WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy byście sięgnęły na moim miejscu po laktator żeby sprawdzić ile tego mleka jest ? Ale nasza Espoir kiedyś pisała, że laktator może nie wyciągnąć nic a mleko może być. W sumie ja tak już miałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, nie pojadę. Powiedziałam mu, że dla dobra dziecka nie jestem w stanie wybrać się póki co w taką podróż. A Twoje słowa pokrywają się ze słowami mojej mamy, też mi powiedziała, że będę czuła się jak intruz.

Mówiłam mu, że do córki może przyjeżdżać, bez problemu.
    Dobra decyzja!

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka to co czujesz w piersiach jest normalne i prawidlowe!! Spokojnie. Ja mam laktację unormowana na 3 karmienia i tak samo czuję igiełki ja je czuję przed zbliżającym się karmieniem. A piersi twardnieją mi tylko jest pora karmienia się przeciągnie do godzuny np jak karmię 22:30-23:30 to już bliżej tej 23:30 są twarde bardzo nawet upuszczam ciutke przy samym sutku bo Leosia tak woli

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nie mają kiedy zrobić się twarde, bo Marcyśka całe dnie na nich wisi. Mam nadzieję, że jest ok, nie będę kombinować 😊

Dzięki dziewczyny!

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy byście sięgnęły na moim miejscu po laktator żeby sprawdzić ile tego mleka jest ? Ale nasza Espoir kiedyś pisała, że laktator może nie wyciągnąć nic a mleko może być. W sumie ja tak już miałam.
    Na pewno nie po canpola. Ja mam do niego uraz. Karolinka ale ty masz mleko i piekna prawidłowa laktacje. A weMiesz campola ściągnie ci 50 ml i będziesz się martwic.

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda kryzys laktacyjny ?

U mnie jest tak .. cycki miękkie flaki, jak naciskam to oczywiście fontanna tryska, co jakiś czas czuję, że nabierają i wtedy mleko mi cieknie ciurkiem. Tak samo jak Marcelina ciągnie, to w czasie jej jedzenia raz albo dwa czuje takie „igiełki” i wtedy mała szybciej łyka.
    Nie wiem jak wygląda kryzys laktacyjny Ale ten opis pasuje do mojego codziennego KP. Chyba to normalne, piersi nie zawsze są twarde. Czasem mam bardzo twarde po nocy jak karmię rzadziej, ale na codzień to takie miękkie raczej i te igiełki podczas kamienia też są, to znaczy że mleczko się produkuje :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 tak mam zielone światło na fitnessy 😂😂😂 ale nie mogę robić brzuszków w ogóle. Ale to wiedziałam od fizjoterapeutki ...
    Ale jak biegać? Cycki mi się urwia... Przysiady? Bolą mnie kolana, brzuszków nie mogę więc jak tu ćwiczyc 😂🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj piwo 0 % dzisiaj piwo 0%... Wpadne w alkoholizm. Halo mops proszę przyjechać na belly

Daffi, B_002, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    On nie ma zielonego pojęcia co to znaczy dzień z dzieckiem A co dopiero podróż z dzieckiem. Niestety 😔
    Ale ja w ogóle nie kumam problemu.. W sensie Kryst ma 2 Msc i rodziny nasze oprócz najbliższych go nie poznali.. A co to człowiek własnych dzieci małych nie miał? Mają zdjecia i nara.. Jak ktoś chce poznać to odwiedza Nas a nie my ich.. No nie liczę dziadków czyli naszych rodziców i wsio!

espoir, DorotaAnna, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje średnie dziecko dzisiaj pierwszy raz usnęło na noc nie na rękach. wystarczyło kupić mu takie łóżko jak Bartusiowi... może mnie nie zajadą, jak Mąż będzie na popo w pracy :P

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj tam... mówi się tak, jak kobita idzie sama w tango :)

szybko wróciłaś :)
    A to nie słyszałam określenia 😮
    2 godziny mnie nie było, nie miałam serca zostawać dłużej. Tęskniłam za daniem cycka 😅 Chyba w końcu polubiłam kp... Żaliłam się Wam kilka dni, a dzisiaj już o wiele mniej mnie bolało. Oby było coraz lepiej 🙏 Klemix oczywiście przy cycu zasnął, po jakichś 30 minutach go odłączyłam, ale znowu zawołał 😅 Więc drugi cyc kolejne pół godziny i teraz już nie odchodzę od niego, bo znowu się obudzi. Natychmiastowo wyczuwa brak sutka przy nosie 😂😂😂

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    ja bym nie sięgnęła, ale to ja. ja nie analizuje tego w ogóle. dopóki widzę, że coś tam jest, Mały rośnie i robi w pieluchę, to ja sobie nawet głowy nie zawracam tym czy mam cycki twarde, pół-miękkie, czy miękkie...

stresant, Tunia76 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Espoir dobrze pisze - jak zwykle 😄 Nie ma co analizować, skoro Marcelka zadowolona 😊 Ja też mam miękkie cyce. Też mi się czasem wydaje, że mleka mam mało, a za chwilę podłoga/kanapa/wkładki - wszystko mokre i klejące.
    I też twarde mi się robią czasem po nocy, ale nie lubię tego, bo trudniej dziecko przystawić. I boli taka nabrzmiała pierś.

espoir lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jakie szczepienie teraz będzie miała Leonka ?
    My w czwartek Pneumokoki i już się stresuje.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany kiedy to dziecko zaśnie!!!!!!!

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, jakie szczepienie teraz będzie miała Leonka ?
    My w czwartek Pneumokoki i już się stresuje.
    Właśnie pneumokoki. Podobno boli 😣 ja jezdze sama na te szczepienia pewnie tak jak ty i ostatnio jeszcze pielęgniarka nie podeszła z igłą do Leos a ja płakałam. Mało tego!! Położyłam ja na tej leżance i nie wiem nie wiem jak to się stało odeszlam pod ścianę a ta pielęgniarka niech Pani jej nie zostawia jeszcze się nie rusza na tyle ale trzeba wypracowywać w sobie ten odruch. No zachowałam się jak gówniara tak strasznie przeżywam te szczepienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Rany kiedy to dziecko zaśnie!!!!!!!
    Myszka może macie skok ?? U nas ten drugi skok to był taki problem z zaśnięciem i zasypiała na mnie 3 dni i przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:50

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Myszka może macie skok ?? U nas ten drugi skok to był taki problem z zaśnięciem i zasypiała na mnie 3 dni i przeszło
    No chyba tak :( cały dzień płacz, prawie zero snu i wypluwa mi butelkę a widzę że głodna. Jeszcze mąż musiał dłużej w pracy zostać, ja po całym dniu się kleje a nie mam jak pod prysznic iść. Powinnam pokarm odciągnąć ale jestem zbyt zmęczona żeby iść części pomyc. Co za dzien

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, tulę Cię mocno!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie pneumokoki. Podobno boli 😣 ja jezdze sama na te szczepienia pewnie tak jak ty i ostatnio jeszcze pielęgniarka nie podeszła z igłą do Leos a ja płakałam. Mało tego!! Położyłam ja na tej leżance i nie wiem nie wiem jak to się stało odeszlam pod ścianę a ta pielęgniarka niech Pani jej nie zostawia jeszcze się nie rusza na tyle ale trzeba wypracowywać w sobie ten odruch. No zachowałam się jak gówniara tak strasznie przeżywam te szczepienia

Kasia, trzymam kciuki za Leosię!
    Ja nawet stresowałam się tym Rota, gdzie to szczepionka doustna ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3434 3435 3436 3437 3438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ