X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola Filip w nocy śpi tylko na brzuchu. Nie peniaj!

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - czemu tylko godzinę? Każda pozycję wymuszona (chusta, nosidło, fotelik) trzeba "odprostowac" co 2-2,5 godziny. Przy takim kurduplu jak nasze to i tak trzeba nakarmić i zmienić pieluchę więc dłużej nie da się. Potem powinno się zrobić 30 minut przerwy minimum.
    Ludy pierwotne noszą dzieci przyczepione "byleczym" przez cały dzień. Właśnie Zawitkowski zwraca na to uwagę. I te ludy pierwotne są "proste" i w znakomitej większości przypadków nie mają problemów z postawą ;-)
    Skonsultuj z kimś dobrze poinformowanym na żywo jak możesz nosić i noś. To super sprawa :-)

Ja już wkładałam Młodego w Manduce nawet dla sprawdzenia. I o ile zakłada się to o niebo lepiej niż Marsupi i jest o tysiąc razy wygodniejsze, to Młody ma bardziej napięte plecy i jest taki "sztywniejszy".
    W Marsupi jest "miękki"
    Chodzilo mi o godzine dziennie łącznie :) Odnioslamsie do slow nowej kolezanki ze chcialaby nosic dziecko max godzine dziennie. Jednym ciagiem to dlugo nie chce go trzymac, bo on musi cwiczyc, tez miec samodzielna aktywnosc na macie itd :) tylko wlasnie jak cos gotuje, czy jak bede jezdzic po michalka to chcialabym z chusta.

B_002 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dnia Fasolka... prawda z tymi pomieszczeniami dla dzieci ... tz.u nas powiem Wam,że jest super a byliśmy juz we wszystkich centrach handlowych się przebierać plus Rossman,DM,C&A i miejskie pomieszczenia i same plusy-czysciutko, świeżo no i są to zupełnie osobne pomieszczenia do przewijania i karmienia...
    w jednym MacADonalds jest to awykonalne do ogarnięcia bo przewijak jest w Damskiej toalecie no alr strach na nim położyć dziecko plus niezbyt tam świeżo i nigdy nie korzystałam tam...

Kasiula przepraszam za zrobienie ochoty na słodkie😂😂😂😂😂współczuję nocek😕😕😕😕😕😕😕

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiłam drugą kawę,niedługo karmimy się i zbieramy na spacer z nowo poznaną przyszłą mamusią...no zobaczymy jak będzie😉

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasola Filip w nocy śpi tylko na brzuchu. Nie peniaj!

No babcia jest w szoku że taki silny i główkę mocno trzyma więc spróbuje dziś trzymać nerwy na wodzy.

Dokąd Lolka jedziecie? Może nie będzie tak źle i Filip prześpi cała podróż? No chociaż 3/4 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już Bunio ogarnął te przewroty i nóżki podkurcza i łazi po podłodze do przodu i tyłu to jaka jest szansa, że kiedy zacznie znowu lepiej spać? 😅

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a Brunek ma tylko wzmożone czy w niektórych partiach osłabione? Waga na pewno robi swoje, moja Kruszynka, ledwo 5kg nie ma za dużo do obrocenia. Ani się obejszysz a będzie się turlać tam i z powrotem.

Fasolka kiepski dzień :/ może Bunio odbierał ten smutny nastrój i dlatego był marudny, w jakimś stopniu pewnie nerwów byliście.
    ja już nawet przewijaków nie szukam tylko w wózku przewijam. Jak byłam teraz na 0ogrzebue to w knajpie w której była stypa nawet wózkiem nie można było przejechać ani postawić go przy moim krześle. Porażka, nieźle się nGimnastykowalam.ja rozumiem że każde miejsce jest na wagę złota bo to kasa ale jakieś minimum przestrzeni by się przydało. Grubsza osoba też miałaby problem, o niepełnosprawnej nie wspominam

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To mówicie że mam spać a nie trząść się nad łóżeczkiem? Dopóki nie płacze to jest ok i sobie poradzi?
    Słodkich snów ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a jak wygląda to chodzenie do przodu i do tyłu? Nina bardzo by chciała do przodu ale jeszcze jej nie wychodzi i wtedy jest apogeum krzykow, piskow itd :(

f1d9680377.png

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka trzymam kciuki za wizytę i podróż :) obyscie trochę wypoczeli na tych wakacjach :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - łączę się w bólu przy skoku

Dla dietujacych - ja też miałam ograniczać ale w tym wszystkim mój szanowny małżonek woli siedzieć w robocie niż w domu i przez dwa tygodnie będzie tylko jeden dzień w domu. Reszta w pracy albo odsypianie nocki.
    Dziś odsypia nockę a jutro idzie na dniówkę. Robiłam zamówienie w Rossmanie i dorzucilam tonę czekolady. Jakoś muszę podnieść poziom serotoniny bo wykituje.

Fasolka - współczuję tego dnia. Wiem jak to jest jak pokladasz nadzieję w kimś kto miał pomóc a gówno z tego i zostajesz sama, przemęczona, ze swoimi emocjami i rozemocjonowanym dzieckiem.

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia a Brunek ma tylko wzmożone czy w niektórych partiach osłabione? Waga na pewno robi swoje, moja Kruszynka, ledwo 5kg nie ma za dużo do obrocenia. Ani się obejszysz a będzie się turlać tam i z powrotem.

Fasolka kiepski dzień :/ może Bunio odbierał ten smutny nastrój i dlatego był marudny, w jakimś stopniu pewnie nerwów byliście.
    ja już nawet przewijaków nie szukam tylko w wózku przewijam. Jak byłam teraz na 0ogrzebue to w knajpie w której była stypa nawet wózkiem nie można było przejechać ani postawić go przy moim krześle. Porażka, nieźle się nGimnastykowalam.ja rozumiem że każde miejsce jest na wagę złota bo to kasa ale jakieś minimum przestrzeni by się przydało. Grubsza osoba też miałaby problem, o niepełnosprawnej nie wspominam

Szkoda gadać Mycha...mój szwagier musiał wyjechać od zaplecza na chrzciny...bo winda od kilku miesięcy zepsuta.... Tragedia...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 15 dzień odchudzania i -4,5 kilo. tylko ileeee jeszcze przede mną.... ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:49

Fasolka77, Kasiulka90, Paula 90, malutka_mycha, Tunia76, martusiawp, stresant, Lolka30, Kiwona, MamaAga85, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka a jak wygląda to chodzenie do przodu i do tyłu? Nina bardzo by chciała do przodu ale jeszcze jej nie wychodzi i wtedy jest apogeum krzykow, piskow itd :(

Bunio podkurcza nóżki, podnosi pupę i odbija się do przodu 😁 dziś babcia zanotowała że też do tylu...ja jeszcze tego nie widzialam

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja też jak widzę brak udogodnień dla rodziców z małymi dziećmi, to sobie myślę "olaboga, co dopiero muszą czuć niepełnosprawni...".
    To samo sobie myślę gdy nie mogę gdzieś wjechać wózkiem bo jest tak stromy podjazd na schodach. Wózek inwalidzki by nie wjechał.
    Smutne to, ale ogólnie coraz bardziej zwraca się na to uwagę. Przy projektowaniu nowych budynków i otoczenia jest to konieczny wymóg.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    u mnie dzisiaj 15 dzień odchudzania i -4,5 kilo. tylko ileeee jeszcze przede mną.... ech...
    No to rewelka!!! Gratuluję bardzo! Trzeba mieć niesamowicie dużo samozaparcia. Trzymam kciuki! Dasz radę! 💪💪💪

espoir lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratki! Dajesz nadzieję innym :D

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - nie za szybko? Wiesz, że jak za szybko zleci to wróci? Chyba że masz ze 25 kilo to wtedy tak na początku leci.
    Jakby nie było to piękny wynik 😉
    Moja waga stanęła bo czerpie materiał do tworzenia serotoniny z czekolady i sorbetu z mango 😳

• espoir Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Espoir - nie za szybko? Wiesz, że jak za szybko zleci to wróci? Chyba że masz ze 25 kilo to wtedy tak na początku leci.
    Jakby nie było to piękny wynik 😉
    Moja waga stanęła bo czerpie materiał do tworzenia serotoniny z czekolady i sorbetu z mango 😳
    mam 20, więc wiesz ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mam 20, więc wiesz ;)
    A to luz 😉

‹‹ 3843 3844 3845 3846 3847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ