X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z nad morza pogoda super az za cieplo musze z Franiem siedziec na campingu w lasku sosnowym bo na plazy zacieplo.....

estrella, malutka_mycha, Daffi, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, Paula 90, india, Karmelllka90, Mama36, Tunia76 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Melduje sie z nad morza pogoda super az za cieplo musze z Franiem siedziec na campingu w lasku sosnowym bo na plazy zacieplo.....
    gdzie dokladnie jestes?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    My też.działamy bez zabezpieczenia😉 póki co czekam na wizytę popołogową a mam ją 15 sierpnia.Tabletek brać i tak nie będę więc chyba i tak zdamy się na ostrożność😉

ja po.wizycie u lekarza...antybiotyk...angina na calego...😪😪😪
    na dodatek Niuniś coś nie wyraźny i boję się,że przez tyle dni co wychodziła choroba ze mnie Go zarazilam...

Angina... współczuję Aga :( zdrowia!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    a co do ciąży po cesarce-u nas doradzają odczekać 6 m-cy...
    moja koleżanka w styczniu urodziła przez cc kolejne dziecko po 7 miesiącach od poprzedniej cesarki 😉❤

Jak to po 7 miesiącach??? Urodziła czy zaszła w kolejną ciążę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Jak podróż? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka kochana, jak będziesz miała chwilę to napisałam na priv.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro planuje kupić ten limetic i zaczniemy. Bo u nas nadal nic. Jakoś się nie złożyło ;-)
    Bez zabezpieczenia nie zaryzykujemy a z kondomami wiecznie problem.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypatrzyłam u siebie te hemoroidy, wychodzą mi na zewnątrz, przy dwójce. Ciekawe czy ten śluz podbarwiony krwią ma z tym coś wspólnego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy dziewczyny z torunia mają do polecenia jakiegoś dermatologa dla maluszka? Bo ja nerwicy dostanę cały czas liczyłam że te wszystkie problemy skórne mina ale regularnie kąpie małego w krochmalu codziennie albo co drugi dzień i teraz na wyjeździe myłam go normalnie w żelu i dupa

Ja niestety nikogo nie polecę bo nie korzystalam. Wiem tylko że znajomi chodzili do citomedu ale do logo to nie mam pojęcia.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina myślę, ze jest to powiązane

Dorota niestety nie znam nikogo

Nie poznaje swojwgo dziecka 😮

DorotaAnna lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja jutro planuje kupić ten limetic i zaczniemy. Bo u nas nadal nic. Jakoś się nie złożyło ;-)
    Bez zabezpieczenia nie zaryzykujemy a z kondomami wiecznie problem.
    A ja myślałam, że Ty będziesz chciała od razu drugie 🙂 Niedawno pytałaś, czy któraś planuje karmić dwoje dzieci naraz i tak jakoś mi się wydawało, że to dotyczy Twoich planów 😃

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w Niechorzu...Fasolka podroz 10 godz. 3 karmienia godzinny korek w Szczecinie...prawie cala droge spal :)... tu juz jesmy 3 dzien...noce sa super dzis spal 8 godz. w kawalku o 4 rano na spiocha wciskalam mu cyca bo kapalo...ale za to przez dzien tragedia....za duzo bodzcow nie jest w stanie zasnac :( duzo placze :( nawet na rekach...nic sie nie da z tym zrobic

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jestesmy w Niechorzu...Fasolka podroz 10 godz. 3 karmienia godzinny korek w Szczecinie...prawie cala droge spal :)... tu juz jesmy 3 dzien...noce sa super dzis spal 8 godz. w kawalku o 4 rano na spiocha wciskalam mu cyca bo kapalo...ale za to przez dzien tragedia....za duzo bodzcow nie jest w stanie zasnac :( duzo placze :( nawet na rekach...nic sie nie da z tym zrobic

No to droga super! Szkoda, że dzionki gorsze.. długo będziecie? Może się szybko przestawi na wakacyjny tryb...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A ja myślałam, że Ty będziesz chciała od razu drugie 🙂 Niedawno pytałaś, czy któraś planuje karmić dwoje dzieci naraz i tak jakoś mi się wydawało, że to dotyczy Twoich planów 😃
    Nie wykluczam szybkiej akcji. Ale przez najbliższe pół roku jeszcze nie chce zajść żeby się organizm trochę poskładał. A Ignasia chciałabym długo karmić. Może uda się do dwóch lat. A wtedy byłby tandem pewnie. Także poniekąd moje plany. A co wyjdzie to zobaczymy

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja też bardzo dobrze znam płacz mojego Dziecka więc wiem co przechodzisz. Czasami wiem o co chodzi, a czasami zupełnie nic Jej nie pociesza i trzeba to przetrwać. I to nie są kolki, o różnych porach dnia ma ataki, raz krótsze, raz dłuższe-codziennie coś. Choć już mi się wydaje że jest lepiej. Też czekam aż nam mina te 3 miesiące... Trzymam kciuki żebyście już niedługo doznali ulgi i prawdziwej radości macierzyństwa!!

age.png
    age.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka strasznie Ci współczuje...moja córa darła się strasznie i jedyne ci działałam to wsadzić w nosidełko i wyjść z domu. Wrzask na klatce schodowej nieziemski ale ledwo poczuła powietrze spokój i po chwili sen. Może spróbujesz jeśli masz w co go wpakować na początku kolejnego ataku?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, u mnie jest identycznie. Nie są to takie typowe kolki jak u Wiewiórki, ale codziennie mniej lub bardziej boli brzuszek. Każdego dnia płacz. Ileż można...

Aga, przez pierwszy miesiąc Klemek uwielbiał spacery, słodko na nich spał, a teraz mam wrażenie, że drobny wiatr go drażni, no wszystko nie tak. Wracam do domu z krzykiem na kilometr. A ledwo wchodzę z wózkiem do klatki, w sekundzie cisza. I weź tu zrozum dziecko...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, to nasze spacery podobnie. Jak miała miesiąc to potrafiła 2 godz przespać w wózku, a teraz się rozgląda i chyba nudzi na lezaco i po kilku minutach już marudzi, a zaraz później płacze. Zabieram Ją w odludne miejsca, bo mieszkam na wsi, i próbuje Ja do wózka i spacerów zachęcić...

age.png
    age.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, polecam do wózka na spacery 🙂 https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/501973/?&gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYAkW3Oqsr9zB1J6LJwA594hnFNTzZxwdrdul-e_2Q8sP5JQM9xmwpgaAr--EALw_wcB
    Nawet mój płaczuś się tym zainteresował 👍

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta karuzela się jak na razie nie sprawdziła, ale mamy ja jeden dzień a ten dzień należy do ciężkich :(

f1d9680377.png
‹‹ 3620 3621 3622 3623 3624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ