X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jak u Was na froncie? Nocki spokojne?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio spał od 19... położyłam się o 21... O 23 kąpiel bo się obudzi. Właśnie się karmimy, balkon otwarty, jest rześko, żaby w stawach napierdzielaja :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To chyba żaden błąd tylko szczęście, że takie spokojne dziecko :) ale easy.... Nasze też się naprawia :)
    Pewnie ze nie błąd, ale nie miałaś takich myśli?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak za dużo panikuje. Przedwczoraj spał za długo (16 godzin na dobę), wczoraj za krótko (13 godzin) i teraz śpi od 19 - właśnie go nakarmilam na śpiocha i śpi dalej.
    Dziecko samo się reguluje w dłuższej perspektywie czasu niż doba a mi każde odstępstwo wydaje się tragedią.
    Także luz. Już nie będę panikować.

Wy śpicie a ja juz wyspana, bo usnęłam o 20. Poleże sobie i popatrzę na to moje maleństwo jak śpi. Nadal nie znudziło mi się to gapienie na dziecko 😍

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pewnie ze nie błąd, ale nie miałaś takich myśli?

Pewnie, że się wkurzalam ale nigdy nie pomyślałam, że robię coś źle

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak wizyta M.? Nic nie pisałaś....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha tak jak dziewczyny piszą jesteś cudowną mamą! Czekałaś tak długo na tą wizytę wytrzymasz do tego września :) jesteś niesamowicie silną kobietą pamiętam Twoją reakcję po urodzeniu Ninki, byłam pod mega wrażeniem jak to wszystko wzięłaś na klatę! A to że masz gorsze dni... każda z nas je ma, trzeba je wygadać czasem nawet popłakać ale wstaje nowy dzień i będzie lepiej :)
    Mój też nie zawsze odwraca głowę w stronę zabawek hałasujących. Ale głuchy nie jest bo jak zasypia przytulony i mówię „idę go odłożyć” to zaraz otwiera oczy skubaniec! Musisz spróbować taki test 😂

stresant, malutka_mycha, espoir, Mama36, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola a jak wizyta M.? Nic nie pisałaś....

Fasolka, miło że pytasz. Nie pisałam, bo mój post i tak by tu zaginął, dlatego też się już mało tu udzielam, mimo tego i tak Was czytam.

Wizyta M całkiem w porządku, był na dwa dni znów. Byliśmy na obiedzie, pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Jak za dawnych czasów. Nie mogę nic złego po tym spotkaniu powiedzieć.

Paula 90, DorotaAnna, Lili90, Fasolka77, Daffi, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pewnie, że się wkurzalam ale nigdy nie pomyślałam, że robię coś źle
    To mam niższa samoocenę niż myślałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 06:26

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a dlaczego miałby zaginac? Udzielaj się kochana, wylej co Ci leży na serduchu to będzie lżej.

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle myślę,że coś zle robię,pomimo,że moje dziecko to na razie anioł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 06:57

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały cukrzyce robilyscie krzywą po porodzie? Ja powiem szczerze zupełnie o tym zapomniałam...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozumiem Cię ♥️ cieszę się, że spotkanie przebiegło bez ekscesow 😘

Ja się nie udzielam, bo czuję że nie mam siły przebicia tu, i dokladnie jest tak, jak piszesz Mycha. Czasem się zastanawiam, co robię źle. Kazik nie jest bardzo wymagający, a ja nie jestem w stanie tyle w domu zrobić, nie umiem ugotować obiadu na jednej drzemce, nie jest dla mnie proste wychodzenie na spacery, karmienie na ławce to dla mnie za dużo bo gorąco, bo owady, no źle się czuję z tym, a targanie tego całego mandzura do przebierania i karmienia to dla mnie wysiłek nie wart zachodu. Wole już otworzyć okno i wietrzyć młodego przy nim zabawiajac, skoro i tak nie mam pewności, czy mu się spodoba. Do tego ja sama wygladam źle i wstydzę się swojej wagi, brzucha jak w 5 mc. Makijaż w te upały to bez sensu, bo ja sie poce jak świnia i wszystko mi spływa, więc wyglądam jak Rózia, w luźnych lachach, bez makijażu, zlana potem i ledwo dzwigajaca swoimi niesprawnymi łapami torbę i dziecko... Nie jest to żadna przyjemność. Żadna.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja mam dalej ze 20 kilo nadwagi, na dwór wychodzę tylko ze względu na starszaków i tylko z Mężem - jak go nie ma to kisze się w domu, bo sama nie dam rady, a maluję się, bo inaczej nie mogę patrzeć na swoją gębę. aha i przez to libido u mnie zerowe i Mąż ciągle pyta czemu go odtrącam.
    to, że się tu nie pisze o wszystkim, nie znaczy, że jest zajebiście. i, że to Wy nie ogarniacie. nie ogarnia każda z nas, ale różnych spraw i w różnym stopniu.

nie wiem czemu uważacie, że nie macie tu siły przebicia. nikt by o Was nie pytał i nie pamiętał, gdyby tak było... a przecież ciągle każda o każdej pamięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 07:28

DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej,ja mam tak samo! Jestem gruba,maluje sie,(bo to lubie) ale nie zawsze.Sama na spacer nie dam rady wyjsc bo nie zniose dziecka w gondoli z 4 pietra,a samego go na ta chwile zeby zniesc gondole i wrocic po niego nie zostawie,bo sie boje. Wiec jak sie nie umowie z kolezanka,ktora pomoze, na spacer,albo jak nie ma nikogo w domu to tez sie kisimy i ciul! :D a libiodo to nawet jakbym miała to se moge zrobic sex kamerke na skype bo ciagle jeszcze musimy zyc na odległosc. Tak wiec nie jestescie same,luz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 07:32

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja nie robiłam krzywej bo nie mam kiedy się wybrać się planuje to wreszcie zrobić. Może w ten piątek mi się uda.

Kiwona ja Cię doskonale rozumiem. Ja też wolę małą wystawić na balkon w leżaczku bo na spacerze śpi mi pół h a jak się obudzi to musimy wracać bo nie polezy w wózku... Więc mi się często nie chce wychodzić skoro to i tak tylko na chwilę.

A co do wyglądu to ja mam mega doła z tego powodu. Ciągle 10 kg za dużo.. A chciałabym i 15 mniej mieć... Też cały czas się poce przez te upały i wyglądam masakrycznie więc nie lubię wychodzić i się ludziom pokazywać... Zresztą nawet ciuchów za dużo nie mam bo w stare nie wchodze a na nowe mi szkoda kasy skoro chce schudnąć... Teraz zaczęłam ćwiczyć, staram się jeść zdrowo, tylko czasem pozwalam siebie na coś słodkiego a waga i tak stoi praktycznie w miejscu ☹️

Zamówiłam dziś te polecana przez Was mate 😃 Mam nadzieję że Oli się spodoba 🙂

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja to jednak za dużo panikuje. Przedwczoraj spał za długo (16 godzin na dobę), wczoraj za krótko (13 godzin) i teraz śpi od 19 - właśnie go nakarmilam na śpiocha i śpi dalej.
    Dziecko samo się reguluje w dłuższej perspektywie czasu niż doba a mi każde odstępstwo wydaje się tragedią.
    Także luz. Już nie będę panikować.

Wy śpicie a ja juz wyspana, bo usnęłam o 20. Poleże sobie i popatrzę na to moje maleństwo jak śpi. Nadal nie znudziło mi się to gapienie na dziecko 😍
    Mniej byś się denerwowala jakbyś w ogóle nie liczyła ile Twoje dziecko śpi. Ja nie mam pojęcia ile Kryst śpi, co ile je... Ile je itd. Na co mi to jak on jest zdrowy!?
    Nie robiłam też tego przy chlopakach i jak patrzę na nich to wydaje się być całkiem. Normalnymi nastolatkami z normalną, Niezeschizowana matka, a chyba to najważniejsze.

espoir, estrella, Daffi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mycha.. A ja napiszę trochę z przekonsem i humorem.... Przyzwyczaj się! 😁😁😁
    (i nie pisze tu o pierdolach typu godzina snu w tą, cy w tamtą - wybacz Paula)
    Ale ze martwić się będziesz o swoje dziecko to już nie minie nigdy!!
    To jest właśnie ta miłość MATCZYNA.. I TEN STRACH świadczy właśnie o tym że jesteś cudowna matka. Będzie już tak do samej Twojej starości. I czy będzie mieć Nina 3 lata... 13.. 20...czy 30 będziesz się tak samo martwić jak coś Cię będzie niepokoić. Ale to jest cudowne.
    Po prostu jak się mocno martwisz to ja mocno przytul i uswiadom sobie ze jest tu przy Tobie.. Ze się uśmiecha do Ciebie i jest szczęśliwa że jestes jej Mama.
    Mi to zawsze pomagało i pomaga.. Nawet przy tych starszych
    Chodź jak próbuję się przytulić do wyższego ode mnie 14latka to naskakuje na mnie o co chodzi!! Hihi... Ale też to pomaga ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 07:37

mysla.nieskalana, B_002, DorotaAnna, estrella, Fasolka77, Daffi, Lili90, malutka_mycha, Kasiulka90, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To mam niższa samoocenę niż myślałam :D

Mycha ja to bardziej się martwiłam, że nie wiem jak mu pomóc przy płaczu.... jesteśmy świeżymi mamami i na pewno robimy wszystko co w naszej mocy aby naszym dzieciom było dobrze

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę was nadrobić bo wczoraj nie mogłam za bardzo czasu czytać.

Mam problem z zastojem w jednej piersi. Po południu mi się zaczęła robić ta grudka od strony dekoltu. Ciepły prysznic, masaże, a w nocy nawet laktator bo moja mała nie chciała jeść aż tyle żeby to zeszło.
    Mam wrażenie że to się powiększa. Boli już dość mocno w dotyku.
    Co jeszcze mogę zrobić na ten zastój?
    Dotąd jak się coś zaczynało to raczej było po dłuższej przerwie nocnej i po jednym karmieniu schodziło a to się pojawiło w zupełnie innych okolicznościach, wczoraj karmiłam Zosię częściej z powodu upałów.
    Pierwszy raz mam taki bolesny zastój i nie wiem co zrobić żeby w końcu nie doszło do zapalenia.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3623 3624 3625 3626 3627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ