WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam właśnie Dorota to samo co ty. Że plus wyjazdu byłby bo on zobaczyłby że życie z dzieckiem to nie te 3 godziny, na ktore przyjedzie i powie do Karoliny, że przecież ona śpi.

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda zjadła o 23 poszliśmy spać dopiero wstala mąż jej daje jeść ... A ja już wyspana jakaś 🤔 no prawie 5,5 godziny snu to jest cudowne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 04:38

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noc cudna. Spazi jadl o 20 i w nocy wstal o 3 i teraz
    Lewy cyc skala jak wyciagalam cieklo z niego i wkladka mokra. Mam ochote siegnac po femaltiker by powiększyć jadlodajnie. Myślicie że moge zaszaleć juz z 7-5-3??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 06:11

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dorota trochę racji masz że on powinien też poznać jak wygląda taki cały dzień z dzieckiem i podróż.
    Karolina jak już będziesz gotowa i Marcelinka też to rzeczywiście pojedźcie do niego np na weekend, ale niech on po Was przyjedzie, niech ta podróż do niego będzie przebiegała przy nim i zobaczy wtedy że to nie jest tak samo proste jak się jeździło bez dziecka.
    A cała reszta rodziny która chce zobaczyć małą powinna się pofatygować i do niego wtedy przyjechać a nie żebyście jeszcze dalej sobie wycieczki urządzali.

Dokładnie Basiu nie cały tydzień, weekend wystarczy. I niech on przyjedzie odwiezie... i nawet pół pampersa bym nie wzięła. Niech kupuje- zobaczy na ile starcza te jego 500 zł. Ale wiadomo jeśli Karolina nie ma na to siły po prostu bo to jednak psychicznie może być dla niej ciężkie to nie kochanie nie jedź. Ale jak już będziesz to daj mu popalić!

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas już cały czas się powtarza.. 21-3-6...ale rozumiem Dorotę hihi.. Zjadł o 3 odlozylam... I słyszę jedolenie.sobie myślę.. Nie! Nie wstaje.. On naprawdę bardzo ładnie sam zasypia w łóżeczku.. Jest najedzony więc pojeczy trochę i w końcu zaśnie. I to jedolenie się nie kończy.. Wstaje w końcu zamaszyscie, zła o co mu chodzi przecież zjadł i odlozylam go dopiero co .. Patrze a to 6 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 06:22

DorotaAnna, Daffi, Fasolka77, B_002, malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dorota za dobrze bys nie chciala?? :)

Jakiś prezent chyba dostałam bo poszedł dość dalej :D i właśnie wstał także takie noce to ja rozumiem xd

Daffi, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U Nas już cały czas się powtarza.. 21-3-6...ale rozumiem Dorotę hihi.. Zjadł o 3 odlozylam... I słyszę jedolenie.sobie myślę.. Nie! Nie wstaje.. On naprawdę bardzo ładnie sam zasypia w łóżeczku.. Jest najedzony więc pojeczy trochę i w końcu zaśnie. I to jedolenie się nie kończy.. Wstaje w końcu zamaszyscie, zła o co mu chodzi przecież zjadł i odlozylam Fo dopiero co .. Patrze a to 6 😜

Hahaha to już wiesz jak to jest :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie jechala, absolutnie nie targala bym dziecka w taka podroz bez sensu, zeby sobie wszyscy na laleczke popatrzyli....

jak chca prosze bardzo moga przyjechac do mnie, ja nawet pradziadkowi ktory ma 94 lata nie jechala m pokazac Frania...tylko on przyjechal do nas i zostawil 500zl...

a to ze dzieckiem sie trzeba zajmowac to Karola moze pokazac M nawet u siebie w miescie , nie musi jechac do Warszawy....mieszka w pieknej okolicy nad jeziorami, niech M wynajmnie domek na tydzien zaprosi Karole na urlop i zobaczy jak sie mieszka razem i zajmuje dzieckiem....

KArola nie jedz do miasta pelnego betonow i nie smykaj dziecka jak lalki.... jeszcez w te upaly

a a takim meczeniem dziecka niby udowodnisz wszyskim ze wychowanie to nie prosta sprawa bo dziecko placze jest glodne i trzeba przewijac, ale zrobisz to kosztem dziecka bo to Marcelka sie caly dzien bedzie meczyc to ona bedzie plakac ze nikogo nie zna i boji sie towarzystwa i nowego miejsca.....czy warta skorka za wyprawke zeby cos udowodnic........a skonczy sie tak ze jesczce ci dupe obrobia ze zle wychowujesz dziecko...bo jego siostra to robi lepiej.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 06:33

DorotaAnna, Fasolka77, Misiabella, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak zwykle pobudka o 2 i o 4 na jedzenie..a ja zamiast spac to siedze na necie :) dziecie spi z tata :) nie moge spac bo mi smierdzi w sypialni...podejrzewam ze materac w lozku, jest juz stary kokosowy z welna...i chyba teraz pod wplywem wysokiej temperatury smierdzi.....wywale go dzis i zobacze czy to on, bo normalnie smrod mnie budzi w nocy takim palacym sie plastikiem jakby.....

w koncu sexy wrocily :) i jest jak przed porodem allleluja nic nie boli :)

Daffi, Mama36, chce_byc_mama, Kiwona, malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jakiś prezent chyba dostałam bo poszedł dość dalej :D i właśnie wstał także takie noce to ja rozumiem xd
    Mi mlody teraz tez poszedł spać.. Oproznil tylko lewego cyca tego co chorowal i pol mleka nie polknal tylko wyplul bo co mu tam zalezy. Porobil miny po guugal i odlecial w sen. A ja juz zasnac nie moge czuje sie taka wyspana :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę Karolina że on cokolwiek "zrozumie" albo zacznie inaczej myśleć jak zobaczyłby ile jest pracy przy dziecku.
    Zresztą po co mu cokolwiek udowadniać? Jaki w tym miałby być sens?

Z Twoich opisów wynika że to raczej nie jest człowiek skłony do głębszych refleksji więc jakiekolwiek nauki i udowadnianie czegokolwiek można sobie darować.

Jeśli pojechalabys tam kiedykolwiek z zamiarem uświadamiania go to się pewnie srodze zawiedziesz.

Jeśli tam jechać to niech opłaci Ci dobry hotel z udogodnieniami dla dziecka żebyś miała gdzie uciec w razie czego po dniu z nim. I tylko i wyłącznie z zamiarem udostępnienia kontaktu Marcelinie z ojcem. Którego póki co nie jest świadoma. A takie przelotne kontakty z ojcem raczej nie mają dla niej zbyt wiele zysków ani strat.

Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny bardzo pomysł z tym żeby on wziął urlop ina tydz przyjechał na Mazury domek wynająć.
    No i Paula ma rację z tym udowadnianiem.. Czy jego siostry też nie byly w ciazy!? Bo chyba tak... Więc on i tak uwierzy we wszystko co one mówią a nie Ty, na temat dziecka, tak jak było z ciąża.
    Boże my, baby to jesteśmy głupie... Ja też z większościa uginalam się na to co ex chcial bo raz nie chcislsm problemów (tak jakby w sumie nie wiem co miał zrobić) dwa kobiety czują jakąś niemoc przed facetami... O co chodzi!!!??
    Tak naparawde na tą jego wiadomosc powinna być jedna reakcja:kupa śmiechu.. I dalej powinnaś wrócić do oglądania internetow i tyle 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:05

Fasolka77, Kiwona, Misiabella, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie Wasze bąbelki śpią 😊 Klemek to ma zegarek w mózgu, bo standardowo je o 21, 23, 2, 4, 6, 8.
    Wczoraj chyba trochę przeholowałam z laktatorem, bo piersi w nocy przy każdym karmieniu twarde. Także Karolcia - słuchaj Wiewióreczki, bo słusznie ostrzega dziewczyna.

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski Laski Laski !!!
    Wyniki zaprezentowane w czasie trwającego XII zjazdu Centrum Nauki o Laktacji
    i konferencji szkoleniowo-naukowej pt. Karmienie piersią naukowo i praktycznie.
    Jeśli któraś z Was planuje karmić dłużej to nie dajcie sobie wmówić że "potem to już tylko woda".
    Czekam na link do badań, ale to może potrwać, bo konferencja wciąż trwa.
    😀😀😀

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e031cf0567d4.png

Bubek, Fasolka77, Kasiulka90, Misiabella, Mama36, KarmeLoVe, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmiliśmy się o 19 i dopiero pobudka. Tak to ja mogę żyć. A cyckami mogłabym wbijać gwoździe 😂
    Już Ignas ściąga z drugiej piersi i śpimy dalej :-)

jak Wy to robicie? mój degustator budził się co 2h.... 24, 2, 4, 6.....

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzien dobry dziewczyny
    stresant wrote:
    28.6 wyjezdzamy ...narazie chodze po sh i skupuje rzeczy do Frania zeby 2 tyg. nie prac

a co dokladnie pakujesz? My pod koniec czerwca wyruszamy i juz mysle czy wszystko bede miala

Czy ktoras jeszcze wybiera sie w CIEPLE miejsca z 2-3 miesiecznym dzieciulkiem?
    zastanawiam sie jak ona zniesie upaly

jeszcze sie nie zecydowalismy ale wlochy (gdzie poczeta hehehe) albo chorwacja - to mamy najblizej

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody obudził się, zjadł, usnął i się śmieje przez sen. A ja zamiast jeszcze spać to się na niego gapie. I jeszcze się podjarałam tą konferencja o laktacji 😂

Mama36 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dokładnie Basiu nie cały tydzień, weekend wystarczy. I niech on przyjedzie odwiezie... i nawet pół pampersa bym nie wzięła. Niech kupuje- zobaczy na ile starcza te jego 500 zł. Ale wiadomo jeśli Karolina nie ma na to siły po prostu bo to jednak psychicznie może być dla niej ciężkie to nie kochanie nie jedź. Ale jak już będziesz to daj mu popalić!

o to to !!! niech kupi nawet wanienkę do kąpania Małej! Karola jak pojedziesz to nic nie bierz! :) niech zakupi dodatkowy zestaw wszystkich potrzebnych rzeczy i trzyma u siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 08:34

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi mlody teraz tez poszedł spać.. Oproznil tylko lewego cyca tego co chorowal i pol mleka nie polknal tylko wyplul bo co mu tam zalezy. Porobil miny po guugal i odlecial w sen. A ja juz zasnac nie moge czuje sie taka wyspana :p

ja nie mogę czytać tych postów!!!! normalnie mój Gałgan ma gdzieś sen rano :( chociaż w sobotę i niedzielę mógłby tak do 8:30 pospać... ech.. zazdraszczam Wam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja decyzja już podjęta, nie pojedziemy. Marcelina jest malutka, a to kawał drogi, nie chce jej ciągać tylko dlatego, żeby rodzina mogła ją pooglądać. Absolutnie!
    On i tak nie ogarnia jak to jest z małym dzieckiem, myśli że ona tylko je i śpi, a jak nie śpi to grzecznie leży, patrzy się na ściany i cały czas się śmieje. Tak to według niego wygląda.

Poza tym, tak jak piszecie dziewczyny. Jego siostry są wszechwiedzące, one się najlepiej dzieckiem opiekują, wiedza co robić, czego nie robić. Także nie chce mi się też wysłuchiwać.
    On jeśli ma ochotę to może tu przyjeżdżać, nie bronię mu kontaktów z córką, której jeszcze nie uznał, bo nie ma jego nazwiska, a to jest warunek nie do przeskoczenia.

Kasiulka90, Paula 90, Misiabella, DorotaAnna, Fasolka77, Mama36, Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3436 3437 3438 3439 3440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ