X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Super wiadomości po wizytach dzisiaj :)
    Daffi właśnie to jest teraz moja największa zmora, żeby nie rodzic w święta :D jakoś mam wrażenie że wtedy i położne i lekarze są już myślami gdzie indziej :)
    Kurde spac nie moge juz. Musimy solidnie z partnerami w lozku pracować by sie do świąt wyrobic albo zaciskac i przetrzymac chociaz do wtorku po swietach hehe a najlepiej byloby wielkanoc spedzic juz we 4 :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, Daffi swietne wiesci :-)

Ja juz witam sie ostatecznie w drugim trymestrze (juz późniejszej daty nikt nie podaje jako start II trymestru :D).
    Jade o 7 zawieźć mocz na posiew i zapowiada sie bardzo spokojny dzień.

Daffi lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana :)
    Mi się szyjka skracała w poprzedniej ciązy od 21tc i nic nie czułam, wyszło dopiero na badaniu, lezenie wystarczylo i ok 20tc wszystko się uspokoilo.

Jeśli chidzi o chuste to ja mialam z synkiem tkaną 4,6m i dla mnie byla za dlyga, tym razem przymierzam się do kolkowej.

Ruchy czuje ale sporadycznie i bardzo delikatnie, czasem 1 smyrnięcie w ciągu dnia, wczoraj nic. Ja czuję ok 3cm pod pępkiem, czasem na dole po lewej.

Milego dnia, udanych wizyt :) ja lece do pract ;) jeszcze troszkę muszę się pomęczyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 07:08

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, mam nieodparte wrażenie, że ten Twój chłopak ma podobny wyrostek płciowy do mojej dziewczyny :D Tylko taki trochę bardziej sterczący, hahaha :D
    Moje szanse na chłopa znowu rosną :D

Daffi lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Daffi, mam nieodparte wrażenie, że ten Twój chłopak ma podobny wyrostek płciowy do mojej dziewczyny :D Tylko taki trochę bardziej sterczący, hahaha :D
    Moje szanse na chłopa znowu rosną :D
    Zobaczymy czy sie sprawdzi :) jeszcze troszkę i bedziemy bardziej pewne.
    Co do ruchów ja podejrzewam ze szybko nie poczuje.. Widze na wyniku ze lokalizacja kosmowki jest na przedniej scianie. Ale grunt ze moj "syncio" sie dobrze rozwija :) jeszcze da mi popalić po zebrach czy pecherzu.

Dolaczam do grona bolacych gardel. Dobrze ze mam isla. Tylko czy pomoze?

b2ujp2.png

Wysłany: 16 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gardła ja psikałam 3x dziennie tantum verde i po 2 dniach bólu już nie było.
    Isla, chlorchinaldin i inne takie na mnie nie zadziałały :(

Daffi lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja sobie właśnie siedzę w przychodni. Byłam u mojej pani doktor kontrolnie, zrobiła mi USG i wszystko jest ok. Płci nie widziała bo mówi że musiałby być lepszy sprzęt (w luxmedzie są specjalne osobne wizyty z badaniami USG na lepszym sprzęcie, a lekarze podczas wizyt kontrolnych mają tylko taki aparat żeby podstawowe sprawy skontaktować). Najważniejsze że widziałam pięknie bijące serduszko to jestem spokojniejsza. Zwłaszcza że niedawno latałam samolotem i niby wszyscy mówią że to nie ma wpływu a jednak gdzieś z tyłu głowy ma się tą iskierkę strachu.
    Na dodatkowe USG z mężem chyba pójdę w tym tygodniu żeby zobaczył i żeby podejrzeć kto tam siedzi :)
    Moja pani doktor twierdzi że teraz badanie USG nic nie wniesie, najlepiej to tak za 4 tygodnie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nasze maluchy urodza sie w okolicach porodu dziecka ksiazecej pary. Meghan Markle wlasnie zaczela drugi trymestr, ma rodzic w kwietniu. Ciekawe czy któraś z nas trafi w ten sam dzuen, haha :D

Kasiulka90, Aga2606 lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny, nasze maluchy urodza sie w okolicach porodu dziecka ksiazecej pary. Meghan Markle wlasnie zaczela drugi trymestr, ma rodzic w kwietniu. Ciekawe czy któraś z nas trafi w ten sam dzuen, haha :D
    Dobrze ,że porodu nie pokazują w tv jak ślubu.Bo wszystkie pielęgniarki zamiast przyjmować nasz porod siedziały by w tv :-D

Natalia-tosia, Paula 90 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu!!! Aaaa!

Wredna Pani ordynator, rzekła że ciąża to nie choroba. W przypadku bólu kamienia kazała brać coś od wątroby i dostanę tabletki dopochwowe, bo mam jakąś infekcję. Już wczoraj na wieczór dostałam.

Brzuch nadal trochę boli po prawej stronie, być może od tej infekcji właśnie. Tutaj karmili mnie no spą i zastrzykiem z papaweryny.

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam kolkę nerkowa w poprzedniej ciąży, byłam tydzień ponad w szpitalu. Ogólnie często lekarze traktują ciężarne jak byśmy wymyślały ;) ciężko się czegokolwiek dowiedzieć było

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karolina ja miałam kolkę nerkowa w poprzedniej ciąży, byłam tydzień ponad w szpitalu. Ogólnie często lekarze traktują ciężarne jak byśmy wymyślały ;) ciężko się czegokolwiek dowiedzieć było

Tutaj dokładnie tak samo! Nic nie mówią, chcesz się czegoś dowiedzieć to musisz pytać i to odpowiedzą jak się im będzie chciało :)
    Leżała ze mną dziewczyna, która przyjechała z lekkim plamieniem i twardym brzuchem, wczoraj zrobiła jej badanie i powiedziała, że szyjka jest miękka i trzeba uważać, bo w każdej chwili może stracić ciąże. Dziś dziewczyna tez wychodzi do domu, pytała ordynator czy musi się jakoś bardziej oszczędzać i leżeć to jej powiedziała z ironicznym uśmiechem, że prowadzić normalny tryb życia.

Mi wczoraj robili usg i nawet nie wiedziałam co i jak, bo tez nic nie widziałam. Żebym nie zapytała to by mi nic nie powiedział a jego odpowiedź brzmiała tak: „no proszę Pani, dziecko jest”.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 16 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wwieści ;-)

Dziewczyny ja wczoraj czułam się cudownie a dziś mnie ścieło :( leżę i ciągle mnie mdli:( jak wstaje to kręci mi się ciągle w głowie i robi ciemno przed oczami. Masakra dawno się tak kiepsko nie czułam:(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za sprowadzenie na ziemie!! Maz tez wczoraj był zły ze czytam a potem stres i nerwy. Dzisiaj mam wizytę o 12:20 bo ten na IP kazał posiew zrobić. Po południu mam konsultacje z fizjoterapeuta i diabetologiem :)
    Szczerze mam nadzieje ze wyjdzie jakas infekcja i te odczucia sa z nią związane. Uciekam sie szykować bo jeszcze chce sie zobaczyć z przyjaciółka.

Dziewczyny cudowne wiesci z waszych wizyt <3 cieszę sie ze same dobre wiesci

Miłego dnia

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam cześć wyników i tak.. Morfologia WBC powyzej normy, MCV sporo za niskie niz norma, neut ponad norme, eo poniżej normy.
    Glukoza na czczo 104 a wynik HbA1c prawidlowy wyszlo 5.15 a norma 4,80 - 5.90. W moczu ciezar wlasciwy lekko podwyzszony.
    Ciekawe co z ta morfologia sie dzieje teraz.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi morfologia w ciazy taka bedzie to jest fizjologicznie naturalne tak usłyszałam normy dla ciężarnych sa inne a podają nam takie same na tej kartce. Mój macz tez ciazar właściwy ma większy ale na razie nic z tymi nie robią lekarze bakterii nie mam.
    A z glukoza to nie pomogę ale pewnie dieta bo od 92 juz zaliczają jako cukrzyca ciazowa

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi morfologia w ciazy taka bedzie to jest fizjologicznie naturalne tak usłyszałam normy dla ciężarnych sa inne a podają nam takie same na tej kartce. Mój macz tez ciazar właściwy ma większy ale na razie nic z tymi nie robią lekarze bakterii nie mam.
    A z glukoza to nie pomogę ale pewnie dieta bo od 92 juz zaliczają jako cukrzyca ciazowa
    ale po to mialam robione badanie HbA1c i ono wyszlo poprawnie. nie przejmuje sie cukrem ogole moze to byc jednorazowy wyskok. Tsh mi spadlo.. ww sierpniu mialam 2.32 a teraz wynik 1.74. jaka jest norma w ciazy?
    moczem sie tez nie martwie nie ma w nim nic niepokojacego.
    brakuje mi jeszcze wynikow, WR, HBS, HCV, HIV.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:42

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

104, to wynik za wysoki. Mój na czczo był 96 i dostałam na krzywą cukrową, robię w przyszłym tygodniu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale po to mialam robione badanie HbA1c i ono wyszlo poprawnie. nie przejmuje sie cukrem ogole moze to byc jednorazowy wyskok. Tsh mi spadlo.. ww sierpniu mialam 2.32 a teraz wynik 1.74. jaka jest norma w ciazy?
    moczem sie tez nie martwie nie ma w nim nic niepokojacego.
    brakuje mi jeszcze wynikow, WR, HBS, HCV, HIV.
    Zależy od lekarza, jeden już przy 2 zabija, a inny przy 2,5. Ale to już jest max

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zależy od lekarza, jeden już przy 2 zabija, a inny przy 2,5. Ale to już jest max
    czyli z tsh moge spac spokojnie.
    we wtorek mam wizyte u swojego lekarza zobaczymy co powie na wwyniki.

b2ujp2.png

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ