Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Apka mi pokazuje 5 miesiac.
Ale jak to?? Już???
Jeden miesiąc ciąży liczą jako 4 tygodnie więc jest 10 miesięcy (40 tygodni). Z tego wynika że 5 miesiąc ciąży, ale 4 miesiąc kalendarzowy.
Ja patrzę tylko na te kalendarzowe
Czy to apka Preglife?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:06
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Z tym pecherzem jest różnie, najczęściej pełny lub w połowie pełny poprawia widoczność podczas usg bo macica ma lepszą pozycję, ale nie zawsze tak jest. Mimo to lepiej mieć pełny bo łatwiej go w razie czego oproznic niż na szybko napełnić.
Daffi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualnyDziewczyny, które miały jakas infekcje pochwowy. Ja miałam raz w życiu w wieku 18 lat właśnie po antybiotyku doustnym, ale wtedy mnie okropnie swedzialy tak ze nie mogłam sobie poradzić. A teraz tak nie mam ale czuje dyskomfort przy sikaniu mnie piekło wejść tak przy tych wargach, czasem cos tam czuje jakieś większy mniejszy dyskomfort cos zaszczycie ale to nie ciagle jest. Nie chce znowu zrobić z siebie przewrażliwionej, błagam powiedzcie czy to kogą być odczucia na infekcje czy znowu sie okaże ze to normalne
-
Daffi wrote:Serio? Nikt mi tego nie powiedzial podczas rejestracji.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Ja miałam przez brzuch w 11+4 i lekarz mówił, że dzidzia na tyle duża, że nie trzeba dopochwowo. Mimo tego niektóre dziewczyny mają i tak, i tak, pewnie to zależy od sprzętu. W Twoim tc nastawiałabym się przez brzuszek Ja byłam świeżo odsikana do badań i nie miałam zalecenia, żeby mieć pełny pęcherz. Przy usg jamy brzusznej radiolodzy każą nie sikać na godzinę przed, żeby obejrzeć pęcherz moczowy - może stąd niektóre dziewczyny miały takie zalecenie.
Karmelka, możesz mieć lekkie zapalenie, które by Ci przeszło po maści Clotrimazolum i diecie - ogóry kiszone, jogurt naturalny, kefir. Ja tak miałam na początku ciąży, nie były potrzebne nawet żadne globulki, ale mnie dodatkowo troszkę podswędzało. Jeśli nie chcesz od razu wyskakiwać z maścią, to może też pomóc chłodny prysznic, wietrzenie i smarowanie Bepantenem dla dzieci. -
Co do pelnego pecherza to kazali przy rejestracji....podobno wypycha dziecko bardziej do gory i łatwiej badac i mierzyc......
Ja mialam tak pelny ze myslalam ze sie posikam......lekarz pomierzyl polowe parametrow pozniej dzieciatko nie chcialo sie odwrocic wiec kazal mi sie isc wysiakac zeby mial wiecej miejsca...przyszlam z pustym pecherzem i dokonczyl badanie ...glowica usg poobracal dzidzie jak potrzebowal...komicznie to wygladalo bo trzepal dzieckiem na kazda strone a ono tak smiesznie skalako w brzuchu
Co do infekcji to ja jestem specjalistka przed ciaza co 3 miesiace cos....wyniki posiewow niby dobre a mnie gryzlo szczypalo swedzialo ginekolog jak mnie widzial to juz byl zly co znowu.....
i zaczelam brac profilaktycznie provag doustnie i raz w tygodniu dowcipnie.....pomoglo odpukac ......ja jak tylko cos malego czuje to odrazu wsadzam i pomaga. i Oczywiscie zero cukrow i mnostwo kiszonek -
Twardnienie brzucha to takie uczucie nadmiernego napięcia (naprężenia) skóry na brzuchu, przy czym po położeniu się na plecach z ugiętymi w kolanach nogami (żeby rozluźnić mięśnie brzucha) nie można swobodnie wcisnąć palców w brzuch. Normalnie można je troszkę zatopić, gdy brzuch jest miękki.
Samo uczucie napięcia skóry brzucha na stojąco może być normalne, bo brzuszki rosną, pytanie czy brzuch jest twardy i napięty też na leżąco - tylko po tym poznacie.
Brzuch nie powinien twardnieć na naszym etapie ciąży. Jeśli zdarzy się jednorazowo i zaraz przejdzie to OK, ale jeśli się powtarza, to może być niebezpieczne.
Martita25 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny, które miały jakas infekcje pochwowy. Ja miałam raz w życiu w wieku 18 lat właśnie po antybiotyku doustnym, ale wtedy mnie okropnie swedzialy tak ze nie mogłam sobie poradzić. A teraz tak nie mam ale czuje dyskomfort przy sikaniu mnie piekło wejść tak przy tych wargach, czasem cos tam czuje jakieś większy mniejszy dyskomfort cos zaszczycie ale to nie ciagle jest. Nie chce znowu zrobić z siebie przewrażliwionej, błagam powiedzcie czy to kogą być odczucia na infekcje czy znowu sie okaże ze to normalne
A jeśli szczypie przy sikaniu to może zapalenie pęcherza? Raz w życiu miałam i pomogło urofuraginum, ale nie wiem czy można brać w ciąży, z resztą najpierw trzeba by wykluczyć infekcje. Idź do lekarza z tym.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Dzięki dziewczyny za rady. Poleciałam do internisty i wypisała mi receptę, od razu wzięłam dupka.
Moje pieczenie jest dość silne, nic nie swędzi ale piecze dość tak. Jutro jadę po L4 to może będą już moje wyniki posiewu. Ech, jak nie urok to sraczka.
Co do uplawow, to dzisiaj nie zaobserwowalam, tylko wczoraj. Muszę o tym wspomnieć przy okazji brania L4, może lekarz znajdzie chwilkę, żeby mnie wysłuchać. Nie lubię się wciskać w kolejkę...Paula 90 lubi tę wiadomość