Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno, w pracy nie da się ukryć tym bardziej że nie chodzę w "workowych" ubraniach
Też wszyscy w pracy zwracają uwagę że szybko rośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:26
Misiabella lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Martita25 wrote:A czujecie ruchy? Jak tak to kiedy poczulyscie i bardziej na dole brzucha czy po srodku? Ja już się nie mogę doczekać tego momentu. W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu ale teraz mam nadzieję że uda się szybciej
Ja czuje juz od tygodnia na srodku brzucha 2, 3 cm pod pepkiem....ale nie czuje czaly czas ...czasami pol dnia sie nie odzywa a czasami kopie jak szalone....Martita25 lubi tę wiadomość
-
Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił
Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojnaMartita25, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił
Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojna
super ze jestes zadowolona z wizyty.....ja wlasnie tez mam przepisany acard ze wzgledu na jeden przeplyw i to bialko.....Jaka masz dawke? ja 150mg. Obawialam sie go brac ale coraz wiecej osob przekonuje ze trzeba brac -
bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....
niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac
jak mi dobrze w domu tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca..... -
nick nieaktualny
-
stresant wrote:bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....
niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac
jak mi dobrze w domu tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca..... -
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj chyba pierwszy raz tak na 100% usłyszałam tętno podczas zabawy detektorem.Jestem szczesliwa bo na wizytę idę spokojniejsza.No a ja się właśnie skończyłam szykować na wizytę czasami żałuję ,że wybrałam takiego młodego lekarza bo się depiluje 2godziny .A jak chodziłam do starych kobiet to się nie przejmowałam ,że mam włosy na udach
malutka_mycha, Paula 90, valetta94 lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno.
U mnke wiedziało bardzo scisle grono... przelozeni i moj zespol. Wszyscy wiedzieli jakie to dls mnie wazne aby o ciazy nie rozpowiadac i spisali sie w tej kwestii na medal. U mnie tez brzuszek coraz bardziej widoczny wiec pojawiky sie pytania wprost -
Martita ja jeszcze ruchow nie czuje, tez nie mogę sie doczekac.
Dziewczyny wystraszylam sie dzis w pracy, bo pierwszy raz takie cos poczulam. Tam w środku, takie skurcze jakby poorgazmowe. Nie wiem jak to okreslic, kilka sekund i kiniec. Wzielam od razu magnez i nospe.
Miałyscie tak kiedys?Martita25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny