X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    O widzisz, to nasze spacery podobnie. Jak miała miesiąc to potrafiła 2 godz przespać w wózku, a teraz się rozgląda i chyba nudzi na lezaco i po kilku minutach już marudzi, a zaraz później płacze. Zabieram Ją w odludne miejsca, bo mieszkam na wsi, i próbuje Ja do wózka i spacerów zachęcić...

Bunio też miał mokent, że płakał w wózku ..kupiłam nawet marsupi ale mu się nie spodobało... Potem przestał...i spacery w wózku są znowu przyjemnością...sama nie wiem co się działo wcześniej... może źle mu było w pozycji leżącej bo mleczko się cofało? Może było za zimno, za ciepło? Nie wiem... Ewidentnie widzę, że jest lepiej odkąd przestałam dawać espumisan...pewnie układ pokarmowy dojrzał...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam doła dzisiaj. Od jakiegoś czasu mam wrażenie że Nina nie słyszy i tak mi cholernie źle z tym. Tego lekarza nie można przyspieszyć, nie wiadomo czy i jak szybko mogłaby dostać implant więc nie będzie się prawidłowo rozwijać. I tak jak Espoir tu kiedyś pisała mam wyrzuty sumienia że nie potrafię mojemu dziecku zapewnić tego co najlepsze

Mycha a długo musicie czekać? Może prywatnie przyjmuje? Albo na cito do jakiegoś innego dacie radę aby przyspieszyć diagnozę? Nie martw się na zapas! Co wyszło na badaniach słuchu w szpitalu? Trzymam za was kochane kciuki!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 no właśnie ja dlatego Ci radziłam odstawienie Espumisanu... tak mi się wydawało, że może "przedobrzyć"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:56

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wiecie jaki termin mi dali na nfz do neurologa i rehabilitacje? Listopad ;) Szukam fizjoterapeuty do domu, ale jakos mi sie nie udaje znalezc kogos z dobrymi opiniami co robi wizyty domowe, a mi na czyms takim zalezy, bo odciagam mleko i michalek caly lipiec w domu. Neurologa na 10 lipca prywatnie mam. Moja doradczyni laktacyjna odradzila mi odbijanie malego, na przedramieniu, nawet z podwinieta pupa, nawet na klatce piersiowej pollezac z poduszka pod plecami, tylko w pozycji fasolki, normalnie jak sie nosi. Ja nie wiem czy on w takiej pozycji odbije, a odbijanie jest wazne jesli ma refluks. Te problemy z napieciem rozwinely mu sie na przestrzeni trzech czterech tygodni. Szkoda ze nie wiedzialam zeby go tak nie odbijac, mimo ze ogladalam rozne filmiki o pielegnacji, niestety w tej kwestii zawiodlam.

A czemu Misia nie można odbijać na ramieniu? Czym to argumentowała?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    no właśnie mi chodziło czy "tylko" na to jedno, czy podejrzewasz, że wcale. mi się wydaje, że jakby wcale to byś zauważyła. jak śpi to nie budzi się jak coś głośno łupnie?
    W szpitalu się budziła na trzask drzwi, reagowała na szczekanie psa rodziców i spadając łyżeczke. No chyba że za dużo wymagam. Takie dziecko powinno odwracac głowę w stronę grzechotki?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mycha ♥️♥️♥️♥️
    Laski, ja nie nadąża za Wami, staram się skupiać na chodziennosci po prostu, żeby nie zwariować do reszty. K wrócił do pracy a ja mam jeszcze starszaka i na tydzień jest u nas siostrzenica. Jutro szczepienie na pneumokoki i rota. Idę pierwszy raz sama, nie mam auta bo K do pracy musi dojechać, więc będzie wózek lub taxi. A ja nie wiem, jak zapinac nasz fotelik w pasy nawet, więc się stresuję. Zawsze wpinamy do bazy i już. Ale może ogarnę w razie W na szybko.
    Wszystkie Was i maluszki z Kaziem ściskamy 😘

Powodzenia na szczepieniach Kazik!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W szpitalu się budziła na trzask drzwi, reagowała na szczekanie psa rodziców i spadając łyżeczke. No chyba że za dużo wymagam. Takie dziecko powinno odwracac głowę w stronę grzechotki?
    Wojtuś nie zawsze odwraca głowę za hałasem, a uwierz mi, że u mnie to wiecznie piski, krzyki, śmiechy, ryki...

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest. Ale wg położnych bardzo prostym sprzętem. I wg tego sprzętu wyszło tylko że do kontroli.
    Dzięki, aż się popłakałam :(

To się Mycha nie martw na zapas! Będzie dobrze! Może w innym mieście prywatnie ktoś Was szybciej przyjmie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    powiem Wam ze zal mi dziecka...moje sie nie nadaje na wyjazdy (pewnie Leonka od Karmelki dala by rade) ewidentnie Franus sie tu meczy a ja mam wyrzuty ze jechalismy na urlop :( ale szkoda mi bylo starszakow i dlatego pojechalismy

on w domu i tak mial problemy ze spaniem w dzien starczyl maly halas i budzil sie....tu taki gwar wszedzie,pelno ludzi aut mewy wrzeszcza....w wozku lezy max 15 min. o spacerach moge zapomniec :( ryja drze jakby go ze skory obdzierali w marsupi nie chce :( ciagle sie na wszystko gapi....

cala noc przespi...chyba nadrabia dzienne spanie..pozatym w nocy ciemno to sie nie ma na co gapic....
    bardzo duzo placze a ja nie wiem dlaczego :(
    jakbym miala wybierac drugi raz nie jechalabym z tak malym dzieckiem,dla jego dobra...mysle ze to ni jak pozytywnie nie wplynie na jego rozwoj.

Stresant nowe miejsce...daj mu szansę... Myślę, że za dzień, dwa wszystko wróci do normy :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, Kazik też nie zawsze reaguje, w sumie to mało kiedy reaguje na moje śpiewy czy zagadywanie, nie odwraca do mnie głowy, w nosie mnie ma ;) A słuch ma ok.
    Ja się podpisuje pod słowami Espoir, że jesteś cudowna mama i lepiej Ninka trafić nie mogła. Widzisz, ja mam bezproblemowe dziecko a przeroslo mnie KP, przerasta mnie codzienność, choć jest zwykła, bez kolek i placzu bez powodu... A Ty tak dzielnie stawiasz czoła wszystkim wyzwaniom, które stawia przed Tobą macierzyństwo! Szapo ba! ♥️

Fasolka77, malutka_mycha, estrella, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Nieeee!!! Bunio nie reaguje np na szelescika co mu kupiłam :) spokojnie! Jest dobrze! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha a długo musicie czekać? Może prywatnie przyjmuje? Albo na cito do jakiegoś innego dacie radę aby przyspieszyć diagnozę? Nie martw się na zapas! Co wyszło na badaniach słuchu w szpitalu? Trzymam za was kochane kciuki!
    Właśnie prywatnie jest na październik, ale jak babka usłyszała że to taki maluch to na NFZ mam na wrzesień znalazła. Teraz już nic nie przyspiesze, to tylko dwa miesiące ale się będą dluzyc jak cholera. W szpitalu wyszło do kontroli

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Olga też raczej jeszcze nie reaguje, czasem odwróci głowę ale ma w nosie moje zagadywanie czy grzechotki. Jedyne do czego odwróci głowę to sówka i owieczka bo grają i ona je uwielbia. Ale czasami nawet one nie mają szans. Nasze maluchy jeszcze mają czas. Spokojnie jak reagowała na dźwięki o których piszesz to wydaje mi się że słyszy 🙂

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kasiulka I Sensi u nas ta sama historia ze spacerami noi te brzuszkowe problemy w ciągu dnia także doskonale was rozumiem. Moze sprobujecie wizyty u osteopaty? Ja ze swojej nie jestem do końca zadowolona A mimo wszystko po niej właśnie nastąpiła poprawa.
    . Malz ma w razie czego poleconego mega osteopate u którego sam był a było bardzo źle. Jedna wizyta i cud. Więc Lolka jakby co polecić mogę

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, potrzebowałam dzisiaj takiego wsparcia. Liczyłam też na męża ale on zanim wszedł do domu już miał jakieś pretensje.

Kiwona co Cie przerasta? Ja też bardzo o KP nie walczylam , nie udało się to trudno, nie był to dla mnie priorytet. Na pewno bardzo dobrze sobie radzisz. Tylko czasami jak się tutaj wchodzi i czyta że dzieci śpią po 8 godz, ale któraś chatę posprzatala na jednej drzemce to się zastanawiasz gdzie popelniasz błąd. A byłaś już u psychologa?

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zjedliśmy z mężem kolację bo nasz syn przespal cały dzień i uznał że wieczorem bedzie sobie jaja robił z rodziców 😂.

Fasolka77, DorotaAnna, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A czemu Misia nie można odbijać na ramieniu? Czym to argumentowała?
    Ale to tylko dzieci z wzmozonym napieciem miesniowym. Choc ona twierdzi ze wiele dzieci sie „popsulo” od takiego odbijania i to tez jest pionizacja i ze nie powinno sie takich maluszkow pionizowac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha, tez dzis grzechotalam grzechotka z jednej strony i z drugiej i skubaniec nie odwrocil sie i mnie przestraszyl ;) w szpitalu jak mu sprawdzali sluch bylo ok.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zrobilam jak mi to doradczyni mowila, zeby probowac odbic noszac w pozycji fasolki i glowe dajac troche wyzej i nie odbil. Pol godziny probowalam i lipa a musze mleko odciagac i mi takie dlugotrwale odbijanie nie po drodze. Musze znalezc fizjo to z nim to odbijanie skonsultuje

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dzięki dziewczyny, potrzebowałam dzisiaj takiego wsparcia. Liczyłam też na męża ale on zanim wszedł do domu już miał jakieś pretensje.

Kiwona co Cie przerasta? Ja też bardzo o KP nie walczylam , nie udało się to trudno, nie był to dla mnie priorytet. Na pewno bardzo dobrze sobie radzisz. Tylko czasami jak się tutaj wchodzi i czyta że dzieci śpią po 8 godz, ale któraś chatę posprzatala na jednej drzemce to się zastanawiasz gdzie popelniasz błąd. A byłaś już u psychologa?

To chyba żaden błąd tylko szczęście, że takie spokojne dziecko :) ale easy.... Nasze też się naprawia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3622 3623 3624 3625 3626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ