X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z Katowic ale mieszkam w Baninie k. Gdańska ;)

Odebrałam betę od 2 dni 160% podskoczyla (aktualnie 1200). Więc uff.
    W poniedziałek wizyta.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lubelskiego

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja z lubelskiego
    I ja :)

Ja jednak jutro powtorze bete...

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa bedziesz korzystała z usług lekarza i szpitala z lublina czy jakieś inne miasto??

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    B_002 ja w poprzedniej nieudanej ciąży chodziłam do luxmedu też mam pakiet i działało to dokładnie tak samo pomimo, że lekarz miał sprzęt w gabinecie. Chodzi chyba o to, że oni maja wyliczony czas na jedna wizytę. Ale wiesz co ja robiła tak, że zapisywałam się na jedną po drugiej. Ogólnie lekarz był spoko i czasem robił usg nawet jak nie miałam na nie wizyty tylko jak była wpisana normalnie konsultacja.

No właśnie różnie bywa, bo do tej przychodni gdzie zwykle chodzę to właśnie nie widziałam USG w gabinecie, ale w ten poniedziałek byłam w innej lokalizacji bo tam akurat przyjmowała moja pani doktor i tam USG było więc mi od razu zrobiła.
    Myślę że jak jest możliwość to robią, ale osobno też zapisują na samo badanie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Zaś mi ucięło posta.. obiecałam sobie ze do końca stycznia po pracuje potrzebuje tego po prostu . A swoją prace lubię ;)
    Tak jak i ja :)
    Siedziałam 2 ciąże w domu. Nie potrafię tak.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili do Lublina mam jakies 70 km. Bliżej mi Chełm / Krasnystaw.
    Jednak nie wykluczam też porodu domowego. Ale nad tym bede sie glowic jak przyjdzie czas i pora :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Któraś z Was (chyba Nat90) pisała o shomaxie. Ja mam showmax (za darmo bo mam umowę w play i dostałam gratis), ale w ogóle z tego nie korzystamy. Bardziej polecam Netflix :) jak któraś ma dzieci to się nie nudzi, a ja jak pójdę na l4 to będę siedzieć całymi dniami sama w domu.

Czy macie może jakieś zwierzaki? My mamy suczkę 4 lata i zastanawiam się jak przyjmie takiego małego łysego szczeniaczka ;)

Mam 8 letnią suczkę sznaucera :)
    Też jedziemy na netflixie :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Krakowa:)

Byłam dzisiaj na 15:00 u lekarza tak całkiem prywatnie ( do mojej tez chodzę prywatnie ale płaci mi za to compensa) wybrałam takiego, który pracuje w szpitalu dodatkowo na patologii ciazy w szpitalu w którym myśle rodzic jesli wszytsko bedzie w porzadku z ciąża. I widziałam juz zarodek a pęcherzyk ma 5mm powiedział ze za tydzień mam przyjść ale nie wiem czy nie wydłużeniu troszkę zeby być pewna ze juz serduszko powinno być. Generalnie mam dobre wyniki badań kazał sie nie przejmować tym progesteronem ale widział jak mnie to stresuje i dał mi luteinę dopochwowo 2x1 100g i zwiększył duphaston na 3x1

valetta94 lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja jestem z Krakowa:)

Byłam dzisiaj na 15:00 u lekarza tak całkiem prywatnie ( do mojej tez chodzę prywatnie ale płaci mi za to compensa) wybrałam takiego, który pracuje w szpitalu dodatkowo na patologii ciazy w szpitalu w którym myśle rodzic jesli wszytsko bedzie w porzadku z ciąża. I widziałam juz zarodek a pęcherzyk ma 5mm powiedział ze za tydzień mam przyjść ale nie wiem czy nie wydłużeniu troszkę zeby być pewna ze juz serduszko powinno być. Generalnie mam dobre wyniki badań kazał sie nie przejmować tym progesteronem ale widział jak mnie to stresuje i dał mi luteinę dopochwowo 2x1 100g i zwiększył duphaston na 3x1

Gdzie będziesz rodzić? Rodziłam moją dwójkę na ujastku :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    pozwolę sobie dołączyć do kwietniówek.
    to moja trzecia ciążą.z pierwszej mam dwuletnią córkę. drugą ciażę poroniłam w 7tc. no i teraz jestem przerażona, bo boję się, że się to powtórzy. staram się myśleć pozytywnie, ale bywa z tym różnie. poczytałam wcześniejsze posty i zauważyłam, że kilka z Was miało podobne przeżycia. mam nadzieję, ze wszystkie w kwietniu swoje porody opiszemy :)

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,5 letnią suczkę, która zachowuje totalnie jak nasze dziecko. Potrzebuje przytulanie uwagi zabawy całowania jest niemożliwa i mamy krolika ma 5 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Gdzie będziesz rodzić? Rodziłam moją dwójkę na ujastku :)
    Najbardziej rozważam właśnie ujastek ewentualnie siemiradzkiego - ale na razie to mam jeszcze czas na to. Musze sie skupić na odstresowaniu bo dobieram sobie do głowy.

Sowa czy ciąża biochemiczna czy poronienie każda która utraciła ta radość na pewno ma teraz obawy. Ja w maju byłam w biochemicznej teraz od początku miałam dobre przeczucia aż nagle ten progesteron mnie tak wyprowadził z tego poczucia mimo ze każdy lekarz mowi ze jest w porzadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Peppa ja luteine i duphaston mam zeby podkrecić proga chociaż i tak był w normie, ale pierwsza ciaża poroniona także teraz to tak zapobiegawczo te leki. Jak gin mi je przepisywał to nie miałam jeszcze plamień ale uprzedził że tak może być i żeby nie panikować wtedy. A co do ingekcji to na wieczór do luteiny kazał aplikowac lactovaginal żeby chronić się przed infekcja.
    Lili a powiedział ci czemu przy suplementacji moze wystąpić plamienie? Mi lekarz dzisiaj nie mówił ze moze wystąpić

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Mam 8 letnią suczkę sznaucera :)
    Też jedziemy na netflixie :)

Kocham sznaucery :D
    My mamy labradora, ma 5 miesiecy wiec zachowuje się jak dziecko :D wielkie dziecko

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Kocham sznaucery :D
    My mamy labradora, ma 5 miesiecy wiec zachowuje się jak dziecko :D wielkie dziecko

W kwietniu będziesz miała czwórkę dzieci hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka nie mówił dla czego.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka nie mówił dla czego.

Może nie chodziło o to że suplementacja wywoła plamienie tylko, że ogólnie może wystąpić? Z tego co widzę dużo kobiet na początku ciąży plami a nie zawsze oznacza to coś złego

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    I ja :)

Ja jednak jutro powtorze bete...

Peppa a coś się stało, że zmieniłaś zdanie i jednak jutro powtórzysz betę?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Shass Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy suczke 1.5 roku. Dosłownie jak nasze dziecko :) i tez nie wiem jak zareaguje na dziecko ;) siedze wlasnie w kolejce na usg... Masakra :)

Przerażona, ale szczęśliwa
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ