Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:O widzisz, to nasze spacery podobnie. Jak miała miesiąc to potrafiła 2 godz przespać w wózku, a teraz się rozgląda i chyba nudzi na lezaco i po kilku minutach już marudzi, a zaraz później płacze. Zabieram Ją w odludne miejsca, bo mieszkam na wsi, i próbuje Ja do wózka i spacerów zachęcić...
Bunio też miał mokent, że płakał w wózku ..kupiłam nawet marsupi ale mu się nie spodobało... Potem przestał...i spacery w wózku są znowu przyjemnością...sama nie wiem co się działo wcześniej... może źle mu było w pozycji leżącej bo mleczko się cofało? Może było za zimno, za ciepło? Nie wiem... Ewidentnie widzę, że jest lepiej odkąd przestałam dawać espumisan...pewnie układ pokarmowy dojrzał...Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Mam doła dzisiaj. Od jakiegoś czasu mam wrażenie że Nina nie słyszy i tak mi cholernie źle z tym. Tego lekarza nie można przyspieszyć, nie wiadomo czy i jak szybko mogłaby dostać implant więc nie będzie się prawidłowo rozwijać. I tak jak Espoir tu kiedyś pisała mam wyrzuty sumienia że nie potrafię mojemu dziecku zapewnić tego co najlepsze
Mycha a długo musicie czekać? Może prywatnie przyjmuje? Albo na cito do jakiegoś innego dacie radę aby przyspieszyć diagnozę? Nie martw się na zapas! Co wyszło na badaniach słuchu w szpitalu? Trzymam za was kochane kciuki!malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 no właśnie ja dlatego Ci radziłam odstawienie Espumisanu... tak mi się wydawało, że może "przedobrzyć"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:56
Fasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Misiabella wrote:Wiecie jaki termin mi dali na nfz do neurologa i rehabilitacje? Listopad
Szukam fizjoterapeuty do domu, ale jakos mi sie nie udaje znalezc kogos z dobrymi opiniami co robi wizyty domowe, a mi na czyms takim zalezy, bo odciagam mleko i michalek caly lipiec w domu. Neurologa na 10 lipca prywatnie mam. Moja doradczyni laktacyjna odradzila mi odbijanie malego, na przedramieniu, nawet z podwinieta pupa, nawet na klatce piersiowej pollezac z poduszka pod plecami, tylko w pozycji fasolki, normalnie jak sie nosi. Ja nie wiem czy on w takiej pozycji odbije, a odbijanie jest wazne jesli ma refluks. Te problemy z napieciem rozwinely mu sie na przestrzeni trzech czterech tygodni. Szkoda ze nie wiedzialam zeby go tak nie odbijac, mimo ze ogladalam rozne filmiki o pielegnacji, niestety w tej kwestii zawiodlam.
A czemu Misia nie można odbijać na ramieniu? Czym to argumentowała?Fasolka77
-
espoir wrote:no właśnie mi chodziło czy "tylko" na to jedno, czy podejrzewasz, że wcale. mi się wydaje, że jakby wcale to byś zauważyła. jak śpi to nie budzi się jak coś głośno łupnie?
-
Kiwona wrote:Mycha ♥️♥️♥️♥️
Laski, ja nie nadąża za Wami, staram się skupiać na chodziennosci po prostu, żeby nie zwariować do reszty. K wrócił do pracy a ja mam jeszcze starszaka i na tydzień jest u nas siostrzenica. Jutro szczepienie na pneumokoki i rota. Idę pierwszy raz sama, nie mam auta bo K do pracy musi dojechać, więc będzie wózek lub taxi. A ja nie wiem, jak zapinac nasz fotelik w pasy nawet, więc się stresuję. Zawsze wpinamy do bazy i już. Ale może ogarnę w razie W na szybko.
Wszystkie Was i maluszki z Kaziem ściskamy 😘
Powodzenia na szczepieniach Kazik!Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:W szpitalu się budziła na trzask drzwi, reagowała na szczekanie psa rodziców i spadając łyżeczke. No chyba że za dużo wymagam. Takie dziecko powinno odwracac głowę w stronę grzechotki?
malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
malutka_mycha wrote:Jest. Ale wg położnych bardzo prostym sprzętem. I wg tego sprzętu wyszło tylko że do kontroli.
Dzięki, aż się popłakałam
To się Mycha nie martw na zapas! Będzie dobrze! Może w innym mieście prywatnie ktoś Was szybciej przyjmie?Fasolka77
-
stresant wrote:powiem Wam ze zal mi dziecka...moje sie nie nadaje na wyjazdy (pewnie Leonka od Karmelki dala by rade) ewidentnie Franus sie tu meczy a ja mam wyrzuty ze jechalismy na urlop
ale szkoda mi bylo starszakow i dlatego pojechalismy
on w domu i tak mial problemy ze spaniem w dzien starczyl maly halas i budzil sie....tu taki gwar wszedzie,pelno ludzi aut mewy wrzeszcza....w wozku lezy max 15 min. o spacerach moge zapomniecryja drze jakby go ze skory obdzierali w marsupi nie chce
ciagle sie na wszystko gapi....
cala noc przespi...chyba nadrabia dzienne spanie..pozatym w nocy ciemno to sie nie ma na co gapic....
bardzo duzo placze a ja nie wiem dlaczego
jakbym miala wybierac drugi raz nie jechalabym z tak malym dzieckiem,dla jego dobra...mysle ze to ni jak pozytywnie nie wplynie na jego rozwoj.
Stresant nowe miejsce...daj mu szansę... Myślę, że za dzień, dwa wszystko wróci do normystresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Myszka, Kazik też nie zawsze reaguje, w sumie to mało kiedy reaguje na moje śpiewy czy zagadywanie, nie odwraca do mnie głowy, w nosie mnie ma
A słuch ma ok.
Ja się podpisuje pod słowami Espoir, że jesteś cudowna mama i lepiej Ninka trafić nie mogła. Widzisz, ja mam bezproblemowe dziecko a przeroslo mnie KP, przerasta mnie codzienność, choć jest zwykła, bez kolek i placzu bez powodu... A Ty tak dzielnie stawiasz czoła wszystkim wyzwaniom, które stawia przed Tobą macierzyństwo! Szapo ba! ♥️Fasolka77, malutka_mycha, estrella, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:W szpitalu się budziła na trzask drzwi, reagowała na szczekanie psa rodziców i spadając łyżeczke. No chyba że za dużo wymagam. Takie dziecko powinno odwracac głowę w stronę grzechotki?
Nieeee!!! Bunio nie reaguje np na szelescika co mu kupiłamspokojnie! Jest dobrze!
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Mycha a długo musicie czekać? Może prywatnie przyjmuje? Albo na cito do jakiegoś innego dacie radę aby przyspieszyć diagnozę? Nie martw się na zapas! Co wyszło na badaniach słuchu w szpitalu? Trzymam za was kochane kciuki!
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:W szpitalu się budziła na trzask drzwi, reagowała na szczekanie psa rodziców i spadając łyżeczke. No chyba że za dużo wymagam. Takie dziecko powinno odwracac głowę w stronę grzechotki?
Olga też raczej jeszcze nie reaguje, czasem odwróci głowę ale ma w nosie moje zagadywanie czy grzechotki. Jedyne do czego odwróci głowę to sówka i owieczka bo grają i ona je uwielbia. Ale czasami nawet one nie mają szans. Nasze maluchy jeszcze mają czas. Spokojnie jak reagowała na dźwięki o których piszesz to wydaje mi się że słyszy 🙂malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Kasiulka I Sensi u nas ta sama historia ze spacerami noi te brzuszkowe problemy w ciągu dnia także doskonale was rozumiem. Moze sprobujecie wizyty u osteopaty? Ja ze swojej nie jestem do końca zadowolona A mimo wszystko po niej właśnie nastąpiła poprawa.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, potrzebowałam dzisiaj takiego wsparcia. Liczyłam też na męża ale on zanim wszedł do domu już miał jakieś pretensje.
Kiwona co Cie przerasta? Ja też bardzo o KP nie walczylam , nie udało się to trudno, nie był to dla mnie priorytet. Na pewno bardzo dobrze sobie radzisz. Tylko czasami jak się tutaj wchodzi i czyta że dzieci śpią po 8 godz, ale któraś chatę posprzatala na jednej drzemce to się zastanawiasz gdzie popelniasz błąd. A byłaś już u psychologa? -
My dopiero zjedliśmy z mężem kolację bo nasz syn przespal cały dzień i uznał że wieczorem bedzie sobie jaja robił z rodziców 😂.
Fasolka77, DorotaAnna, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Fasolka77 wrote:A czemu Misia nie można odbijać na ramieniu? Czym to argumentowała?
-
Malutka mycha, tez dzis grzechotalam grzechotka z jednej strony i z drugiej i skubaniec nie odwrocil sie i mnie przestraszyl
w szpitalu jak mu sprawdzali sluch bylo ok.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Tylko zrobilam jak mi to doradczyni mowila, zeby probowac odbic noszac w pozycji fasolki i glowe dajac troche wyzej i nie odbil. Pol godziny probowalam i lipa a musze mleko odciagac i mi takie dlugotrwale odbijanie nie po drodze. Musze znalezc fizjo to z nim to odbijanie skonsultuje
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dzięki dziewczyny, potrzebowałam dzisiaj takiego wsparcia. Liczyłam też na męża ale on zanim wszedł do domu już miał jakieś pretensje.
Kiwona co Cie przerasta? Ja też bardzo o KP nie walczylam , nie udało się to trudno, nie był to dla mnie priorytet. Na pewno bardzo dobrze sobie radzisz. Tylko czasami jak się tutaj wchodzi i czyta że dzieci śpią po 8 godz, ale któraś chatę posprzatala na jednej drzemce to się zastanawiasz gdzie popelniasz błąd. A byłaś już u psychologa?
To chyba żaden błąd tylko szczęście, że takie spokojne dzieckoale easy.... Nasze też się naprawia
Fasolka77