Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Dziewczyny mówicie, że te problemy z bączkami to kwestia niedojrzałego układu pokarmowego i po 3 miesiącach mijają te problemy?
Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Hurraaa! Weszłam dzisiaj na wagę, a tam miłe dla oka 59,0 kg 😍 Podjęłam próbę nr 2 i mieszczę się w najciaśniejsze spodnie sprzed ciąży! 😍 69 cm w pasie rlz 😎
A tak się martwiłam, że będę musiała ćwiczyć, trzymać dietę, a i tak nigdy nie wrócę do tego, co było. Mój mąż stwierdził, że jeszcze pięcioro mogę urodzić 😂😂😂
No i w końcu udało nam się pierwszy raz tararara 💑 Bolało chwilę na początku, ale potem spoko, odczucia tak samo fajne 🙂stresant, Wiewióreczka, B_002, Daffi, Fasolka77, Mama36, martusiawp, malutka_mycha, estrella, Bubek lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Hurraaa! Weszłam dzisiaj na wagę, a tam miłe dla oka 59,0 kg 😍 Podjęłam próbę nr 2 i mieszczę się w najciaśniejsze spodnie sprzed ciąży! 😍 69 cm w pasie rlz 😎
A tak się martwiłam, że będę musiała ćwiczyć, trzymać dietę, a i tak nigdy nie wrócę do tego, co było. Mój mąż stwierdził, że jeszcze pięcioro mogę urodzić 😂😂😂
No i w końcu udało nam się pierwszy raz tararara 💑 Bolało chwilę na początku, ale potem spoko, odczucia tak samo fajne 🙂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka my mamy Orlando 7 osobowe.....wiec bagaznik w aucie mega.... na dach bierzemy bagaznik trumne...... na hak z tylu 3 rowery
zamiast wanieniki to biore basenik z decathlonu ....a zamiast lezaczka, nowy nabytek kiddy evoluna fotelik samochodowyjak juz dalam 700zl to niech se posiedzi
najwiecej miejsca zabierze wozek bo wiecie ze mam chyba najwiekszy na forum
bierzemy tez namiot karimatki i spiwory bo chlopaki pojada w sina dal na rowerach i beda biwakowac na plazy 1 noc
samych recznikow mam 15
4 koceFasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
Omg, moja torba do wózka jest wypchana po brzegi, a co dopiero taki gruby kilkudniowy wyjazd 😄 Szacun, Stresant 😊
Czy ja przy kp mogę pić piwo bezalkoholowe? Jestem totalnie niealkoholowa, nigdy mnie nie ciągnęło, a teraz nagle mam takiego smaka na Lecha free granat&acai 😍 Zachciało mi się reklam w tv oglądać 🤓stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Omg, moja torba do wózka jest wypchana po brzegi, a co dopiero taki gruby kilkudniowy wyjazd 😄 Szacun, Stresant 😊
Czy ja przy kp mogę pić piwo bezalkoholowe? Jestem totalnie niealkoholowa, nigdy mnie nie ciągnęło, a teraz nagle mam takiego smaka na Lecha free granat&acai 😍 Zachciało mi się reklam w tv oglądać 🤓
Kasiulka jedziemy na 2 tygodnie ...w zeszlym roku bylismy na 3 tygodnie (z przejazdem z Mazur nad morze) i tez sie zmiescilismy ale nie bylo FraniaKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka, możesz
piłam to piwo, dobre
I to nie jest tak, że problem jest z Twoim mlekiem. Z Szymonem była rzeźnia i nagle po 3 m-cu kolki minęły, a przecież dalej karmię moim mlekiem i diety nie zmieniłam.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka, oby u mnie było tak samo ❤ Już zapowiedziałam mężowi, że jeśli za półtora miesiąca będzie to samo, to przechodzimy na mm. A póki co jeszcze przemęczymy. Heh to samo półtora tygodnia temu powiedziałam na głos - jeśli Klemek za mało przybrał, to przechodzimy na mm. No ale cóż, przybrał dużo 😅
Wiewióreczka, a nadal nie jesz nabiału? Bo ja nie jadłam 3 tygodnie i było odrobinę lepiej z brzuszkiem, a potem przez 2 dni smarowałam chleb masłem, zjadłam 2 plastry sera i kilka czekoladek z bombonierki i po tym combo od kilku dni znowu jest gorzej. Dlatego tak panikuję, że sama mu to zgotowałam 😔 Jeszcze ten miesiąc wytrzymam bez nabiału. Ale nie wiem, co na to moje biedne zęby. Piję w zamian mleko sojowe, żeby trochę wapnia dostarczyć.Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Będzie tak, te skończone 3 m-ce to magiczny moment
Nie jem nabiału typu mleko, masło, ser, jogurty, ale np.naleśniki jem, a tam jest mleko...czyli nabiał po obróbce jem, bo wtedy jest zniszczona część alergenów.
U mnie dzień po odstawieniu skończyły się śmierdzące zielone kupy.
Jak miał te kolki, to też byłam dłuższy czas na diecie bez nabiału, ale kolki były dalej, więc one żyły swoim życiem, nie były związane z tym co jem.
Koniecznie uzupełniaj wapń. Kup taki z muszlą na opakowaniu.Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja używam wkładek laktacyjnych. Noszę je cały dzień.. Mam już dość. Jak dla mnie jedyny minus karmienia piersią. Maze o spaniu bez stanika
My czasem nawet seks mamy ze stanikiem bo jak mam pełne piersi to jest ryzyko że zacznie cieknąć...
No ale da się przeżyć. Wszystko dla dziecka.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kasiulka90 wrote:Czy ja przy kp mogę pić piwo bezalkoholowe? Jestem totalnie niealkoholowa, nigdy mnie nie ciągnęło, a teraz nagle mam takiego smaka na Lecha free granat&acai 😍 Zachciało mi się reklam w tv oglądać 🤓
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Mieli tak i samo przeszło? To mi dałaś nadzieję. Ale wiesz ja to się wystraszylam bo się naczytalam internetu czyli zrobiłam to co starałam się nie robic. Więc zebrałam dziecko do samochodu. Ja się nawet nie wyszykowalam tylko w dresach tam wpadłam jak jakaś pojebana. Dopiero ona jak zobaczyla mała powiedziała że jest preferencja i żeby po prostu tego nie zaniedbać. Ale uważam że gdybyśmy to zaczęli ćwiczyć już te 3,5 tyg temu na pewno już byłoby po sprawie.
Też mieliśmy tak jak na zdjęciach u dziewczyn. Nie ma się co martwić od razu na zapas. Myślę że zwykłe domowe ćwiczenia mogą pomóc.valetta94 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Dziewczyny u mnie sie zaczelo. Wlosy dosłownie leca garściami 😭😭😭
Po porodzie miałaś ładne i nie wypadały?
Bo ja mam nawet lepsze niż przed ciążą teraz. Może się to w pewnym momencie odmienić całkowicie?
-
Mi też wypadają ale mi wypadały w ogóle bardzo przed ciąża w zasadzie od zawsze. W ciąży nie wypadały w ogóle i miałam mega fajna cerę teraz wróciło wszystko do normy niestety xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:O nieeee 😥 Ponoć większość kobiet tak ma - jedne po porodzie, inne po skończonym karmieniu, a niektóre w ciąży. Ty nawet w trakcie 😲