Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo mi właśnie przepisał tabletki i nam się zastanowić. Podobno są całkowicie bezpieczne przy kp.Aga2606 wrote:To ja już po gince! Mam zielone światełko na wszystko także ćwiczenia;)
Młody spał tez cała powrotna drogę jestem w szoku! A gin żartowała ze julik jest już prawie taki duzy jak ja hahaha.
Nie wzięłam tabletek bo się boje hormonów przy kp - jak skończę zakładam spirale - ma któraś doświadczenie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBe kitu !! Ten szatański pomiot dzisiaj sobie ze mną pogrywa.
Że upał no to sobie urządza krótkie drzemeczki praktycznie nie je ale wody duży pije.
Zasnęła na mnie i śpi... To nie są już drzemeczki ona śpi... Z tym że od czasu do czasu otwiera jedno! oko patrzy do góry na mnie idzie spać dalej.
A ja muszę nogi ogolić 😫 -
nick nieaktualnyNIE zapomniałam w ogóle o tym 🙈Wiewióreczka wrote:My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrałam je przy starszym i karmilam 16 Msc.. Wszystko było cacymalutka_mycha wrote:Właśnie miałam pytać, też wzięłam tabletki jednoskladnikowe. Któraś ma większą wiedzę na ten temat? Faktycznie są bezpieczne? Chyba by tyłu lekarzy ich nie przepisywalo gdyby było inaczej?
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
A u nas odwrotnie.. Mam male butelki 150ml a w zasadzie jedna bo i tak stawiam na kp ale musze dawac mm bo mleka wciąż brak.. I wiecie co? Musze kupic wieksza.. Mlodemu juz 150ml za malo...Karmelllka90 wrote:Młoda przez ten upał nie chce za bardzo jeść
zjadła 55 ml i poszła spać na mnie . Może się wyspi dobrze że moje mieszkanie jest chłodne i przewiewne bo pewnie bym się stopiła z nią na sobie. -
U nas juz chyba rytual.. Co bym nie zrobila to mlody jal wstanie o 7 to do 12.30 aktywny a od 12.30 spi do 16 i zauwazylam to od pewnego czasu. O 17 musze isc do apteki odebrac vigantol, skoczymy po drodze na mrozona kawke zrobimy malemu dpacerek w ten sposob i potem cholera wie co będziemy ze soba robic
-
My też dziś mieliśmy rota, pneumo 13 walentna i 5w1 i wzw. Filip był bardzo dzielny, tylko zaplakal i poszedł spać. Mam też pielęgniarka kazała uważać na kupy żeby się nie zarazić rota.Wiewióreczka wrote:My dziś po szczepieniu, ostatecznie poszło rota i pneumo 13-walentna.
Sześć stów pyknęło...drogie w utrzymaniu te bachory 😂
Piguła kazała dziś uważać, żeby nie zarazić się rota. Ubieram rękawiczki do zmiany pieluchy. Wy jakoś specjalnie uważałyście?
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Tak, pytałam nasza pediatre, zaprzyjaźnionego rodzinnego i neurolog czy rozdzielac i każdy powiedział że z medycznego punktu nie ma takiej potrzeby, robi się to żeby rodzice byli spokojniejsi.Karmelllka90 wrote:Lolka jednego dnia tyle?
Mama36, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Jesteśmy w zdecydowanej mniejszości, ale tak, nie Ty jedyna. Mam jeszcze dwie koleżanki ze starszymi dziećmi, które pocieszają mnie, że to mija, że sutki muszą się zahartować. Zamierzałam o tym już na forum nie pisać, żeby nie zostać znowu zlinczowana. Dziewczyny, nie czytajcie, info tylko dla stresant.stresant wrote:mamy kp czy Was tez tak boli.Ja karmie przez kapturki a pierwsze 5 pociagniec to sikam po nogach potem cale karmienie czuje czasami mocnej boli czasami mniej ale jest to nieprzyjemne.
mysle ze maly poprostu tak mocno ssie a czym staeszy tym ma wiecej sily
Jeden sutek mam dziurawy, a na drugim skóra jest zdarta i ropieje i ma krwiaki. Próbuję je leczyć maściami i wietrzeniem, ale młody mnie traktuje jak smoczka i nie umiem z tego wyjść tak, żeby przybierał odpowiednio na wadze. Bo pokarm mi leci partiami, co 5 minut. I zanim się młody naje to mija godzina. A ból czasem jest taki, że płaczę... Mimo to chcę karmić piersią, to mój wybór, więc proszę mnie nie krytykować.
-
nick nieaktualnyTo ja puszysta mrożona kawę z bita śmietana i lodami zrobiłam w domu!!Daffi wrote:U nas juz chyba rytual.. Co bym nie zrobila to mlody jal wstanie o 7 to do 12.30 aktywny a od 12.30 spi do 16 i zauwazylam to od pewnego czasu. O 17 musze isc do apteki odebrac vigantol, skoczymy po drodze na mrozona kawke zrobimy malemu dpacerek w ten sposob i potem cholera wie co będziemy ze soba robic

Na ten upał to zbawienie!
DorotaAnna, Karmelllka90, Lolka30, Fasolka77, Daffi, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, w nocy też. Nawet 5 razy woła, więc połowę doby spędza z sutkiem w buzi. Już tyle osób mi doradzało, ale takie dziecko mi się trafiło, nic nie działa. Koleżanka mi wysłała pocztą kompresy multi mam, może pomogą. Położna twierdzi, że to grzybica piersi i mam smarować clotrimazolum. Chodzę od wczoraj w muszlach, ale jest to wkurzające, bo zapominam, że je mam, i jak się schylam, to mleko się wylewa ciurkiem na podłogę, już całe mieszkanie mi się klei, a nie mam możliwości zmyć podłogi. Octaniseptem też psikam, zwłaszcza ten gorszy.
Młody na moje oko nie ma pleśniawek, więc moim zdaniem to nie grzybica. Ale to lekarz określi w przyszłym tyg. W razie czego przepisze mi antybiotyk.