X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlody spi juz 3 godzine, bosze i le ja zdazylam zrobic rzeczy :) nawet do ogrodka zajrzalam i troche poplewilam

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mlody spi juz 3 godzine, bosze i le ja zdazylam zrobic rzeczy :) nawet do ogrodka zajrzalam i troche poplewilam
    Ja to samo! Caly dom wysprzatalam od 6 rano z jedna przerwa na karmienie😉

martusiawp lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant Ty naprawdę jesteś jakąś szeptucha, wiedźmą, czarodziejką,czarownicą ....zastosowałam tą maść żywokostowa i w zasadzie zdarza się że jestem 2 razy dziennie w parku po godzinie po dwie godziny spaceruję i kolano mnie nie boli więc nie wiem czy to jest jakiś cud????

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi chyba Ty poleciałeś przecieranie tej suchej skóry u Bunia oliwką na waciku? pomogło! dziękuję! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Malutka mycha my w zeszlym roku bylismy w Rucianym w osrodku Wodnik bardzo polecam
    Już mi poleciła ten ośrodek, właśnie tam mamy domki zarezerwowane :D dziekuje😘

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jestem w parku na spacerze już mnie dwa komary pogryzły ....powiedzcie czym można posmarować dzieci przeciw ukąszeniom komarów
    Właśnie weszłam na forum i miałam zadać to samo pytanie.
    Przyjechaliśmy do teściowej i tu dużo komarów, już mnie jeden ugryzł.
    Trzeba koniecznie dziecko chronić bo nie wyobrażam sobie żeby ją tak swędziało ukąszenie, mielibyśmy wszyscy weekend z głowy chyba...
    Mąż jedzie zaraz po moskitiery na okna.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam sms, ze Mlodego paszport powinien dojsc maks. 28 czerwca i wybieramy sie na caaaale lato do Polski😉

Nie wiemy jeszcze jak rozwiazac kwestie podrozy bo jesli to byl krotki okres to latalismy do PL samolotem a naszym psem zajmowal sie przyjaciel, ale jesli byly to juz np 2 tygodnie to jechalismy autem i bralismy psiaka z nami bo to tez nasze dziecko i nie mamy serca go zostawiac na tak dlugo.

Podroz autem to ok 30 godzin wiec ze wzgledu na dzidziusia odpada. Samolot z kolei tez odpada ze wzgledu na psa.
    Hmmm...nie wiem co robic bo jadac autem musielibysmy napewno zrobic postoj w Niemczech u rodziny zeby odpoczac i naprwno jeszcze jeden postoj w hotelu plus pauzy co ok 3 godziny wiec podroz zajelaby nam pewnie z 4 dni

Chyba ja z Malym wsiade w samolot, a maz z psem dojedzie autem, ale matko jak ja dam rade z wozkiem, fotelikiem, bagazem i dzieckiem😱😱😱

Fasolka77, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, będziesz blisko mnie! Kiedy się wybieracie ? 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant Ty naprawdę jesteś jakąś szeptucha, wiedźmą, czarodziejką,czarownicą ....zastosowałam tą maść żywokostowa i w zasadzie zdarza się że jestem 2 razy dziennie w parku po godzinie po dwie godziny spaceruję i kolano mnie nie boli więc nie wiem czy to jest jakiś cud????
    Fasolka na bol kolana tylko kosztyfol :) na hemoroidy tez :)

jeszcze by ci lepiej pomogl jakbys znalazala prawdziwy i potarla na tarce korzen.....ja mam jeden w ogrodzie zasadzony wykopalam i przytaszczylam z jakiegos rowu :) w razie W mam :)

a czarownica to jestem od urodzenia potrafie nawet przyszlosc przewidziec :)
    ale tak seerio to nie wiem czy ogladaliscie stulecie winnych na tvp 1 ..mam czasami to samo co Ania w tym filmie miala.....

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mazurach nadal skwar, właśnie idziemy z Marcepanem do cukierni po ciasto na jutro dla cioć 😊 duchota straszna, chyba zbiera się na burzę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - jak na FB to ja polecalam wacik i olejek.

U nas już minimalne ślady tych skórek zostały w sumie na czubku głowy, tam gęste włosy i trudniej.
    I id tego "olejowania" ruszyły Ignacemu włosy. Rosną jak glupie i wyrastają nowe, są coraz gęstsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałyśmy. Nie robiłam żadnego postoju jechałyśmy 1,46 h. Leosia pierw zasnęła bo jeszcze rano ja wzięłam na pobranie krwi z paluszka miała rozpłakała się tylko przy wbiciu igły a potem ta położna do niej mówiła to się śmiała 😀. Obudziła się jakoś po godzinie jazdy i patrzyła sobie na stopy .😂 Teraz dziadziuś sobie z wózkiem popyla. Afrykańskie upały są.

Udanego weekendu dziewczyny

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha położna powiedziała że maluszki z reguły są gęste. Leosia dostała rano pierś i 30 minut przed pobraniem wypiła 15 ml wody. Krew lecjala w porządku nie jakaś rzadka ale nie była gesta.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    o właśnie jeszcze Niechorze, Pogorzelica...

a jakieś konkretne, sprawdzone miejscówki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - jak na FB to ja polecalam wacik i olejek.

U nas już minimalne ślady tych skórek zostały w sumie na czubku głowy, tam gęste włosy i trudniej.
    I id tego "olejowania" ruszyły Ignacemu włosy. Rosną jak glupie i wyrastają nowe, są coraz gęstsze

o to przepraszam :) dzięki Paula :) my mamy jeszcze trochę na czubku głowy ale z brwi zeszło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a jakieś konkretne, sprawdzone miejscówki?
    my jedziemy do Niechorza ..... Prawdzic.pl polecam domki zaraz na wydmie 1 minuta do plazy.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z Fifim na drzemke polozylan i widzr zamienila sienw 2 godz ups

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę z jaką miłością mój tato patrzy na Leosie jak do niej mówi to mi serce ściska - oby mój mąż był tak ważny dla Leosi jak mój tato dla mnie. Mój hero spaceruje z moim dzieckiem... Kto by uwierzył, ja która jeszcze dwa lata temu twierdziła że się w gównach dziecka nie będzie bawić. A teraz ❤️❤️❤️człowiek tej kupy oczekuje 😂❤️

Karollinax26, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Tysia89, MamaAga85, nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak patrzę z jaką miłością mój tato patrzy na Leosie jak do niej mówi to mi serce ściska - oby mój mąż był tak ważny dla Leosi jak mój tato dla mnie. Mój hero spaceruje z moim dzieckiem... Kto by uwierzył, ja która jeszcze dwa lata temu twierdziła że się w gównach dziecka nie będzie bawić. A teraz ❤️❤️❤️człowiek tej kupy oczekuje 😂❤️
    Mój tato też zakochany, przyjeżdża 20 km codzienne odkąd mały się urodził :) Serce się aż poruszało jak taki opadnięty z sił po chemioterapii wpatrywał się w niego i lulał na rękach...a mały skubaniec do kogo pierwsze uśmiechy skierował? Do dziadka oczywiście :D

nick nieaktualny, Karollinax26, Fasolka77, DorotaAnna, Bubek, MamaAga85, Kasiulka90, nick nieaktualny, KarmeLoVe, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mój tato też zakochany, przyjeżdża 20 km codzienne odkąd mały się urodził :) Serce się aż poruszało jak taki opadnięty z sił po chemioterapii wpatrywał się w niego i lulał na rękach...a mały skubaniec do kogo pierwsze uśmiechy skierował? Do dziadka oczywiście :D
    No i się zwylam ❤️ dużo dużo zdrówka dla taty

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3439 3440 3441 3442 3443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ