Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLolka a co cie boli dokładnie?? Ja tez mam dolegliwosci bólowe np kostki i promieniuje na piszczel. Krzyż lędźwie pod łopatka nadgarstki juz na szczęście zadziej ... haha ja jestem jak stara baba. Ale to moja wina. Przytyłam 25 kg od 2014 roku praca stojąca jedzenie na szybko brak ruchu, zwyrodnienia w odcinku krzyżowo-lędźwiowym a ciąża dla mojego organizmu to tez nie lada obciążenie. Ale mimo wszystko mimo każdego bólu kocham ten stan i tak bardzo czekam zeby zobaczyć i przytulić to różowe zmarszczone maleństwo tak jak ra dziewczyna wczoraj. Ahh to musi być cudowne ucUcie
-
Karmelka teraz ten epizod zaczął się od boli wszystkich stawów lewej nogi, potem doszło prawe biodro, stawy prawej ręki i dziś zaczyna lewa ręka od nadgarstka w górę. To są właśnie typowe bóle promieniujace reumatyczne. Do tego dochodzi ból obręczy barkowej i łopatki ale to już wiem że od leżenia długiego w złej pozycji i czekam aż mąż wróci z pracy i mi to rozmasuje bo na szczęście oprócz swojego głównego zawodu skończył studium z masażu więc mogę skorzystać. Chociaż mam wyrzuty sumienia że po 36h dyżuru będę go jeszcze męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 12:33
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Paula ja też się jakoś na ciąże nie czuje ale nie tylko fizycznie ale też psychicznie. Wcześniej planowałam, szukałam a od kilku dni jakoś mi entuzjazm chyba opadł i mam taki przestoj.
Ja mam dokladnie to samo. Mamy juz lozeczko w domu po siostrzencu i wizek (lozeczko super, wozek moze zostawie jako zapasowy) i jakos TEGO nie czuje. Mąż bardziej ode mnie obecnie przeżywa ciaze.
Dotychczas dotykalam brzuszka i czulam ogromne wzruszenie. A teraz chyba to minelo i tak jest "normalnie". Bez łez wzruszenia i ckliwosci na widok noworodkow. Na pewno jeszcze wroci, ale to dziwne. Bo kiedy sie staraliśmy to wyobrazalam sobie kazdy dzien. Chyba za szybko wypalilam entuzjazm Plus brak objawów. Słuchamy serduszka i to jedyny dowod na to, ze ktos tam jest.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A mnie dziś boli prawa strona brzucha, obok pępka i tak bardzo nisko całe podbrzusze...
I pewnie jak nie przejdzie to pojadę na IP.
A probowalas wziac no spe i polezec na lewym boku? Jak nie pomoze w pol godziny i bol jest silny to jedź na IP. Lepiej pojechac 10 razy za duzo niz raz za malo. Powtarzam to na kazdym kroku -
Paula 90 tez mam takie wrazenie ze moj M. bardziej odemnie przezywa ciaze. Kombinuje gdzie lozeczko wstawic, pyta o kolejna wizyte u lekarza, ciagle szykuje salatki i inne zdrowe rzeczy.. a ja jakos troche opadlam z sil zeby o tym wszystkim myslec. Jeszcze niedawno sie dziwilam ze tutaj juz kupujecie pierwsze rzeczy dla dziecka, ja do teraz boje sie cokolwiek kupic a ba nawet pomyslec ze moze cos juz kupie...ale zdalam sobie sprawe z tego ze ja polowe rzeczy mam po corce i moze dlatego nie mam takiej werwy do kupowania, myslenia co moze sie przydac a co nie bo wiem ze nawet na samym koncu mam o polowe mniej do ogarniecia niz dziewczyny ktore nie maja nic..
Tak to juz jest w ciazy ze nie czuje sie tego czegos dopoki dzidzia konkretnie nie da znac o sobie. Pozniej sie zacznie instynkt kiedy stukniemy garnkiem i dzidzius podskoczy w brzuchu bedziemy wiedziec ze sie przestraszyl, kiedy sie wygodnie polozymy a malenstwu bedzie nie wygodnie i bedzie sie kokosil zeby nas zmusic do zmiany pozycji. Wtedy sie nam odmieni hehe narazie to chyba cisza przez burza:P -
Paula 90 wrote:A probowalas wziac no spe i polezec na lewym boku? Jak nie pomoze w pol godziny i bol jest silny to jedź na IP. Lepiej pojechac 10 razy za duzo niz raz za malo. Powtarzam to na kazdym kroku
No spa nie pomogła, espumisan też nie. Jak leżę to samoistnie nie boli, tylko jak dotykam. -
nick nieaktualnyMoze to wymeczenie I trymestrem i trzeba nam czasu na regenerację.
A wybieracie imiona w oparciu o ksiege imion? Jakos tak jak sprawszalam znaczenie to mi pasowalo do czlonkow rodziny i odrzucilam kilka imion ze wzgledu na to ze nie podobał mi sie opis -
nick nieaktualny
-
My raczej bedziemy wybierac imie takiego ktorego w rodzinie nie ma zeby sie nie powtarzac ale oczywiscie znaczenie imion czytamy, jak cos nam nie spasuje w opisie to odrzucamy i szukamy dalej przybajmniej tak bylo przy corce teraz jeszcze o tym nie myslelismy a poza tym nie wiemy jeszcze co bedzie
-
Natalia-tosia wrote:A dziewczyny które są z Dolnego Śląska, jaki szpital polecacie?
Choć jest jeszcze trzecia opcja czuli szpital ginekologiczny w Wałbrzychu bo tam pracuje bratowa męża, która jest ginekologiem i możliwe że w związku z terminem porodu w okolicy świąt będę w tamtych rejonach u rodzicow i wyląduje w Wałbrzychu w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 14:31
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Hej dziewczyny, ja choruje, musiałam wziąć antybiotyk bo crp nieciekawe , doprawilam się... dziś pochodzilam trochę i tez mam kłucia z lewej strony do tego stopnia, ze wzięłam nospe forte ... zaraz się położę i odpocznę w końcu. Do tego dochodzą zaparcia ..: byle do marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 14:53
-
Ehhh, do mnie Tracy Hogg kompletnie nie przemawia. Tresura, a to nie moja bajka. Niemowlak terrorysta, nie karm na żądanie. No masakra. Noworodek zwykle wisi na piersi i to jest normalne. Niemowlak nie jest terrorystą, płacz to jedyna forma komunikacji. I te usypianie. Jestem raczej zwolenniczką bliskości z dziećmi także wolę inne lektury. Serasów polecam, Agnieszkę Stein. Dobrze przeczytać na początku też bobas lubi wybór
-
Lolka30 wrote:Ja jestem z Wrocławia i zastanawiam się nad Brochowem i Borowska, ale chyba bardziej przychylam się do Brochowa.
Choć jest jeszcze trzecia opcja czuli szpital ginekologiczny w Wałbrzychu bo tam pracuje bratowa męża, która jest ginekologiem i możliwe że w związku z terminem porodu w okolicy świąt będę w tamtych rejonach u rodzicow i wyląduje w Wałbrzychu w szpitalu.