X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinktea to w takim razie jutro trzymam kciuki :) skoro ten drugi też robiłaś po południu a np mocz był bardziej rozrzedzony niż w dniu poprzednim to mogło nic nie wyjść. Jutro się okaże ;)

Ja jak jeszcze nie wiedziałam że w ciąży jestem to płakałam bo w serialu Ania z Zielonego Wzgórza zegnala się z koniem, którego musieli sprzedać. Też nie rozumiałam co się dzieje :D

f1d9680377.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Któraś z Was (chyba Nat90) pisała o shomaxie. Ja mam showmax (za darmo bo mam umowę w play i dostałam gratis), ale w ogóle z tego nie korzystamy. Bardziej polecam Netflix :) jak któraś ma dzieci to się nie nudzi, a ja jak pójdę na l4 to będę siedzieć całymi dniami sama w domu.

Czy macie może jakieś zwierzaki? My mamy suczkę 4 lata i zastanawiam się jak przyjmie takiego małego łysego szczeniaczka ;)
    Jak mój syn się urodził pies miał 6.5 roku , jak die urodzi drugie będzie miał 8.5 roku , kocha dzieci i był wniebowzięty nie odstępował małego na krok , teraz już wyczuwa moja ciąże bo zaś jest milusiński i kładzie się już na brzuchu

DorotaAnna lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamylalyt wrote:
    Mój mały jest z 16 maja :D
    O proszę

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinktea w cykly gdy beta wynosila 0 na nordtestach mialam normalnie blade kreski. Tak samo testy kasetowe z allegro. I raz mi sie zdarzyl cień na pinktescie. Tym sttumieniowym super czułym. A najlepsze wg mnie są żolte bobotesty. W tej ciazy 7 dpo byl cien ledwo widoczny a 9 dpo juz kreseczka. W 12 dpo na bonotescie tlusta krecha a na innych testach bladziochy

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale nas dużo ze Śląska ja mam dokładnie 10km do słynnego Rybnika z diagnozy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 19:31

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • pinktea Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, ja miałam płytkowy pink, zazwyczaj z takiego korzystałam. wiele dobrego właśnie o tych bobotestach słyszałam więc coś musi w tym być.
    malutka_mycha, też sobie tak próbuje tłumaczyć, wszystko żeby tylko nie myśleć o jakichś biochemicznych :< co ma być to będzie, i tak nie jestem w stanie na to wpłynąć, ale głowa robi swoje. dzięki za kciuki, przydadzą się :*

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinktea nie pij dzis duzo, kladz sie wczesniej zeby nie dumac i sikaj rano.
    A powiedz i jeden i drugi test byl tej samej marki? Bo moze tak byc ze np pink czulszy cos pokazal a na drugi dzien inny test nie bo jest mniej czuly..

Paula 90 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • pinktea Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, ten drugi był innej marki, BeautyPharm - pierwszy raz taki dostałam w aptece. Jest napisane na nim że 10 mlU/ml, czyli takiej samej czułości jak ten dzień wcześniej, ale szukałam o nim cokolwiek i nie ma na jego temat nawet jednej najmniejszej opinii, nawet zdjęcia w internecie. Może jakaś nowość, nie mam pojęcia. W ogóle był trochę dziwny, bo zakropliłam normalnie, czekam z 10 sekund a tu nic się nie dzieje. To dorzuciłam jeszcze jedną kropelkę dla pewności i po chwili dopiero ruszył. Może jakaś specyfika tego testu, nie wiem.
    Niestety, w taki gorąc cięzko nie pić dużo, ostatnio piję po 3 litry dziennie, szczególnie że w ciągu godziny na siłownię wypijam litr. Ale zrobię jak mi radzisz, bo nie chce potem sobie wkręcać, że test nie wyszedł, bo coś zrobiłam nie tak. Niestety, przy takich szalonych cyklach ciężko być pewnym czegokolwiek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Progesteron mam też niziutki 5.56 ng/ml ale lekarz mnie wczoraj pocieszał ze progesteron jest produkowany rzutami i mogłam trafić w moment niski i nie kazał się stresować, brać duphaston i On jest dobrej myśli. Dzisiaj test ciemniejszy czyli tak jakby beta rosła, ale zobaczymy. Dlatego jestem ostrożna i przywitałam się a siedzę sobie cichutko i czekam na rozwój sytuacji. Nie mam żadnych plamień ani bóli brzucha więc czekam...

Abi, obie mamy 9cs i 90 rocznik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    A ja mam dziś bardzo zły dzień. Właśnie się fest popłakałam. Mam nadzieję że to wpływ hormonów bo nie pamiętam kiedy płakałam... Nawet podczas drugiej cb też nie. W zasadzie w pierwszej też przyjęłam na klate.plakalam w sumie rok temu w lutym, a teraz ryczę jak bobr. :/

Ja też ryczę. Płakałam jak odbierałam wyniki bety. Ale to nie najlepsze, bo płakałam jak czytając Mamo to ja (czytam już jakiś czas) weszłam na stronę na której kobiety opisują swoje porody i się popłakałam. A nie przeczytałam ani słowa jeszcze. Także ten...
    Mój mąż mnie przytulił i powiedział, że jestem strasznie słodka jak jestem niestabilna emocjonalnie. Zobaczymy jeszcze czy tak będzie mówił za jakiś czas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinktea - spróbuj dorwać bobotest, w rossmanie kupisz. on jest bardzo czuły. mi wykrył ciąże przy becie 14.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinktea to moze byc tak ze pinktest pokazal cień bo jest czuly a ten drugi test to jakis szajs i nie pokazal. Mi np bobotest czul 25. dał naprawde widoczną choc jasną kreske a dIwn pozniej jakis DOZ czuł 10 byl negatywny. Czekamy wiec do jutra. A jaki masz test na jutro?

Dziewczyny czy wy tez tyle jecie? Ja wciągam jak opętana

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy suczkę (avatar to fotka mojej księżniczki) - ona kocha dzieci i jest bardzo spokojna. wzięliśmy ją z renomowanej hodowli ZKWP i charakter ma anielski.
    I jesteśmy z dolnego śląska

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Pinktea to moze byc tak ze pinktest pokazal cień bo jest czuly a ten drugi test to jakis szajs i nie pokazal. Mi np bobotest czul 25. dał naprawde widoczną choc jasną kreske a dIwn pozniej jakis DOZ czuł 10 byl negatywny. Czekamy wiec do jutra. A jaki masz test na jutro?

Dziewczyny czy wy tez tyle jecie? Ja wciągam jak opętana

U mnie ostatnio spadek apetytu. Wszystko mi śmierdzi jakoś. Ale dokładnie tydzień temu opierdzieliłam ogromny obiad i popchnęłam naleśnikami z nutella i bitą śmietaną. I razem z mężem byliśmy w szoku, bo on obiadu nawet nie skończył.

• pinktea Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam żadnego na jutro właśnie. Narzeczony miał kupić rano, ale wyskoczę chyba i poszukam ten Bobotest, mam w sumie pod blokiem Rossmanna, może go tam znajdę.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinktea z rosmana polecam facelle... mi wykrył bardzo wczesna ciąże :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam apetyt ogromny, nawet wtedy gdy mnie mdli ;)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinktea wrote:
    Jeszcze nie mam żadnego na jutro właśnie. Narzeczony miał kupić rano, ale wyskoczę chyba i poszukam ten Bobotest, mam w sumie pod blokiem Rossmanna, może go tam znajdę.
    Ja zawsze kupuje bobotest w rossmanie. Tylko wez żółty :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge zjeść tylko solidne śniadanie i to raczej w postaci kanapek bo przyrzadzenie czegoś pachnacego sprawia trudnosci, najgorzej jest z obiadami bo nie mogę sobie poradzić ich przygotowaniem, wszystko mi śmierdzi i od razu mnie mdli. Dodatkowo odrzuciło mnie od mięsa jedynie sporadycznie wchodzi drób. Za to ciagle mam ochote na salatki na bazie sałat.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Warszawy, faktycznie Śląsk wśrod kwietniówek rządzi :)

My mamy psa i 2 świnki morskie, pies lubi dzieci wiec myslę ze malucha też jakoś przeźyje ;)

Wizytę mam dopiero 21.08, po moim urlopie, mam nadzieje ze bedzie już piekne serduszko :) Strasznie mnie mdli caly czas więc mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze :) jakby nie patrzeć to raczej dobry objaw :)

W ogule czuje się strasznie senna, mam wrażenie jakbym byla w pólsnie, takie zamroczenie mnie dopadlo totalne. Teraz jestem na urlopie ale już się boję jak ja sobie dam rade w pracy. Chcialabym pracować do końca roku, może nawet do konca stycznia, no ale zobaczymy jak to bedzie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ