WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Macie specjalny szampon czy płynem do mycia?

Ja mam żel do mycia z musteli i on jest do ciała i włosów

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w niedzielę mają pojawić się koleżanki ze żłobka, zobaczyć Marcelinę, jeszcze nie miały okazji się u mnie pojawić 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 19:06

Wiewióreczka, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z pracy daje małej butle i gada do niej a młoda śmieje się na całego no to on też się cieszy patrz dna niego a łzy w oczach i tekst " o boże aż się popłakałem że śmiechu" jasne ... Mięczak się nawet nie przyzna się tak wzrusza 😂😂😂

Wiewióreczka, Tysia89, Fasolka77, B_002, MamaAga85, Kiwona lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze za każdym razem ryczę, jak Klemek się do mnie uśmiecha 😍
    Laski, mam wychodne!!! Ściągnęłam 110 ml i właśnie siedzę w restauracji i czekam na koleżanki 😄

estrella, Lolka30, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karollinax26, Tysia89, Fasolka77, chce_byc_mama, B_002, india, MamaAga85, espoir, Kiwona, Mama36, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż wrócił z pracy daje małej butle i gada do niej a młoda śmieje się na całego no to on też się cieszy patrz dna niego a łzy w oczach i tekst " o boże aż się popłakałem że śmiechu" jasne ... Mięczak się nawet nie przyzna się tak wzrusza 😂😂😂
    Ciiiiicho, udawaj, że uwierzyłaś 😂

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Laski, mam wychodne!!! Ściągnęłam 110 ml i właśnie siedzę w restauracji i czekam na koleżanki 😄

Ale Ci dobrze 😉 zazdroszczę 🙂

Ja mam za to w planach samotny wieczór i noc z moimi rozkosznymi córkami bo mąż ma nockę... Wszystko było by ok gdyby młoda spała a od wczoraj śpi tylko na rękach... Odkładam to po chwili pobudka ☹️ zjada też mało... Chyba skok trwa w najlepsze... Tak więc dziś obie panny skończą ze mną w łóżku a ja nie pospie ☹️

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 20 minie 5h jak to moje dziecko śpi 😁 a ja się zastanawiam czy budzić 🤔

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę i jestem przerażona wizją samej podróży. Marcelina czasem jeżdżąc po mieście potrafi płakać. Trudne to, no ale przemyślę, na chwilę obecną bardziej jestem na nie 😊
    Karolinka faktycznie to 250 km to jest bardzo dużo.... A jak mówisz że Marcyś tak nie koniecznie lubi jeździć to ja bym chyba nie jechała weekend to bardzo krótki czas myślę że w samej podróży więcej czasu spędzicie niż samego pobytu tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ciiiiicho, udawaj, że uwierzyłaś 😂
    Udawałam !! Mało tego sama odwróciłam głowę bo się wzruszyłam

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mój mąż czasem przychodzi z pracy ja go proszę żeby potrzymał małego a ja np umyje naczynia. A on na to że spokojnie on umyje ja mam się nie martwić... ale to właśnie chodzi o te pare minut (dosłownie bo ja mam zmywarkę i mówiąc umyje naczynia chodzi o to że wyjmę czyste włożę brudne i ewentualnie umyje garnki bo ich nie wsadzam do zmywarki) o te pare minut które mogę „odpocząć” od małego także doskonale Cię rozumiem :) zjesz sobie lody i będzie lepiej :)
    Robię dokładnie to samo :D mówię że poodkurzam bo dzięki temu odpoczywam sobie chwilę od noszenia, bujania itd. :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajebiście że nie mogę schudnąć...yhy. właśnie jedziemy do burger Kinga 😊😏 ah ta moja silna wola

Wiewióreczka, malutka_mycha, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karolinka taka podróż to wyzwanie nie tylko dla Marcelinki-odległość,nowi ludzie,nowe otoczenie...może być różnie...
    ale i dla Ciebie ogromne przeżycie...może być Ci bardzo ciężko psychicznie to udźwignąć ...
    Musisz to Kochana dobrze przemyśleć i wziąść pod uwagę wszystkie za i przeciw...

on w ogóle przyznał się swojej rodzinie,że zostawił kobietę w ciąży???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

będzie wleczone? :) :) :)

Kiwona, Bubek lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant ty chyba jakoś na dniach się pakujesz nad morze ??!
    28.6 wyjezdzamy ...narazie chodze po sh i skupuje rzeczy do Frania zeby 2 tyg. nie prac

Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ale Ci dobrze 😉 zazdroszczę 🙂

Ja mam za to w planach samotny wieczór i noc z moimi rozkosznymi córkami bo mąż ma nockę... Wszystko było by ok gdyby młoda spała a od wczoraj śpi tylko na rękach... Odkładam to po chwili pobudka ☹️ zjada też mało... Chyba skok trwa w najlepsze... Tak więc dziś obie panny skończą ze mną w łóżku a ja nie pospie ☹️
    W tak doborowym towarzystwie aż nie wypada spać ;)

B_002, estrella, Karmelllka90, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, wow, ale zarąbista idea tej buteleczki! :O A to mleko można potem dawać dziecku do jedzenia?

Stresant, byliśmy wczoraj u rehabilitantki/fizjoterapeutki i na ten pierwszy mocny ból przy zassaniu dziecka poleciła mi tuż przed karmieniem swoimi palcami pomasować sutka. Pomęczyć go chwilę, powyciągać. Boli, ale potem zassanie nie idzie prądem aż do czubka głowy ;)
    dzieki sprobuje...ja malemu na poczatku przytrzymuje brode i nie pozwalam tak mocno ssac ...na sile trzymam

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę odpoczęłam. Wyszłam z domu o 17, wróciłam po 19, bo chciałam małą wykąpać jeszcze o zwykłej porze. Mąż miał odciągnięte 90ml mleka i mała wszystko zjadła a teraz ją jeszcze dokarmiam przed spaniem.
    Dobrze było wyjść bez dziecka, ale powiem szczerze że myślałam jak sobie tam w domu radzą.
    Pojechałam z bratem, bratową i mamą do meblowego, mamie pomogłam wybrać narożnik bo sobie planuje zrobić mały remont wkrótce. Potem jeszcze zrobiłam spożywcze zakupy i dopiero wróciłam do domu.
    Jak dziecko pójdzie spać to muszę się spakować na weekend, zjeść kolację i pójdę spać dziś wcześniej bo nadal mnie boli jeszcze głowa, w końcu wzięłam Apap.
    No ale już psychicznie czuję się mniej zmęczona :) Muszę sobie tak częściej wychodzić.

malutka_mycha, Karollinax26, DorotaAnna, estrella, Fasolka77, Karmelllka90, Kasiulka90, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka się za mną bardzo stęskniła bo wisi na cycu już 50 minut, ale dawno już przestała jeść. Teraz tylko leży z zamkniętymi oczami i ciumka. Ale ruszyć się nie mogę bo zaczyna ciumkać szybciej 😂
    Haha, uwielbiam ją!

malutka_mycha, DorotaAnna, Karmelllka90, Kasiulka90, Lolka30, MamaAga85, Mama36, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy cyrk... Bunio nie chce prawego cycka a mnie już boli....lewy tak, prawy nie.... świetnie...

Edit...zassał. !!!! Alleluja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 20:34

chce_byc_mama, Kasiulka90, malutka_mycha, MamaAga85, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - jasne że można z tej buteleczki podać. Ją się normalnie wyparza.

Karolina - ja bym nie pojechała. Ale ja to ja. Na pewno rodzince naopowiadal niestworzonych rzeczy o Tobie i będziesz się tam czuła jak intruz. A to nie pozostanie bez wpływu na Marcepanke. Bo nie wierzę że powiedział: "a wiecie co, ze mnie jest kawał niedojrzałego chłopca, zostawiłem dziewczynę w ciąży".

U mnie ssanie trwa 5 minut z jednej piersi. Ssanie, łyk, ssanie, łyk. Takie fajne dźwięki przy tym wydaje jakby za każdym łykiem mówił "mniam" 😍

Powoli wychodzimy z ciuszkow 62. Kurde na szerokość wszystko za szerokie a nie dopinam na długość. Po kim On taki długi jak rodzice króciaki 😂

Ja jeszcze nie umiem wyjść na dłużej z domu bez Ignasia. Pojechałam ostatnio sama odebrać huśtawkę. Ze wszystkim obróciłam w 40 minut. W aucie gaz do podłogi i muzyka na full - jak ostatni wieśniak 😂 - ale sprawiło mi to dziką uciechę. W drodze powrotnej już chciałam być jak najszybciej w domu 🙄

Kasiulka90, Lolka30, espoir, MamaAga85, Kiwona, B_002, martusiawp, Tysia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 3432 3433 3434 3435 3436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ