Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama super tam macie! Ja też chcę namiary na taką miejscowe
Krystek opalony wróci
Estrella a na ile wyjechaliscie? Ja miałam tylko 4 dni wycięte z życiorysu, oby i Wasz wyjazd nie był do końca spalony.
Kiwona to w sam czas Kazik się zdenerwował. Kto by siedział u teściów
Angella takie informacje mnie przerażają. Ja nic nie wiem o zabkowaniu🙈 chociaż nie wiem czy nie zaczynają ja swedziec dziąsła bo coraz więcej te łapki ciśnie do buzi. A jak Hubert to znosi?
Ja też prasuje, bo lubię
Dzisiaj mi fizjo powiedziała że osłabione napięcie jest wrodzone i będzie nam towarzyszyć do końca życia. Mogą się kontuzje przytrafić np i to z tego powodu. Chyba że ktoś do śmierci będzie ćwiczyć. A ja myślałam że jak teraz to wzmocni y to będzie już spokój. Ale powiedziała też że to że Nina ma centralne osłabione nie znaczy że zacznie później główkę trzymać. I że bardzo ładnie sobie radzi z trzymaniem na boczku, ciągnie za barkami.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Starszemu synowi tez wyszły na 4 miesiące 😜 ale on to był nie do życia przez 3 dni jak mu się ząb wybił.
Hubert znosi to bardzo dzielniejeden wyszedł pięknie a drugi od 3 dni nie umie się wybić do końca i widzę ze go trochę to meczy
Zaraz dziewczyny i u waszych maluszków zaczną się pojawiaćmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Ok - umowilam sie do ginekologa, ale niestety dopiero na 20 sierpnia.
Strach mnie oblecial jak zaczelam czytac jakie ryzyko niesie za soba ciaza po ciazy z tak malym odstepem czasu...
O Mlodego staralismy sie tak dlugo, ze bylabym w szoku jakby teraz zaskoczylo za pierwszym strzalem i to, gdy karmie moim mlekiem!
Z jednej strony super, a z drugiej mega sie boje bo po porodzie przestalam brac leki na tarczyce, nie zrobilam badan, chujowo sie odzywiam... ehh
-
Ja wyprasowqlam tylko ciuszki przed porodem bo nie cierpię tego robić. Za to piore w Bobini i będę prać długo bo lubię ten zapach.
Stresant ty masz monitor oddechu nie próbowałas odkładac Franka na brzuch do spania? My rak robimy inaczej się wybudza co chwila no macha rękami i się kręci.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Chcę być mamą, a bierzesz witaminy? Jeśli tak, to nie czytaj Internetu, tylko myśl o znajomych, którzy mają rodzeństwo rok starsze/młodsze. U mnie w rodzinie jest mnóstwo takich przypadków ciąży po ciąży i wszyscy zdrowi 😊 A tak w ogóle to leć po test a nie panikuj!!! My tu czekamy na wieści jak na szpilkach 😅
Lolka30, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 od 2 tygodni biorę już Pregna Start - dla kobiet planujących ciąże😉
I cholera kupić ten test to jednak nie tak hop siup haha - jestem u rodzicow na wsi i tutaj nie ma apteki - musiałabym jechać do miasta, a ja nie jeżdżę tutaj autem sama z Małym bo się boje😉 zamówię dziś przez i internet wiec zrobie dopiero za jakieś 2-3dniKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:My od wczoraj też już na wakacjach i 'odpoczywamy' 😉 Kinga zachwycona bo ma super plac zabaw, zwierzaki do karmienia i może jeździć na koniach, poza tym mamy blisko jezioro należące do właścicieli z malutka kameralna plaża więc wszystko byłoby super gdybyśmy nie trafili na ten cholerny skok ☹️ Olga ostatnio miała problemy z zasypianiem ale jak zasnęła to cała noc przesypiala a dziś dramat... Już zapomniałam jak to jest wstawać co chwile do dziecka... Płacze przez sen, jeczy, chciałaby spać na rękach z butelka w buzi... Jak wyciągam to się budzi ☹️ za to od 3 dni ogarnęła przewroty na boki i czasami nawet przewróci się na brzuszek więc nie mam złudzeń... Skok trwa w najlepsze, pytanie czy cały wyjazd będzie taki masakryczny czy da nam żyć przez jakiś czas 😉
A ja mam właśnie okres, już drugi po porodzie i jest jeszcze gorzej niż wtedy... Już 3 dzień leje się ze mnie tak, że w nocy muszę wstawać co 2 h i zmieniać te największe podpaski bo całe zalane... Masakra, nigdy aż tak nie miałam. Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko wróci do normy.
O tak osanit u nas najlepiej się sprawdziły przy zabkowaniu 😉
No nic idę odpoczywać i korzystać z tego że Olga śpi bo choć zasnęła 10 minut temu to już się kręci 🤦♀️
U mnie też trwa skok i to tak że mam serdecznie dosyć. Spanie i zasypianie to jakaś udręka.
A gdzie jesteście ?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyChcebycmama - jest domowy test ciążowy z pastą do zębów. Podobno (nie próbowałam, ale na forach piszą że działa) wystarczy wycisnąć troszkę pasty gdzieś i dodać kilka kropel moczu, wymieszać i jak zmieni kolor i spieni się to jest ciąża 😂
Ale wiesz, to z przymrużeniem oka traktuj 😊
Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:
Sansi tez myslalam zeby go jakos wiazac na noc...ale jak nie spi to nie zawiaze bo zasypia na rekach na tygryska a jak spi no to go nie bede wiazac bo obudze....
Ja usypiam na rękach, a gdy zaśnie przekładam do tego otulacza, zasuwam i jeszcze raz biorę na ręce aż Kasia śpi tym twardym snem że nie rusza oczkami i nie słychać Jej oddechu. Stosuje to tylko w nocy, w dzień pozwalam Jej spać na rekach/Na kolanach.
Fasolka, też pytalas: na stronie otulacz.pl zamówiłam najpierw ten mniejszy, a teraz też ten następny.stresant, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga - a ja pisałam że ten LA Roche to badziew jakich mało. Skład ma fatalny.
U nas pies się rozchorował. Ma ropne zapalenie oczu i wrzód na rogówce. Najprawdopodobniej ma alergię kontaktowa na coś, przez noc musiało ja swędzieć i podrapała i zdrapala sobie fragment rogówki.
Ja miałam to kiedyś, boli kurewsko. Mamy maść i krople miejscowo, antybiotyk miejscowo i ogólnie plus przeciwzapalne. I znowu codziennie wycieczki do weta nas czekają 🙄
Jutro spróbujemy zajrzeć na trzecią powiekę bo w tej chwili obrzęk to uniemożliwia i jak się uda to wezmę leki i strzykawki znowu do domu i będę sama podawać żeby nie latać i nie czekać w kolejce.
Zamówiłam Ignacemu tą żyrafke Sophie.
Daffi - jak u Was ona się sprawdza?
Któraś z Was też ją ma? Jak się podoba? -
Sansivieria wrote:Myślę że ten otulacz którego używam mógłby u Was się sprawdzić, bo on zastępuje Wasze ręce! My też mieliśmy problem z wybudzaniem, ruchami i odruchami, ale Kasia w tym spiworku mimo że może się ruszać, to jednak nie dotyka się po twarzy, nie bije się.
Ja usypiam na rękach, a gdy zaśnie przekładam do tego otulacza, zasuwam i jeszcze raz biorę na ręce aż Kasia śpi tym twardym snem że nie rusza oczkami i nie słychać Jej oddechu. Stosuje to tylko w nocy, w dzień pozwalam Jej spać na rekach/Na kolanach.
Fasolka, też pytalas: na stronie otulacz.pl zamówiłam najpierw ten mniejszy, a teraz też ten następny.
Dzięki Sansi...ogladalam i większość jest do 6,3 kg to już mi się nie opłaca kupować... A ty kupujesz teraz te od 6,5 k mały wybór w sumie mają...Fasolka77
-
Paula 90 wrote:MamaAga - a ja pisałam że ten LA Roche to badziew jakich mało. Skład ma fatalny.
U nas pies się rozchorował. Ma ropne zapalenie oczu i wrzód na rogówce. Najprawdopodobniej ma alergię kontaktowa na coś, przez noc musiało ja swędzieć i podrapała i zdrapala sobie fragment rogówki.
Ja miałam to kiedyś, boli kurewsko. Mamy maść i krople miejscowo, antybiotyk miejscowo i ogólnie plus przeciwzapalne. I znowu codziennie wycieczki do weta nas czekają 🙄
Jutro spróbujemy zajrzeć na trzecią powiekę bo w tej chwili obrzęk to uniemożliwia i jak się uda to wezmę leki i strzykawki znowu do domu i będę sama podawać żeby nie latać i nie czekać w kolejce.
Zamówiłam Ignacemu tą żyrafke Sophie.
Daffi - jak u Was ona się sprawdza?
Któraś z Was też ją ma? Jak się podoba?
A to dziwne z tym la Roche... Chwała się że są tacy wspaniali a jednak nie???
Glaski dla pieska 😟Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Ja wyprasowqlam tylko ciuszki przed porodem bo nie cierpię tego robić. Za to piore w Bobini i będę prać długo bo lubię ten zapach.
Stresant ty masz monitor oddechu nie próbowałas odkładac Franka na brzuch do spania? My rak robimy inaczej się wybudza co chwila no macha rękami i się kręci.
no wlasnie Franus spi od urodzenia na brzuchu ale teraz jak zaczal glowe podnosic i przekrecac to sie momentalnie wybudza i kuka na wszystkie strony zainteresowany w srodku nocy nie wiadomo czym
wierzycie w to ze to skok rozwojowy? kiedy sie mowilo ze rozkapryszone i nauczone nosic albo ze niegrzecznenie twierdze ze rozbestwilam wlasne dziecko ...ale cos w powietrzu musi byc
teraz np. spi juz 2 godziny we wozku na polu rekami spi na boczku a reszta ciala na brzuszku (nawet nie wiedzialam ze tak mozna)i nawet szczekanie psa mu nie przeszkadza ....a w nocy to jak maz chrapnie to obudzony -
nick nieaktualnyNo i nakręciłam się na Pucia i kupiłam od razu 4 różne i 3 nowe o BLW.
Kocham olx
Moje dziecko śpi ostatnio po 1,5h. Pobawi się 30 minut, cycek i spać. Pospal 40 minut, zjadł cycka, usnął i śpi od ponad godziny. Ja nie wiem co z czasem robić.
Dzięki, psina wyzdrowieje, ale to musi potrwać niestety. Ta rasa niestety ma skłonności do chorób oczu
Edit : Pucia i BLW dla nas kupiłam. Dla narzeczonej jest kulodromWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 14:56
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Paula Filip też ostatnio sporo śpi w ciągu dnia ale raczej ze mną lub na mnie. Sam się zaraz budzi. Też mam w koszyku książki o blw 😉
Stresant u nas tez na brzuszku od 2 dni nie jest już tak fajnie i się wybudza. Ja myślę że to skok.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół