fotelikiem sprzed 15 lat
Karmelka
Ja np nie jezdzilam nigdy w aucie z tylu z dzieckiem. Jula od poczatku sama i Filip tez.. Czasem jedzie z nami Jula ale ona czesciej woli zostac w domu czy na dworze niz jezdzic ze starymi.. Nie mam lusterka do podgladania malucha ale Filio w aucie pięknie spi. -
nick nieaktualny
-
Ja byłam długo przekonana, że z przodu nie wolno wozić przy poduszce powietrznej. Ale nawet jeśli teraz wiem, że można, to chyba bym się nie zdecydowała. Będę musiała trenować jeżdżenie z Kazikiem sama. Ze starszakiem jeździłam z tyłu, ale on mi niemal od razu zasypial a ten miglanc nie.
Dzisiaj sama wykapalam Kazika i jestem dumna. Mimo moich boli i braku mocy w rękach, zaparlam się i dokonalam tego. K poszedł do sklepu i ze śmieciami a maluch zaczal mocno domagać się spania, bo wcześniej go przeczyscilo, zmeczyl się placzem i był już po jedzeniu. Więc raz dwa i gotowe, fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 21:55
Tysia89, martusiawp, malutka_mycha, Mama36 lubią tę wiadomość
-
ale ja też tak czuję trochę... wystarczy napisać, że ma się dość, bo dziecko siedzi przyklejone do piersi i od razu jest, że po co karmić piersią na siłę, jeśli to czasem nas wnerwia, bo dziecko nieodkladalne... a czy dzieci na mm nie są takie? czy zawsze tylko jedzą i śpią, w dodatku w swoich łóżeczkach? czy nigdy nie denerwują matek i ich matki nie chodzą czasem wnerwione?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 21:57
Lolka30, Paula 90, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karollinax26 wrote:Ma chłopak apetyt, dobrze 😊
czeka mnie wizyta w poradni laktacyjnej.. Musi mi pomoc ktos madrzejszy bo ja swoje pomyslu wyczerpalam a widac nie byly dostatecznie skuteczne.
-
Espoir, ja tez nie. Paula pisze o sobie i o swoich odczuciach, nie krytykuje nikogo ze karmi mm. Przeciez jak ktos tak daleko z czyms zaszedl to wiadomo ze bedzie to odbieral jako osobista porazke, ale chodzi o osobisty stosunek do danej rzeczy. Wiadomo uzycie pewnych slow moze wywolac jakies negatywne emocje, ale kazdy powinien patrzec na to przez pryzmat tego ze po pierwsze nikt nikogo nie krytykuje, Paula pisze o swoich uczuciach zwiazanych z kp, to tak jakby ktos biegal i przygotowywal sie do maratonu, ale zwichnal kostke i jest mu przykro, bo chce wziasc w nim udzial. Czy ktos kto nie biega powinien poczuc sie urazony? Nie powinien. Ja tez chcialabym karmic piersia, nie wychodzi mi, zazdroszcze tym co karmia, czemu mam zaprzeczac swoim uczuciom i mowic ze mi nie zalezy na przyklad? W zyciu mi nie przemknelo przez glowe ze osoba ktora nie chce nawet sprobowac karmic robi zle, nie, robi dobrze, bo w zgodzie ze swoimi odczuciami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 22:00
espoir, stresant, Lolka30, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Stresant, a pilas ten felmatiker na jakies 30-40 minut przed karmieniem, dajmy na to z mlekiem owsianym? Ja mam wrazenie ze to troche napedza laktacje, a moze smak mleka jest lepszy i dziecko lepiej ssie. Jak sie nazywaja te ziola?