X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie lawina ruszyła... kolejny kolega przyszedł podpytac czy jestem w ciąży ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
    Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno, w pracy nie da się ukryć tym bardziej że nie chodzę w "workowych" ubraniach :)
    Też wszyscy w pracy zwracają uwagę że szybko rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:26

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie ruchy? Jak tak to kiedy poczulyscie i bardziej na dole brzucha czy po srodku? Ja już się nie mogę doczekać tego momentu. W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu ale teraz mam nadzieję że uda się szybciej :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    A czujecie ruchy? Jak tak to kiedy poczulyscie i bardziej na dole brzucha czy po srodku? Ja już się nie mogę doczekać tego momentu. W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu ale teraz mam nadzieję że uda się szybciej :)

Ja czuje juz od tygodnia na srodku brzucha 2, 3 cm pod pepkiem....ale nie czuje czaly czas ...czasami pol dnia sie nie odzywa a czasami kopie jak szalone....

Martita25 lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja czuje juz od tygodnia na srodku brzucha 2, 3 cm pod pepkiem....ale nie czuje czaly czas ...czasami pol dnia sie nie odzywa a czasami kopie jak szalone....
    Super, zazdroszczę. A który tydzień u Ciebie był jak poczułaś?

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił :)

Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojna :)

Martita25, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił :)

Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojna :)

super ze jestes zadowolona z wizyty.....ja wlasnie tez mam przepisany acard ze wzgledu na jeden przeplyw i to bialko.....Jaka masz dawke? ja 150mg. Obawialam sie go brac ale coraz wiecej osob przekonuje ze trzeba brac

Wysłany: 15 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 150, a dlaczego się obawiasz?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....

niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac

jak mi dobrze w domu :) tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca.....

Wysłany: 15 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a jaka masz umowę ze 60%?

Ja czytałam że właśnie polecany jest acard, dziewczyny nawet przy staraniach profilaktycznie biorą. Nie słyszałam na ten temat złych opinii

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - mnie tez zaciekawilas tym 60%. Na L4 jest 100%. Ja mam wiecej niz mialam bo jeszcze wlicza sie premia roczna jednak.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....

niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac

jak mi dobrze w domu :) tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca.....
    Ej no właśnie .Średnia z 12 miesiacy płatna 100%.Dopiero macierzyński albo 80%caly rok albo 100%pol a 60drugie pół.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant mieszka w Czechach :) ona ma inaczej płacone niż my

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj chyba pierwszy raz tak na 100% usłyszałam tętno podczas zabawy detektorem.Jestem szczesliwa bo na wizytę idę spokojniejsza.No a ja się właśnie skończyłam szykować na wizytę czasami żałuję ,że wybrałam takiego młodego lekarza bo się depiluje 2godziny ;-).A jak chodziłam do starych kobiet to się nie przejmowałam ,że mam włosy na udach ;-) ;-)

malutka_mycha, Paula 90, valetta94 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 15 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant mieszka w Czechach :) ona ma inaczej płacone niż my
    AA no chyba że tak

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu chceee!!!! :P

Taka duchota na sali, okna pozamykane na klucz, masakra, gorzej mnie tu głowa boli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
    Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno.

U mnke wiedziało bardzo scisle grono... przelozeni i moj zespol. Wszyscy wiedzieli jakie to dls mnie wazne aby o ciazy nie rozpowiadac i spisali sie w tej kwestii na medal. U mnie tez brzuszek coraz bardziej widoczny wiec pojawiky sie pytania wprost ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita ja jeszcze ruchow nie czuje, tez nie mogę sie doczekac.

Dziewczyny wystraszylam sie dzis w pracy, bo pierwszy raz takie cos poczulam. Tam w środku, takie skurcze jakby poorgazmowe. Nie wiem jak to okreslic, kilka sekund i kiniec. Wzielam od razu magnez i nospe.
    Miałyscie tak kiedys?

Martita25 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam i opłaciłam naszą pierwszą chuste. Jest to Luna Dream LAVENDER EVENING BAMBOO. Bambusowy pasiak o gramaturze 230g/m2. Nie mogłam sie powstrzymać :D

valetta94 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też zaczynam rozglądać się za chustą, dziś z ciekawości weszłam na aliexpres zobaczyć, kurcze tam chusty elastyczne są po 60zł. Zastanawiam się czy warto, czy jednak lepiej nie ryzykować. Jak myślicie?

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ