Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny w 16 tygodniu.Ja dzisiaj o 19 50 mam wizytę ,mam naszieję,że usłyszę tylko dobre wieści.Pogoda dalej piekna, ja nie czuję się w ogóle jakbym była w ciąży .Wczoraj byłam na targach mamaville i kupiłam cudowny kocyk babmusowy.U mnie zaczyna się ten najgorszy okres bo z tyłu głowy siedzi mi to,że jednak wszystko może się stać ale teraz już bym chciała kupować ,cieszyć się wyprawką.Bo jak ten kocyk kupiłam to czułam się taka szczęśliwa .
malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny dawni mnie tu nie było chociaż w wolnych chwilach podglądałam co tam u was widziałam że niektóre z was już nawet ubranka dla bąbli kupują - super !! ja jeszcze trochę poczekam.
Jestem po prenatalnych, maluch zdrowy i podobni ma być dziewczynka
Jedyne co mnie martwi, że lekarka na prenatalnych nie sprawdzała łożyska, ani krwiaka a mój gin na wizycie następnego dnia powiedzial, że nie będzie robił USG dzień po dniu więc nic nie wiem czy krwiak się wchłonął czy dalej się coś odkkeja. A mimo to zalecił w ciemno odstawianie luteiny, że niby już po 12 tygodniu łożysko powinno dać radę. Trochę się martwię, że tak bez sprawdzenia. Wy jesteście jeszcze na luteinę czy już powoli odstawiacie?Paula 90, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek - mi tez takie mysli towarzyszą i mysle ze nie przestaną juz nigdy. Naokoło tyle tragedii i nawet gdyby sie chcialo to nie da sie przejsc obok nich obojętnie. I to zarowno we wszystkich tygodniach ciazy jak i po porodzie
Ja juz po badaniach, jutro znowu mam kolejne.
Dzuewczyny w aptekach Silesia duphaston jest po 19zl. Moja gin mi ten cynk sprzedala. Wiec jak macie w okolicy to warto, bo normalnie okolo 30. Ja muszę 15km podjechac. Ale niedaleko jest h&m wiec podwojna korzysc -
Kiwonka koniecznie skontaktuj się z lekarzem, progesteronu nie można odstawiać z dnia na dzień. Powinni się stopniowo. Plamienia miałam sporo w ciąży, a z maluchem wszystko dobrze więc po prostu się oszczędzaj, a jak się powtórzy to udaj się do lekarza szybciej.
Karolinka trzymaj się Kochana, najważniejsze,e że serduszko słyszysz
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Witajcie dziewczyny dawni mnie tu nie było chociaż w wolnych chwilach podglądałam co tam u was widziałam że niektóre z was już nawet ubranka dla bąbli kupują - super !! ja jeszcze trochę poczekam.
Jedyne co mnie martwi, że lekarka na prenatalnych nie sprawdzała łożyska, ani krwiaka a mój gin na wizycie następnego dnia powiedzial, że nie będzie robił USG dzień po dniu więc nic nie wiem czy krwiak się wchłonął czy dalej się coś odkkeja. A mimo to zalecił w ciemno odstawianie luteiny, że niby już po 12 tygodniu łożysko powinno dać radę. Trochę się martwię, że tak bez sprawdzenia. Wy jesteście jeszcze na luteinę czy już powoli odstawiacie?
Ja zmieniam luteine na duphaston. Mam duphaston na kolejny miesiac wypisany, więc obstawiam ze jeszcze troche pobioreMartita25 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja zmieniam luteine na duphaston. Mam duphaston na kolejny miesiac wypisany, więc obstawiam ze jeszcze troche pobiore
No właśnie dlatego się martwie, bi wydaje mi się że wszyscy dłużej biora progesteron, a ja mam ciążę w której przez odklejanie kosmówki juz leżę od ponad miesiąca w łóżku, więc dziwić mnie że mam już odstawiać i to jeszcze bez sprawdzenia czy już się unormowało wszystko. Tylko mój lekarz powiedział, że progesteron nie jest obojętny dla dziecka więc lepiej odstawic niż długo brac już sama nie wiem.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:No właśnie dlatego się martwie, bi wydaje mi się że wszyscy dłużej biora progesteron, a ja mam ciążę w której przez odklejanie kosmówki juz leżę od ponad miesiąca w łóżku, więc dziwić mnie że mam już odstawiać i to jeszcze bez sprawdzenia czy już się unormowało wszystko. Tylko mój lekarz powiedział, że progesteron nie jest obojętny dla dziecka więc lepiej odstawic niż długo brac już sama nie wiem.
A moze skonsultuj sie z innym lekarzem. To chyba jedyne wyjscie. Podobno "normalnie" powinno sie brac do konca I trymestru, ale niektore dziewczyny biora do 30+ tygodnia.
Jesli masz wątpliwości to masz prawo zweryfikować zalecenia swojego lekarza.Martita25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Witajcie dziewczyny dawni mnie tu nie było chociaż w wolnych chwilach podglądałam co tam u was widziałam że niektóre z was już nawet ubranka dla bąbli kupują - super !! ja jeszcze trochę poczekam.
Jedyne co mnie martwi, że lekarka na prenatalnych nie sprawdzała łożyska, ani krwiaka a mój gin na wizycie następnego dnia powiedzial, że nie będzie robił USG dzień po dniu więc nic nie wiem czy krwiak się wchłonął czy dalej się coś odkkeja. A mimo to zalecił w ciemno odstawianie luteiny, że niby już po 12 tygodniu łożysko powinno dać radę. Trochę się martwię, że tak bez sprawdzenia. Wy jesteście jeszcze na luteinę czy już powoli odstawiacie?
Ja na krwiaka i odklejaca się kosmowke miałam duphaston i luteine. Każde po 1 tabletce dziennie. Na ostatniej wizycie ginka stwierdziła że wszystko idzie w dobrą stronę bo krwiak mniejszy więc zalecila przez tydzień brać duphaston po pół tabletki i odstawić. Tak też zrobiłam. Luteine biorę dalej ale myślę, że może na kolejnej wizycie - w przyszły wtorek powie żebym odstawila.
Kiwiona ja miałam takie plamienia przez krwiaka, nie wiem czy od torbieli mogą być ale tak jak piszą dziewczyny, nie odstawiaj duphastonu gwałtownie bo może to się źle skończyć. Myślę, że rodzinny bez problemu wypisze Ci receptę.
A ja dziś w pracy mega słaba, chciałam przepracowac październik do końca ale może być ciężko... Córka mnie czymś zaraziła i gardło boli, głowa boli, nos zapchany... Ona zresztą też z katarem i kaszlem... Faszeruje się wodą z sokiem z cytryny, jem pomarańcze, miód, sok z malin i czosnek... Tylko na to gardło nic nie pomaga... Robiłam płukanie z wody z solą ale prawie zwymiotowalam więc ratuje się czarnymi hallsami. Macie jeszcze jakieś pomysły czym sobie pomóc?Martita25 lubi tę wiadomość
-
Estrella na ból gardła polecam tabletki do ssania isla i spray do gardła argentin T. Mi pomogło po jednym dniu stosowania. Zarówno wg fatmaceuty jak i ulotki można stosować obie rzeczy w ciąży.
estrella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Moja ginka też te tabletki Isla polecala Estrella oszczędzaj się i może faktycznie przemysł kwestie szybszego l4
Ja od kilku dni noce znowu przesypiam więc jestem mega happy bo tak to jak zombi chodziłam i tylko marudziłam
Daffi trzymam kciuki, bedzie dobrze
Ja też mam dzisiaj wizytę ale nie wiem czemu nie przeżywam.estrella, Daffi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja też mam dzisiaj wizytę ale nie wiem czemu nie przeżywam.
Bo wszystko będzie dobrze
Dzięki dziewczyny, kupie sobie te tabletki i tak myślę żeby jutro jeszcze przyjść jeśli tak radę, a od środy urlop wezmę. Najgorsze ze ja w budżetowce pracuje wiec każdy przepracowany miesiąc to wyższa 13tka, poza tym szefostwo prosiło żebym została do końca listopada i ogarnęła do końca to co mam... No ale nic na siłę, zobaczymy jak się będę czuła.
Ja ostatnio w nocy też już nie muszę wstawać często na siku ale to chyba dlatego że macica jest wyżej i nie uciska już pęcherza, potrafię nawet cała noc przespać bez sikumalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Miałam usg, z małą wszystko ok!
Usg brzucha ogólne tez miałam, najprawdopodobniej ból mojego kamienia, w ciąży ataki mogą się nasilać.malutka_mycha, orzeszki, DorotaAnna, Franka2104, siamyrka, Sana, india, Natalia-tosia, Natalia-tosia, estrella, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Miałam usg, z małą wszystko ok!
Usg brzucha ogólne tez miałam, najprawdopodobniej ból mojego kamienia, w ciąży ataki mogą się nasilać.
No i pieknie, ze wszyztko ok. Ja mam kamienie w nerkach (mialam przed ciaza i wszystkie urodzilam, ale wszystko wskazuje ze znowu sie stworzyly). I tez mi mowili ze atak kolki nerkowej moze mi sie dac we znaki znowu. Rodzenie czwartego kamienia to juz chyba bedzie masakra.
W ogole w ciazy wszystkie dolegliwosci sie nasilaja. Przerabane mamy -
Karollinax26 wrote:Miałam usg, z małą wszystko ok!
Usg brzucha ogólne tez miałam, najprawdopodobniej ból mojego kamienia, w ciąży ataki mogą się nasilać.
Tego kamienia nie zazdroszcze. a gdzie go masz?