Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę, że żadne probiotyki nie są w stanie uchronić przed alergią. To raczej skłonności genetyczne.
Dziś pierwszy raz zamówieniłam coś na aliexpress:D tak się bałam, ale cena mnie skusiła , kupiłam adapter do pasów, normalnie kosztuje około 150zl, na ali kupiłam za 44 zł teraz poczekam 3 tygodnieWiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Ja myślę, że żadne probiotyki nie są w stanie uchronić przed alergią. To raczej skłonności genetyczne.
Dziś pierwszy raz zamówieniłam coś na aliexpress:D tak się bałam, ale cena mnie skusiła , kupiłam adapter do pasów, normalnie kosztuje około 150zl, na ali kupiłam za 44 zł teraz poczekam 3 tygodnie
5-ty miesiąc zaczyna się od 18+0 -
Jak się rejestrowałam na prenatalne, to pani przez tel. uczuliła mnie, że pęcherz ma być w połowie pełny. Wtedy jest najlepszy obraz usg. Pęcherz ma być nie pusty i nie przepełniony. Mam nie pić nic godzinę przed. Powiedziała, że jak będzie bliżej, to jeszcze zadzwoni do mnie, żeby o tym przypomnieć. Może zależy to też od preferencji lekarza wykonującego badanie
Dziewczyny, a czy w ciąży można jeść grzyby marynowane? Dostałam wczoraj od chrzestnego i mnie taaaaak kusi, jak patrzę na słoiczek -
Wiewióreczka wrote:Nooo...cena super, ja płaciłam faktycznie 150 zł. Tylko kupując adapter zwracajcie uwagę, czy nadaje się też do sukienek (jeśli nosicie). Mi mąż wybierał i mówił, że poczytał najpierw fora i niektóre są dobre tylko przy spodniach. A ja tylko w kieckach biegam
5-ty miesiąc zaczyna się od 18+0 -
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Ja myślę, że żadne probiotyki nie są w stanie uchronić przed alergią. To raczej skłonności genetyczne.
Dziś pierwszy raz zamówieniłam coś na aliexpress:D tak się bałam, ale cena mnie skusiła , kupiłam adapter do pasów, normalnie kosztuje około 150zl, na ali kupiłam za 44 zł teraz poczekam 3 tygodnie
Wlasnie mi przypomnialas ze mialam kupic Dzięki -
india wrote:Ja miałam obie opcje
Nikt nic jie mówił o pelnym pecherzu... zreszta lekarz takie cuda wyczynial czy naszym malym dzikusku, ze pelnym na bank bym siusiu zrobila
U mnie z kolei tuż po rozpoczęciu badania, lekarka stwierdziła że pęcherz nie jest zupełnie pusty i poprosiła żebym skorzystała z toalety. Może to zależy po prostu od preferencji lekarza, bo wychodzi na to że nie ma regułyKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Jak się rejestrowałam na prenatalne, to pani przez tel. uczuliła mnie, że pęcherz ma być w połowie pełny. Wtedy jest najlepszy obraz usg. Pęcherz ma być nie pusty i nie przepełniony. Mam nie pić nic godzinę przed. Powiedziała, że jak będzie bliżej, to jeszcze zadzwoni do mnie, żeby o tym przypomnieć. Może zależy to też od preferencji lekarza wykonującego badanie
Dziewczyny, a czy w ciąży można jeść grzyby marynowane? Dostałam wczoraj od chrzestnego i mnie taaaaak kusi, jak patrzę na słoiczek
Mozna grzybki, ale z umiarem i jak masz pewność, ze jadalne
Może Ci sie tylko zgaga po nich pojawić.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Wiewióreczko, ja dostałam w spadku od koleżanki adapter i korzystałam z niego może ze 3 razy. Jest świetny, ale ja w 99% czasu chodzę w sukienkach. A ten adapter ma zapięcie w kroczu i siedzi sobie bez użytku Jaki Ty masz? Nie wiedziałam, że są takie, które nadają się do sukienek
Chyba na tej stronie kupił mi go mąż:
https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74
Naprawdę polecam dziewczynom, które chodzą w sukienkach, spódnicach - jeżdżę codziennie autem i super się sprawdza.
Kasiulka, ja wpierniczam grzybki, bo lubię bardzo...tylko takie ze sprawdzonego źródła od mojego taty. U kogoś bym się bała. Tak więc wcinaj śmiało, jeśli jesteś ich pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 14:23
Kasiulka90, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:No właśnie niektóre się zapina na kroczu i nadają się tylko do spodni, a niektóre na końcu fotela, jak mój - zobaczcie:
Chyba na tej stronie kupił mi go mąż:
https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74
Naprawdę polecam dziewczynom, które chodzą w sukienkach, spódnicach - jeżdżę codziennie autem i super się sprawdza.Wiewióreczka, Salamandra1 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, a czy w ciąży można jeść grzyby marynowane? Dostałam wczoraj od chrzestnego i mnie taaaaak kusi, jak patrzę na słoiczek
Wszystko z umiarem ale to tak jak zazwyczaj.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJutro idę do ginki. Niech mi zrobi posiew miałam przy cytologii i było czysto ale to był pierwszy trymstr a wiadomo jestem po antybiotyku mogło cos sie przypaletac a czuje dyskomfort nie bol wiec lepiej zbadać i nawet cos profilaktycznie wziąć.
-
Ja prenatalne miałam przez brzuch. Trzymałam specjalnie pełny pecherz bo też stwierdziłam, że łatwiej opróżnić w razie potrzeby no i po wejściu do gabinetu na pytanie czy mam mieć pełny ginka od razu powiedziała, że ona potrzebuje pusty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:21