X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja kupiłam Młodemu w PEPCO (Nie wiem co mnie podkusiło!!!) takie gryzaki wypełnione jakaś woda/żelem/płynem (?) do schładzania w lodowce. Taki zimny gryzak ponoć bardziej przynosi ulgę przy rozpulchnionych dziąsłach przy ząbkowaniu.
    Chciałam je wyparzyć i wiecie co? One się roztopiły. W sumie dobrze, ze tak się stało bo jak to taki badziew to może i by Mały mógł je rozgryźć i napiłby się tego płynu ze środka. Nie polecam
    Poooonoć te substancje są bezpieczne, na jakimś moim było o tym informacja - ale mimo wszystko je unikam, wole te silikonowe.
    Dziewczyny czy wasze dzieci też się tak odrywają od piersi ? Mały possie kilka minut i się oderwie i za chwile wraca, possie 2 razy i znowu się odrywa i znowu szuka i tak kilka razy, biorę go do góry, odbeknie słabiutko lub nie i daje go jeszcze raz do piersi po chwili - w najlepszej opcji possie minute i powtórka. W najgorszym przypadku odgina się od piersi na kilometr i rób co chcesz :| Na butelkę się rzuca i je bez mrugniecią okiem. Męczy mnie to psychicznie to karmienie piersią :/ Btw w nocy je spokojnie

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja kupiłam Młodemu w PEPCO (Nie wiem co mnie podkusiło!!!) takie gryzaki wypełnione jakaś woda/żelem/płynem (?) do schładzania w lodowce. Taki zimny gryzak ponoć bardziej przynosi ulgę przy rozpulchnionych dziąsłach przy ząbkowaniu.
    Chciałam je wyparzyć i wiecie co? One się roztopiły. W sumie dobrze, ze tak się stało bo jak to taki badziew to może i by Mały mógł je rozgryźć i napiłby się tego płynu ze środka. Nie polecam

ten zelowy chodzacy do lodowki kupilam w smyku...czekam na dostawe....jest napisane ze wypenione woda destylowana .....nie bede wyparzac tylko umyje plynem

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Że względu na kp?
    Ja nie karmię piersią😉
    nie,On twierdzi,że wynik jest dość dobry i na razie lecimy bez...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez kupie znowu, ale poszukam jakiegos lepszego niz ten chinski badziew z pepco..

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gryzaki , kupione parę mam ale i tak najlepsze moje palce😂😂
    Co do karmienia do moja też tak ma że ssie i za chwilę odrywa i znowu ssie 😁 albo coś gada z cyckiem w buzi. Normalnie je tylko w nocy 🙈

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to mam chyba tego słonia, Nina jeszcze za nim nie przepada. Tylko nie wiem czemu tanczacy🤣

Basiu dokładnie, o ten rozwój chodzi. Ja już od kilku dni zauważyłam że znowu reaguje na dźwięki więc wiedziałam że słyszy. Ulga niesamowita. Szkoda że takich badań nie można zrobić od razu, 4 miesiące okropnego stresu mogłoby zostać nam oszczedzone. Czasami żałuję że no w Stanach się nie urodziłam, tam pewne rzeczy nie są cudem a codziennością.
    Też nie wiem czemu tańczący ale tak ma w nazwie 😜

A co do Stanów to chyba jednak nie jest tak kolorowo jak nam się wydaje. W Polsce mamy większy dostęp do służby zdrowia w ramach ubezpieczenia. W Stanach jest to tak ograniczony zakres że i tak za większość trzeba płacić.
    Mam przykład, znajoma zaszła w ciążę, okazało się że jest pozamaciczna, wiadomo że zagraża to życiu, więc od razu miała zabieg. 20 tys $ do zapłacenia potem na rachunku... a była ubezpieczona.
    Także ja nie narzekam na Polskę. Mogłoby być lepiej, ale i gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:17

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Jeśli chodzi o gryzaki , kupione parę mam ale i tak najlepsze moje palce😂😂
    Co do karmienia do moja też tak ma że ssie i za chwilę odrywa i znowu ssie 😁 albo coś gada z cyckiem w buzi. Normalnie je tylko w nocy 🙈
    Ja zauważyłam że Zosia zje w miarę spokojnie tylko jak jest spokój i cisza, jeśli coś się dzieje to zaraz się odrywa od jedzenia i rozgląda.
    U znajomej było tak samo, może to taki etap że dzieci wszystko interesuje i dlatego nie mogą się skupić na jedzeniu.

Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Ja mam te gryzaki z pepco dostałam od kogoś. Normalnie je wypatrzyłam i nic się z nimi nie stało. Ale młody i tak za bardzo ich nie chce

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też nie wiem czemu tańczący ale tak ma w nazwie 😜

A co do Stanów to chyba jednak nie jest tak kolorowo jak nam się wydaje. W Polsce mamy większy dostęp do służby zdrowia w ramach ubezpieczenia. W Stanach jest to tak ograniczony zakres że i tak za większość trzeba płacić.
    Mam przykład, znajoma zaszła w ciążę, okazało się że jest pozamaciczna, wiadomo że zagraża to życiu, więc od razu miała zabieg. 20 tys $ do zapłacenia potem na rachunku... a była ubezpieczona.
    Także ja nie narzekam na Polskę. Mogłoby być lepiej, ale i gorzej.
    Ja jednak jestem za prywatnym ubezpieczeniem. Mam chore dziecko a i tak z NFZ nic nie dostałam. Teraz dopiero rehabilitację nam się udało załatwić. A na operację pewnie trzeba będzie albo długo czekać albo w ogóle nie będzie refundowane i i tak będziemy musieli zapłacić. Tyle ile nam już przez te kilka lat pracy zabrano spokojnie mogłoby być już sporym wkładem.
    A po drugie jednak z techniką jesteśmy chyba sporo za nimi skoro odtworzenie uszka u nas trwa co najmniej rok i są to 4 operacje a w Stanach jest to jedna operacja, która można zrobić szybciej niż u nas.

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja jednak jestem za prywatnym ubezpieczeniem. Mam chore dziecko a i tak z NFZ nic nie dostałam. Teraz dopiero rehabilitację nam się udało załatwić. A na operację pewnie trzeba będzie albo długo czekać albo w ogóle nie będzie refundowane i i tak będziemy musieli zapłacić. Tyle ile nam już przez te kilka lat pracy zabrano spokojnie mogłoby być już sporym wkładem.
    A po drugie jednak z techniką jesteśmy chyba sporo za nimi skoro odtworzenie uszka u nas trwa co najmniej rok i są to 4 operacje a w Stanach jest to jedna operacja, która można zrobić szybciej niż u nas.

Dokładnie, sama się ubezpiecze i wybiorę pakiet jaki chce...a tak mam jakiś koszyk w NFZ a jak potrzeba pomocy to kolejki i obywatelu lecz się sam

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tańczący słoń bo ma trąbę do góry ;-)

Tysia - u nas też się tak odrywa. Posmieje, pogada, pociągnie, oderwie, odwróci głowę, znowu szuka, pociągnie itd itd

Te gryzaki z Mombella można schłodzić w lodówce ;-) Czy tylko ja czytam instrukcję? 😂😂😂

Załatwione chrzciny na koniec września.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula serio można??

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 15 września chrzciny

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda nad marudami...nie wiem czy to wina upałów ale w domu wszystko na nie..dobrze że spacer mu pasi...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zgadzam się, też jestem za prywatnym ubezpieczeniem.
    Podałam tylko przykład jak jest w Stanach bo mam tam znajomych. I oczywiście tam jest tylko prywatne ubezpieczenie, a jednak nie obejmuje sytuacji awaryjnych, ratowania życia. Jest bardzo wąski zakres i nie każdego stać na ten szerszy na przykład.
    Ty masz wyjątkową sytuację, nie zazdroszczę 🙁 Na prawdę nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Sama czekam na różne badania z Zosią kilka miesięcy, a co dopiero kiedy trzeba ich zrobić więcej.

My na badanie słuchu umówiliśmy się na koniec września (rejestracja początkiem kwietnia) bo było wskazanie. A do hematologa na październik mamy. Chore te terminy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga jakie masz cukry teraz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zgadzam się, też jestem za prywatnym ubezpieczeniem.
    Podałam tylko przykład jak jest w Stanach bo mam tam znajomych. I oczywiście tam jest tylko prywatne ubezpieczenie, a jednak nie obejmuje sytuacji awaryjnych, ratowania życia. Jest bardzo wąski zakres i nie każdego stać na ten szerszy na przykład.
    Ty masz wyjątkową sytuację, nie zazdroszczę 🙁 Na prawdę nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Sama czekam na różne badania z Zosią kilka miesięcy, a co dopiero kiedy trzeba ich zrobić więcej.

My na badanie słuchu umówiliśmy się na koniec września (rejestracja początkiem kwietnia) bo było wskazanie. A do hematologa na październik mamy. Chore te terminy.
    Pewnie nie ma systemu idealnego, ale jednak z dwojga złego wolę się ubezpieczyć prywatnie. My mamy ogromne wsparcie mojej rodziny. Od razu powiedzieli ze Nina ma mieć najlepsza opiekę i co miesiąc odkładamy wspólnie żeby było na specjalistów a w przyszłości na operację. W innym wypadku teraz byśmy dali radę ale na operację musielibyśmy już brać kredyty. A tak może uda się coś odłożyć.
    U nas te terminy wizyt były też niestety przesunięte że względu na pobyt w szpitalu. Nie wiedziałam kiedy Nina wyjdzie więc nigdzie nie mogłam jej umówić. I tak przeleciał 1,5 miesiąca.
    A dlaczego Zosia ma wskazanie żeby zbadać słuch?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pewnie nie ma systemu idealnego, ale jednak z dwojga złego wolę się ubezpieczyć prywatnie. My mamy ogromne wsparcie mojej rodziny. Od razu powiedzieli ze Nina ma mieć najlepsza opiekę i co miesiąc odkładamy wspólnie żeby było na specjalistów a w przyszłości na operację. W innym wypadku teraz byśmy dali radę ale na operację musielibyśmy już brać kredyty. A tak może uda się coś odłożyć.
    U nas te terminy wizyt były też niestety przesunięte że względu na pobyt w szpitalu. Nie wiedziałam kiedy Nina wyjdzie więc nigdzie nie mogłam jej umówić. I tak przeleciał 1,5 miesiąca.
    A dlaczego Zosia ma wskazanie żeby zbadać słuch?

Super macie rodzinę MYcha! 🥰

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant byliście w tym Bielsku Białej?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant byliście w tym Bielsku Białej?
    ano bylismy 3 pary buto 45 kupione za 150zl :) interes zycia ciekawe jak dlugo pochodzi :)
    malego uspalam w domu na rekach szybko do fotelika i dawaj do Bielska...spal cala droge ale co dziura na jezdni to sie straszyl .....wiec starszak szumial i usypial.....jak przyjechalismy chcialam wpiac fotelik w wozek i jezdzic po sklepie.....wytrzymal 7min. i wyl .....wyciagnela dalam do nosidla....2 godziny lazilam z nosidlem, czekalam az sie zmeczy i znow byla pora spania.......dalam cyca w aucie uspalam na rekach i wrocilismy do domu......
    ja mega zestresowana.....

wczoraj jechalam do sklepu 15 km. to w polowie juz wyl dalam mu wody ...wypil cala flache i jakos tych 7km dojechalimy ......tylko potem sral cale popoludnie bo z wody zawsze biegunke dostanie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3876 3877 3878 3879 3880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ