Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Paula też zaczynam rozglądać się za chustą, dziś z ciekawości weszłam na aliexpres zobaczyć, kurcze tam chusty elastyczne są po 60zł. Zastanawiam się czy warto, czy jednak lepiej nie ryzykować. Jak myślicie?
U nas tkana, nie chce elastycznej bo to niska nosnosc ma i ciezko sie nosi. O ile na poczatku ok, to po jakims pol roku trzeba sie przerxucic na cos mocbiejszego bo kregoslup Ci nie podzwignie. -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Ja kupie chustę po porodzie jak bede wiedziała jaki mam rozmiar haha
4,2 i 4,6 powinny byc ok nawet dla bardzo dużych ludzi (duzi tatusiowie w takich nosza razem z malymi mamami - mamy wiaza dodatkowy wezel zeby zebrac caly material). -
Ja jestem przygotowana na elastyczną i po pół roku tkaną, już to raz przerabiałam jakoś nie wyobrażam sobie 5 kg maleństwa wiązać w tkanej chuście, byłabym się.
Co do rozmiaru to poprzednio mieliśmy 4.6 mąż ma 192 wzrostu, ważył wtedy 125kg i bez problemu nosił córkę do roku -
nick nieaktualnyWeszłam na marcowki a tam dziewczyna pisała ze jej sie szyjka skróciła. Ze czuła rwanie krocza, bol krzyża, rozpychanie w dole i miała skurcze macicy twardnienie brzucha. I wiecie co - mam pełne gacie! A jak to co ja czuje na dole to właśnie rwanie ?
-
Karmelllka90 wrote:Weszłam na marcowki a tam dziewczyna pisała ze jej sie szyjka skróciła. Ze czuła rwanie krocza, bol krzyża, rozpychanie w dole i miała skurcze macicy twardnienie brzucha. I wiecie co - mam pełne gacie! A jak to co ja czuje na dole to właśnie rwanie ?
Karmelka Ty nigdzie nie wchodz i nic nie czytaj.....niepotrzebnie sie potem nakrecamy ...nie tylko Ty wszystkie my mamy to samo.....lepiej sobie poogladaj strony z ciuszkami albo wozkami niz jakis tragiczne historie
Ja sie teraz zajmuje wybieraniem tapet farb i mebli potem przyjdzie czas na ciuszki pranie i prasowanie o wiele przyjemniejsze i mniej stresujace -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Ja jestem przygotowana na elastyczną i po pół roku tkaną, już to raz przerabiałam jakoś nie wyobrażam sobie 5 kg maleństwa wiązać w tkanej chuście, byłabym się.
Co do rozmiaru to poprzednio mieliśmy 4.6 mąż ma 192 wzrostu, ważył wtedy 125kg i bez problemu nosił córkę do roku
Na warsztatach byl z nami ledwo 3kg wczesniak i został owiniety i spał jak aniołek. Mozna motac od urodzenia. Trzeba dobrze podociagac wszystko i jest ekstra. Ja planuje nosic od razu.
Ale od razu mowie Wam, ze z filmikow sie nie dowiecie jak to robic i mozna popelnic błąd ktory moze od razu nie da objawów, ale po jakims czasie wyjdzie. Jesli chcecie chustowac to KONIECZNE jest spotkanie z doradca chustowym, kyory pokaże, wyjasni i poprawi błędy. -
Moje prenatalne wwyszly prawidlowo. dzidzia ma 63mm, odpowiada 12+5, glowka w normie wielkoscia jak z OM 13+1.
serduszko 160u/min w koncu moglam uslyszec!!
pecherzyk ciazowy: owalny , NT: 2,2
zarys tułowia: prawidlowy, kosc nosowa: widoczna. Termin porodu 21 kwietnia.
obraz "motyla" mózgu prawidlowy, powloki jamy brzusznej ciagle, cewa nerwowa szczelna, spektrum przeplywu przez zastawkę trojdzielna i przewod zylny - nie do oceny. no i tutaj musze wam powiedziec masa wzruszen byla. dzidzioł tak fikal krecil sie i skakal ze nie szlo go badac. musialam sie obkrecac, kaszlec prowokowac czorta malego.. Pani dr stwierdzila ze niezly skoczek zamieszkuje.
No i prawdopodobnie synek ale mowila zeby jeszcze spokojnie podchodzic do tego.
jestem zadowolona z badania Pani ladnie tlumaczyla, monitor swoj mialam nad glową i wszystko moglam sledzic.
zalaczam kilka fotek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f7c6997aba1.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e706a433dd95.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6880bdb9ea5a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6589f777c42.jpg
siamyrka, Kiwona, DorotaAnna, Lolka30, india, Kasiulka90, malutka_mycha, Paula 90, estrella, Natalia-tosia, orzeszki, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Daffi super wiadomości! Gratulacje!
Czyli mówisz że szykuje ci się Wielkanoc na porodówce
z corka wyrobilam sie 18.12 to tu oby zdazyc przed albo po swietach:PWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:11
-
Karmelllka90 wrote:Weszłam na marcowki a tam dziewczyna pisała ze jej sie szyjka skróciła. Ze czuła rwanie krocza, bol krzyża, rozpychanie w dole i miała skurcze macicy twardnienie brzucha. I wiecie co - mam pełne gacie! A jak to co ja czuje na dole to właśnie rwanie ?
Karmelka no to też mnie przestraszyłas ,:o
-
Nie czytaj innych forów bo po co się dodatkowo stresować. Ja specjalnie nie czytam nic poza naszym.
Spokojnie, będzie dobrzeMartusiazabka lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Heya ja wróciłam od lekarza .Płeć nieznana dzidzia super .Niestety mój lekarz ma sprzęt,ktory jeszcze pamięta Jezusa i jak przyblizyl mi genitalia to było widać kaszę a co do skracania szyjki to mam akutalnie kolezankę, która leży w szpitalu bo szyjka się skorcila.Nie miała żadnych objawów.Jeśli macie dylemat to lekarz musi wam podczas USG dopochwowego zmierzyć szyjkę.Ale na badaniu połówkowym to będzie na pewno badane i wtedy wam mina wątpliwości.Ale jeśli chodzi o uczucie w pochwie to ja też mam dziwne ciagnięcie,a że jestem po konizacji szyjki to bałam się że dzisiaj usłyszę że się skróciła.Ale lekarz mówił ,że raczej nie będę czuła jakby się miała skrócić.
Kiwona, Natalia-tosia, DorotaAnna, siamyrka lubią tę wiadomość