Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Dokładnie, dziecko nie może być jałowe
malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U nas 23:00, 2:00, 5:00 i 7:00. Ale o 23 tylko go otuliłam i usnął dalej.
Mąż idzie do czarnego zaklepac chrzciny. Dobrze że ja się wymanewrowałam z tego załatwiania
Mój tez był dzisiaj sam u czarnegoudało mi się jakoś wymigać
Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula kiedy będziecie robić chrzciny? My chcemy 6.10 ale oprócz naszego chcenia nie mamy nic załatwione 🤣Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi wrote:Znam jalowe dziecko ktore po zabawie w piaskownicy wyladowalo w szpitaly cale w bablach i owrzodzeniach bo mama sterylnosc level hard prowadzila.. I kontakt z zarazkami okazal sie straszny w skutkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 09:06
malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyLolka - my już 22 września. Restauracja zaklepana, chrzestni już dali zaświadczenia, teraz trzeba zanieść i dać w łapę.
U nas jest w każdą druga i czwarta niedzielę miesiąca. I ile dzieci przyjdzie tyle ochrzczą, nie umawiasz się z księdzem na datę tylko musisz dopełnić formalności. Jeszcze nas i chrzestnych spowiedź czeka z karteczka i chyba tyle. -
Lolka30 wrote:Hihi to dobrze że zalałam się najeść tego piasku zawczasu 🤣
-
Nasza chrzestna w poniedziałek robi bierzmowanie w Świdnicy, jak zrobi to będziemy ogarniać temat.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:A ja się chciałam pochwalić że nasz wyjazd nad morze był bardzo udany 😀. Super pogoda, plażowanie, kąpiele, spacery na zachód słońca. Filip był grzeczny, chodził z nami wieczorem na miasto na kolację, mocxyl nóżki w morzu i piasku. Trochę piasku się najadl bo moczyl w nim smoczka 😜. Podróż powrotna też bez problemu. Problem pojawił się w domu bo matka nie pomyślała żeby wxtskie upały i podczas podróży w klimatyzacji dopoic Filipa woda i był duży problem ze zrobieniem kupy. A jak już wyszła to była tak zbita A Filip mocno płakał przy tym 😔. Pierwszy raz tak mieliśmy i mam nadzieję że nastepnemu uda się zapobiec.
-
nick nieaktualnyDaffi - jeśli któraś z nas pisze coś "na pokaz" to zaburza cały sens forum. Przecież mamy dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem a nie bawić w, sama nie wiem jak to nazwać, maskaradę (?).
Dla mnie Wasza wiedzą i doświadczenie (potwierdzone moimi drogami i metodami) są bardzo cenne i jeśli dowiaduje się że coś szkodzi a mogę tego uniknąć to wykluczam to z domu/diety/pielęgnacji. -
Daffi wrote:Ja sie kochana jako ponad roczny brzdac tyle najadlam piachu ze wyladowalam w szpitalu na plukaniu żołądka. Dobrze ze tego nie pamietam. Dzis moja mama pewnie za takie cos stala by przed sadem rodzinnym i byla napietnowana.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Lolka - my już 22 września. Restauracja zaklepana, chrzestni już dali zaświadczenia, teraz trzeba zanieść i dać w łapę.
U nas jest w każdą druga i czwarta niedzielę miesiąca. I ile dzieci przyjdzie tyle ochrzczą, nie umawiasz się z księdzem na datę tylko musisz dopełnić formalności. Jeszcze nas i chrzestnych spowiedź czeka z karteczka i chyba tyle. -
nick nieaktualnyCzy któraś z Was zna dziecko które nie je piachu? Ja miałam afty przez całe dzieciństwo bo wszystko do gęby pchałam. Teraz mam język jakby mi go pies poszarpał 😅
Brat żarł że mną i jemu nic nie było.Lolka30, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A na ile zostaliscie? Super że wyjazd udany
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Paula 90 wrote:Daffi - jeśli któraś z nas pisze coś "na pokaz" to zaburza cały sens forum. Przecież mamy dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem a nie bawić w, sama nie wiem jak to nazwać, maskaradę (?).
Dla mnie Wasza wiedzą i doświadczenie (potwierdzone moimi drogami i metodami) są bardzo cenne i jeśli dowiaduje się że coś szkodzi a mogę tego uniknąć to wykluczam to z domu/diety/pielęgnacji.
Kazda zrobi jak uwaza..
Ja nie szukam.. Bez sensu jesy kupić jedzenie i produkt a potem doszukiwac sie w nim szkodliwosci bo w ten sposób nic jesc nie powimnysmy poniewaz mieso jest od zwierzatek karmionych paszami z antybiotykami.. Stosuje sie jeszcze wiele innych trikow zanim mieso trafi do sklepu w ktorym go kupimy.
Ciekawi mnie co o GMO mozna znaleźć? Zdrowe to czy nie zdrowe? -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:U nas na szczęście karteczki zlikwidowali. Niestety nasi oboje chrzestni nie spełniają norm kościoła więc nie dostali by rozgrzeszenia
Karteczkę się weźmie, grzechy powie i podpisze. My też nie dostaniemy rozgrzeszenia, ciekawa jestem jak oni to rozpatrzą
-
Lolka30 wrote:A ja się chciałam pochwalić że nasz wyjazd nad morze był bardzo udany 😀. Super pogoda, plażowanie, kąpiele, spacery na zachód słońca. Filip był grzeczny, chodził z nami wieczorem na miasto na kolację, mocxyl nóżki w morzu i piasku. Trochę piasku się najadl bo moczyl w nim smoczka 😜. Podróż powrotna też bez problemu. Problem pojawił się w domu bo matka nie pomyślała żeby wxtskie upały i podczas podróży w klimatyzacji dopoic Filipa woda i był duży problem ze zrobieniem kupy. A jak już wyszła to była tak zbita A Filip mocno płakał przy tym 😔. Pierwszy raz tak mieliśmy i mam nadzieję że nastepnemu uda się zapobiec.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi - akurat GMO wg najnowszej wiedzy, nie jest złe. Ludzie źle rozumieją to pojęcie i dlatego tak to jest piętnowane (a reklamy wykorzystują i reklamują swoje produkty jako bez GMO chociaż wcale nie są takie "bez GMO").
GMO nie spowoduje że nasze geny się zmodyfikują - a przynajmniej nie ma udokumentowanych przypadków i nawet możliwości żeby coś takiego się wydarzyłoDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Tydzień byliśmy. Bardzo się bałam tego wyjazdu bo Filip nie należy do spokojnych dzieci tylko do ryczacych z byle powodu. Ale najwyraźniej lubi poznawać nowe miejsca i lubi jak się coś dzieje. Może mu w domu z mama nudno bo wczoraj znów był dzień marudy🙈.
My może w zimie gdzieś skoczymy i bedzie lepiej. Bo te wakacje to kompletna pomyłka była