Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:B_002 ja w poprzedniej nieudanej ciąży chodziłam do luxmedu też mam pakiet i działało to dokładnie tak samo pomimo, że lekarz miał sprzęt w gabinecie. Chodzi chyba o to, że oni maja wyliczony czas na jedna wizytę. Ale wiesz co ja robiła tak, że zapisywałam się na jedną po drugiej. Ogólnie lekarz był spoko i czasem robił usg nawet jak nie miałam na nie wizyty tylko jak była wpisana normalnie konsultacja.
No właśnie różnie bywa, bo do tej przychodni gdzie zwykle chodzę to właśnie nie widziałam USG w gabinecie, ale w ten poniedziałek byłam w innej lokalizacji bo tam akurat przyjmowała moja pani doktor i tam USG było więc mi od razu zrobiła.
Myślę że jak jest możliwość to robią, ale osobno też zapisują na samo badanie.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
DorotaAnna wrote:Któraś z Was (chyba Nat90) pisała o shomaxie. Ja mam showmax (za darmo bo mam umowę w play i dostałam gratis), ale w ogóle z tego nie korzystamy. Bardziej polecam Netflix jak któraś ma dzieci to się nie nudzi, a ja jak pójdę na l4 to będę siedzieć całymi dniami sama w domu.
Czy macie może jakieś zwierzaki? My mamy suczkę 4 lata i zastanawiam się jak przyjmie takiego małego łysego szczeniaczka
Mam 8 letnią suczkę sznaucera
Też jedziemy na netflixie
-
nick nieaktualnyJa jestem z Krakowa:)
Byłam dzisiaj na 15:00 u lekarza tak całkiem prywatnie ( do mojej tez chodzę prywatnie ale płaci mi za to compensa) wybrałam takiego, który pracuje w szpitalu dodatkowo na patologii ciazy w szpitalu w którym myśle rodzic jesli wszytsko bedzie w porzadku z ciąża. I widziałam juz zarodek a pęcherzyk ma 5mm powiedział ze za tydzień mam przyjść ale nie wiem czy nie wydłużeniu troszkę zeby być pewna ze juz serduszko powinno być. Generalnie mam dobre wyniki badań kazał sie nie przejmować tym progesteronem ale widział jak mnie to stresuje i dał mi luteinę dopochwowo 2x1 100g i zwiększył duphaston na 3x1valetta94 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja jestem z Krakowa:)
Byłam dzisiaj na 15:00 u lekarza tak całkiem prywatnie ( do mojej tez chodzę prywatnie ale płaci mi za to compensa) wybrałam takiego, który pracuje w szpitalu dodatkowo na patologii ciazy w szpitalu w którym myśle rodzic jesli wszytsko bedzie w porzadku z ciąża. I widziałam juz zarodek a pęcherzyk ma 5mm powiedział ze za tydzień mam przyjść ale nie wiem czy nie wydłużeniu troszkę zeby być pewna ze juz serduszko powinno być. Generalnie mam dobre wyniki badań kazał sie nie przejmować tym progesteronem ale widział jak mnie to stresuje i dał mi luteinę dopochwowo 2x1 100g i zwiększył duphaston na 3x1
Gdzie będziesz rodzić? Rodziłam moją dwójkę na ujastku
-
dzień dobry,
pozwolę sobie dołączyć do kwietniówek.
to moja trzecia ciążą.z pierwszej mam dwuletnią córkę. drugą ciażę poroniłam w 7tc. no i teraz jestem przerażona, bo boję się, że się to powtórzy. staram się myśleć pozytywnie, ale bywa z tym różnie. poczytałam wcześniejsze posty i zauważyłam, że kilka z Was miało podobne przeżycia. mam nadzieję, ze wszystkie w kwietniu swoje porody opiszemyDorotaAnna lubi tę wiadomość
07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdonis_26 wrote:Gdzie będziesz rodzić? Rodziłam moją dwójkę na ujastku
Sowa czy ciąża biochemiczna czy poronienie każda która utraciła ta radość na pewno ma teraz obawy. Ja w maju byłam w biochemicznej teraz od początku miałam dobre przeczucia aż nagle ten progesteron mnie tak wyprowadził z tego poczucia mimo ze każdy lekarz mowi ze jest w porzadku -
nick nieaktualnyLili90 wrote:Peppa ja luteine i duphaston mam zeby podkrecić proga chociaż i tak był w normie, ale pierwsza ciaża poroniona także teraz to tak zapobiegawczo te leki. Jak gin mi je przepisywał to nie miałam jeszcze plamień ale uprzedził że tak może być i żeby nie panikować wtedy. A co do ingekcji to na wieczór do luteiny kazał aplikowac lactovaginal żeby chronić się przed infekcja.
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Karmelllka nie mówił dla czego.
Może nie chodziło o to że suplementacja wywoła plamienie tylko, że ogólnie może wystąpić? Z tego co widzę dużo kobiet na początku ciąży plami a nie zawsze oznacza to coś złego👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Peppa wrote:I ja
Ja jednak jutro powtorze bete...
Peppa a coś się stało, że zmieniłaś zdanie i jednak jutro powtórzysz betę?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️