Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Karolina trzymaj się tam.. Może jutro sytuacja się wyjaśni a ten ból to nic groznego. Sama nienawidzę szpitali i wyobrażam sobie jak się czujesz, w dodatku niemiła ginekolog... Bądz dzielna!
Oby ten ból był typowo kamieniowy, wtedy po przeciwbólowych minie. Serduszko dzieciątka bije. -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka z dzidzia wszystko dobrze i tak bedzie!! A ty poleżysz dzien dwa w uzdrowisku i wyjdziesz jak nowo narodzona bedzie dobrze myszko! Byleby ci dobre amu dawali
Z tego zdenerwowania, że muszę tu być, to i amu się nie chce -
Karolina trzymaj się tam dzielnie!
Kochane, nie nadazam za Wami, teraz piszę z prośbą o pomoc. Kilka razy wyleciało dzisiaj ze mnie takie coś w stylu Kremowe go śluzu, ale w kolorze kawy z mlekiem. I teraz zagwozdka, czy ma to związek z jakąś infekcją, bo miałam pobrany w ubiegłym tygodniu wymaz że względu na pieczenie. Czy to coś w miarę normalnego przy przyjmowaniu luteiny, a może coś się dzieje przy okazji tej torbieli na lewym jajniku? Martwić się? Wizyta dopiero 30.10. Aha, akurat dzisiaj skończył mi się dupek, bo nie ogarnęłam że mam brać podwójna dawkę i nie poprosiłam wcześniej o receptę macie jakieś pomysły? Objawów dodatkowych brak, raczej standardowe klucia i pulsowania, plus pieczenie jeszcze nie zdiagnozowane. Poradzcie coś. Wiem, że któraś z Was niedawno pisała o takiej wydzielinie... -
Karolina trzymaj się ! Serduszko bije czyli z dzieciątkiem wszystko w porządku? Byleby przetrwać ten szpital...
Kiwona ja mam krwiaka i biorę luteinę dopochwowo. Normalnie wylatuje biała, ale jeśli coś się dzieje- zaczynam plamić albo kończę to wylatuje właśnie kawa z mlekiem (nie plamie cały czas tylko z przerwami). A miałaś plamienia wcześniej ? Nie wiem czy z powodu torbieli można plamić
Co do dupka to może zadzwoń do gina poproś żeby wystawił tylko receptę. Albo idź do rodzinnego powiedz jaka sytuacja niech Ci wystawi receptę.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzis nadal ledwo zyje. Jeszcze tak zle sie nie czulam.. Jak zwloki leżę caly dzien i ciagle tylko do WC.
Jutro prenatalne oby choć trochę bylo mi lepiej.
Karolina szybkiego powrotu do domu zycze. Super ze z malenstwen wszystko dobrze. Odpoczywaj spokojnie. -
Karolina chyba nikt nie lubi szpitali ale może dobrze że cię zatrzymali. Porobią badania i będziesz spokojniejsza Życzę żeby szybko to minęło i żebyś wróciła do domu.
Dziewczyny mam pytanie w jakiej pozycji śpicie?
Ja zawsze spałam na plecach, tak mi najlepiej kręgosłup odpoczywa, równo na niskiej poduszce. Wiem że w ciąży się tak nie powinno i próbuję od dłuższego czasu spać na boku, ale nie umiem się ułożyć. Długo nie mogę zasnąć. Macie jakieś sposoby, rady żeby było wygodnie w tej pozycji. Po prostu nie lubię spać na ręce, nie mam co z nią zrobić, ostatecznie i tak ląduje na plecach... Poradźcie coś jeśli macie sposoby.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyB_002 wrote:
Ja zawsze spałam na plecach, tak mi najlepiej kręgosłup odpoczywa, równo na niskiej poduszce. Wiem że w ciąży się tak nie powinno i próbuję od dłuższego czasu spać na boku, ale nie umiem się ułożyć. Długo nie mogę zasnąć. Macie jakieś sposoby, rady żeby było wygodnie w tej pozycji. Po prostu nie lubię spać na ręce, nie mam co z nią zrobić, ostatecznie i tak ląduje na plecach... Poradźcie coś jeśli macie sposoby.
Poduszka rogal/cebuszka. Ja spie na takkej od 5 dni. Pierwsza noc bylo srednio, bo zawsze spalam na brzuchu. Ale teraz jest mega. Ona wymusza niejako ulozenie na boku. Ja moja kupilam w Biedronce.
Juz spac nie moge a badania od 7. Zaraz się bede powoli zbierać, musze sie wysikac do pojemniczka i oddac znowu tone krwi bo mam pol setki badań od diabetologa i ginekologa.
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy! Jesteście nieocenione! ❤️
Noc była trudna, nie sprzyjała mi tu, nie mogłam zasnąć i boli mnie od tego głowa.
Jestem już po rannym śniadaniu, czyli no spie. Dostałam tez zastrzyk. Dziś tez słyszałam tętno, także jestem spokojna.
Może dziś zrobią mi usg to podejrzę małą.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Kiwona ja mam krwiaka i biorę luteinę dopochwowo. Normalnie wylatuje biała, ale jeśli coś się dzieje- zaczynam plamić albo kończę to wylatuje właśnie kawa z mlekiem (nie plamie cały czas tylko z przerwami). A miałaś plamienia wcześniej ? Nie wiem czy z powodu torbieli można plamić
Co do dupka to może zadzwoń do gina poproś żeby wystawił tylko receptę. Albo idź do rodzinnego powiedz jaka sytuacja niech Ci wystawi receptę.
Dzisiaj intensywny dzień, więc czas wstawać. Przesłałam cała noc, nawet teraz nie ciągnie mnie na siku jakoś mocno. Dziwaczne. -
B_002 wrote:Karolina chyba nikt nie lubi szpitali ale może dobrze że cię zatrzymali. Porobią badania i będziesz spokojniejsza Życzę żeby szybko to minęło i żebyś wróciła do domu.
Ja zawsze spałam na plecach, tak mi najlepiej kręgosłup odpoczywa, równo na niskiej poduszce. Wiem że w ciąży się tak nie powinno i próbuję od dłuższego czasu spać na boku, ale nie umiem się ułożyć. Długo nie mogę zasnąć. Macie jakieś sposoby, rady żeby było wygodnie w tej pozycji. Po prostu nie lubię spać na ręce, nie mam co z nią zrobić, ostatecznie i tak ląduje na plecach... Poradźcie coś jeśli macie sposoby. -
Dzień dobry.
Dafi prenatalne poprawiają nastrój przynajmniej u mnie tak było jak zobaczyłam fikającą istotkę w brzuchu to wszystkie ddolegliwości minęły
Karolina trzymaj się to tylko kilka dni w stosunku do wieczności a przynajmniej jesteś pod opieką.
Kiwona ja też to samo, cała noc bez siusiania, rano wstałam i tylko troszkę mi się chciało... dla mnie to niepokojący objaw, bo ostatnio budzłam się co 2h. Ale tak pomyślałam, że może to objaw podnoszenia łożyska, które przestaje uciskać na pęcherz? -
Natalia-tosia wrote:Dzień dobry.
Dafi prenatalne poprawiają nastrój przynajmniej u mnie tak było jak zobaczyłam fikającą istotkę w brzuchu to wszystkie ddolegliwości minęły
Karolina trzymaj się to tylko kilka dni w stosunku do wieczności a przynajmniej jesteś pod opieką.
Kiwona ja też to samo, cała noc bez siusiania, rano wstałam i tylko troszkę mi się chciało... dla mnie to niepokojący objaw, bo ostatnio budzłam się co 2h. Ale tak pomyślałam, że może to objaw podnoszenia łożyska, które przestaje uciskać na pęcherz?
Narazie wstałam i czuje sie dobrze ale wczoraj tez tak było :p noc kiepska wczoraj zdrzemnelam sie by zapomniec o tym jak sie czuje i nie moglam w nocy spac. Snilo mi sie ze karmilam juz swojego synka piersią och jak pieknie łapal i jadł haha nic a nic noe bolaly mnie sutki. Po karmieniu ubralam go na spacer i zapomnialam ze pampersa nie zmienilam i w tym momencie walnal mega kupę
Ciekawe czy sen potwierdzi syna?
Co prawda ja chciałabym druga córeczkę ale wazne by malenstwo bylo zdrowe. W pierwszej ciazy czulam chlopca byla dziewczynka, teraz czuje dziewczynkę wiec może będzie na odwrót? -
nick nieaktualnyKiwona - nie mozna przerwac duphastonu ot tak. To moze doprowadzic do poważnych komplikacji (a nawet tych najgorszych). Idz jak najszybciej do lekarza pierwszego kontaktu, poeiedz jaka jest sytuacja i niech Ci da receptę. Tym bardziej ze plamisz. Absolutnie nie czekaj bo skutki moga byc oplakane.