X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja na inflanckiej , każdy szpital jak to szpital ... w Warszawie duże obłożenie wszedzie

Monia* lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa rodziła we wtorek w szpitalu na ulicy Solec (planowane cc mała nie odwróciła się głowa w dół). Ogólnie byłam w ładniejszych szpitalach. Ale położne miłe i bratowa zadowolona.

Monia* lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kwietniówki :)

Kasiulka90, Franka2104, kamylalyt, siamyrka lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodze z Olawy, mama tam moja cc miala z siostra. Opieka ok. Ale jak szwagierce umarla corka przed porodem to kazali szukac gdzie indziej bo oni nie przyjmują takich porodow. Dopiero na Borowskiej pozwolili urodzic, tydzien prawie minął zanim mogli urodzic, bo we Wrocławiu tez nie bardzo chcieli.

Ja mieszkam w Swidnicy i bede rodzic w Walbrzychu.

Mi metody Tracy Hogg sa obojetne, ale podoba mi sie to, ze w pierwszych rozdziałach bardzo wyraznie mowi o tym, ze noworodek to maly czliwiek i trzeba z nim rozmaeiac, uprzedzac zanim sie go dotknie, traktowac z szacunkiem tak jak kazdego innego czlowieka. Moim zdaniem to nie jest tresura. Nie odnioslam takuego wrażenia. Tracy dzieli dzieci na kilka typow osobowosci i zaleznie od typu mowi jak postępować z większością z nich. Na moj gust to bardzo merytoryczna ksiazka. Jedyne co wzbudza u mnie mieszane uczucia to czekanie, zeby dziecko samo sie uspokoilo. Mimo ze autorka mowi o 10 sekundach to dla malucha to wiecznosc. Ja planuje nosic w chuscie.
    Wierze w czwarty trymestr, wlasnie probuje kupic kilka ksiazek na temat tego jak pomóc dziecku i sobie w tym czwartym trymestrze.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na IP ... :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 14 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja pochodze z Olawy, mama tam moja cc miala z siostra. Opieka ok. Ale jak szwagierce umarla corka przed porodem to kazali szukac gdzie indziej bo oni nie przyjmują takich porodow. Dopiero na Borowskiej pozwolili urodzic, tydzien prawie minął zanim mogli urodzic, bo we Wrocławiu tez nie bardzo chcieli.

Ja mieszkam w Swidnicy i bede rodzic w Walbrzychu.

Mi metody Tracy Hogg sa obojetne, ale podoba mi sie to, ze w pierwszych rozdziałach bardzo wyraznie mowi o tym, ze noworodek to maly czliwiek i trzeba z nim rozmaeiac, uprzedzac zanim sie go dotknie, traktowac z szacunkiem tak jak kazdego innego czlowieka. Moim zdaniem to nie jest tresura. Nie odnioslam takuego wrażenia. Tracy dzieli dzieci na kilka typow osobowosci i zaleznie od typu mowi jak postępować z większością z nich. Na moj gust to bardzo merytoryczna ksiazka. Jedyne co wzbudza u mnie mieszane uczucia to czekanie, zeby dziecko samo sie uspokoilo. Mimo ze autorka mowi o 10 sekundach to dla malucha to wiecznosc. Ja planuje nosic w chuscie.
    Wierze w czwarty trymestr, wlasnie probuje kupic kilka ksiazek na temat tego jak pomóc dziecku i sobie w tym czwartym trymestrze.
    Na właśnie po początku można stwierdzić, że jest ok i bardzo bliskościowo. Ale czym dalej tym większa tragedia.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dokładnie te same szpitale biorę pod uwagę, ewentualnie Oława, bo słyszałam dużo ppozytywnych opinii, ale obawiam się o opiekę, gdyby coś nie tak było z dzidzia, ponoć wtedy zabierają dziecko na Borkowska a mama zostaje w Oławie.
    Ja mieszkam między Brochowem a Borowską i do obu mam rzut beretem także nie rozważam dalszych szpitali, zwłaszcza że te dwa mają najwyższy stopień referencyjności w razie czego. Teraz będę zbierać opinie od znajomych, które niedawno tam rodziły, na pewno do obu się wybiorę w wyznaczone dni, kiedy można obejrzeć oddział, itd. Poproszę też męża, żeby wybadał w obu szpitalach opinie położnych pracujących na IP na temat rodzenia w danej placówce, jak tam będzie przy okazji z jakąś pacjentką. Póki co to z jego doświadczenia i jego kolegów z pracy jeśli chodzi o IP to na Brochowie personel jest bardziej przyjazny i wszystko sprawniej tam funkcjonuje.

A tak w ogóle to mamy podobny termin więc może się spotkamy na oddziale :).

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja już czekam na IP ... :(
    Karolina daj znać co i jak później. Wierzę że wszystko będzie w porządku z maluszkiem i lekarz Cię uspokoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 17:10

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli mnie na oddział, nie wiem po co. Myślę, że to ból od mojego kamienia w pęcherzyku, więc leżenie bez sensu, bo ból minie, jak zawsze. Serce dziecka bije.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Witam kwietniówki :)
    Cześć, jesteśmy na tym samym etapie :)

ago91 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przyjęli mnie na oddział, nie wiem po co. Myślę, że to ból od mojego kamienia w pęcherzyku, więc leżenie bez sensu, bo ból minie, jak zawsze. Serce dziecka bije.

Dobrze że serduszko bije! Chcą Cie zostawić na noc, czy zrobią tylko jakieś badania i wypuszczają do domku?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, lepiej by wszystko sprawdzili dokładnie, niż wwypuścili Cię i dalej byś się stresowała. A tak w każdej chwili masz możliwość skorzystania z opieki.
    Lolka byłoby super gdybyśmy się spotkały ;-) ja do 20 roku życia mieszkałam na Gaju :D może się znamy :D
    A na dla dziewczyn z Dolnego sŚląska ppolecam na Facebooku profil: gdzie rodzić we Wrocławiu, tam jest z dnia na dzień sporo opinii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:23

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) witam się w drugiej ciąży. Mam 3 letnią córeczkę. Mieszkam w Wałbrzychu i tu też będę drugi raz rodziła;)

kamylalyt, Natalia-tosia, Lolka30, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moze to dobrze ze cie zostawili, zrobią badania i wypuszcza. Ja znowu mam te beznadziejne uczucie w pochwie. To nie jest bol ale tak nie miłe uczucie. Zaczynam skłaniać sie ku temu ze to moze jakas infekcja sie rozwija. W ogóle mam ochotę na płakanie jakis taki gorszy humor mi sie włączył.

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak kazali zostac w szpital to lez....daj znac na biezaco co sie dzieje

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karolina, lepiej by wszystko sprawdzili dokładnie, niż wwypuścili Cię i dalej byś się stresowała. A tak w każdej chwili masz możliwość skorzystania z opieki.
    Lolka byłoby super gdybyśmy się spotkały ;-) ja do 20 roku życia mieszkałam na Gaju :D może się znamy :D
    A na dla dziewczyn z Dolnego sŚląska ppolecam na Facebooku profil: gdzie rodzić we Wrocławiu, tam jest z dnia na dzień sporo opinii :-)
    Ja nie jestem rodowitą Wrocławianką, pochodzę z Kotliny Kłodzkiej, ale we Wrocławiu mieszkam od 11 lat. Na pierwszym rou wynajmowaliśmy z mężem pokój, potem przez 8 lat mieszkaliśmy w swoim mieszkaniu na Księżu Małym, ale ono jest malutkie i teraz jest wynajmowane, a my kupiliśmy mieszkanie w szeregówce na Wojszycach, ale tu właśnie blisko Gaju. Być może się znamy, ale raczej nie z podwórka ;). A ty gdzie się przeniosłaś?

A nie chodzi Ci przypadkiem o grupę na fb hallo gdzie rodzic - Wrocław?, bo jest też Gdzie rodzić we Wrocławiu, ale to tylko informacje i to z 2014 r., albo ja coś nie moge znaleźć.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina też uważam jak Karmelka, zrobią badania i wypuszczą. Ważne, że z dzieciątkiem jest ok. Trzymam kciuki żebyś szybko wyszła.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka ginekolog mega niemiła, badanie wyglądało tak, że nacisnęła brzuch, popukała w plecy i powiedziała, że dziś nic nie robimy. Położna pobrała mi krew i dała zastrzyk, ból całkowicie nie minął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:38

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymaj się tam.. Może jutro sytuacja się wyjaśni a ten ból to nic groznego. Sama nienawidzę szpitali i wyobrażam sobie jak się czujesz, w dodatku niemiła ginekolog... Bądz dzielna!

Karollinax26 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja nie jestem rodowitą Wrocławianką, pochodzę z Kotliny Kłodzkiej, ale we Wrocławiu mieszkam od 11 lat. Na pierwszym rou wynajmowaliśmy z mężem pokój, potem przez 8 lat mieszkaliśmy w swoim mieszkaniu na Księżu Małym, ale ono jest malutkie i teraz jest wynajmowane, a my kupiliśmy mieszkanie w szeregówce na Wojszycach, ale tu właśnie blisko Gaju. Być może się znamy, ale raczej nie z podwórka ;). A ty gdzie się przeniosłaś?

A nie chodzi Ci przypadkiem o grupę na fb hallo gdzie rodzic - Wrocław?, bo jest też Gdzie rodzić we Wrocławiu, ale to tylko informacje i to z 2014 r., albo ja coś nie moge znaleźć.
    Tak, tak chodzi o tą grupę o której piszesz z hallo na początku ;-)
    Ja jestem rodowitą Wrocławianką, ale ceny mieszkań zmusiły nas do wyprowadzki 15 km od Wrocławia :-) na Księżu mamy sporo znajomych, mój Mąż z tamtych rejonów pochodzi ;-)jaki ten Wrocław mały :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ