WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    MamaAga85 tak mam zielone światło na fitnessy 😂😂😂 ale nie mogę robić brzuszków w ogóle. Ale to wiedziałam od fizjoterapeutki ...
    Ale jak biegać? Cycki mi się urwia... Przysiady? Bolą mnie kolana, brzuszków nie mogę więc jak tu ćwiczyc 😂🤣
    A próbowałaś Kochana czegokolwiek?
    ja ostatnio z córką chciałam pajacyki robić to bolą mnie wnętrzności albo blizna🤔czuje to tak w środku na wysokości cięcia...
    może u mnie ten ból jest przez obwisly brzuch🤔 sama nie wiem..

Laski po cc -macie już pełne czucie poniżej pępka? ja nie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, tulę Cię mocno!
    Zasnęła :) A ja wzięłam prysznic. Od razu mi lepiej. Jak mało nam czasami do szczęścia brakuje :)

martusiawp, Wiewióreczka, Fasolka77, Kasiulka90, DorotaAnna, B_002, Karmelllka90, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga gdybyś nie spytała to nawet bym nie sprawdziła :) ja mam ale nie wiem od jak dawna. Jak ostatnio sprawdzałam to nie mialam

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zasnęła :) A ja wzięłam prysznic. Od razu mi lepiej. Jak mało nam czasami do szczęścia brakuje :)

Człowiek po czasie docenia 😊
    Odpoczywaj po ciężkim dniu! Oby jutro było lżej ❤️

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które piły szałwię. Czy jestem w stanie zmniejszyć nią laktację? Bo mnie ch*j strzeli. Mało mleka źle, ale nadmiar też niedobrze, uwierzcie. Ja litr mleka dziennie mogę wylewać w zlew. To nie jest normalne ani zdrowe dla mnie. I ile czasu zajmuje, ciągle zastoje i masuję te cycki w wannie godzinami, żeby puściły :( i 6 h dziennie odciągania...ehhh.
    Uważajcie na laktatory. To moja życiowa pomyłka. Przestymulowałam cycki, nie mogę z tego wybrnąć. Każda próba odciągania mniej skutkuje zatorami, zapaleniami.

MamaAga, mam czucie, ale ja chyba od początku miałam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka... Ja szalwi nie piłam, ale jak musialam zbić mleko przy pierwszym to brałam takie homeopatyczny lek na zabicie.. To były takie malutkie kuleczki.. Ileś tam ich się ssało. Nie pamiętam po latach jak to się nazywało ale może jest jeszcze w aptekach albo coś podobnego. Pomogło bardzo pamiętam

Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiewioreczka... Ja szalwi nie piłam, ale jak musialam zbić mleko przy pierwszym to brałam takie homeopatyczny lek na zabicie.. To były takie malutkie kuleczki.. Ileś tam ich się ssało. Nie pamiętam po latach jak to się nazywało ale może jest jeszcze w aptekach albo coś podobnego. Pomogło bardzo pamiętam
    A myślisz, że byłabym tym w stanie zmniejszyć lataktację, a nie wyhamować całkiem? Wybiorę się do zielarskiego i apteki, popytam o to.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy byście sięgnęły na moim miejscu po laktator żeby sprawdzić ile tego mleka jest ? Ale nasza Espoir kiedyś pisała, że laktator może nie wyciągnąć nic a mleko może być. W sumie ja tak już miałam.

Po co? Nie ma co się nakręcać ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Szymona na nodze NOP... Ale skoro spał po szczepieniu kilkanaście godzin, to jest to POP - Pożądany Odczyn Poszczepienny 😂

malutka_mycha, B_002, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    moje średnie dziecko dzisiaj pierwszy raz usnęło na noc nie na rękach. wystarczyło kupić mu takie łóżko jak Bartusiowi... może mnie nie zajadą, jak Mąż będzie na popo w pracy :P

Ty mnie i tak niezmiennie dzień w dzień imponujesz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy byście sięgnęły na moim miejscu po laktator żeby sprawdzić ile tego mleka jest ? Ale nasza Espoir kiedyś pisała, że laktator może nie wyciągnąć nic a mleko może być. W sumie ja tak już miałam.
    Niech Cię nie kusi Karola...

Dobrze robisz, że nie jedziesz. Marcela nie jest małpką do wożenia i pokazywania. To malutkie niemowlę i przede wszystkim liczy się jej dobro, bezpieczeństwo i wygoda.
    A Ty byś była tam taka na doczepkę, z konieczności...w dupie. Chce to niech przyjedzie, wynajmie hotel, pobędzie dłużej z Małą.

Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No chyba tak :( cały dzień płacz, prawie zero snu i wypluwa mi butelkę a widzę że głodna. Jeszcze mąż musiał dłużej w pracy zostać, ja po całym dniu się kleje a nie mam jak pod prysznic iść. Powinnam pokarm odciągnąć ale jestem zbyt zmęczona żeby iść części pomyc. Co za dzien

Mycha mam nadzieję, że już śpicie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O marko dziewczyny moje dziecko zjadło o 18.30 zasnęło i obudziło się dopiero 2.30 na żarcie ! 😍

malutka_mycha, Daffi, Wiewióreczka, Fasolka77, Mama36, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu teraz wytłumaczyć że super że spał 8 godzin ale nadal jest noc? 🤣

B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, Kasiulka90, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha mam nadzieję, że już śpicie!
    Tak :) wstalysmy po 2 na karmienie i teraz mała już znowu przysypiam. Mąż wylądował na kanapie bo zasnęłam z Nina w łóżku i nie chcieliśmy jej nawet ruszać żeby nie daj Boże nie obudzić :)

Wdit: jakie przysypia 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 03:12

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie nawet nie mają kiedy zrobić się twarde, bo Marcyśka całe dnie na nich wisi. Mam nadzieję, że jest ok, nie będę kombinować 😊

Dzięki dziewczyny!
    No i pewnie dlatego nie mssz kiedy poczuc. Biezacy dysyrybutor u Ciebie jest opróżnianie i napełnianie co chwile. A laktator moze kropli nie upuscic a mozesz miec rzekę mleka

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota za dobrze bys nie chciala?? :)

Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina co do sytuacji z M. Ja nie chce doradzać bo z boku to się łatwo pewne rzeczy mówi a dla Ciebie to wszystko jest trudne, wszystkie decyzje które podejmujesz będą miały wpływ na Marcepana przyszłe życie.
    Myśle jednak, że dopóki ona nie będzie na tyle duża żeby spędzać u niego kilka dni to nie tak to powinno wyglądać m. Że Ty jedziesz on będzie się chwalił córeczka a Ciebie będzie przedstawiał jako kogo? Paula i Twoja mama maja racje będziesz się złe czuła. Dlaczego Ty masz ciagle coś poświęcać? A on nawet nie pójdzie córki uznać! Ty nie masz obowiązki dbać o to żeby Marcelina miała kontakt z jego rodzina. Wszyscy zainteresowani mogą przyjechać do Was żeby ją poznać czy żeby utrzymać kontakt.

Ja mam trochę inny charakter i ja szczerze mówiąc ten jeden raz bym pojechała. Jeździłabym z nim po jego rodzine a co. Po pierwsze niech zobaczy jak wygląda życie codzienne z niemowlakiem. Po drugie nie żałowałabym sobie i opowoadala wszystkim z jego rodziny jaki to z niego fałszywy cwaniak co zostawił kobietę w ciąży i nie chce uznać dziecka niech się wstydzi!

B_002, Fasolka77, malutka_mycha, Mama36, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiliśmy się o 19 i dopiero pobudka. Tak to ja mogę żyć. A cyckami mogłabym wbijać gwoździe 😂
    Już Ignas ściąga z drugiej piersi i śpimy dalej :-)

Fasolka77, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karolina co do sytuacji z M. Ja nie chce doradzać bo z boku to się łatwo pewne rzeczy mówi a dla Ciebie to wszystko jest trudne, wszystkie decyzje które podejmujesz będą miały wpływ na Marcepana przyszłe życie.
    Myśle jednak, że dopóki ona nie będzie na tyle duża żeby spędzać u niego kilka dni to nie tak to powinno wyglądać m. Że Ty jedziesz on będzie się chwalił córeczka a Ciebie będzie przedstawiał jako kogo? Paula i Twoja mama maja racje będziesz się złe czuła. Dlaczego Ty masz ciagle coś poświęcać? A on nawet nie pójdzie córki uznać! Ty nie masz obowiązki dbać o to żeby Marcelina miała kontakt z jego rodzina. Wszyscy zainteresowani mogą przyjechać do Was żeby ją poznać czy żeby utrzymać kontakt.

Ja mam trochę inny charakter i ja szczerze mówiąc ten jeden raz bym pojechała. Jeździłabym z nim po jego rodzine a co. Po pierwsze niech zobaczy jak wygląda życie codzienne z niemowlakiem. Po drugie nie żałowałabym sobie i opowoadala wszystkim z jego rodziny jaki to z niego fałszywy cwaniak co zostawił kobietę w ciąży i nie chce uznać dziecka niech się wstydzi!
    Dorota trochę racji masz że on powinien też poznać jak wygląda taki cały dzień z dzieckiem i podróż.
    Karolina jak już będziesz gotowa i Marcelinka też to rzeczywiście pojedźcie do niego np na weekend, ale niech on po Was przyjedzie, niech ta podróż do niego będzie przebiegała przy nim i zobaczy wtedy że to nie jest tak samo proste jak się jeździło bez dziecka.
    A cała reszta rodziny która chce zobaczyć małą powinna się pofatygować i do niego wtedy przyjechać a nie żebyście jeszcze dalej sobie wycieczki urządzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 04:04

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3435 3436 3437 3438 3439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ