Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie lawina ruszyła... kolejny kolega przyszedł podpytac czy jestem w ciąży ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
    Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno, w pracy nie da się ukryć tym bardziej że nie chodzę w "workowych" ubraniach :)
    Też wszyscy w pracy zwracają uwagę że szybko rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:26

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie ruchy? Jak tak to kiedy poczulyscie i bardziej na dole brzucha czy po srodku? Ja już się nie mogę doczekać tego momentu. W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu ale teraz mam nadzieję że uda się szybciej :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    A czujecie ruchy? Jak tak to kiedy poczulyscie i bardziej na dole brzucha czy po srodku? Ja już się nie mogę doczekać tego momentu. W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu ale teraz mam nadzieję że uda się szybciej :)

Ja czuje juz od tygodnia na srodku brzucha 2, 3 cm pod pepkiem....ale nie czuje czaly czas ...czasami pol dnia sie nie odzywa a czasami kopie jak szalone....

Martita25 lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja czuje juz od tygodnia na srodku brzucha 2, 3 cm pod pepkiem....ale nie czuje czaly czas ...czasami pol dnia sie nie odzywa a czasami kopie jak szalone....
    Super, zazdroszczę. A który tydzień u Ciebie był jak poczułaś?

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił :)

Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojna :)

Martita25, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mi dzisiaj ginka powiedziała że jeszcze z 2 tyg będę musiała na ruchy poczekać. Więc to i tak optymistyczna wersja jest, bo na prenatalnych o 20 tyg mówił :)

Wizyta super, uwielbiam ta lekarke. Uspokoiła mnie apropo prenatalnych, powiedziała że ta statystyka dlatego jest zanizona bo mam obniżone białko PAPPA. A to raczej wskazuję na problemy z łozyskiem a nie na zespół downa. I dała acard żeby w miarę możliwości temu zapobiec. Więc wyszłam uśmiechnięta i spokojna :)

super ze jestes zadowolona z wizyty.....ja wlasnie tez mam przepisany acard ze wzgledu na jeden przeplyw i to bialko.....Jaka masz dawke? ja 150mg. Obawialam sie go brac ale coraz wiecej osob przekonuje ze trzeba brac

Wysłany: 15 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 150, a dlaczego się obawiasz?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....

niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac

jak mi dobrze w domu :) tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca.....

Wysłany: 15 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a jaka masz umowę ze 60%?

Ja czytałam że właśnie polecany jest acard, dziewczyny nawet przy staraniach profilaktycznie biorą. Nie słyszałam na ten temat złych opinii

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - mnie tez zaciekawilas tym 60%. Na L4 jest 100%. Ja mam wiecej niz mialam bo jeszcze wlicza sie premia roczna jednak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bo bylam u znajomego gina po porade (nie chodze do niego normalnie ) facet po 60, chyba "stara szkola" mowil ze on by nie bral ze sie przewod Botala w sercu dziecka moze zamknac w zyciu plodowym ( a to tragedia) albo po porodzie moze sie wogole nie zamknac i wtedy operacja......z tego co czytalam w roznych artykulach to stara wiedza i kiedys acard byl zakazany w ciazy....

niepotrzebnie tam polazlam bo tylko mi namieszal w glowie.....acard biore tak jak zlecil prowadzacy lekarz a przeplywy bede badac za miesiac

jak mi dobrze w domu :) tak sie ciesze ze poszlam na to L4 bede kwiczec jak przyjdzie dzien wyplaty bo tylko 60% ale za ten spokoj i lenistwo sie oplaca.....
    Ej no właśnie .Średnia z 12 miesiacy płatna 100%.Dopiero macierzyński albo 80%caly rok albo 100%pol a 60drugie pół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant mieszka w Czechach :) ona ma inaczej płacone niż my

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj chyba pierwszy raz tak na 100% usłyszałam tętno podczas zabawy detektorem.Jestem szczesliwa bo na wizytę idę spokojniejsza.No a ja się właśnie skończyłam szykować na wizytę czasami żałuję ,że wybrałam takiego młodego lekarza bo się depiluje 2godziny ;-).A jak chodziłam do starych kobiet to się nie przejmowałam ,że mam włosy na udach ;-) ;-)

malutka_mycha, nick nieaktualny, valetta94 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant mieszka w Czechach :) ona ma inaczej płacone niż my
    AA no chyba że tak

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu chceee!!!! :P

Taka duchota na sali, okna pozamykane na klucz, masakra, gorzej mnie tu głowa boli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    India to nie powiedziałaś jeszcze w pracy?
    Chyba najwyższa pora, mój brzuszek jest już widoczny dość mocno.

U mnke wiedziało bardzo scisle grono... przelozeni i moj zespol. Wszyscy wiedzieli jakie to dls mnie wazne aby o ciazy nie rozpowiadac i spisali sie w tej kwestii na medal. U mnie tez brzuszek coraz bardziej widoczny wiec pojawiky sie pytania wprost ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita ja jeszcze ruchow nie czuje, tez nie mogę sie doczekac.

Dziewczyny wystraszylam sie dzis w pracy, bo pierwszy raz takie cos poczulam. Tam w środku, takie skurcze jakby poorgazmowe. Nie wiem jak to okreslic, kilka sekund i kiniec. Wzielam od razu magnez i nospe.
    Miałyscie tak kiedys?

Martita25 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam i opłaciłam naszą pierwszą chuste. Jest to Luna Dream LAVENDER EVENING BAMBOO. Bambusowy pasiak o gramaturze 230g/m2. Nie mogłam sie powstrzymać :D

valetta94 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też zaczynam rozglądać się za chustą, dziś z ciekawości weszłam na aliexpres zobaczyć, kurcze tam chusty elastyczne są po 60zł. Zastanawiam się czy warto, czy jednak lepiej nie ryzykować. Jak myślicie?

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ ‹ 358 359 360 361 362 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ