X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

Czy to apka Preglife?
    Zgadza sie :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za każdym razem to jest podobny ból, tylko tym razem jest trochę mocniejszy.
    Dziś boli mniej niż wczoraj, myślę że w ciągu kilku dni samo się uspokoi, obym tylko jutro wyszła do domu!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To usg prenatalne jest przez brzuch czy dopochwowe?
    Ja miałam obie opcje ;)
    Nikt nic jie mówił o pelnym pecherzu... zreszta lekarz takie cuda wyczynial czy naszym malym dzikusku, ze pelnym na bank bym siusiu zrobila ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że żadne probiotyki nie są w stanie uchronić przed alergią. To raczej skłonności genetyczne.
    Dziś pierwszy raz zamówieniłam coś na aliexpress:D tak się bałam, ale cena mnie skusiła ,:D kupiłam adapter do pasów, normalnie kosztuje około 150zl, na ali kupiłam za 44 zł :-) teraz poczekam 3 tygodnie :D

Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja myślę, że żadne probiotyki nie są w stanie uchronić przed alergią. To raczej skłonności genetyczne.
    Dziś pierwszy raz zamówieniłam coś na aliexpress:D tak się bałam, ale cena mnie skusiła ,:D kupiłam adapter do pasów, normalnie kosztuje około 150zl, na ali kupiłam za 44 zł :-) teraz poczekam 3 tygodnie :D
    Nooo...cena super, ja płaciłam faktycznie 150 zł. Tylko kupując adapter zwracajcie uwagę, czy nadaje się też do sukienek (jeśli nosicie). Mi mąż wybierał i mówił, że poczytał najpierw fora i niektóre są dobre tylko przy spodniach. A ja tylko w kieckach biegam :)

5-ty miesiąc zaczyna się od 18+0 :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie. A ja kupiłam adapter używany, nie pomyślałam o kieckach. I nie wiem, może mi chyba przeszkadzać przy kiecce :/ kurczaki :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, na szczęście kupiłam i do spodni i do sukienek :-) już wcześniej jak szukałam na allegro to zwróciło to moją uwagę :-)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się rejestrowałam na prenatalne, to pani przez tel. uczuliła mnie, że pęcherz ma być w połowie pełny. Wtedy jest najlepszy obraz usg. Pęcherz ma być nie pusty i nie przepełniony. Mam nie pić nic godzinę przed. Powiedziała, że jak będzie bliżej, to jeszcze zadzwoni do mnie, żeby o tym przypomnieć. Może zależy to też od preferencji lekarza wykonującego badanie ;)

Dziewczyny, a czy w ciąży można jeść grzyby marynowane? Dostałam wczoraj od chrzestnego i mnie taaaaak kusi, jak patrzę na słoiczek <3 :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nooo...cena super, ja płaciłam faktycznie 150 zł. Tylko kupując adapter zwracajcie uwagę, czy nadaje się też do sukienek (jeśli nosicie). Mi mąż wybierał i mówił, że poczytał najpierw fora i niektóre są dobre tylko przy spodniach. A ja tylko w kieckach biegam :)

5-ty miesiąc zaczyna się od 18+0 :)
    Wiewióreczko, ja dostałam w spadku od koleżanki adapter i korzystałam z niego może ze 3 razy. Jest świetny, ale ja w 99% czasu chodzę w sukienkach. A ten adapter ma zapięcie w kroczu i siedzi sobie bez użytku :/ Jaki Ty masz? Nie wiedziałam, że są takie, które nadają się do sukienek :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Wlasnie mi przypomnialas ze mialam kupic :D Dzięki ;)

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja miałam obie opcje ;)
    Nikt nic jie mówił o pelnym pecherzu... zreszta lekarz takie cuda wyczynial czy naszym malym dzikusku, ze pelnym na bank bym siusiu zrobila ;)

U mnie z kolei tuż po rozpoczęciu badania, lekarka stwierdziła że pęcherz nie jest zupełnie pusty i poprosiła żebym skorzystała z toalety. Może to zależy po prostu od preferencji lekarza, bo wychodzi na to że nie ma reguły

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jak się rejestrowałam na prenatalne, to pani przez tel. uczuliła mnie, że pęcherz ma być w połowie pełny. Wtedy jest najlepszy obraz usg. Pęcherz ma być nie pusty i nie przepełniony. Mam nie pić nic godzinę przed. Powiedziała, że jak będzie bliżej, to jeszcze zadzwoni do mnie, żeby o tym przypomnieć. Może zależy to też od preferencji lekarza wykonującego badanie ;)

Dziewczyny, a czy w ciąży można jeść grzyby marynowane? Dostałam wczoraj od chrzestnego i mnie taaaaak kusi, jak patrzę na słoiczek <3 :D

Mozna grzybki, ale z umiarem i jak masz pewność, ze jadalne :)
    Może Ci sie tylko zgaga po nich pojawić.

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mozna grzybki, ale z umiarem i jak masz pewność, ze jadalne :)
    Może Ci sie tylko zgaga po nich pojawić.
    Jesteś największą radością mojego dzisiejszego dnia :D Dzięki! :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wiewióreczko, ja dostałam w spadku od koleżanki adapter i korzystałam z niego może ze 3 razy. Jest świetny, ale ja w 99% czasu chodzę w sukienkach. A ten adapter ma zapięcie w kroczu i siedzi sobie bez użytku :/ Jaki Ty masz? Nie wiedziałam, że są takie, które nadają się do sukienek :)
    No właśnie niektóre się zapina na kroczu i nadają się tylko do spodni, a niektóre na końcu fotela, jak mój - zobaczcie:
    45d38ea8168d4407med.jpg

Chyba na tej stronie kupił mi go mąż:
    https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74

Naprawdę polecam dziewczynom, które chodzą w sukienkach, spódnicach - jeżdżę codziennie autem i super się sprawdza.

Kasiulka, ja wpierniczam grzybki, bo lubię bardzo...tylko takie ze sprawdzonego źródła od mojego taty. U kogoś bym się bała. Tak więc wcinaj śmiało, jeśli jesteś ich pewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 14:23

Kasiulka90, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie niektóre się zapina na kroczu i nadają się tylko do spodni, a niektóre na końcu fotela, jak mój - zobaczcie:
    45d38ea8168d4407med.jpg

Chyba na tej stronie kupił mi go mąż:
    https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74

Naprawdę polecam dziewczynom, które chodzą w sukienkach, spódnicach - jeżdżę codziennie autem i super się sprawdza.
    Nie widziałam takiego :O A wydawało mi się, że dosyć szczegółowy research zrobiłam. Tak, wydawało mi się xD Dziękuję Ci bardzo! :*

Wiewióreczka, Salamandra1 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja jem dania ze świeżych lub suszonych grzybów, marynowane też. Pyszności :)
    Wszystko z umiarem ale to tak jak zazwyczaj.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jesteś największą radością mojego dzisiejszego dnia :D Dzięki! :D

Smacznego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do ginki. Niech mi zrobi posiew miałam przy cytologii i było czysto ale to był pierwszy trymstr a wiadomo jestem po antybiotyku mogło cos sie przypaletac a czuje dyskomfort nie bol wiec lepiej zbadać i nawet cos profilaktycznie wziąć.

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne miałam przez brzuch. Trzymałam specjalnie pełny pecherz bo też stwierdziłam, że łatwiej opróżnić w razie potrzeby no i po wejściu do gabinetu na pytanie czy mam mieć pełny ginka od razu powiedziała, że ona potrzebuje pusty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:21

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także leciałam opróżnić. A dodam, że na USG wszystko pięknie było widać włącznie z płcią :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ