X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    od szwagra corce wszczepili implant jak miala niecale 2latka i to byl ostatni dzwonek...dziecko mialo rok jak sie zorientowali ze nie slyszy...miala tak silne wyczucie drgan i wstrzasow do tego jakas intuicja ze przy badaniach w 90%sie odwracala i ciezko bylo okreslic czy slyszy czy nie
    dzis studiuje i ma sie bardzo dobrze :)
    Dlatego ja się cieszę że będzie porządnie przebadana i wszystko będzie uchwycone w odpowiednim czasie.
    A dziś przy tym badaniu wstrzasow ani drgan nie było, mała karteczka. Więc coś na pewno slyszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:04

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak tam bibs? bo moj ma awersje do smoka cisne na sile w kazdej wolnej chwili ...to dziada gryzie zamiast ssac :)

zamowilam ten gryzak grzybek przez Was polecany ..jakby nie forum to o polowie rzeczy wogole nie wiem ze istnieja :)
    Ja też ten gryzaki kupiłam dzięki forum. Na początku, jakiś miesiąc temu, ciągle go wypuszczala z rąk, a teraz już ładnie sobie trzyma i ho mietosi i skubie. Wzięłam też tanczacego słonia i jego też maltretuje.
    A dziś Kasia tak świetnie śmiała się w głos na szczekanie psa! O dziwo do tej pory się tego bała...wszyscy się zbieglismy do Niej i patrzylismy w Nią jak w obrazek. Było by super słyszeć ten śmiech już codziennie!!

martusiawp, DorotaAnna, Kasiulka90, Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

age.png
    age.png

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też ten gryzaki kupiłam dzięki forum. Na początku, jakiś miesiąc temu, ciągle go wypuszczala z rąk, a teraz już ładnie sobie trzyma i ho mietosi i skubie. Wzięłam też tanczacego słonia i jego też maltretuje.
    A dziś Kasia tak świetnie śmiała się w głos na szczekanie psa! O dziwo do tej pory się tego bała...wszyscy się zbieglismy do Niej i patrzylismy w Nią jak w obrazek. Było by super słyszeć ten śmiech już codziennie!!
    Dzieciaki się zmieniają z dnia na dzień :) do tej pory Nina psa ignorowala, dziś oderwać nie mogła wzroku :)

A co to jest tańczący słoń?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:52

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha super że Nina w ogóle coś słyszy, różnie mogło być, jak mówiłaś.
    A tak to dziecko może się prawidłowo rozwijać 😊 Świetna wiadomość!

A jeśli chodzi o tego tańczącego słonia Mombelli to u nas to ulubiony gryzak i ma super wypustki do masowania dziąseł. U znajomych bardzo sprawdził się w czasie ząbkowania. My polecamy 🙂

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mam chyba tego słonia, Nina jeszcze za nim nie przepada. Tylko nie wiem czemu tanczacy🤣

Basiu dokładnie, o ten rozwój chodzi. Ja już od kilku dni zauważyłam że znowu reaguje na dźwięki więc wiedziałam że słyszy. Ulga niesamowita. Szkoda że takich badań nie można zrobić od razu, 4 miesiące okropnego stresu mogłoby zostać nam oszczedzone. Czasami żałuję że no w Stanach się nie urodziłam, tam pewne rzeczy nie są cudem a codziennością.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak tam bibs? bo moj ma awersje do smoka cisne na sile w kazdej wolnej chwili ...to dziada gryzie zamiast ssac :)

zamowilam ten gryzak grzybek przez Was polecany ..jakby nie forum to o polowie rzeczy wogole nie wiem ze istnieja :)
    Ja bez forum to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Grzybka też kupiłam. Jest super. A gdyby nie forum, to nie zwróciła bym na niego uwagi.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

U nas BIBS ma się super, coraz mniej używamy w sumie...a jeśli już to i tak się nim bawi, wkłada, wyciąga, gryzie...

Ja mam grzyba i tego słonia...chociaż do dziś myslalam, że to żyrafa 😂 i oba gryzaki robią szal 😁
    Ja też bym o wielu rzeczach nie wiedziała także fajnie że jesteście 😆

Stresant a Wy dalej w tetrach siedziecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 07:32

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to mam chyba tego słonia, Nina jeszcze za nim nie przepada. Tylko nie wiem czemu tanczacy🤣

Basiu dokładnie, o ten rozwój chodzi. Ja już od kilku dni zauważyłam że znowu reaguje na dźwięki więc wiedziałam że słyszy. Ulga niesamowita. Szkoda że takich badań nie można zrobić od razu, 4 miesiące okropnego stresu mogłoby zostać nam oszczedzone. Czasami żałuję że no w Stanach się nie urodziłam, tam pewne rzeczy nie są cudem a codziennością.

Mycha mogliśmy się urodzić np w Etiopii więc trzeba doceniać co się ma... Wiadomo chodzi i dzieciaczki ale lepiej późno niż wcale i super, że Nina słyszy 😘😘

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest już dorosłe...idzie spać o 22 i wstaje o 6🙃 gdyby nie pobudki na cyca w nocy to dałabym teczkę i niech zapitala rano do roboty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 07:37

Kiwona, MamaAga85, Kasiulka90, Paula 90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha mogliśmy się urodzić np w Etiopii więc trzeba doceniać co się ma... Wiadomo chodzi i dzieciaczki ale lepiej późno niż wcale i super, że Nina słyszy 😘😘
    Fasolka w sumie racja. Ale i tak szlag mnie trafia że wszystko można było załatwić w miarę szybko a na to najważniejsze tyle trzeba czekać. Nie chcecie widzieć jaka siwa jestem🙈

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka w sumie racja. Ale i tak szlag mnie trafia że wszystko można było załatwić w miarę szybko a na to najważniejsze tyle trzeba czekać. Nie chcecie widzieć jaka siwa jestem🙈

Wiem Mycha... Współczuję ludziom bez kasy...bo prywatnie nie pójdą i muszą czekać na NFZ...niech mi oddadzą moje składki i sama się ubezpiecze...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka my w tetrach przez dzien w nocy pampers 4......upaly wiec za godzine pralaka pieluch sucha :)

wglebilam sie w temat drzenia i drgawek u niemowlat, bo maly czasami jak pije piers i zasypia przy tym to zaczyna drzec...na poczatku sie balam ale poczytalam internety i niedojrzyly uklad nerwowy, rozluznienie miesni przy zasypianiu....przejdzie samo............pierszy raz nie straszyli rakiem w internetach...ale w srode na konsultacje dla pewnosci wlacznie z tym rogiem na czole

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U.Nas nocka spoko-po heheszkach wieczornych z siostrzyczką i mamą zasnął po ok.23 i ja Go sama obudziłam o 6.30-zjadl i dalej kimono do 9(bez wkładanie smoka byłoby krócej😂).
    I teraz znowu przysypia a ja kawka plus batonik(tradycja czy jak?🙄)...

Zębola czuć już pięknie pod palcem jak smaruje Dentinoxem❤❤❤❤
    Zmiany pod szyją były już bladziutkie a dziś znowu mega czerwone...

Mycha SUPER WIEŚCI O NINCE🤩🤩🤩🤩🤩❤❤❤❤

martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu moje dziecko chyba nigdy do 9 nie spało...,😬

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze mną chyba i tak coś nie tak jezt bo i tak jestem niewyspana...
    Lekarz mnie załamał tym,że nie wracam do Metforminy a ja przy niej czułam się jak młody Bóg...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu moje dziecko chyba nigdy do 9 nie spało...,😬
    Haha, moje tez:D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka my w tetrach przez dzien w nocy pampers 4......upaly wiec za godzine pralaka pieluch sucha :)

wglebilam sie w temat drzenia i drgawek u niemowlat, bo maly czasami jak pije piers i zasypia przy tym to zaczyna drzec...na poczatku sie balam ale poczytalam internety i niedojrzyly uklad nerwowy, rozluznienie miesni przy zasypianiu....przejdzie samo............pierszy raz nie straszyli rakiem w internetach...ale w srode na konsultacje dla pewnosci wlacznie z tym rogiem na czole
    Stresant to dobrze że nic poważnego. Mi też noga zadrzy przed snem to co dopiero u takiego maluszka u którego wszystko się kształtuje :)

f1d9680377.png

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam aż te dwa żeby wyjdą. Widać już ale przebić się nie mogą. Dzieci to jednak przekochana maja, cały czas coś. Nie mają lekkiego życia :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ze mną chyba i tak coś nie tak jezt bo i tak jestem niewyspana...
    Lekarz mnie załamał tym,że nie wracam do Metforminy a ja przy niej czułam się jak młody Bóg...

Że względu na kp?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Młodemu w PEPCO (Nie wiem co mnie podkusiło!!!) takie gryzaki wypełnione jakaś woda/żelem/płynem (?) do schładzania w lodowce. Taki zimny gryzak ponoć bardziej przynosi ulgę przy rozpulchnionych dziąsłach przy ząbkowaniu.
    Chciałam je wyparzyć i wiecie co? One się roztopiły. W sumie dobrze, ze tak się stało bo jak to taki badziew to może i by Mały mógł je rozgryźć i napiłby się tego płynu ze środka. Nie polecam

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 3875 3876 3877 3878 3879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ