X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak zdrowie? Jak sie czujesz??

Kiwona jak u was? Jak Kazik?

Estrella Ciebie tez przywoluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 03:49

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Właśnie w tym rzecz że już próbowaliśmy około miesiąc temu. Byliśmy z nią na tej działce na cały dzień od rana do popołudnia i było wtedy rewelacyjnie, tak jak się wtedy wyspała tamtego dnia to dawno nie było tak dobrze. Problemem wtedy był tylko powrót, Zosia woli wcześniejsze godziny na podróżowanie, więc tym razem postanowiliśmy że nie będziemy się bardzo ograniczać i zostaniemy na noc. Tylko że tym razem też mamy trochę inne warunki pogodowe i dziecko też zachowuje się zupełnie inaczej. No ale jak widać, nie da się wszystkiego przewidzieć. Jakbym wiedziała że będzie o 180stopni inaczej niż poprzednio to byśmy się nie wybierali.
    Poczekamy teraz do następnego razu ale będziemy jeszcze kiedyś próbował (jak będzie mniej komarów) bo ta działka to nasza odskocznia od betonowego miasta. Woda, las, cisza i spokój i świeże powietrze :)

Basia nie rezygnuj z wyjazdu...taki pobyt na łonie natury każdemu robi dobrze, po prostu Zosia miała słabszy dzień. Weźcie coś na komary i będzie dobrze!

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak po sobocie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pomóc dziecku się wypierdziec? Gniecie się i gniecie bidulek od godziny... Daje espumisan i nic...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się rowerkujemy i daje ciepły termofor na brzuch. Innych sposobów nie znam. Jeszcze masaż może pomóc.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My się rowerkujemy i daje ciepły termofor na brzuch. Innych sposobów nie znam. Jeszcze masaż może pomóc.

Też masuje i robię ciepłe okłady :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia ale owsiane to zdrowe :)
    Zdrowe, ale jedzone noca w duzej ilosci nawet chudzielca potrafia zmienic w wieloryba :) inni mysla, ze ja przytylam w ciazy, a ja roztylam sie po, malo spiac i jedzac noca ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Basia nie rezygnuj z wyjazdu...taki pobyt na łonie natury każdemu robi dobrze, po prostu Zosia miała słabszy dzień. Weźcie coś na komary i będzie dobrze!
    Komary nie będą wiecznie, w końcu będzie ich mniej. Mamy teraz jakąś plagę po tych wylewach rzek. Zwykle było ich dużo mniej.
    Na pewno będziemy chcieli przyjeżdżać.
    Ogólnie w nocy odpoczęłam. Zosia w końcu zasnęła o 22, pobudka była o 2 i teraz, więc całkiem przyjemna noc. Okno było i jest otwarte, na zewnątrz 19 stopni więc się schłodziło przyjemnie. W ciągu dnia tych komarów jest mniej. Dzisiaj będzie lepiej! :) A po południu wracamy do domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja też tylko masaże robię i rowerek nóżkami. Można ponosić dziecko z nóżkami na żabke. Nie wiem co jeszcze. Też daje Espumisan a czasem są problemy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - a dziękuję, jest lepiej ale nadal coś tam boli. Idę w poniedziałek na 9 do swojego lekarza żeby poszerzyć diagnostyke, bo wiadomo jak w szpitalach sprawdzają. Dopóki nie uslysze diagnozy to będę szukać.
    U mnie w rodzinie 80% śmierci od strony ojca mojej mamy to rak jelita grubego. Więc jestem czujna.

Fasolka - u nas pomaga kąpiel. Zawsze jak się pluskamy to ja leje duuuuzo wody i biorę młodego lewa ręką pod główkę a prawa pod pupę i bujam go i robię "fale". Bujam przód-tyl i na boki (ale nie od krawędzi wanienki do krawędzi tylko zanurzam raz jeden bok Ignasia mocniej raz drugi). Jeśli widzę że go coś tam blokuje to leciutenko dociskam co jakiś czas okolice odbytu (to nam położna mówiła, że u dzieci wystarczy dotknąć lekko odbytu i często to wystarczy żeby pobudzić perystaltykę). Teraz to bujanie weszlo nam na stałe w rytuał i zawsze lecą bąbelki przy kąpieli. Czasem taka sesja bujania trwa 5 minut i dłużej bo co chwilę popierduje 😁
    I jest przy tym wyraźnie zrelaksowany 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!
    My wyszliśmy z wesela o 2.. Mały zrobił furorę max! Nie dość że do wszystkich się uśmiechał i chcial gadać, to klasyka 20:30jadl cyca.. Zasnal i do 2:30 nawet nie otworzył oka. W domu dostał cyca i do 8 spał!! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 08:33

Wiewióreczka, Fasolka77, Paula 90, Tysia89, B_002, malutka_mycha, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryst jest stworzony do imprezowania :D myślę, że słuchawki zrobiły super robotę.

Karola, u mnie cycki jeden większy, drugi mniejszy...I to dość spora różnica. Pewnie dlatego, że w jednym mleka dwa razy więcej.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zważyliśmy w końcu Wojtusia - 6 kg kluski :P

Fasolka77, Tysia89, B_002, malutka_mycha, Sansivieria, Mama36, DorotaAnna, Wiewióreczka, Kasiulka90, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - a dziękuję, jest lepiej ale nadal coś tam boli. Idę w poniedziałek na 9 do swojego lekarza żeby poszerzyć diagnostyke, bo wiadomo jak w szpitalach sprawdzają. Dopóki nie uslysze diagnozy to będę szukać.
    U mnie w rodzinie 80% śmierci od strony ojca mojej mamy to rak jelita grubego. Więc jestem czujna.

Fasolka - u nas pomaga kąpiel. Zawsze jak się pluskamy to ja leje duuuuzo wody i biorę młodego lewa ręką pod główkę a prawa pod pupę i bujam go i robię "fale". Bujam przód-tyl i na boki (ale nie od krawędzi wanienki do krawędzi tylko zanurzam raz jeden bok Ignasia mocniej raz drugi). Jeśli widzę że go coś tam blokuje to leciutenko dociskam co jakiś czas okolice odbytu (to nam położna mówiła, że u dzieci wystarczy dotknąć lekko odbytu i często to wystarczy żeby pobudzić perystaltykę). Teraz to bujanie weszlo nam na stałe w rytuał i zawsze lecą bąbelki przy kąpieli. Czasem taka sesja bujania trwa 5 minut i dłużej bo co chwilę popierduje 😁
    I jest przy tym wyraźnie zrelaksowany 😊

Ooo dziś go pobujam tylko u rodziców nie mam stojaka i za długo się nie poschylam nad wanienka :)

W ogóle spaliśmy od 20 do teraz!!!!!!! Z przerwa na karmienie o 00:30, 3:30 i od 4-6 zabawa,cyc i spanko

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.🙋
    Właśnie Was doczytałam.
    Espoir podziwiam Cię jako mamę❤.
    Mnie chore dziecko chyba by załamało, pod tym względem mąż jest silniejszy.

Narzekajcie dziwczyny ile potrzebujecie. Ja nie udzielam rad, bo albo sie nie znam, albo niż ja przeczytam to już wszystko zostało powiedziane w danym temacie.
    Zawsze jednak mocno Wam kibicuję i modlę się za Was i Wasze rodziny. 😘

Tysia89, malutka_mycha, espoir, Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wczoraj zważyliśmy w końcu Wojtusia - 6 kg kluski :P
    Jacie ale klocuszek❤

espoir lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kryst jest stworzony do imprezowania :D myślę, że słuchawki zrobiły super robotę.

Karola, u mnie cycki jeden większy, drugi mniejszy...I to dość spora różnica. Pewnie dlatego, że w jednym mleka dwa razy więcej.

Mam to samo, lewy większy i więcej mleka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęły mi się bóle kręgosłupa w odcinku ledzwiowo-krzyzowym.

Czy mogę używać tych maści typu voltaren?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka Miałam się z Tobą odchudzać, ale narazie u mnie dietetyczna klapa. Nie przytyłam, więc chociaż tyle.
    Może kolejny tydzień będzie lepszy.

A u Ciebie jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 09:07

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7.07. chrzciny a ja nie mam w co się ubrać.
    Nie mam butów, nie mam nic.
    A przepraszam mam ubrana prawą nogę, w ponczoche. 😀

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3503 3504 3505 3506 3507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ