X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir to ja w takim razie też pezynudzam. A pomaga mi jak się tutaj wyglądam.

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały i komary to zmora lata. Dla mnie powyzej 30 stponi to już nie do wytrzymania. To mocno ogranicza możliwości dorosłych ludzi a co dopiero z niemowlaczkiem. Mój Mąż też mi dziś truje żeby zrobić grilla dla znajomych w Boże Ciało a dla mnie to oznacza że o 20 znikam z imprezy na kąpanie, karmienie i ùsypianie. Choć w sumie wcześniej też bym na powietrzu z Małą nie posiedziala ze względu na komary właśnie...
    A czy w razie ukąszenia stosujecie dla niemowląt te same żele z apteki co dla dorosłych??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 22:37

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny, jesteście kochane...

B_002 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi w aptece pytałam to Fenistil można stosować u dzieci. Na szczęście ja razie nie musiałam używać ale mam na wszelki wypadek.
    Zamówiłam też na allegro (bo wszędzie w Krakowie wyprzedane) preparaty Chicco na komary i po ukąszeniach dla dzieci od 0m+.
    A na razie zaopatrzyłam się w jedyne co znalazłam - krem Mosbito dla dzieci od 6 miesiąca, ale lepsze to niż nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 22:49

Sansivieria lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja Cie podziwiam za tą dzialke. Ja nie cierpie komarow a u nas jest inwazja jakichś drobnych meszek ledwo widoczne a tna gorzej jak komary o dziwo malego nie ruszają moze dlatego ze sie nie poci?
    W kazdym razie upal jest nie do zniesienia więc my tylko w domku i tyle co spacery a wieczorami ogrodu i dworu unikam.
    Jeszcze odparzylam sobie chyba wewnętrzna cześć zgięcia lokciowego i reka mnie mocno szybko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, pobyt na działce miał być pewnie relaksujący, a wyszło całkiem odwrotnie. Ale spróbowaliście, wiecie jak to jest, więc nieprędko popełnicie ponownie ten błąd 😉 Warto było podjąć ryzyko i sprawdzić. W domu się wyśpisz, a i Zosia na pewno będzie spokojniejsza, jak wyczuje sprawdzone bezpieczne zapachy 🙂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Espoir to ja w takim razie też pezynudzam. A pomaga mi jak się tutaj wyglądam.

Nikt tutaj nie przynudza! Dziewczyny proszę. .... Po to tu jesteśmy... Taki Hyde park, czasem jedno słowo nawet brzydkie ;); rzucone tutaj... Daje ulgę!

Espoir jesteś mega mamą!!!! Mycha również! Jestem pełna podziwu dla Was!!

Basia chyba wszystkie dzieci dziś marudzą... Ja też siedzę w domu w te upały...Bunio marudził popołudniu więc już ok 20 położyłam go spać i dopiero teraz się obudził na karmienie... Nawet pieluszka była czysta i suchą...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie taki upal jak dzis z dzieckiem na karku jest nie do wytrzymania. Odnowilo mi sie takie uczulenie na klatce piersiowej i jak pot po tym splywa to mi to drastycznie podraznia i jeszcze jak maly polozy tam swoja spocona glowke to wymiękam. Dla mnie glowka malego przypomina mi kokosa i jego aktualna ksywka to kokos wlasnie. A pokokosic tez sie lubi :) anawet w tym upale i lejacym sie pocie. Mycie wlosow ma sens tylko przed wyjsciem na dwór. Kocham lato i cieplo, ale zycie z niemowlakiem w takim upale nie jest lekkie ;) Mały dzis troche lepiej pociągnal z cyca, a wczoraj myslalam ze odrzucił piers na amen. Nawet popija troche bez nakladek. Dla mnie nakladki maja jeden mankament, dziecko troche slabiej przez nie ssie. Chyba, ze tylko moje ;). Dzis zamawialam caly dzien, posciel i takie tam rzeczy, ubrania, oświetlenie do łazienki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 00:51

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Upały i komary to zmora lata. Dla mnie powyzej 30 stponi to już nie do wytrzymania. To mocno ogranicza możliwości dorosłych ludzi a co dopiero z niemowlaczkiem. Mój Mąż też mi dziś truje żeby zrobić grilla dla znajomych w Boże Ciało a dla mnie to oznacza że o 20 znikam z imprezy na kąpanie, karmienie i ùsypianie. Choć w sumie wcześniej też bym na powietrzu z Małą nie posiedziala ze względu na komary właśnie...
    A czy w razie ukąszenia stosujecie dla niemowląt te same żele z apteki co dla dorosłych??

No właśnie te imprezy w domu to żadna frajda dla nas....i tak nie posiedzimy...

Są specjalne środki na komary dla dzieci, nie należy stosować tych dla doroslych

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dzięki Dziewczyny, jesteście kochane...

<3

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dla mnie taki upal jak dzis z dzieckiem na karku jest nie do wytrzymania. Odnowilo mi sie takie uczulenie na klatce piersiowej i jak pot po tym splywa to mi to drastycznie podraznia i jeszcze jak maly polozy tam swoja spocona glowke to wymiękam. Dla mnie glowka malego przypomina mi kokosa i jego aktualna ksywka to kokos wlasnie. A pokokosic tez sie lubi :) anawet w tym upale i lejacym sie pocie. Mycie wlosow ma sens tylko przed wyjsciem na dwór. Kocham lato i cieplo, ale zycie z niemowlakiem w takim upale nie jest lekkie ;) Mały dzis troche lepiej pociągnal z cyca, a wczoraj myslalam ze odrzucił piers na amen. Nawet popija troche bez nakladek. Dla mnie nakladki maja jeden mankament, dziecko troche slabiej przez nie ssie. Chyba, ze tylko moje ;). Dzis zamawialam caly dzien, posciel i takie tam rzeczy, ubrania, oświetlenie do łazienki.

Kokos się kokosi ;)

Misia ja mam non stop uczulenie pod biustem... Guma od staników i pot to masakryczna mieszanka...

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Bunio ładnie pospał. Ja to musze sama wybudzac na karmienie, Moj to by spal i spal. Dopiero jak sie obudzi to potrafi przetrwac od karmienia do karmienia ze 3 razy w ciagu dnia, z tym ze juz na pol godziny przed karmieniem, a czasem i godzine jest rozdrazniony i chce sie uspokoic przy cycu.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    O to Bunio ładnie pospał. Ja to musze sama wybudzac na karmienie, Moj to by spal i spal. Dopiero jak sie obudzi to potrafi przetrwac od karmienia do karmienia ze 3 razy w ciagu dnia, z tym ze juz na pol godziny przed karmieniem, a czasem i godzine jest rozdrazniony i chce sie uspokoic przy cycu.

Pospał ;) ale sama byłam już zmęczona bo marudził popołudniu... Nawet rączki nie pomagały....więc i jego i siebie położyłam wcześniej...idziemy dalej spac

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze odnotowac jeden maly sukces na moim nocnym życiu. Przestalam wpierdzielac ciastka owsiane, ktore jadlam na potege by nie zasnac. I czasem nie jem nic a czasem jogurt kokosowy :) widze ze cos mnie przesladuje ten kokos ;)

B_002, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ileż życie byłoby prostsze, gdyby organizm nie potrzebowal snu. Teraz bym zamowila, to czego nie zdazyla obejrzala film i budzila o 3 malego. A tak musze sie polozyc spac na te nedzne 1,5 h. Miedzy 3 a 6 musze zaliczyc kolejne bo jedna sesja spaniowa mi przepadla.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Basiu, pobyt na działce miał być pewnie relaksujący, a wyszło całkiem odwrotnie. Ale spróbowaliście, wiecie jak to jest, więc nieprędko popełnicie ponownie ten błąd 😉 Warto było podjąć ryzyko i sprawdzić. W domu się wyśpisz, a i Zosia na pewno będzie spokojniejsza, jak wyczuje sprawdzone bezpieczne zapachy 🙂
    Właśnie w tym rzecz że już próbowaliśmy około miesiąc temu. Byliśmy z nią na tej działce na cały dzień od rana do popołudnia i było wtedy rewelacyjnie, tak jak się wtedy wyspała tamtego dnia to dawno nie było tak dobrze. Problemem wtedy był tylko powrót, Zosia woli wcześniejsze godziny na podróżowanie, więc tym razem postanowiliśmy że nie będziemy się bardzo ograniczać i zostaniemy na noc. Tylko że tym razem też mamy trochę inne warunki pogodowe i dziecko też zachowuje się zupełnie inaczej. No ale jak widać, nie da się wszystkiego przewidzieć. Jakbym wiedziała że będzie o 180stopni inaczej niż poprzednio to byśmy się nie wybierali.
    Poczekamy teraz do następnego razu ale będziemy jeszcze kiedyś próbował (jak będzie mniej komarów) bo ta działka to nasza odskocznia od betonowego miasta. Woda, las, cisza i spokój i świeże powietrze :)

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 16 czerwca 2019, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak z jedzeniem masakra. Jak się zbliża pora karmienia to aż mną telepie. Miałyśmy iść w poniedziałek na ważenie, ale jak się nic nie poprawi to pójdziemy w poniedziałek. Tylko co nam lekarka może pomóc :(

f1d9680377.png

Wysłany: 16 czerwca 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale owsiane to zdrowe :)

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się właśnie karmimy i gdyby nie bolacy cycek to bym jeszcze może godzinkę pospala..boję się bardzo tych zastojów, zapalen i wolę już krócej pospać niż mieć jakieś zapalenie. Tylko szkoda bo Mała coraz lepiej i dłużej śpi ten pierwszy nocny okres ok karmienia po kąpieli i można by skorzystać! Odstęp pierś miała 8 godzin i to i tak już bardzo długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 03:18

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    My też się właśnie karmimy i gdyby nie bolacy cycek to bym jeszcze może godzinkę pospala..boję się bardzo tych zastojów, zapalen i wolę już krócej pospać niż mieć jakieś zapalenie. Tylko szkoda bo Mała coraz lepiej i dłużej śpi ten pierwszy nocny okres ok karmienia po kąpieli i można by skorzystać! Odstęp pierś miała 8 godzin i to i tak już bardzo długo.
    Ja po swoim zastoju wole wstawac w nocy czesto niz przerabiać kolejny raz goraczke 39.6 bol cycka okropny i lefwo bylan świadoma przy tej gorączce i tak 2 dni pozniej juz lzejsza byla i piersi coraz lepiej. Od tego czasu mam nalo mleka.. Sa dni ze jest super to następnego dnia przychodzi deficyt mleczny.. Nie wiem czy uda mi sie kiedys wrocic do kp tylko i wylacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 03:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3502 3503 3504 3505 3506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ