WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w tym Sab Simplex jest jakiś środek uspokajający, czy co?! Czy to tylko zbieg okolicznosci...?

Moje rozwrzeszczane dziecie od wczoraj tylko je i spi. Jestem w szoku bo ladnie spi, budzi sie co 2-3 godz na jedzenie i pampersa, chwile go ponosze, porozglada sie, posmieje i znowu w kime.
    Jednego dnia cyrki i wrzask od switu do nocy, a drugiego aniolek. No nie ogarniam tego Smroda Malego😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek - my nad polskie morze. Tu też temperatury jak diabli. I chcemy w połowie lipca.
    Kocham Chorwacje. Już słyszę te cykady 😍
    My trochę się obawiamy na taka długą trasę z niemowlakiem i psem. Więc nad morze w zasięgu tych 6-8 godzin jazdy już z postojami.

Bubek lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, dobra decyzja, widać, że zależy Ci przede wszystkim na komforcie córeczki 😊

Basiu, jak się dzisiaj czujesz? Wczoraj chyba po raz pierwszy nam się pożaliłaś. A już myślałam, że jesteś jakimś robocopem, który zawsze i ze wszystkim sobie radzi 😅

DorotaAnna lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą - może był rozdarty przez gazy i sab simplex naprawił sprawę 😆
    U nas jak Ignas jest marudny/krzyczący na przewijaku (rzadko ale jednak) to daje mu 2-3 krople Espumisanu. Działa jak relanium, ale tylko na chwilę - akurat tyle żeby skończyć przebieranie 😂😂😂

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Rozplywamy się od rana, kto z nami? 😏

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi sie popsuło 😮 po wczorajszej popołudniowej ulewie cos jej sie przestawiło

Karola nie chcialam ci pisac wczesniej aby w glowie nie mieszac. Ale super, ze wlasnie taka decyzje podjęłaś. Ja niestety nie wierze w jego dobre intencje i moim zdaniem on coś knuje. No kto normalny jeszcze w waszej troszke nietypowej sytyacji planuje takie objazdy po rodzinie? Cos mi tu nie gra. Ja moich dziadków dopiero planuje odwiedzić w wakacje jak Polcia bedzie miala z pol roczku (a u mnie to tylko 100km). Ale teraz ja obserwuje i widze jak wpływaja na nia odwiedziny albo zmiana miejsca np. Jak jedziemy do moich rodziców . W nieswoim domu to zupelnie inne dziecko, mimo, że dziadków juz dobtze zna.
    Inny teren, nowe dźwięki, zapachy, inne emocje mamy... to jest zawsze stres dla dziecka, zaklocenie jego poczucia bezpieczeństwa. Nie warto.
    Dziewczyny dobtze wymyśliły jakby co niech on sobie zaplanuje pobyt na Mazurach skoro tak mu zależy.

Karollinax26, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - jak już zaczęłaś temat to ja dodam co chciałam, ale bałam się straszyć.
    Porwania rodzicielskie są na porządku dziennym.
    Ciężko osądzać kogokolwiek o tak niecne zamiary, ale bierz pod uwagę wszystko.

Tak jak piszą dziewczyny. Chce być z małą na parę dni to niech będzie na Twoich warunkach. I absolutnie nie zgadzaj się żeby zostawał z nią sam na sam. W tym wieku sam na sam z de facto obcym facetem nie jest niczym potrzebnym.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie mogę czytać tych postów!!!! normalnie mój Gałgan ma gdzieś sen rano :( chociaż w sobotę i niedzielę mógłby tak do 8:30 pospać... ech.. zazdraszczam Wam!
    Fasolka sa takie maluszki co lubia pospac i takie co sa bardziej aktywne. U nas nie codziennie sa takie noce ale narzekac nie moge

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobra decyzja. Taki rajd do Warszawy i po rodzinie, moglby byc zagrozeniem dla dwu czy trzymiesieczniaka, pod roznymi wzgldami, zdrowotnymi i nie tylko, moglby wzbudzic u dziecka niepokoj, wplynac na laktacje, bo i dla Ciebie bylby to stres. Szczerze, to ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji, ze facet ktory mnie zostawil w takich okolicznosciach, obwozil po swoich ziomkach i czulabym sie czyms takim ponozona, bo oni tez nie beda wiedzieli, jaka postawe wobec Ciebie przybrac i moze ona oscylowac miedzy politowaniem a brakiem szacunku. Wiem, ze chcesz dobrze i jestes dobrym czlowiekiem i Cie podziwiam za wyrozumialosc dla tego goscia, bo chcesz postepowac w sposob wywazony ze wzgledu na dobro corki, ale na pewne rzeczy lepiej nie pozwolic. Z roczniakiem to mozna sobie tak jezdzic. Chce pokazac rodzinie, to niech sie pofatyguja do Ciebie.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kiwona napisałam do Ciebie na messengerze.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe ze moj antybiotyk przeniknal na tyle do mleka ze Filipa kupy smierdza robi ich dużo ale normalnej konsystencji i ja dzis tez biegam do wc.. Ta sama woń ode mnie co od niego.. Jezu az sie boje co to sie wyprawia. Filip apetyt ma no ale ja juz w stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 08:26

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek my jedziem ynad Baltyk takze biore rzeczy typowo zimowe kombinezony spiwor itp.....biore po 14 rzeczy tzn. 14 body kr. rekaw 14 dlugi 14 pizamek ( chociaz z pizamkami mam problem bo w lecie ciezko w SH dostac cos zimowego )14 spodni dresowych 30 pieluch....w cieplych krajach ci o wiele lzej. bo mozesz przeprac w rekach i do pol godziny bedzie suche a nad Baltykiem to troche problem bo wiadomo jaka jest pogoda....ale za to zdrowe powietrze a ja nie lubie upalow takze dla mnie w sam raz jak siedze w kurte na plazy :)

Bubek lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Młody obudził się, zjadł, usnął i się śmieje przez sen. A ja zamiast jeszcze spać to się na niego gapie. I jeszcze się podjarałam tą konferencja o laktacji 😂

Mój też o 6 porozdawal głośne uśmiechy :) ale już nie usnął... O 8 papu i śpi mi teraz na klacie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bubek - my nad polskie morze. Tu też temperatury jak diabli. I chcemy w połowie lipca.
    My trochę się obawiamy na taka długą trasę z niemowlakiem i psem. Więc nad morze w zasięgu tych 6-8 godzin jazdy już z postojami.
    my mieszkamy w Wiedniu wiec tez mielibysmy ok 8 godzin w najdalsze miejsce, ktore obieramy :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja akurat o porawniu nie pomyślałam. Ale wg mnie to jest cwaniak i buduje sobie bezpieczna pozycje na przyszłość m.in. świadków, którzy na wlasne oczy widzieli jak on a jak Karola zajmują sie mała (a wiadomo tu można powiedziec niestety wszystko, nie zawsze prawde). A ludzie potrafią byx podli by osiagnac swoj cel.
    Ale.nie takie numery z naszą Karolą 😚

Misiabella, Paula 90, Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U Szymona na nodze NOP... Ale skoro spał po szczepieniu kilkanaście godzin, to jest to POP - Pożądany Odczyn Poszczepienny 😂
    Pop to po rotawirusie dziewczyny pisały właśnie ze maluchy cały dzień spały a NOP do po pneumokokach. I czym okladasz soda czy altacetem?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Polećcie jakąś miejscówkę na odludziu nad polskim morzem ;) nie lubię jeździć dwa razy w to samo miejsce....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Z gorącą czy nad Kazikiem? ;)

Tysia89, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ty mnie i tak niezmiennie dzień w dzień imponujesz :)
    no coś Ty, czemu? :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Polećcie jakąś miejscówkę na odludziu nad polskim morzem ;) nie lubię jeździć dwa razy w to samo miejsce....
    Ja zawsze lubilam gwarne i zatłoczone miejsca. Teraz czas zmienic upodobania :)

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 3437 3438 3439 3440 3441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ