X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Fasolka jak po weselu?

Mama 36 gdzie kupowałas/ pozyczalas te słuchawki na wesele?
    Przez olx u babeczki u Nas

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Fasolka jak po weselu?

Mama 36 gdzie kupowałas/ pozyczalas te słuchawki na wesele?

Hahaha, dobrze, że pytasz :) bo faktycznie już jesteśmy po weselu :) wzięłam torta na wynos i moscimy się na kanapie przed TV :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu w ciąży wlosy noe wypadaly i bylam taka szczęśliwa. Zreszta po porodzie tez nie. Ale teraz sie zaczela masakra na dobrw. A mam długie włosy woec wszedzie je widać... tydzień przed poroden scielam 10 cm ale chyba znowu musze o tym pomyśleć.

U mnie waga pokazuje 65 kg czyli 9 juz zrzuciłam. Zostalo jeszcze 6 a najlepiej 7 ;)
    Mama też myślę, że wiek mi troszke utrudnia ;) a tak w ogole to twój mąż jest chyba bardzo wysoki?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie mam jak dziewczyny wam tego teraz pokazać bo nie mam męża pod ręką.
    Ale na FB valetta dodała zdjęcie lilianki i widać to ułożenie główki. Jak zobaczycie zdjęcie ignasia Pauli w stroju Batmana to u nas właśnie takie było na początku raz na jakiś czas potem już tak u Lilianki a jak będę miała tylko dostęp do telefonu to wam wstawię !!!! Oo właśnie jak dodałam zdjęcie mojej Leosi na 2 miesiące to tam ma tak przekrzywiona głowę co prawda wtedy nie wykrzywiala jej tak tylko jakoś do tego zdjęcia ale teraz wygląda to podobnie no może mniej.
    Jestem wkurzona bardzo bo jak miała lekko to pediatra mówiła że to normalne a fizjo że fizjologia i chuja !! Teraz muszę męczyć mocniej dziecko....

Karmellka zmaartwilas mnie. Lilianka przekrzywia glowke i na lewo i na prawo i na wprost tez trzyma. To znaczy, ze dziecko musi koniecznie trzymac glowke prosto? Bylam u neurologa z napieciem wszystko ok, mam w rodzinie fizjoterapeute i tez nie widzial niczego zlego. Powinnam sie martwic? Mok bratanek też raz ma glowke na zdjeciu na lewo raz na prawo. Moze nie ma co popadac w paranoje od razu? Sama nie wiem

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mieli tak i samo przeszło? To mi dałaś nadzieję. Ale wiesz ja to się wystraszylam bo się naczytalam internetu czyli zrobiłam to co starałam się nie robic. Więc zebrałam dziecko do samochodu. Ja się nawet nie wyszykowalam tylko w dresach tam wpadłam jak jakaś pojebana. Dopiero ona jak zobaczyla mała powiedziała że jest preferencja i żeby po prostu tego nie zaniedbać. Ale uważam że gdybyśmy to zaczęli ćwiczyć już te 3,5 tyg temu na pewno już byłoby po sprawie.

Jakie ćwiczenia musicie wykonywać?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Kochana ja co najmniej 3 razy dziennie zmieniam, a i tak są tak przemoczone, że czasem muszę wykręcać - dosłownie. Śpię bez stanika odkąd kilka razy się obudziłam cała przemoczona. Stanik zimny i sztywny od mleka. Więc teraz po prostu pieluchy podkładam, a i tak łóżko zlane. Podłoga w całym mieszkaniu się klei, bo zostawiam za sobą kropelki wszędzie, gdzie się schylam.

Kasiulka co Ty fabryke mleczka zalozylas :D Skad tyle go masz? Wspomagalas sie jakos ? Ja też moze lozko, ale stanik mi nie sztywneje :D zazdro! Ja bym odciagala i robila zapasy

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W H & M przeceny zamowilam 2 sukienki wielkosc M...mam 70 kg i 163cm wzrostu, jak jeszcze beda za duze to sie chyba potne....ostatnio zamowila L i wielka jak namiot...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta - słuchaj swoich lekarzy i fizjoterapeuty a nie samozwańczych fachowców z internetu ;-)
    Dziecko nie ma trzymać główki w jednym miejscu. Jeśli zmienia pozycję, widzieli Was fachowcy to nie martw się, wszystko jest ok 😊

Mama36, valetta94, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka tez bym chciala tyle mleka :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny u mnie sie zaczelo. Wlosy dosłownie leca garściami 😭😭😭
    Też od kilku dni tak mam :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - to jak Ty 60ml ta butelka ściągasz to klekajcie narody. Ja przy mojej laktacji mam 10-20ml a myślałam że to ja już daje mleka jak rasowa mućka 😂

Kasiulka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi też wypadają, fryzjerka mi mówiła, że u niej zaczęły bardzo wypadać tak około 4 miesiące po porodzie.
    Moja przyjaciółka też się cieszyła że ja to ominęło a 4 miesiące po porodzie zaczęła tracic

f1d9680377.png

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Akurat z tym bujaniem to u wielu dzieci się sprawdza, że im głośniej płaczą tym mocniej trzeba bujać i głośniej mówić "Ciii".
    Ale to że się u Ciebie uspokaja to się nie dziwię, w końcu czuje mamę :)
    U nas nawet tata nie daje rady i wczoraj na skórze ja cała noc trzymałam mała. Już mi nogi że zmęczenia drzaly.

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kasiulka co Ty fabryke mleczka zalozylas :D Skad tyle go masz? Wspomagalas sie jakos ? Ja też moze lozko, ale stanik mi nie sztywneje :D zazdro! Ja bym odciagala i robila zapasy
    Właśnie tak robię od wczoraj, ale wiąże się to z lataniem 3 razy z sypialni do lodówki. No i wiadomo, ściągam kilka razy po trochu, więc dolewam do jednego pojemnika i trzymam w lodówce. Mrozić nie mogę w ten sposób, bo nie powinno się dolewać świeżego do już zamrożonego (chyba), a bez sensu mieć dużo malutkich pojemniczków.
    Miałam 2 tygodnie temu taki czas, że wydawało mi się, że dziecko się nie najada, bo się wściekał przy cycu, dodatkowo mam poranione brodawki, więc postanowiłam go karmić moim mlekiem z butelki. 2 dni ściągałam laktatorem co 2 godziny przez 40 minut (po 10 min. na pierś) i w trzeciej dobie rzeka mleka. Teraz się ciut ustabilizowało, ale jak karmię, to leci z obu piersi. Także niby fajnie, ale jednak kłopotliwie tak przeciekać 😅

valetta94 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Basiu w ciąży wlosy noe wypadaly i bylam taka szczęśliwa. Zreszta po porodzie tez nie. Ale teraz sie zaczela masakra na dobrw. A mam długie włosy woec wszedzie je widać... tydzień przed poroden scielam 10 cm ale chyba znowu musze o tym pomyśleć.

U mnie waga pokazuje 65 kg czyli 9 juz zrzuciłam. Zostalo jeszcze 6 a najlepiej 7 ;)
    Mama też myślę, że wiek mi troszke utrudnia ;) a tak w ogole to twój mąż jest chyba bardzo wysoki?
    197cm kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kasiulka - to jak Ty 60ml ta butelka ściągasz to klekajcie narody. Ja przy mojej laktacji mam 10-20ml a myślałam że to ja już daje mleka jak rasowa mućka 😂
    Ja ściągam na raz 120ml... Jak już muszę no Zadko.. Na razie z 4 razy.

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, Paula, no fajnie, że mam tyle mleka, ale czemu ono szalone leci z dwóch cycków naraz? 😂 Ja mam jedno dziecko! Chętnie bym mroziła, ale pojemniczki mam 180 ml. Minionej nocy łącznie uzbierałam 110 ml nadmiaru, a potem już mi się nie chciało i podkładałam pieluchę. Myślę, że w ciągu nocy spokojnie 200 ml marnotrawię 😕
    Chyba zrobię tak, że te 110 ml z lodówki dam Klemkowi jutro do picia z butli, a w tym samym czasie postaram się ściągnąć laktatorem tyle samo, ile on wypije i wtedy to świeże zamrożę. To będzie dobra strategia 😄

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś chce mój nadmiar to mogę kurierem wysyłać 😂😂😂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19, te moje 60 ml to samoistny wypływ, bez ingerencji laktatora 😅 Dzieje się to podczas karmienia drugą piersią.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jak któraś chce mój nadmiar to mogę kurierem wysyłać 😂😂😂

Mnie dawaj! Powiedz koledze żeby podrzucił 😂

Marcelina też nie zawsze trzyma główkę prosto, to źle ? Ja nie wiedziałam.

B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ