X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo, faktycznie trochę mi lepiej, jak się tak wygadałam. Przepraszam, że zaspamowałam 3 strony 😞

ja już kiedyś pisałam, że nie musimy przepraszać za nic tutaj! Kasia! gadaj do woli! możemy to pomożemy! <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie sex prawie codziennie i bez zabezpieczenia. Nie dostałam jeszcze okresu i odciagam mleko co ok. 4h czyli „karmienie” 6 razy dziennie wiec chyba mało prawdopodobne żebym miała owulacje...?
    Ale by było jakbyśmy się wstrzelili!😀

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, to nie takie proste „dać jej zabawkę” uwierz :) jak zaczyna wrzeszczeć to podobnie jak Klemek, zabawka nic nie pomaga. Tylko rączki i tulenie. Wszystko jej się szybko nudzi, mata, karuzela, bujaczek to już w ogóle zbędny gadżet. No cóż, dam radę.

wiem, ze "łatwo powiedzieć" ale każda rada się przyda :) moze któraś w końcu zaskoczy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, a u mnie sex prawie codziennie i bez zabezpieczenia. Nie dostałam jeszcze okresu i odciagam mleko co ok. 4h czyli „karmienie” 6 razy dziennie wiec chyba mało prawdopodobne żebym miała owulacje...?

ja myślę, że jednak prawdopodobne więc jak nie chcesz zajść to możesz się zdziwić :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella mi ginekolog powiedział, że minimum 9 miesięcy. Ale ja się też boje o tą Blizne czy to nie ma wpływu na ciążę. Że ta kosmówka się ulokuje na bliźnie i będzie się nie daj Boże odklejać... 😣. Z tego powodu walsnie żałuję tej cesarki ... No ale tyle dziewczyn tutaj jest po paru cesarkach a tylko ja oczywiście robię sobie wkrętki.

Moje dziecko właśnie zaplątało się w pieluchę... Pomóc jej czy patrzeć na ten cyrk?

Edit: pomogłam, bo już groziła że do ojca zadzwoni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:00

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dzisiaj się dowiedzieć co z paszportem Młodego bo miał przyjść najpóźniej 28 czerwca, a dalej nie ma. Powiedzieli mi, ze czeka się ok 3-4t tygodni, ale to tez nie jest gwarantowane...kuzwa lato mi się skończy w Polsce zanim tam dolecimy!!

I chyba jednak pojedziemy do Polski autem. To będzie podróż hardcore. Zatrzymamy się w Niemczech na 2 dni żeby Mały miał trochę spokoju no i pauzy co 3 godziny. Łatwo nie będzie.

W ta niedziele mamy chrzciny. Nie robimy żadnej imprezy. Będą tylko chrzestni i pójdziemy na obiad na miasto. Ile „płaciliście” lub planujecie „zapłacić” księdzu? Kurde nie znam się, nie wiem ile sie daje. Mąż rozmawiał z księdzem to on mu powiedział, ze sakramentów świętych się nie sprzedaje i on nie chce żadnych pieniędzy, ale jeśli chcemy to możemy złożyć ofiarę na tace

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dzwoniłam dzisiaj się dowiedzieć co z paszportem Młodego bo miał przyjść najpóźniej 28 czerwca, a dalej nie ma. Powiedzieli mi, ze czeka się ok 3-4t tygodni, ale to tez nie jest gwarantowane...kuzwa lato mi się skończy w Polsce zanim tam dolecimy!!

I chyba jednak pojedziemy do Polski autem. To będzie podróż hardcore. Zatrzymamy się w Niemczech na 2 dni żeby Mały miał trochę spokoju no i pauzy co 3 godziny. Łatwo nie będzie.

W ta niedziele mamy chrzciny. Nie robimy żadnej imprezy. Będą tylko chrzestni i pójdziemy na obiad na miasto. Ile „płaciliście” lub planujecie „zapłacić” księdzu? Kurde nie znam się, nie wiem ile sie daje. Mąż rozmawiał z księdzem to on mu powiedział, ze sakramentów świętych się nie sprzedaje i on nie chce żadnych pieniędzy, ale jeśli chcemy to możemy złożyć ofiarę na tace

u nas "przytulił" 100 zł

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo, faktycznie trochę mi lepiej, jak się tak wygadałam. Przepraszam, że zaspamowałam 3 strony 😞
    Spamuj do woli. Czasem pomaga nawet samo złożenie swoich myśli w namacalne slowa kiedy tak kłębią się w glowie

Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mało prawdopodobne jest podobno do końca trzeciego miesiąca. Potem staje się średnio prawdopodobne 😂
    Ale nie niemożliwe ;-)

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja myślę, że jednak prawdopodobne więc jak nie chcesz zajść to możesz się zdziwić :)
    To byłoby jak cud biorąc pod uwagę to jak długo staraliśmy się o pierwsze 😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - 20zl

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama ja też bez zabezpieczenia i mam nadzieję że owulacji nie było 😄 ciężko się przestawić na inny tryb z Abezpieczeniem jak się tyle starało o szkraba o w czasie ciąży 😄😄

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas "przytulił" 100 zł
    Paula_90 wrote:
    Chcebycmama - 20zl
    O kurcze! Ja byłam pewna, ze więcej! Miałam dać £100, ale w takim razie dam mniej

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella mi ginekolog powiedział, że minimum 9 miesięcy. Ale ja się też boje o tą Blizne czy to nie ma wpływu na ciążę. Że ta kosmówka się ulokuje na bliźnie i będzie się nie daj Boże odklejać... 😣. Z tego powodu walsnie żałuję tej cesarki ... No ale tyle dziewczyn tutaj jest po paru cesarkach a tylko ja oczywiście robię sobie wkrętki.

Moje dziecko właśnie zaplątało się w pieluchę... Pomóc jej czy patrzeć na ten cyrk?

Edit: pomogłam, bo już groziła że do ojca zadzwoni

Właśnie to nie są wkretki bo znam historie dwóch dziewczyn z tego forum, które rodziły pierwsze dzieci tak jak ja Kinie, na drugie zdecydowały się szybciej niż ja i im zarodek zagniezdzil się na bliznach. Jedna miała przez to krwotok i urodzila wczesniaka, groziło jej usunięcie macicy, a druga leżała cała ciszę i udało się donosic. Więc ja się tego obawiam najbardziej. Wiem, że w większości przypadków wszystko jest ok ale jednak strach jest... Chociaż z drugiej strony zagniezdzic się w bluzie może zawsze czy po roku czy po 5 latach i pewnie jest to tak samo niebezpieczne.

Espoir ja pierwsza córkę naturalnie rodzilam więc na razie tylko jedna cesarka za mną tak więc może warto postarac się o tego synka za jakiś czas 😉

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam ta mate :D

Kasiulka widziałam filmik, bardzo, bardzo mi przykro. Nie mam pojęcia co czujesz i nie wiem jak można pomóc ale mam ogromną nadzieję że szybko to u Was minie.

My też na początku bez zabezpieczeń dzialalismy, później zaczęłam brać te tabletki jednoskladnikowe i średnie jest to zabezpieczenie bo już 3 razy zapomniałam wziąć tabletki i znowu te 7 dni muszę liczyć od nowa :( dobrze ze @ dostałam to mamy teraz krótka przerwę i raczej pewność że w ciąży nie jestem :) ale mąż ta wizja nie był specjalnie przerażony, jedyny problem byłby taki ze nie zdążyliśmy tych badań genetycznych zrobić.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja już kiedyś pisałam, że nie musimy przepraszać za nic tutaj! Kasia! gadaj do woli! możemy to pomożemy! <3
    No raczej!!

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella no to teraz to już w ogóle się będę bała!!!

My się nie zabezpieczamy wiem że owulację miałam miesiączka była... Ale liczę na to, że sobie umiem wyliczyć płodne nie płodne :p i mąż kończy nie we mnie. W owulację będzie się mąż "ubierać"

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella no to teraz to już w ogóle się będę bała!!!

My się nie zabezpieczamy wiem że owulację miałam miesiączka była... Ale liczę na to, że sobie umiem wyliczyć płodne nie płodne :p i mąż kończy nie we mnie. W owulację będzie się mąż "ubierać"

Ale zobacz, że to się nie zdarza zbyt często... U nas tyle dziewczyn po cc i wszystko ok. Tak trzeba myśleć 🙂 nie dajmy się zwariować 🙂

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też.działamy bez zabezpieczenia😉 póki co czekam na wizytę popołogową a mam ją 15 sierpnia.Tabletek brać i tak nie będę więc chyba i tak zdamy się na ostrożność😉

ja po.wizycie u lekarza...antybiotyk...angina na calego...😪😪😪
    na dodatek Niuniś coś nie wyraźny i boję się,że przez tyle dni co wychodziła choroba ze mnie Go zarazilam...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ciąży po cesarce-u nas doradzają odczekać 6 m-cy...
    moja koleżanka w styczniu urodziła przez cc kolejne dziecko po 7 miesiącach od poprzedniej cesarki 😉❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3619 3620 3621 3622 3623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ