X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My tez podcinslismy wedzidelko w 6 tygodniu i nikt nam nie mowil, ze trzeba masowac...
    Może było mało do podcinania, nie zawsze musi odrosnąć/przyrosnąć. Julcio miał bardzo przyrośniety język i górne też przykrótkie. Poooowoli widzę efekty, usta przy cycku robi na rybke ;) Ale co się dziwić ja sama mam dolne krótkie :D Może dlatego niewyraźnie mówie i nikt mnie nie rozumie :D

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro czeka nas wyprawa do centrum zdrowia dziecka. Mam nadzieje ze bede mogla tam pogodzic odciaganie, karmienie i badania. Normalnie czuje sie, jak przed maturą, lub gorzej ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Może było mało do podcinania, nie zawsze musi odrosnąć/przyrosnąć. Julcio miał bardzo przyrośniety język i górne też przykrótkie. Poooowoli widzę efekty, usta przy cycku robi na rybke ;) Ale co się dziwić ja sama mam dolne krótkie :D Może dlatego niewyraźnie mówie i nikt mnie nie rozumie :D
    Obie wargi robi na rybkę? Kazik od początku tylko dolna, górna jest schowana jak je, do środka.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, współczuję.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jutro czeka nas wyprawa do centrum zdrowia dziecka. Mam nadzieje ze bede mogla tam pogodzic odciaganie, karmienie i badania. Normalnie czuje sie, jak przed maturą, lub gorzej ;)
    Powodzenia!

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia i dobrze ze zmieniasz lekarza. Jednak pediatrze w dużym stopniu trzeba ufać i wiedzieć że można się do niego zwrócić z każdą bzdura a on pomoże.

Misia z doświadczenia wiem że może być ciężko. My jak miałyśmy cały dzień w szpitalu/poradniach to ciężko było znaleźć czas pomiędzy rejestracja, badaniami, wizyta. A do tego mała to wszystko bardzo wykonczylo i bardzo długo spała. A jedziesz sama? Druga dorosła osoba byłaby fajnym wsparciem

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Obie wargi robi na rybkę? Kazik od początku tylko dolna, górna jest schowana jak je, do środka.
    Tak, górna nie była schowana jak zwykle tylko wywinięta (jak do tej pory tylko dwukrotnie tak zrobił, więc nie powinnam chwalić dnia przed zachodem słońca) Wydaje mi się, że obie powinny być wywinięte - raczej na pewno. Wtedy ssanie jest najbardziej efektywne, ale Kazik to spory chłop;) krótkie górne wędzidełko lekarz mi powiedział że predysponuje do uśmiechu a'la Karolak :D hmmm może stąd ta diastema i u mnie

Kiwona lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    czuje się beznadziejnie...😪😪😪😪😪😪😪😪
    nie wiem jakim cudem wypadła mi butelka wody(dobrze ze wody w niej niewiele bylo)wprost do kołyski Natanka...nie muszę chyba dodawać że On w srodku...wprost w Jego malutką brew uderzyła go korkiem tworząc takie zarysowanie...płacze do tej ory jak to pisze...nie wiem jak mogłam być takim gramotem i wypuścić tą pieprzona butelke wody z ręki...
    przylozylam Mu od razu zimna szklanke a potem opakowanie od jogurtu z lodówki...no nie ma niby nic na główce poza jakimś tyci sladem czerwonym...boze gdyby bylo tam wiecej wody...ja bym sobie nie wybaczyla...
    a tak uwazam ze wszystkim...nie jem i nie pije z Nim na rękach...no nic...a tu takie coś...mam ochotę sobie przywalićnw łeb😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪
    Nie obwiniaj się, każdemu się zdarzają wypadki. Przecież nie zrobiłaś tego specjalnie.
    Ja ostatnio wiążąc małą w chuście gdy już w niej była poprawiałam wiązanie i polecała mi ręka i dźgnęłam małą w policzek kciukiem, a miałam już za długie paznokcie więc musiało ją zaboleć. Od razu zaczęła płakać a mi jej było tak strasznie szkoda. Ale uspokoiła się i śladu po tym nie było.
    Cieszyłam się że nie trafiło w oko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:39

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy wiadomo jak tam wizyta u lekarza z tym zrosnietym ciemiączkiem?
    Może coś na fb pisała?
    Tak, Menka pisała po wizycie za fb:

"A więc tak : lekarz powiedział, że ciemiaczko zaroslo ale wygląda na to, że szwy czaszki jeszcze są miękkie bo główka narazie rośnie.
    Za 2 miesiące usg główki i na drugi dzień znów u niego wizyta.
    Kazał się uzbroić w cierpliwość, mierzyć raz w tygodniu główkę i zapisywać, bo nawet gdyby coś się działo to operacje będzie można zrobić dopiero jak Hania skończy 8 miesięcy.
    Także narazie odetchnelismy z ulga i czekamy co przyniesie czas.
    Dziekujemy bardzo za kciuki i wsparcie :D jesteście kochane 😍"

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja mała woli spacery w foteliku niż w gondoli.
    Będę matką torturujaca dziecko w foteliku.
    A może lepiej spacerówkę spróbować? Oczywiście nie w pozycji całkiem siedzącej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    U nas znowu problem. Byłam dzisiaj u pediatry i Alusia rozchodzi się pępek.
    Dostała skierowanie do chirurga dziecięcego. Do prokocimia.
    No i będzie musiała mieć to zszyte...

Oczywiście nie mogę się dodzwonić do szpitala..
    Współczuję :(
    Oby szybko poszło, im mniejsze dziecko tym lepiej znosi takie zabiegi.

Ja w prokocimiu mam umówione badanie słuchu. Nie dało się dodzwonić, w końcu mąż pojechał osobiście i nas zapisał.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Martusia i dobrze ze zmieniasz lekarza. Jednak pediatrze w dużym stopniu trzeba ufać i wiedzieć że można się do niego zwrócić z każdą bzdura a on pomoże.

Misia z doświadczenia wiem że może być ciężko. My jak miałyśmy cały dzień w szpitalu/poradniach to ciężko było znaleźć czas pomiędzy rejestracja, badaniami, wizyta. A do tego mała to wszystko bardzo wykonczylo i bardzo długo spała. A jedziesz sama? Druga dorosła osoba byłaby fajnym wsparciem
    Jedzie maz i starszak ze mna. Maz bedzie rejestrowal, a ja musze gdzies odciagnac mleko i nakarmic malego. Mam w razie czego gotowe mleko modyfikowane, choc wolalabym go nie podawac. No mam stresa bo nie chce zalatwic laktacji i nie chce podawac mm, skoro jedziemy tylko na moim mleku. Tak naprawde w tym karmieniu do 6 miesiaca najlepsza opcja to karmic wylacznie mlekiem matki. No ale jak bede bez wyjscia to podam. Biore caly arsenal butelek by w razie czego wyciagnac nowe i nie musiec myc. Tylko mi brakuje takiej czesci do laktatora i ja bede musiala umyc. Biore tez przedluzacz he he bo uzywam dwoch minielektricow na raz. Kurde boje sie bakterii szpitalnych. I zeby malemu nic nie wyszlo. No i zeby akcja z odciaganiem jednak sie powiodla.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za to żeby Wam wszystko wyszło. Zorganizowana jesteś, 09moc masz więc powinno być dobrze :)

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    I przypomniałam sobie, że doradca laktacyjny pokazała nam, żeby tą wargę wywijać już jak dziecko złapie butelke, dosyć łatwo jest to zrobić, bo przy cycku to jest loteria - ja złapie, tak złapie... Mówiłam żeby nie chwalić dnia :D minute i masę nerwów zajęło mi podłączenie dziecka

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymamy z Krystem mocno kciuki za Was .wiem o jaki stres Ci chodzi ,ja zawsze tak mam jak muszę jechać w nieznane miejsce czy nie wiem jak mój plan wypali bo muszę mieć poukładane ..wtedy mój mnie uspokaja a mi się wydaje że i tak będzie coś nie tak .
    Dla pocieszania napiszę ,że zawsze wychodzi na mojego ,że miał rację i wszystko dobrze wypadło i jak zwykle niepotrzebnie się stresowałam 😊

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    I przypomniałam sobie, że doradca laktacyjny pokazała nam, żeby tą wargę wywijać już jak dziecko złapie butelke, dosyć łatwo jest to zrobić, bo przy cycku to jest loteria - ja złapie, tak złapie... Mówiłam żeby nie chwalić dnia :D minute i masę nerwów zajęło mi podłączenie dziecka
    No właśnie, o ile dolna wargę wywijam mu, o tyle górna jest tak zacisnieta, że nie ma opcji. U starszego miałam tak samo. I tak jest od urodzenia.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, powodzenia!
    W ogóle kolejny raz MUSZĘ Wam to powiedziec: wyrsyz uznania dla Was, które tak dzielnie karmicie piersią.

Kasiulka90, Tunia76, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:

Niestety chyba nie w każdym centrum jest pokój dla matki z dzieckiem... Misia powodzenia na misji!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez kilka dni będę pobudzać laktatorem prawego cycka..mogę zbierać do buteleczki mleko z całego dnia i podać je Wieczorem Buniowi? Czy nie powinno się mieszać?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia i dobrze ze zmieniasz lekarza. Nie ma się co bić z koniem

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3704 3705 3706 3707 3708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ