X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja kupiłam Młodemu w PEPCO (Nie wiem co mnie podkusiło!!!) takie gryzaki wypełnione jakaś woda/żelem/płynem (?) do schładzania w lodowce. Taki zimny gryzak ponoć bardziej przynosi ulgę przy rozpulchnionych dziąsłach przy ząbkowaniu.
    Chciałam je wyparzyć i wiecie co? One się roztopiły. W sumie dobrze, ze tak się stało bo jak to taki badziew to może i by Mały mógł je rozgryźć i napiłby się tego płynu ze środka. Nie polecam
    Poooonoć te substancje są bezpieczne, na jakimś moim było o tym informacja - ale mimo wszystko je unikam, wole te silikonowe.
    Dziewczyny czy wasze dzieci też się tak odrywają od piersi ? Mały possie kilka minut i się oderwie i za chwile wraca, possie 2 razy i znowu się odrywa i znowu szuka i tak kilka razy, biorę go do góry, odbeknie słabiutko lub nie i daje go jeszcze raz do piersi po chwili - w najlepszej opcji possie minute i powtórka. W najgorszym przypadku odgina się od piersi na kilometr i rób co chcesz :| Na butelkę się rzuca i je bez mrugniecią okiem. Męczy mnie to psychicznie to karmienie piersią :/ Btw w nocy je spokojnie

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja kupiłam Młodemu w PEPCO (Nie wiem co mnie podkusiło!!!) takie gryzaki wypełnione jakaś woda/żelem/płynem (?) do schładzania w lodowce. Taki zimny gryzak ponoć bardziej przynosi ulgę przy rozpulchnionych dziąsłach przy ząbkowaniu.
    Chciałam je wyparzyć i wiecie co? One się roztopiły. W sumie dobrze, ze tak się stało bo jak to taki badziew to może i by Mały mógł je rozgryźć i napiłby się tego płynu ze środka. Nie polecam

ten zelowy chodzacy do lodowki kupilam w smyku...czekam na dostawe....jest napisane ze wypenione woda destylowana .....nie bede wyparzac tylko umyje plynem

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Że względu na kp?
    Ja nie karmię piersią😉
    nie,On twierdzi,że wynik jest dość dobry i na razie lecimy bez...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez kupie znowu, ale poszukam jakiegos lepszego niz ten chinski badziew z pepco..

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gryzaki , kupione parę mam ale i tak najlepsze moje palce😂😂
    Co do karmienia do moja też tak ma że ssie i za chwilę odrywa i znowu ssie 😁 albo coś gada z cyckiem w buzi. Normalnie je tylko w nocy 🙈

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to mam chyba tego słonia, Nina jeszcze za nim nie przepada. Tylko nie wiem czemu tanczacy🤣

Basiu dokładnie, o ten rozwój chodzi. Ja już od kilku dni zauważyłam że znowu reaguje na dźwięki więc wiedziałam że słyszy. Ulga niesamowita. Szkoda że takich badań nie można zrobić od razu, 4 miesiące okropnego stresu mogłoby zostać nam oszczedzone. Czasami żałuję że no w Stanach się nie urodziłam, tam pewne rzeczy nie są cudem a codziennością.
    Też nie wiem czemu tańczący ale tak ma w nazwie 😜

A co do Stanów to chyba jednak nie jest tak kolorowo jak nam się wydaje. W Polsce mamy większy dostęp do służby zdrowia w ramach ubezpieczenia. W Stanach jest to tak ograniczony zakres że i tak za większość trzeba płacić.
    Mam przykład, znajoma zaszła w ciążę, okazało się że jest pozamaciczna, wiadomo że zagraża to życiu, więc od razu miała zabieg. 20 tys $ do zapłacenia potem na rachunku... a była ubezpieczona.
    Także ja nie narzekam na Polskę. Mogłoby być lepiej, ale i gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:17

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Jeśli chodzi o gryzaki , kupione parę mam ale i tak najlepsze moje palce😂😂
    Co do karmienia do moja też tak ma że ssie i za chwilę odrywa i znowu ssie 😁 albo coś gada z cyckiem w buzi. Normalnie je tylko w nocy 🙈
    Ja zauważyłam że Zosia zje w miarę spokojnie tylko jak jest spokój i cisza, jeśli coś się dzieje to zaraz się odrywa od jedzenia i rozgląda.
    U znajomej było tak samo, może to taki etap że dzieci wszystko interesuje i dlatego nie mogą się skupić na jedzeniu.

Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Ja mam te gryzaki z pepco dostałam od kogoś. Normalnie je wypatrzyłam i nic się z nimi nie stało. Ale młody i tak za bardzo ich nie chce

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też nie wiem czemu tańczący ale tak ma w nazwie 😜

A co do Stanów to chyba jednak nie jest tak kolorowo jak nam się wydaje. W Polsce mamy większy dostęp do służby zdrowia w ramach ubezpieczenia. W Stanach jest to tak ograniczony zakres że i tak za większość trzeba płacić.
    Mam przykład, znajoma zaszła w ciążę, okazało się że jest pozamaciczna, wiadomo że zagraża to życiu, więc od razu miała zabieg. 20 tys $ do zapłacenia potem na rachunku... a była ubezpieczona.
    Także ja nie narzekam na Polskę. Mogłoby być lepiej, ale i gorzej.
    Ja jednak jestem za prywatnym ubezpieczeniem. Mam chore dziecko a i tak z NFZ nic nie dostałam. Teraz dopiero rehabilitację nam się udało załatwić. A na operację pewnie trzeba będzie albo długo czekać albo w ogóle nie będzie refundowane i i tak będziemy musieli zapłacić. Tyle ile nam już przez te kilka lat pracy zabrano spokojnie mogłoby być już sporym wkładem.
    A po drugie jednak z techniką jesteśmy chyba sporo za nimi skoro odtworzenie uszka u nas trwa co najmniej rok i są to 4 operacje a w Stanach jest to jedna operacja, która można zrobić szybciej niż u nas.

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja jednak jestem za prywatnym ubezpieczeniem. Mam chore dziecko a i tak z NFZ nic nie dostałam. Teraz dopiero rehabilitację nam się udało załatwić. A na operację pewnie trzeba będzie albo długo czekać albo w ogóle nie będzie refundowane i i tak będziemy musieli zapłacić. Tyle ile nam już przez te kilka lat pracy zabrano spokojnie mogłoby być już sporym wkładem.
    A po drugie jednak z techniką jesteśmy chyba sporo za nimi skoro odtworzenie uszka u nas trwa co najmniej rok i są to 4 operacje a w Stanach jest to jedna operacja, która można zrobić szybciej niż u nas.

Dokładnie, sama się ubezpiecze i wybiorę pakiet jaki chce...a tak mam jakiś koszyk w NFZ a jak potrzeba pomocy to kolejki i obywatelu lecz się sam

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tańczący słoń bo ma trąbę do góry ;-)

Tysia - u nas też się tak odrywa. Posmieje, pogada, pociągnie, oderwie, odwróci głowę, znowu szuka, pociągnie itd itd

Te gryzaki z Mombella można schłodzić w lodówce ;-) Czy tylko ja czytam instrukcję? 😂😂😂

Załatwione chrzciny na koniec września.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula serio można??

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 15 września chrzciny

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda nad marudami...nie wiem czy to wina upałów ale w domu wszystko na nie..dobrze że spacer mu pasi...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zgadzam się, też jestem za prywatnym ubezpieczeniem.
    Podałam tylko przykład jak jest w Stanach bo mam tam znajomych. I oczywiście tam jest tylko prywatne ubezpieczenie, a jednak nie obejmuje sytuacji awaryjnych, ratowania życia. Jest bardzo wąski zakres i nie każdego stać na ten szerszy na przykład.
    Ty masz wyjątkową sytuację, nie zazdroszczę 🙁 Na prawdę nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Sama czekam na różne badania z Zosią kilka miesięcy, a co dopiero kiedy trzeba ich zrobić więcej.

My na badanie słuchu umówiliśmy się na koniec września (rejestracja początkiem kwietnia) bo było wskazanie. A do hematologa na październik mamy. Chore te terminy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga jakie masz cukry teraz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zgadzam się, też jestem za prywatnym ubezpieczeniem.
    Podałam tylko przykład jak jest w Stanach bo mam tam znajomych. I oczywiście tam jest tylko prywatne ubezpieczenie, a jednak nie obejmuje sytuacji awaryjnych, ratowania życia. Jest bardzo wąski zakres i nie każdego stać na ten szerszy na przykład.
    Ty masz wyjątkową sytuację, nie zazdroszczę 🙁 Na prawdę nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Sama czekam na różne badania z Zosią kilka miesięcy, a co dopiero kiedy trzeba ich zrobić więcej.

My na badanie słuchu umówiliśmy się na koniec września (rejestracja początkiem kwietnia) bo było wskazanie. A do hematologa na październik mamy. Chore te terminy.
    Pewnie nie ma systemu idealnego, ale jednak z dwojga złego wolę się ubezpieczyć prywatnie. My mamy ogromne wsparcie mojej rodziny. Od razu powiedzieli ze Nina ma mieć najlepsza opiekę i co miesiąc odkładamy wspólnie żeby było na specjalistów a w przyszłości na operację. W innym wypadku teraz byśmy dali radę ale na operację musielibyśmy już brać kredyty. A tak może uda się coś odłożyć.
    U nas te terminy wizyt były też niestety przesunięte że względu na pobyt w szpitalu. Nie wiedziałam kiedy Nina wyjdzie więc nigdzie nie mogłam jej umówić. I tak przeleciał 1,5 miesiąca.
    A dlaczego Zosia ma wskazanie żeby zbadać słuch?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pewnie nie ma systemu idealnego, ale jednak z dwojga złego wolę się ubezpieczyć prywatnie. My mamy ogromne wsparcie mojej rodziny. Od razu powiedzieli ze Nina ma mieć najlepsza opiekę i co miesiąc odkładamy wspólnie żeby było na specjalistów a w przyszłości na operację. W innym wypadku teraz byśmy dali radę ale na operację musielibyśmy już brać kredyty. A tak może uda się coś odłożyć.
    U nas te terminy wizyt były też niestety przesunięte że względu na pobyt w szpitalu. Nie wiedziałam kiedy Nina wyjdzie więc nigdzie nie mogłam jej umówić. I tak przeleciał 1,5 miesiąca.
    A dlaczego Zosia ma wskazanie żeby zbadać słuch?

Super macie rodzinę MYcha! 🥰

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant byliście w tym Bielsku Białej?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant byliście w tym Bielsku Białej?
    ano bylismy 3 pary buto 45 kupione za 150zl :) interes zycia ciekawe jak dlugo pochodzi :)
    malego uspalam w domu na rekach szybko do fotelika i dawaj do Bielska...spal cala droge ale co dziura na jezdni to sie straszyl .....wiec starszak szumial i usypial.....jak przyjechalismy chcialam wpiac fotelik w wozek i jezdzic po sklepie.....wytrzymal 7min. i wyl .....wyciagnela dalam do nosidla....2 godziny lazilam z nosidlem, czekalam az sie zmeczy i znow byla pora spania.......dalam cyca w aucie uspalam na rekach i wrocilismy do domu......
    ja mega zestresowana.....

wczoraj jechalam do sklepu 15 km. to w polowie juz wyl dalam mu wody ...wypil cala flache i jakos tych 7km dojechalimy ......tylko potem sral cale popoludnie bo z wody zawsze biegunke dostanie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3876 3877 3878 3879 3880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ