X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka zinnat biorę

• india Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro zwykła wizytę. Ciesze sie, bo moj brzuszek nie daje mi spokoju. Jutro lekarz musi mi dokladnie wytłumaczyć jakie bóle, rwania, napięcia powinny mnie martwić a jakie sa normą bo zwariuje :p

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w sumie mam nadzieję, ze jutro dziewczynka sie powierdzi. Po tych wcześniejszych wskazanuach juz sie troszke nastawialam i nawet zamowienie ze smyka przyszlo jakies takie bardziej dziewczęce niz neutralne ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 ja czułam chłopca od momentu zobaczenia testu ale wstępnie wyglada na dziewczynke. Generalnie mam juz sporo rzeczy pod dziewczynkę ale biorę pod uwagę, że może się okazać że siusiak się pojawi :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny czy zauważacie, że zmieniły wam się smaki?
    Ja unikałam wcześniej słodyczy bo po jednym kawałku czekolady było mi już za słodko, a teraz mogłabym jeść i jeść i codziennie mam ochotę na słodycze. Aż mi z tym dziwnie :P
    Jak u was z tymi smakami?
    U mnie się zmieniły, mięsa w ogóle nie jem, najchętniej całymi dniami jadla bym słodycze i pomidorki. Na nic innego nie mam ochoty. I nie ma to nic wspólnego z mdlosciami

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella a robiłaś CRP? Bo mój internista powiedział żebym na razie nie robiła.
    India a jakie ty masz odczucia? Bo u mnie tez juz zaczynaja sie zupełnie inne i o ile intuicjami głęboko podpowiada relax teraz macica idzie w gore brzuch jak bębenek to i skóra ciagnie i wszystko ciagnie tak moja hipochondria daje mi nieźle popalić. I szczerze wam powiem ze nie mogę sie doczekać 20 tygodnia ciazy ale wtedy znowu pojawiają sie te całe skurcze przepowiadające to ja Chyba sie położę na patologii :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 oj bardzo sie zmieniły a w pierwszym trymestrze była zadowolona ze smaków tak teraz mogłabym jeść codziennie McDonalda! McRoyal z frytkami i lipton bez lodu maja najlepiej rozcieńczony lipton wstyd mi! Słodkie bym jadła oczami ale jak juz wezme do buzi nie mam smaku. A i dzisiaj robię na obiad makaron z kurczakiem pieczarkami w sosie śmietanowym z rukola tak mi sie wymyslilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:12

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka ja też mam mega smaka na maka... Ostatnio po badaniach byłam na czczo i mega głodna i zajechałam na śniadanie do maka, nikomu się nie przyznałam :P a dziś na obiad spaghetii <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:18

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U mnie się zmieniły, mięsa w ogóle nie jem, najchętniej całymi dniami jadla bym słodycze i pomidorki. Na nic innego nie mam ochoty. I nie ma to nic wspólnego z mdlosciami
    Oj ja też nie mam ochoty na mięso, ale jednak jem. Nie to że mi nie smakuje, jest w porządku, ale zupełnie nie mam na nie ochoty. Gotujemy jednak z mężem wspólnie, więc nie chce mi się na razie robić osobnych obiadów dla siebie, a mięso w diecie to w sumie białko więc tylko ilościowo ograniczam ale jem niemal codziennie. Ale te słodycze to jest zmora, trzeba się pilnować bo się pojawią nadprogramowe kilogramy.
    Chociaż ja na razie nie mam się o co martwić. Waga poszła w górę w porównaniu z tą miesiąc temu, ale od początkowej jestem dopiero +1,4kg, więc nie ma się czym martwić :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 17 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam normalny obiad, czasami jak mężowi zrobię to coś dziubne ale ogólnie to słabo u mnie z apetytem
    A ja mam +2 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:24

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam + 2 kg a te ma z obiadami słabo u mnie. Teraz na drugie śniadanie zjadłam jogurt naturalny z granolą Lion także słabo haha

• Mistella Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka na razie jeszcze biorę antybiotyk , nie robiłam, ale czuje już ogromna poprawę , najchętniej bym odstawiła ale lekarz mnie ostrzegł żebym tego nie robiła ;) i wybrała do końca robiąc pełna kuracje... dziewczyny w Rossmannie jest miś szumis za 39,90, dorwalam jedna sztukę , chciałam kupić dla koleżanki jeszcze i byłam w dwóch innych i już nie było :( może Wam się tez poszczęści :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maka ja dziś byłam ... nie mogłam się oprzeć samotnemu śniadanku haha

Wysłany: 17 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tez mam + 2 kg a te ma z obiadami słabo u mnie. Teraz na drugie śniadanie zjadłam jogurt naturalny z granolą Lion także słabo haha
    Ja na śniadanie jem jakieś pieczywo, później jakiś jogurcik, rosół na obiad i to tyle. Dopiero wieczorem jakiś owoc albo pomidorki. I to jest moja cała dieta

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków to można powiedzieć, że nie smakuje mi nic co smakowało mi przed ciążą :( ogólnie najchętniej ciągle mogę jeść owoce, marchewki i zupy... totalnie odrzuciło mnie od mięsa. Czasem na szybko skubne jakaś wwędlinę, ale bez smaku. Co do słodyczy to nigdy nie przepadałam i teraz też niezbyt. Ja chyba mam najwięcej na plusie, bo 3,5 kg, ale prawie w ogóle w ciąży nie wymiotowałam.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    India a jakie ty masz odczucia? Bo u mnie tez juz zaczynaja sie zupełnie inne i o ile intuicjami głęboko podpowiada relax teraz macica idzie w gore brzuch jak bębenek to i skóra ciagnie i wszystko ciagnie tak moja hipochondria daje mi nieźle popalić. I szczerze wam powiem ze nie mogę sie doczekać 20 tygodnia ciazy ale wtedy znowu pojawiają sie te całe skurcze przepowiadające to ja Chyba sie położę na patologii :/
    Schiza zaczęła sie od poniedzialku.
    Pierwszy raz mialam takie dziwne skurcze tam w środku, jakby po orgazmie. Nie wiem jak to określić :p przez kilka sekund.
    Wieczorem zaczal sie taki dosc rozległy ale niezbyt intensywny bol brzucha.
    No i wczoraj brzuch zrobil sie wiekszy i znacznie twardszy, a na wieczór mialam problem zeby sie wyprostowac bo mnie tak wssytko na dole ciągnęło.
    Dzis sytuacja sie unormowala, a jutro wizyta

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie na połówkowe 22.11 na 7:00 bede miała 19+6 tyg chciałam idealnie w 20 tyg ale nie przyjmuje w piątek

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie podobny rozkład posiłków, tak samo przed ciążą jadłam.
    Rano jakaś jedna kanapka. Potem w pracy owoce (same lub z jogurtem i granolą), potem w pracy coś na ciepło co sobie przygotowuje dzień wcześniej w domu, jak wracam to jem późny obiad w domu i potem jeszcze jakaś lekka kolacja. Średnio wychodzi co 3 godziny to jedzenie. I tak codziennie oprócz weekendów.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tez po takich ekscesach z brzuszkiem potem widzę jego wzrost. A wczoraj wieczorem jak zobaczyłam jego wielkość bokiem w lusterku .... czy można mieć w ciąży za duży brzuch?

Kiwona lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy można do Was dołączyć ? :)

kamylalyt lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ