Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Super wiadomości po wizytach dzisiaj
Daffi właśnie to jest teraz moja największa zmora, żeby nie rodzic w święta jakoś mam wrażenie że wtedy i położne i lekarze są już myślami gdzie indziejmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, Daffi swietne wiesci
Ja juz witam sie ostatecznie w drugim trymestrze (juz późniejszej daty nikt nie podaje jako start II trymestru ).
Jade o 7 zawieźć mocz na posiew i zapowiada sie bardzo spokojny dzień.Daffi lubi tę wiadomość
-
Witam Was z rana
Mi się szyjka skracała w poprzedniej ciązy od 21tc i nic nie czułam, wyszło dopiero na badaniu, lezenie wystarczylo i ok 20tc wszystko się uspokoilo.
Jeśli chidzi o chuste to ja mialam z synkiem tkaną 4,6m i dla mnie byla za dlyga, tym razem przymierzam się do kolkowej.
Ruchy czuje ale sporadycznie i bardzo delikatnie, czasem 1 smyrnięcie w ciągu dnia, wczoraj nic. Ja czuję ok 3cm pod pępkiem, czasem na dole po lewej.
Milego dnia, udanych wizyt ja lece do pract jeszcze troszkę muszę się pomęczycWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 07:08
-
Natalia-tosia wrote:Daffi, mam nieodparte wrażenie, że ten Twój chłopak ma podobny wyrostek płciowy do mojej dziewczyny Tylko taki trochę bardziej sterczący, hahaha
Moje szanse na chłopa znowu rosną
Co do ruchów ja podejrzewam ze szybko nie poczuje.. Widze na wyniku ze lokalizacja kosmowki jest na przedniej scianie. Ale grunt ze moj "syncio" sie dobrze rozwija jeszcze da mi popalić po zebrach czy pecherzu.
Dolaczam do grona bolacych gardel. Dobrze ze mam isla. Tylko czy pomoze? -
Cześć dziewczyny, ja sobie właśnie siedzę w przychodni. Byłam u mojej pani doktor kontrolnie, zrobiła mi USG i wszystko jest ok. Płci nie widziała bo mówi że musiałby być lepszy sprzęt (w luxmedzie są specjalne osobne wizyty z badaniami USG na lepszym sprzęcie, a lekarze podczas wizyt kontrolnych mają tylko taki aparat żeby podstawowe sprawy skontaktować). Najważniejsze że widziałam pięknie bijące serduszko to jestem spokojniejsza. Zwłaszcza że niedawno latałam samolotem i niby wszyscy mówią że to nie ma wpływu a jednak gdzieś z tyłu głowy ma się tą iskierkę strachu.
Na dodatkowe USG z mężem chyba pójdę w tym tygodniu żeby zobaczył i żeby podejrzeć kto tam siedzi
Moja pani doktor twierdzi że teraz badanie USG nic nie wniesie, najlepiej to tak za 4 tygodnie
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Dziewczyny, nasze maluchy urodza sie w okolicach porodu dziecka ksiazecej pary. Meghan Markle wlasnie zaczela drugi trymestr, ma rodzic w kwietniu. Ciekawe czy któraś z nas trafi w ten sam dzuen, haha
Natalia-tosia, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Wychodzę do domu!!! Aaaa!
Wredna Pani ordynator, rzekła że ciąża to nie choroba. W przypadku bólu kamienia kazała brać coś od wątroby i dostanę tabletki dopochwowe, bo mam jakąś infekcję. Już wczoraj na wieczór dostałam.
Brzuch nadal trochę boli po prawej stronie, być może od tej infekcji właśnie. Tutaj karmili mnie no spą i zastrzykiem z papaweryny.B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Mistella wrote:Karolina ja miałam kolkę nerkowa w poprzedniej ciąży, byłam tydzień ponad w szpitalu. Ogólnie często lekarze traktują ciężarne jak byśmy wymyślały ciężko się czegokolwiek dowiedzieć było
Tutaj dokładnie tak samo! Nic nie mówią, chcesz się czegoś dowiedzieć to musisz pytać i to odpowiedzą jak się im będzie chciało
Leżała ze mną dziewczyna, która przyjechała z lekkim plamieniem i twardym brzuchem, wczoraj zrobiła jej badanie i powiedziała, że szyjka jest miękka i trzeba uważać, bo w każdej chwili może stracić ciąże. Dziś dziewczyna tez wychodzi do domu, pytała ordynator czy musi się jakoś bardziej oszczędzać i leżeć to jej powiedziała z ironicznym uśmiechem, że prowadzić normalny tryb życia.
Mi wczoraj robili usg i nawet nie wiedziałam co i jak, bo tez nic nie widziałam. Żebym nie zapytała to by mi nic nie powiedział a jego odpowiedź brzmiała tak: „no proszę Pani, dziecko jest”. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za sprowadzenie na ziemie!! Maz tez wczoraj był zły ze czytam a potem stres i nerwy. Dzisiaj mam wizytę o 12:20 bo ten na IP kazał posiew zrobić. Po południu mam konsultacje z fizjoterapeuta i diabetologiem
Szczerze mam nadzieje ze wyjdzie jakas infekcja i te odczucia sa z nią związane. Uciekam sie szykować bo jeszcze chce sie zobaczyć z przyjaciółka.
Dziewczyny cudowne wiesci z waszych wizyt cieszę sie ze same dobre wiesci
Miłego dnia -
Odebralam cześć wyników i tak.. Morfologia WBC powyzej normy, MCV sporo za niskie niz norma, neut ponad norme, eo poniżej normy.
Glukoza na czczo 104 a wynik HbA1c prawidlowy wyszlo 5.15 a norma 4,80 - 5.90. W moczu ciezar wlasciwy lekko podwyzszony.
Ciekawe co z ta morfologia sie dzieje teraz. -
nick nieaktualnyDaffi morfologia w ciazy taka bedzie to jest fizjologicznie naturalne tak usłyszałam normy dla ciężarnych sa inne a podają nam takie same na tej kartce. Mój macz tez ciazar właściwy ma większy ale na razie nic z tymi nie robią lekarze bakterii nie mam.
A z glukoza to nie pomogę ale pewnie dieta bo od 92 juz zaliczają jako cukrzyca ciazowaDaffi lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Daffi morfologia w ciazy taka bedzie to jest fizjologicznie naturalne tak usłyszałam normy dla ciężarnych sa inne a podają nam takie same na tej kartce. Mój macz tez ciazar właściwy ma większy ale na razie nic z tymi nie robią lekarze bakterii nie mam.
A z glukoza to nie pomogę ale pewnie dieta bo od 92 juz zaliczają jako cukrzyca ciazowa
moczem sie tez nie martwie nie ma w nim nic niepokojacego.
brakuje mi jeszcze wynikow, WR, HBS, HCV, HIV.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:42
-
Karmelllka90 wrote:Daffi morfologia w ciazy taka bedzie to jest fizjologicznie naturalne tak usłyszałam normy dla ciężarnych sa inne a podają nam takie same na tej kartce. Mój macz tez ciazar właściwy ma większy ale na razie nic z tymi nie robią lekarze bakterii nie mam.
A z glukoza to nie pomogę ale pewnie dieta bo od 92 juz zaliczają jako cukrzyca ciazowa
104, to wynik za wysoki. Mój na czczo był 96 i dostałam na krzywą cukrową, robię w przyszłym tygodniu. -
Daffi wrote:ale po to mialam robione badanie HbA1c i ono wyszlo poprawnie. nie przejmuje sie cukrem ogole moze to byc jednorazowy wyskok. Tsh mi spadlo.. ww sierpniu mialam 2.32 a teraz wynik 1.74. jaka jest norma w ciazy?
moczem sie tez nie martwie nie ma w nim nic niepokojacego.
brakuje mi jeszcze wynikow, WR, HBS, HCV, HIV.Daffi lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Zależy od lekarza, jeden już przy 2 zabija, a inny przy 2,5. Ale to już jest max
we wtorek mam wizyte u swojego lekarza zobaczymy co powie na wwyniki.