WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo, faktycznie trochę mi lepiej, jak się tak wygadałam. Przepraszam, że zaspamowałam 3 strony 😞

ja już kiedyś pisałam, że nie musimy przepraszać za nic tutaj! Kasia! gadaj do woli! możemy to pomożemy! <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie sex prawie codziennie i bez zabezpieczenia. Nie dostałam jeszcze okresu i odciagam mleko co ok. 4h czyli „karmienie” 6 razy dziennie wiec chyba mało prawdopodobne żebym miała owulacje...?
    Ale by było jakbyśmy się wstrzelili!😀

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, to nie takie proste „dać jej zabawkę” uwierz :) jak zaczyna wrzeszczeć to podobnie jak Klemek, zabawka nic nie pomaga. Tylko rączki i tulenie. Wszystko jej się szybko nudzi, mata, karuzela, bujaczek to już w ogóle zbędny gadżet. No cóż, dam radę.

wiem, ze "łatwo powiedzieć" ale każda rada się przyda :) moze któraś w końcu zaskoczy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, a u mnie sex prawie codziennie i bez zabezpieczenia. Nie dostałam jeszcze okresu i odciagam mleko co ok. 4h czyli „karmienie” 6 razy dziennie wiec chyba mało prawdopodobne żebym miała owulacje...?

ja myślę, że jednak prawdopodobne więc jak nie chcesz zajść to możesz się zdziwić :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella mi ginekolog powiedział, że minimum 9 miesięcy. Ale ja się też boje o tą Blizne czy to nie ma wpływu na ciążę. Że ta kosmówka się ulokuje na bliźnie i będzie się nie daj Boże odklejać... 😣. Z tego powodu walsnie żałuję tej cesarki ... No ale tyle dziewczyn tutaj jest po paru cesarkach a tylko ja oczywiście robię sobie wkrętki.

Moje dziecko właśnie zaplątało się w pieluchę... Pomóc jej czy patrzeć na ten cyrk?

Edit: pomogłam, bo już groziła że do ojca zadzwoni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:00

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dzisiaj się dowiedzieć co z paszportem Młodego bo miał przyjść najpóźniej 28 czerwca, a dalej nie ma. Powiedzieli mi, ze czeka się ok 3-4t tygodni, ale to tez nie jest gwarantowane...kuzwa lato mi się skończy w Polsce zanim tam dolecimy!!

I chyba jednak pojedziemy do Polski autem. To będzie podróż hardcore. Zatrzymamy się w Niemczech na 2 dni żeby Mały miał trochę spokoju no i pauzy co 3 godziny. Łatwo nie będzie.

W ta niedziele mamy chrzciny. Nie robimy żadnej imprezy. Będą tylko chrzestni i pójdziemy na obiad na miasto. Ile „płaciliście” lub planujecie „zapłacić” księdzu? Kurde nie znam się, nie wiem ile sie daje. Mąż rozmawiał z księdzem to on mu powiedział, ze sakramentów świętych się nie sprzedaje i on nie chce żadnych pieniędzy, ale jeśli chcemy to możemy złożyć ofiarę na tace

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dzwoniłam dzisiaj się dowiedzieć co z paszportem Młodego bo miał przyjść najpóźniej 28 czerwca, a dalej nie ma. Powiedzieli mi, ze czeka się ok 3-4t tygodni, ale to tez nie jest gwarantowane...kuzwa lato mi się skończy w Polsce zanim tam dolecimy!!

I chyba jednak pojedziemy do Polski autem. To będzie podróż hardcore. Zatrzymamy się w Niemczech na 2 dni żeby Mały miał trochę spokoju no i pauzy co 3 godziny. Łatwo nie będzie.

W ta niedziele mamy chrzciny. Nie robimy żadnej imprezy. Będą tylko chrzestni i pójdziemy na obiad na miasto. Ile „płaciliście” lub planujecie „zapłacić” księdzu? Kurde nie znam się, nie wiem ile sie daje. Mąż rozmawiał z księdzem to on mu powiedział, ze sakramentów świętych się nie sprzedaje i on nie chce żadnych pieniędzy, ale jeśli chcemy to możemy złożyć ofiarę na tace

u nas "przytulił" 100 zł

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo, faktycznie trochę mi lepiej, jak się tak wygadałam. Przepraszam, że zaspamowałam 3 strony 😞
    Spamuj do woli. Czasem pomaga nawet samo złożenie swoich myśli w namacalne slowa kiedy tak kłębią się w glowie

Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mało prawdopodobne jest podobno do końca trzeciego miesiąca. Potem staje się średnio prawdopodobne 😂
    Ale nie niemożliwe ;-)

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja myślę, że jednak prawdopodobne więc jak nie chcesz zajść to możesz się zdziwić :)
    To byłoby jak cud biorąc pod uwagę to jak długo staraliśmy się o pierwsze 😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - 20zl

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama ja też bez zabezpieczenia i mam nadzieję że owulacji nie było 😄 ciężko się przestawić na inny tryb z Abezpieczeniem jak się tyle starało o szkraba o w czasie ciąży 😄😄

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas "przytulił" 100 zł
    Paula_90 wrote:
    Chcebycmama - 20zl
    O kurcze! Ja byłam pewna, ze więcej! Miałam dać £100, ale w takim razie dam mniej

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella mi ginekolog powiedział, że minimum 9 miesięcy. Ale ja się też boje o tą Blizne czy to nie ma wpływu na ciążę. Że ta kosmówka się ulokuje na bliźnie i będzie się nie daj Boże odklejać... 😣. Z tego powodu walsnie żałuję tej cesarki ... No ale tyle dziewczyn tutaj jest po paru cesarkach a tylko ja oczywiście robię sobie wkrętki.

Moje dziecko właśnie zaplątało się w pieluchę... Pomóc jej czy patrzeć na ten cyrk?

Edit: pomogłam, bo już groziła że do ojca zadzwoni

Właśnie to nie są wkretki bo znam historie dwóch dziewczyn z tego forum, które rodziły pierwsze dzieci tak jak ja Kinie, na drugie zdecydowały się szybciej niż ja i im zarodek zagniezdzil się na bliznach. Jedna miała przez to krwotok i urodzila wczesniaka, groziło jej usunięcie macicy, a druga leżała cała ciszę i udało się donosic. Więc ja się tego obawiam najbardziej. Wiem, że w większości przypadków wszystko jest ok ale jednak strach jest... Chociaż z drugiej strony zagniezdzic się w bluzie może zawsze czy po roku czy po 5 latach i pewnie jest to tak samo niebezpieczne.

Espoir ja pierwsza córkę naturalnie rodzilam więc na razie tylko jedna cesarka za mną tak więc może warto postarac się o tego synka za jakiś czas 😉

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam ta mate :D

Kasiulka widziałam filmik, bardzo, bardzo mi przykro. Nie mam pojęcia co czujesz i nie wiem jak można pomóc ale mam ogromną nadzieję że szybko to u Was minie.

My też na początku bez zabezpieczeń dzialalismy, później zaczęłam brać te tabletki jednoskladnikowe i średnie jest to zabezpieczenie bo już 3 razy zapomniałam wziąć tabletki i znowu te 7 dni muszę liczyć od nowa :( dobrze ze @ dostałam to mamy teraz krótka przerwę i raczej pewność że w ciąży nie jestem :) ale mąż ta wizja nie był specjalnie przerażony, jedyny problem byłby taki ze nie zdążyliśmy tych badań genetycznych zrobić.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja już kiedyś pisałam, że nie musimy przepraszać za nic tutaj! Kasia! gadaj do woli! możemy to pomożemy! <3
    No raczej!!

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella no to teraz to już w ogóle się będę bała!!!

My się nie zabezpieczamy wiem że owulację miałam miesiączka była... Ale liczę na to, że sobie umiem wyliczyć płodne nie płodne :p i mąż kończy nie we mnie. W owulację będzie się mąż "ubierać"

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella no to teraz to już w ogóle się będę bała!!!

My się nie zabezpieczamy wiem że owulację miałam miesiączka była... Ale liczę na to, że sobie umiem wyliczyć płodne nie płodne :p i mąż kończy nie we mnie. W owulację będzie się mąż "ubierać"

Ale zobacz, że to się nie zdarza zbyt często... U nas tyle dziewczyn po cc i wszystko ok. Tak trzeba myśleć 🙂 nie dajmy się zwariować 🙂

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też.działamy bez zabezpieczenia😉 póki co czekam na wizytę popołogową a mam ją 15 sierpnia.Tabletek brać i tak nie będę więc chyba i tak zdamy się na ostrożność😉

ja po.wizycie u lekarza...antybiotyk...angina na calego...😪😪😪
    na dodatek Niuniś coś nie wyraźny i boję się,że przez tyle dni co wychodziła choroba ze mnie Go zarazilam...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ciąży po cesarce-u nas doradzają odczekać 6 m-cy...
    moja koleżanka w styczniu urodziła przez cc kolejne dziecko po 7 miesiącach od poprzedniej cesarki 😉❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3619 3620 3621 3622 3623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ