X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - Nie wiedziałam że da się bez mleka. To w ogóle będzie miało jakiś smak?
    Jak na poczatku podawalam ze 3 lyzki kaszki, to ten smak nie mial takiego znaczenia. W ogole wtedy byly takie zalecenia, zeby miedzy 5 a 6 miesiacem dawac iles tam g kaszki z glutenem i to wychodzilo lyzeczka lub dwie. Potem obalono teze, ze jakoby jest cos takiego jak okienko, w ktorym podanie glutenu sprawi, ze bedzie on tolerowany, tylko to czy bedzie bedzie zalezalo od dwoch kwestii, genetyki i przyjmowania go w trakcie karmienia piersia, to z kp to z kolei twierdzenie jakie przeczytalam w ksiazce hiszpanskiego pediatry, i wiedza ktora tez krazyla na internecie. Paula, jak zaczelam dawac wieksze porcje kaszki, to podawalam ja z owocami. Najczesciej z bananem plus jakis owoc dodatkowy. Jak wprowadzalam Michalkowi pokarmy stale to kombinowalam z jakims robionymi przez mnie mlekami roslinnymi na ktorych gotowalam budynie, teraz przy ograniczonym czasie i troche oklapnietym jedzeniowym idealiźmie, raczej tyle zachodu nie poświęce, co dziecko to standardy die obniżaja he he. Ja nie chcialam podawac ani juz mm ani mleka krowiego w formie mleka sklepowego, za to jak mial rok wprowadzilam mu jogurty. Byl na moim mleku i nie widzialam potrzeby, zeby mu dawac inne.

Paula 90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie waga wzrosła o 2kg i cukry mam do dupy. Dzisiaj na śniadanie jajecznica i idę po probody...
    Też się próbuję ogarnąć

U mnie 3 kg....cukru też do dupy...dał mi wczoraj lekarz skierowanie na badania...w przyszły piątek idę...zrobię też krzywą...
    Też dziś myślałam żeby wrócić do probody .. ja na śniadanie zjadłam owsiankę..mnie wieczory wykańczają 😕

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- dziękuję Ci za to wyjaśnienie. W takim razie wstrzymam się z tą kaszka z mlekiem a będę robić na wodzie. To jest dobry pomysł ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja mam to samo jak dluzej siedze to potem sie "rozchodzic" nie potrafie wstaje z bolem i wyprostowac sie nie moge....klika krokow i jest ok. ja myslalam ze to juz "starosc" :)

To nie starość jeszcze 😀 mi zlecił kreatyninę, kwas moczowy, crp, RF II, ASO i morfologie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misia- dziękuję Ci za to wyjaśnienie. W takim razie wstrzymam się z tą kaszka z mlekiem a będę robić na wodzie. To jest dobry pomysł ;-)

Czyli Paula kupujesz takie soute? I mieszasz z wodą po prostu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W książce "u malucha na talerzu" są przepisy z kleikiem ryżowym..czym zastąpić kleik? Można właśnie ta kaszka holle?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Czyli Paula kupujesz takie soute? I mieszasz z wodą po prostu?
    Poszukam w tych moich mądrych książkach bo coś kojarzę że tam były kaszki. I spróbuję zrobić z przepisu. Ale to za jakiś czas, najpierw warzywa i mięso

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Poszukam w tych moich mądrych książkach bo coś kojarzę że tam były kaszki. I spróbuję zrobić z przepisu. Ale to za jakiś czas, najpierw warzywa i mięso

No ja też się zastanawiam od kiedy te kaszki wprowadzić oczywiście po łyżeczce codziennie na przykład nie od razu nie wiadomo ile zresztą pewnie i tak tego nie zje tylko pomemla

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja mam to samo jak dluzej siedze to potem sie "rozchodzic" nie potrafie wstaje z bolem i wyprostowac sie nie moge....klika krokow i jest ok. ja myslalam ze to juz "starosc" :)
    Starość to nie jest, bo ja nie mam takich objawów. 😁
    Słodkiego też jem dużo za dużo. ☹️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, rotarix się podaję w 2 dawkach z tego, co wiem...
    Paula 90 wrote:
    Trzecia dawka rota? Są dwie przecież

Ja podaje rotateq on jest w 3 dawkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 10:14

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Faktycznie jest ten rotateq ze szczepów rotawirusa cieląt i jego się trzy razy daje. Daffi, stosujecie rotateq? Tak zdecydowałaś czy takie po prostu były tylko u Was? Ile płacisz?
    Tak zdecydowalismy. Płacę za 1 niecale 200zl

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie waga wzrosła o 2kg i cukry mam do dupy. Dzisiaj na śniadanie jajecznica i idę po probody...
    Też się próbuję ogarnąć
    2kg to nie tak źle. Ja właśnie tydzień temu osiągnęłam wagę z dnia porodu. Zalamka. Trzeba ruszyć dupsko.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tuż po porodzie straciłam 12 kg, potem przez te prawie 4 miesiace zszedł tylko 1 kg. Ciekawe, czy ta moja yarczyc anie ma w tym udziału.
    Wiecie, że kupiłam bodziaki z hm rozmiar 74 i są ok?

Daffi, DorotaAnna, malutka_mycha, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zeby bylo wam razniej.. Schudlam 25kg ale mialam te wymioty po porodzie.. Na chwilę obecną mam 3kg na plus wiec juz tylko 22kg..

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja tuż po porodzie straciłam 12 kg, potem przez te prawie 4 miesiace zszedł tylko 1 kg. Ciekawe, czy ta moja yarczyc anie ma w tym udziału.

Uuu rośnie MAXI KAZ 😆

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No bo Kazik to klops. Ja ostatnio wzielam w c&a paki bodow kr rekaw i na ramiaczkach. 100% bawelna.. I po praniu jak nowe. Ale rozmiarowka bardzo biezaca mamy 74.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No bo Kazik to klops. Ja ostatnio wzielam w c&a paki bodow kr rekaw i na ramiaczkach. 100% bawelna.. I po praniu jak nowe. Ale rozmiarowka bardzo biezaca mamy 74.
    No, ja wiem, że to klocek. Moje plecy wiedzą jeszcze lepiej 😅 Ale go pediatra na 67 wymierzyla ostatnio i się zmartwilam, że ciuszki będą za duże a tu proszę, idealne 😁

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No, ja wiem, że to klocek. Moje plecy wiedzą jeszcze lepiej 😅 Ale go pediatra na 67 wymierzyla ostatnio i się zmartwilam, że ciuszki będą za duże a tu proszę, idealne 😁
    Tym mierzeniem to tez roznie.. U nas zmierzono filipa na 66.. Kolejne szczepienie 70cm a jeszcze nasstepne 67 :)

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina teoretycznie urodziła się 58, a po 1, 5 miesiąca nadal miała 58. A z ciuszków wyrastala

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy inaczej, mam olbrzyma w domu. Chcialam rozszerzać dietę po 6 miesiącu, ale pediatra zaleca już 4,5 zacząć. Nie powiedziała wprost, że to że względu na wagę, ale domyślam się, że o to jej chodziło. Zastanowię się. Kaz patrzy lapvzywie jak jem coś.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 3873 3874 3875 3876 3877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ