X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam doła dzisiaj. Od jakiegoś czasu mam wrażenie że Nina nie słyszy i tak mi cholernie źle z tym. Tego lekarza nie można przyspieszyć, nie wiadomo czy i jak szybko mogłaby dostać implant więc nie będzie się prawidłowo rozwijać. I tak jak Espoir tu kiedyś pisała mam wyrzuty sumienia że nie potrafię mojemu dziecku zapewnić tego co najlepsze

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jak to po 7 miesiącach??? Urodziła czy zaszła w kolejną ciążę?
    ja to chyba bez łba już jestem😑😑😑
    po 7 mcach zaszła ale starali się już po 4 mcach😉

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaki termin mi dali na nfz do neurologa i rehabilitacje? Listopad ;) Szukam fizjoterapeuty do domu, ale jakos mi sie nie udaje znalezc kogos z dobrymi opiniami co robi wizyty domowe, a mi na czyms takim zalezy, bo odciagam mleko i michalek caly lipiec w domu. Neurologa na 10 lipca prywatnie mam. Moja doradczyni laktacyjna odradzila mi odbijanie malego, na przedramieniu, nawet z podwinieta pupa, nawet na klatce piersiowej pollezac z poduszka pod plecami, tylko w pozycji fasolki, normalnie jak sie nosi. Ja nie wiem czy on w takiej pozycji odbije, a odbijanie jest wazne jesli ma refluks. Te problemy z napieciem rozwinely mu sie na przestrzeni trzech czterech tygodni. Szkoda ze nie wiedzialam zeby go tak nie odbijac, mimo ze ogladalam rozne filmiki o pielegnacji, niestety w tej kwestii zawiodlam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam doła dzisiaj. Od jakiegoś czasu mam wrażenie że Nina nie słyszy i tak mi cholernie źle z tym. Tego lekarza nie można przyspieszyć, nie wiadomo czy i jak szybko mogłaby dostać implant więc nie będzie się prawidłowo rozwijać. I tak jak Espoir tu kiedyś pisała mam wyrzuty sumienia że nie potrafię mojemu dziecku zapewnić tego co najlepsze
    Malutka...a gdzieś indziej?w innym województwie?...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka I Sensi u nas ta sama historia ze spacerami noi te brzuszkowe problemy w ciągu dnia także doskonale was rozumiem. Moze sprobujecie wizyty u osteopaty? Ja ze swojej nie jestem do końca zadowolona A mimo wszystko po niej właśnie nastąpiła poprawa.

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha, rozumiem Cie, no ja dzis mam podobnie. Z tym ze Ty nie masz na sluch Ninki wplywu, a ja nie przylozylam sie jesli chodzi o wlasciwa pielegnacje nie zaglebilam tematu z tym odbijaniem, nikogo nie udalo mi sie znalezc by przyszedl na wizyte domowa i pokazal co robic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    w Polsce nie ma badania słuchu po urodzeniu?

Kochana, wiem co czujesz i wiem, że takie uczucie będzie wracać jak bumerang - raz z większą, raz z mniejszą siłą... ale jestem pewna, że na lepszą mamę Nina trafić nie mogła.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja też tak odbijalam, nie miałam pojęcia że to nie tak. I pewnie mnóstwo osób tak robi nic siebie dzieje.

Jeżeli chodzi o pozycję, to Nince sie tak odbija, też ma refluks.
    A terminy są zabójcze, mówiłam.

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ♥️♥️♥️♥️
    Laski, ja nie nadąża za Wami, staram się skupiać na chodziennosci po prostu, żeby nie zwariować do reszty. K wrócił do pracy a ja mam jeszcze starszaka i na tydzień jest u nas siostrzenica. Jutro szczepienie na pneumokoki i rota. Idę pierwszy raz sama, nie mam auta bo K do pracy musi dojechać, więc będzie wózek lub taxi. A ja nie wiem, jak zapinac nasz fotelik w pasy nawet, więc się stresuję. Zawsze wpinamy do bazy i już. Ale może ogarnę w razie W na szybko.
    Wszystkie Was i maluszki z Kaziem ściskamy 😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Malutka...a gdzieś indziej?w innym województwie?...
    Nawet nie sprawdzałam. Jak mi powiedzieli ze z NFZ na 2020 a prywatnie na październik ale ona mnie wcisnie na wrzesień to zwatpilam. A teraz gdybym zaczęła szukać to wyszloby na to samo :(

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    w Polsce nie ma badania słuchu po urodzeniu?

Kochana, wiem co czujesz i wiem, że takie uczucie będzie wracać jak bumerang - raz z większą, raz z mniejszą siłą... ale jestem pewna, że na lepszą mamę Nina trafić nie mogła.
    Jest. Ale wg położnych bardzo prostym sprzętem. I wg tego sprzętu wyszło tylko że do kontroli.
    Dzięki, aż się popłakałam :(

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest. Ale wg położnych bardzo prostym sprzętem. I wg tego sprzętu wyszło tylko że do kontroli.
    Dzięki, aż się popłakałam :(
    nie jedna z nas tu pewnie pomyślała chociaż raz "ja pierdziele, jaka z niej silna babka"...
    ale płacz też jest dobry, wyrycz się ile się da i jutro będzie lepiej :*

malutka_mycha, Kasiulka90, Fasolka77, estrella, Lili90, MamaAga85, Lolka30, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z drugiej strony osobiście widziałam, a także mój mąż, mama i babcia że kilka razy wzdrygnela się na głośny dźwięk. I tak się miotam między nadzieja a rozpaczą.

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale myślisz, że wcale? czy, że ma problem z tym niewykształconym?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha corka szwagra nie slyszy od urodzenia (teraz 23lata ma) jak miala 2 latka wszczepili implant slyszy i mowi normalnie studiuje weterynarie...czasem sie nie martw.... oni ja zdiagnozowali jak miala 1 roczek do tego czasu mysleli ze slyszy pozniej rok czekali na oieracje a kolejne nastawiali implant (bo odrazu nie moglj wlaczyc glosow na maxa...mozg sie musial powoli przyzwyczaic
    glowa do gory kochana bez wyrzutow sumienia

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale myślisz, że wcale? czy, że ma problem z tym niewykształconym?
    No pewnie ze ma problem z nie wykształcony, tak bez operacji na bank nie będzie słyszeć i to wiem i spoko. Ale ja chce żeby ona na to jedno słyszała żeby się mogła rozwijać. Czasami sama siebie pytam po co ja tyle nawijam do niej, śpiewam skoro ona mnie nie słyszy. I czy się boi jak jest cały czas w takiej kompletnej ciszy.

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kasiulka I Sensi u nas ta sama historia ze spacerami noi te brzuszkowe problemy w ciągu dnia także doskonale was rozumiem. Moze sprobujecie wizyty u osteopaty? Ja ze swojej nie jestem do końca zadowolona A mimo wszystko po niej właśnie nastąpiła poprawa.
    Powiem Ci, że po opisie Wiewiórki naprawdę mam ochotę. Zobaczymy, jeśli sytuacja się nie poprawi, to poszukam jakiegoś w Opolu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, skoro zauważyliście, że reaguje na głośne dźwięki, to na pewno słyszy!!! Czemu sądzisz, że nie? Bo nie reaguje na Twój śpiew? Moim zdaniem ma jeszcze czas na reakcje. Toż to maluszek, uczy się na bieżąco. Ja też się bardzo martwiłam słuchem ze względu na moją świnkę na początku ciąży. Ale dziecko reaguje, więc jest ok. Może Ninka ma tylko lekko osłabiony słuch na to jedno ucho? Kochana, postaraj się nie przejmować na zapas 😘 Moim zdaniem ten sprzęt szpitalny jest ok, bo nam też wyszła kontrola i tydzień temu byliśmy sprawdzić ponownie w szpitalu, sprzęt ten sam i pani powiedziała, że jest wszystko ok (mimo że na wypisie mam wpisaną lekką wadę na jedno uszko).

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze zal mi dziecka...moje sie nie nadaje na wyjazdy (pewnie Leonka od Karmelki dala by rade) ewidentnie Franus sie tu meczy a ja mam wyrzuty ze jechalismy na urlop :( ale szkoda mi bylo starszakow i dlatego pojechalismy

on w domu i tak mial problemy ze spaniem w dzien starczyl maly halas i budzil sie....tu taki gwar wszedzie,pelno ludzi aut mewy wrzeszcza....w wozku lezy max 15 min. o spacerach moge zapomniec :( ryja drze jakby go ze skory obdzierali w marsupi nie chce :( ciagle sie na wszystko gapi....

cala noc przespi...chyba nadrabia dzienne spanie..pozatym w nocy ciemno to sie nie ma na co gapic....
    bardzo duzo placze a ja nie wiem dlaczego :(
    jakbym miala wybierac drugi raz nie jechalabym z tak malym dzieckiem,dla jego dobra...mysle ze to ni jak pozytywnie nie wplynie na jego rozwoj.

• espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No pewnie ze ma problem z nie wykształcony, tak bez operacji na bank nie będzie słyszeć i to wiem i spoko. Ale ja chce żeby ona na to jedno słyszała żeby się mogła rozwijać. Czasami sama siebie pytam po co ja tyle nawijam do niej, śpiewam skoro ona mnie nie słyszy. I czy się boi jak jest cały czas w takiej kompletnej ciszy.
    no właśnie mi chodziło czy "tylko" na to jedno, czy podejrzewasz, że wcale. mi się wydaje, że jakby wcale to byś zauważyła. jak śpi to nie budzi się jak coś głośno łupnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:51

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 3621 3622 3623 3624 3625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ