X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ano bylismy 3 pary buto 45 kupione za 150zl :) interes zycia ciekawe jak dlugo pochodzi :)
    malego uspalam w domu na rekach szybko do fotelika i dawaj do Bielska...spal cala droge ale co dziura na jezdni to sie straszyl .....wiec starszak szumial i usypial.....jak przyjechalismy chcialam wpiac fotelik w wozek i jezdzic po sklepie.....wytrzymal 7min. i wyl .....wyciagnela dalam do nosidla....2 godziny lazilam z nosidlem, czekalam az sie zmeczy i znow byla pora spania.......dalam cyca w aucie uspalam na rekach i wrocilismy do domu......
    ja mega zestresowana.....

wczoraj jechalam do sklepu 15 km. to w polowie juz wyl dalam mu wody ...wypil cala flache i jakos tych 7km dojechalimy ......tylko potem sral cale popoludnie bo z wody zawsze biegunke dostanie

Niezły survival masz....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, trzeba było wpaść na pit stopa do nas 😁

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam te gryzaki z pepco dostałam od kogoś. Normalnie je wypatrzyłam i nic się z nimi nie stało. Ale młody i tak za bardzo ich nie chce

No to ja mam chyba goretszy wrzatek😅 u mnie zostala po nich tylko gumowa papka 🤦‍♀️

Paula 90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, trzeba było wpaść na pit stopa do nas 😁
    Kiwonka ja bogu dziekowalam ze przed bielsko do decathlonu dojechalam :) a gdzie tam do centrum

• Bubek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas BIBS ma się super, coraz mniej używamy w sumie...a jeśli już to i tak się nim bawi, wkłada, wyciąga, gryzie...

Ja mam grzyba i tego słonia...chociaż do dziś myslalam, że to żyrafa 😂 i oba gryzaki robią szal 😁
    Ja też bym o wielu rzeczach nie wiedziała także fajnie że jesteście 😆

Stresant a Wy dalej w tetrach siedziecie?

moja bibsa nie toleruje,
    grzybka kocha !

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego Zosia ma wskazanie żeby zbadać słuch?
    Bo na przesiewowym badaniu słuchu po urodzeniu wyszło dwukrotnie w lewym uchu że jest do kontroli.
    Prawdopodobnie mogły być to zalegające wody płodowe i wszystko jest ok, ale trzeba sprawdzić. Zalecenie było żeby sprawdzić w 3-4 miesiącu, ale jesteśmy umówieni po skończonym 6, bo wcześniej nie było terminów. Gdybyśmy widzieli że coś jest nie tak to poszlibyśmy prywatnie, ale wydaje nam się że jest w porządku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Bo na przesiewowym badaniu słuchu po urodzeniu wyszło dwukrotnie w lewym uchu że jest do kontroli.
    Prawdopodobnie mogły być to zalegające wody płodowe i wszystko jest ok, ale trzeba sprawdzić. Zalecenie było żeby sprawdzić w 3-4 miesiącu, ale jesteśmy umówieni po skończonym 6, bo wcześniej nie było terminów. Gdybyśmy widzieli że coś jest nie tak to poszlibyśmy prywatnie, ale wydaje nam się że jest w porządku.
    To prędko jak na NFZ. U nas na NFZ są terminy na przyszły rok

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafi mnie zaraz...
    Kupiłam ta herbatkę Bocianek, bo nie ma kopru. A okazuje się że anyż jest jeszcze gorszy niż koper. W sensie że uszkadza neurony na większą skalę niż koper.
    I następna pyszna herbatka do śmieci.

Chyba kupię czystek i będziemy go razem z Ignasiem (jak zaczniemy rozszerzenie) pić.

Chyba że któraś z Was ma jeszcze jakieś wieści o czystku? Jak dotąd nie znalazłam.

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o czystku same dobre rzeczy słyszałam :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pycha jest czystek :-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Trafi mnie zaraz...
    Kupiłam ta herbatkę Bocianek, bo nie ma kopru. A okazuje się że anyż jest jeszcze gorszy niż koper. W sensie że uszkadza neurony na większą skalę niż koper.
    I następna pyszna herbatka do śmieci.

Chyba kupię czystek i będziemy go razem z Ignasiem (jak zaczniemy rozszerzenie) pić.

Chyba że któraś z Was ma jeszcze jakieś wieści o czystku? Jak dotąd nie znalazłam.

kurcze nasze babcie i mamy poiły nas koprem i żyjemy- czy aby na pewno taka jedna herbatka dziennie zrobi aż takie spustoszenie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka opilysmy sie kopru za mlodu i teraz nasze uszkodzone neurony nie ogarniaja rozszerzania diety 🤣🤣🤣

malutka_mycha, Tunia76, Fasolka77, chce_byc_mama, Syska2202, MamaAga85, Lili90, DorotaAnna, Bubek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije na laktacje herbatke z koprem i anyzkiem. Jest pyszna.
    Robię krzywdę Wikusi😱

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys przy Michalku piłam bocianka, bo nie mialam tej wiedzy co teraz. I z koprem wloskim tez cos popijalam. Potem moj maz dokopal sie gdzies ze koper moze szkodzic i przestalam, to nie byla w 2014 szeroko dostepna wiedza, ale co wypilam to moje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 20:35

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zmeczona dzisiejszym dniem. Sasiadka nas odwiedzila z dziecmi. Przezylam stres bo balam sie ze moga cos sprzedac malemu, ale Michalek pobawil sie z kolega i glupio mi bylo ich nie wpuscic zresztą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 20:47

relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie uchronisz przed chorobami, Michałek też może coś z przedszkola przynieść. Trzeba tylko liczyć że nasze Bąbelki jak najdłużej będą zdrowe :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka opilysmy sie kopru za mlodu i teraz nasze uszkodzone neurony nie ogarniaja rozszerzania diety 🤣🤣🤣

No cos w tym jest 😂😂😂😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapasy czystka jeszcze sprzed ciąży - ze 4 opakowania w szafce bo w ciąży podobno nie można właśnie pic to nie piłam. Dzieki za przypomnienie, jutro wracam do picia!😉😃

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja cdl tlumaczyla, ze jak karmie swoim mlekiem, to mam szanse ochronic malego przed Michalkiem, bo te przeciwciala ktore sa tworzone, chronia przed infekcjami przynoszonymi przez domownikow, ale mleko nie chroni przed obcymi, tylko domownikami, no i nie przed chorobami zakaźnymi.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie jesien i bede mogla sprawdzic czy to prawda. W 1 miesiacu zycia, wszyscy w domu byli chorzy, choc nie byla to jakas mega straszna infekcja i tylko maly byl zdrowy. W maju i czerwcu Michalek chorowal i nie zarazil malego. Ale jak przyjdzie jakas porzadna choroba, to bede mogla sprawdzic czy mleko dziala ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3877 3878 3879 3880 3881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ