X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Duży chłopczyk! Da rade! Będzie walczył dzielnie!
    Miejmy nadzieje. Najgorsze ze ona nic nie wie co z nim. Wie tylko ile wazyl i ze jest w inkubatorze. Wylewa biedna morze łez. Ta niewiedza jest najgorszs dla matki.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz ściągnęłam bez konieczności. Mała dzisiaj kiepsko je, a na dodatek nie lubi jak jej leci za łatwo (przynajmniej takie mam wrażenie).
    Stwierdziłam, że zamroze i bede miala np. na chrzciny do kościoła.
    Nie będę musiała ściągać na siłę tuż przed chrzcinami.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jak z parkingiem było na usg bioderek?
    Zapisałam się na nfz na 25.07 to bedzie 13 tydzień.
    Prywatnie idę za tydzień, ale u nas na osiedlu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 14:39

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja byłam tam na Wielickiej to tam jest mały parking przy tej przychodni, akurat był zajęty, ale znalazłam jedno miejsce równolegle wzdłuż ulicy gdzie można było parkować.
    Ogólnie w Krakowie to zawsze jest problem gdzie zaparkować ale da się to jedno miejsce gdzieś znaleźć bliżej lub dalej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nie znam tego z jadącymi misiami :)
    Jadą jadą misie śmieją im się pysie... Nie znasz? Ja to uczę się z YouTube haha w sumie uczyłam się w ciąży jak do brzucha śpiewałam

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia ja byłam tam na Wielickiej to tam jest mały parking przy tej przychodni, akurat był zajęty, ale znalazłam jedno miejsce równolegle wzdłuż ulicy gdzie można było parkować.
    Ogólnie w Krakowie to zawsze jest problem gdzie zaparkować ale da się to jedno miejsce gdzieś znaleźć bliżej lub dalej.
    Nie jestem najlepszym kierowcą. A parkowanie w Krakowie to dla mnie koszmar.
    Nawet z tego powodu kupiliśmy garaż.😀

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leosia ma dzisiaj śpiący dzień. Wczoraj za to miała przez cały dzień tylko dwie drzemki 30-40 minut. Chyba musi odespac. Calutka nos przespała o 6 zjadła potem o 9 do 10 leżała pod karuzela poszłyśmy na spacer pierw się rozglądała i zasnęła pod koniec zjadła po spacerze z 10 minut ze mną pogadała poszła spać obudziła się 3 razy ale zasypiała po chwili teraz zjadła 14:30 i w sumie zaczęła zasypiać leży na brzuszku i tak budzi się zasypia budzi się zasypia tylko główkę sobie przeklada. Biedna pewnie ma dość upałów 😩

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f80b9158901.png

Dziewczyny czy ze smakiem zjadłybyście taki tort? Chodzi mi o smak (w opisie) bo wygląda to wiadomo rzecz gustu a i tak byłby modyfikowany pod motyw Boho

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak sppia wasze dzieci? w sensie na brzuchu czy plecach?

moj nie potrafi inaczej spac tylko na brzuchu...poloze go na doczek odrazu przekreci sie na plecy i wtedy ttragedia..rece zaczynaja machyc nogi zaczynaja kopac i po spaniu :(
    zawsze to samo jest a jak go poloze na brzuchu to cala noc przespi w dzien tez..

juz sie pytalam pediatry czy to normalne ze sie tak bije tymi rekami ..to mi powiedziala ze za bardzo go obserwuje..i mam dziecku wiecej swobody dac a nie sie nad nim trzesc ciagle.....

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nie jestem najlepszym kierowcą. A parkowanie w Krakowie to dla mnie koszmar.
    Nawet z tego powodu kupiliśmy garaż.😀
    Ja nie mam problemów z parkowaniem, a tym bardziej jak samochód ma czujniki z tyłu.
    Ale też nie lubię w Krakowie parkowania. Garaż chętnie też bym kupiła, tylko ciężko znaleźć no i dość drogie są.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nie mam problemów z parkowaniem, a tym bardziej jak samochód ma czujniki z tyłu.
    Ale też nie lubię w Krakowie parkowania. Garaż chętnie też bym kupiła, tylko ciężko znaleźć no i dość drogie są.
    Ja o czujnikach parkowania mogę pomarzyć.
    Za to mam auto do którego wózek wstawiam cały, bez składania.

A pod waszym blokiem jest podziemny parking?
    Pod tymi blokami przed Twoim blokiem jest parking dwupoziomowy, pamiętam jak budowali. Do dzisiaj nie oddany do użytku.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie tort to tylko czekoladowy lub śmietankowo-truskawkowy - reszta niezbyt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 16:01

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dla mnie tort to tylko czekoladowy lub śmietankowy-truskawkowy - reszta niezbyt :P
    Dla mnie najlepszy smietankowo-truskawkowy, nie za słodki. I taki zamowie na chrzciny. Inne odpadają.

espoir, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi mała dała dzisiaj w kość, że ona śpi, a ja odpoczywam. A powinnam sprzątać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle za torami nie przepadam, a jak już to najprostszy, najlepiej orzechowy. Karmelka wygląd kwestia gustu ale smak też :) ile nas tu jest tyle będzie opinii :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja mam dziś dziecko anioł!!! On nigdy nie śpi w domu dobrze a dziś 2 h spał i to sam zasnął!

Chce być mama_ jak twoja teściowa? Jeszcze się nie wypowiedziałam ale ja mam na prawdę podobna relacje z moja... przy córce doprowadziła mnie do szału takiego ze mała przestała mi dobrze jeść bo chyba czuła moj stres albo z wścieklizny mleko mi się skwasilo😜 a tak na serio to po pierwszej wizycie ustaliłam pewne zasady: ja przewija ja przebieram ja karmie bez jej ślęczenia nade mną i gadania do mnie przy każdym cycu. Ona nosi usypia spaceruje śpiewa co tam chce. Od tej pory znoszę to dużo lepiej psychicznie!!!
    Przyjeżdża za tydzień... już się boje ale teraz przynajmniej każe jej się bawić z wnuczka a my z młodym będziemy spacerować:0

A dalej ja glodze :D no ale kurde jeśli przyjechała podobno nam pomoc to niech sobie zrobi coś do jedzenia sama. O i nam obiad mogłaby ugotować skoro i tak siedzi przed telewizorem.
    Generalnie odezwałam się do niej dziś może ze trzy razy i było to „dzień dobry”, „nie wiem”, „może”, „tak” i “nie”.
    Ja siedze w sypialni na gorze, a ona w salonie na dole, wiec poki co nie mam zadnego updejtu 😅

malutka_mycha, Fasolka77, Aga2606 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu dostałam okres 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja w ogóle za torami nie przepadam, a jak już to najprostszy, najlepiej orzechowy. Karmelka wygląd kwestia gustu ale smak też :) ile nas tu jest tyle będzie opinii :)
    Tak tak tylko wiesz wyglad to zadecyduje bo sama wybiorę ,ale właśnie ze względu na to że ja tortów nie lubię a ten smak wydaje się być idealny dla mnie ale mąż to mówi że powinien być tradycyjny. Ale chyba jednak wezmę ten bo osoby które go jadły mówią że obłędny.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tort bomba! 👌 Ale ja lubię eksperymenty i innowacyjne smaki ☺

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja o czujnikach parkowania mogę pomarzyć.
    Za to mam auto do którego wózek wstawiam cały, bez składania.

A pod waszym blokiem jest podziemny parking?
    Pod tymi blokami przed Twoim blokiem jest parking dwupoziomowy, pamiętam jak budowali. Do dzisiaj nie oddany do użytku.
    To jak masz taki duży samochód to się nie dziwię że trudno zaparkować.
    Ale coś za coś, przynajmniej można dużo do niego zapakować.
    Pod moim blokiem są garaże jednostanowiskowe, ale jest ich 24, a mieszkań 82. Reszta parkuje wokół bloku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3493 3494 3495 3496 3497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ