Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja bratowa rodziła we wtorek w szpitalu na ulicy Solec (planowane cc mała nie odwróciła się głowa w dół). Ogólnie byłam w ładniejszych szpitalach. Ale położne miłe i bratowa zadowolona.
Monia* lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJa pochodze z Olawy, mama tam moja cc miala z siostra. Opieka ok. Ale jak szwagierce umarla corka przed porodem to kazali szukac gdzie indziej bo oni nie przyjmują takich porodow. Dopiero na Borowskiej pozwolili urodzic, tydzien prawie minął zanim mogli urodzic, bo we Wrocławiu tez nie bardzo chcieli.
Ja mieszkam w Swidnicy i bede rodzic w Walbrzychu.
Mi metody Tracy Hogg sa obojetne, ale podoba mi sie to, ze w pierwszych rozdziałach bardzo wyraznie mowi o tym, ze noworodek to maly czliwiek i trzeba z nim rozmaeiac, uprzedzac zanim sie go dotknie, traktowac z szacunkiem tak jak kazdego innego czlowieka. Moim zdaniem to nie jest tresura. Nie odnioslam takuego wrażenia. Tracy dzieli dzieci na kilka typow osobowosci i zaleznie od typu mowi jak postępować z większością z nich. Na moj gust to bardzo merytoryczna ksiazka. Jedyne co wzbudza u mnie mieszane uczucia to czekanie, zeby dziecko samo sie uspokoilo. Mimo ze autorka mowi o 10 sekundach to dla malucha to wiecznosc. Ja planuje nosic w chuscie.
Wierze w czwarty trymestr, wlasnie probuje kupic kilka ksiazek na temat tego jak pomóc dziecku i sobie w tym czwartym trymestrze. -
Paula 90 wrote:Ja pochodze z Olawy, mama tam moja cc miala z siostra. Opieka ok. Ale jak szwagierce umarla corka przed porodem to kazali szukac gdzie indziej bo oni nie przyjmują takich porodow. Dopiero na Borowskiej pozwolili urodzic, tydzien prawie minął zanim mogli urodzic, bo we Wrocławiu tez nie bardzo chcieli.
Ja mieszkam w Swidnicy i bede rodzic w Walbrzychu.
Mi metody Tracy Hogg sa obojetne, ale podoba mi sie to, ze w pierwszych rozdziałach bardzo wyraznie mowi o tym, ze noworodek to maly czliwiek i trzeba z nim rozmaeiac, uprzedzac zanim sie go dotknie, traktowac z szacunkiem tak jak kazdego innego czlowieka. Moim zdaniem to nie jest tresura. Nie odnioslam takuego wrażenia. Tracy dzieli dzieci na kilka typow osobowosci i zaleznie od typu mowi jak postępować z większością z nich. Na moj gust to bardzo merytoryczna ksiazka. Jedyne co wzbudza u mnie mieszane uczucia to czekanie, zeby dziecko samo sie uspokoilo. Mimo ze autorka mowi o 10 sekundach to dla malucha to wiecznosc. Ja planuje nosic w chuscie.
Wierze w czwarty trymestr, wlasnie probuje kupic kilka ksiazek na temat tego jak pomóc dziecku i sobie w tym czwartym trymestrze.
-
Natalia-tosia wrote:Dokładnie te same szpitale biorę pod uwagę, ewentualnie Oława, bo słyszałam dużo ppozytywnych opinii, ale obawiam się o opiekę, gdyby coś nie tak było z dzidzia, ponoć wtedy zabierają dziecko na Borkowska a mama zostaje w Oławie.
A tak w ogóle to mamy podobny termin więc może się spotkamy na oddziale .Natalia-tosia lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Karollinax26 wrote:Ja już czekam na IP ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 17:10
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Karollinax26 wrote:Przyjęli mnie na oddział, nie wiem po co. Myślę, że to ból od mojego kamienia w pęcherzyku, więc leżenie bez sensu, bo ból minie, jak zawsze. Serce dziecka bije.
Dobrze że serduszko bije! Chcą Cie zostawić na noc, czy zrobią tylko jakieś badania i wypuszczają do domku? -
Karolina, lepiej by wszystko sprawdzili dokładnie, niż wwypuścili Cię i dalej byś się stresowała. A tak w każdej chwili masz możliwość skorzystania z opieki.
Lolka byłoby super gdybyśmy się spotkały ja do 20 roku życia mieszkałam na Gaju może się znamy
A na dla dziewczyn z Dolnego sŚląska ppolecam na Facebooku profil: gdzie rodzić we Wrocławiu, tam jest z dnia na dzień sporo opiniiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina moze to dobrze ze cie zostawili, zrobią badania i wypuszcza. Ja znowu mam te beznadziejne uczucie w pochwie. To nie jest bol ale tak nie miłe uczucie. Zaczynam skłaniać sie ku temu ze to moze jakas infekcja sie rozwija. W ogóle mam ochotę na płakanie jakis taki gorszy humor mi sie włączył.
-
Karollinax26 wrote:Przyjęli mnie na oddział, nie wiem po co. Myślę, że to ból od mojego kamienia w pęcherzyku, więc leżenie bez sensu, bo ból minie, jak zawsze. Serce dziecka bije.
-
Natalia-tosia wrote:Karolina, lepiej by wszystko sprawdzili dokładnie, niż wwypuścili Cię i dalej byś się stresowała. A tak w każdej chwili masz możliwość skorzystania z opieki.
Lolka byłoby super gdybyśmy się spotkały ja do 20 roku życia mieszkałam na Gaju może się znamy
A na dla dziewczyn z Dolnego sŚląska ppolecam na Facebooku profil: gdzie rodzić we Wrocławiu, tam jest z dnia na dzień sporo opinii
A nie chodzi Ci przypadkiem o grupę na fb hallo gdzie rodzic - Wrocław?, bo jest też Gdzie rodzić we Wrocławiu, ale to tylko informacje i to z 2014 r., albo ja coś nie moge znaleźć.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Karolina też uważam jak Karmelka, zrobią badania i wypuszczą. Ważne, że z dzieciątkiem jest ok. Trzymam kciuki żebyś szybko wyszła.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Babka ginekolog mega niemiła, badanie wyglądało tak, że nacisnęła brzuch, popukała w plecy i powiedziała, że dziś nic nie robimy. Położna pobrała mi krew i dała zastrzyk, ból całkowicie nie minął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:38
-
Lolka30 wrote:Ja nie jestem rodowitą Wrocławianką, pochodzę z Kotliny Kłodzkiej, ale we Wrocławiu mieszkam od 11 lat. Na pierwszym rou wynajmowaliśmy z mężem pokój, potem przez 8 lat mieszkaliśmy w swoim mieszkaniu na Księżu Małym, ale ono jest malutkie i teraz jest wynajmowane, a my kupiliśmy mieszkanie w szeregówce na Wojszycach, ale tu właśnie blisko Gaju. Być może się znamy, ale raczej nie z podwórka . A ty gdzie się przeniosłaś?
A nie chodzi Ci przypadkiem o grupę na fb hallo gdzie rodzic - Wrocław?, bo jest też Gdzie rodzić we Wrocławiu, ale to tylko informacje i to z 2014 r., albo ja coś nie moge znaleźć.
Ja jestem rodowitą Wrocławianką, ale ceny mieszkań zmusiły nas do wyprowadzki 15 km od Wrocławia na Księżu mamy sporo znajomych, mój Mąż z tamtych rejonów pochodzi ;-)jaki ten Wrocław mały