Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Moja na spacerze trochę leży w wózku, ale trzeba ją wyjąć, trochę ponosić i znów można na trochę do wózka.
No i teraz mam problem jak ją ubierać.
W wózku przykryta kocykiem, ale na rękach już nie. A robi się coraz zimniej.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Laski sprzedaje patent...jesteśmy na wyjeździe i obok sąsiedzi mają 1,5 rocznego synka... Polecają coś takiego
http://www.mamoza.com.pl/2017/02/kitchen-helper.html?m=1#
Jak się nie natknelyscie na takie cudo to proszę 😀 bierzcie i róbcie 😀
K. Już ma za zadanie zrobić tablice manipulacyjna i kitchen helpera 😁martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
B_002 wrote:Sama zrobiłaś taką zupkę czy ze słoiczka była?
Ja nie lubię sloiczkow aczkolwiek sama mam parę i z kaszka rano w razie czego mieszam jak nie mam owocka. Ale obiadku zawsze sama. Chlopcom też robiłam sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 08:01
martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka - u nas robi się tablica (na Aliexpress jest multum rzeczy, które można wykorzystać: przełączniki, zamki, dzwonki i inne - już powoli zamawiam). Kitchen helper też jest w planach, ale to musi dobrze stać
Robię też książkę manipulacyjna z Aliexpress:
57,49 zł 32%OFF | Mom Handmade My First Book 20X20CM Soft Felt Cloth Quiet Book Toys For Kids Early Learning Educational Felt Material DIY Package
https://s.click.aliexpress.com/e/KXd7u3TKFasolka77, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama019 wrote:Malutka a jak ta Dynie robisz?
Ja jak mojemu nie pasowało coś to nie rezygnowalam z tego ale urozmaicalam innym smakiem.
Dodaj ziemniaczka do dyni lub marchewke.
Podobno tak jest ze dziecko musi kilka razy coś zjeść żeby polubić smak.
Ponieważ i tak szybko uważam Zaczęłam coś dawać (było 5 Msc 1 tydz) to jak mi Kryst czasem zje 5 łyżek w ogóle się nie martwię. To nie ma być na najedzenie a na poznanie smaku
Dzid był szał. Zupka warzywna (ziemniak marchew brokuł) plus czerwona soczewica i kasza manna. Bardzo smakowało!
ok czyli nie rezygnujemy tylko jeszcze kilka dni dajemy dynie. Myślałam że łączyć z sobą warzywa można jak każde z nich wcześniej poda się osobno.
Wiem że ona nie ma się tym najeść ale też jak jej nie pasuje to nie chce ją kątowa. Gdyby ktoś mi podał brukselke to zabilabym.
Wy już macie takie ambitne te posiłkiświetnie sobie chłopak radzi 😍
-
Paula 90 wrote:Fasolka - u nas robi się tablica (na Aliexpress jest multum rzeczy, które można wykorzystać: przełączniki, zamki, dzwonki i inne - już powoli zamawiam). Kitchen helper też jest w planach, ale to musi dobrze stać
57,49 zł 32%OFF | Mom Handmade My First Book 20X20CM Soft Felt Cloth Quiet Book Toys For Kids Early Learning Educational Felt Material DIY Package
https://s.click.aliexpress.com/e/KXd7u3TK -
Paula 90 wrote:Fasolka - u nas robi się tablica (na Aliexpress jest multum rzeczy, które można wykorzystać: przełączniki, zamki, dzwonki i inne - już powoli zamawiam). Kitchen helper też jest w planach, ale to musi dobrze stać
https://s.click.aliexpress.com/e/KXd7u3TK
Poproszę o linki oczywiście 😁Fasolka77
-
Paula 90 wrote:My na spacer idziemy w wózku i bierzemy Marsupi ze sobą do torby. Jak jest marudzenie to biorę w Marsupi i jedziemy dalej
mam dwie ręce wolne
Dzieki za tą prosta radę! 🙏Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Malutka. Jak już ugotujesz dynie (ja robie na parze ale to akurat kto jak chce) to dodaj do tego trochę wody przegotowanej, lyzeczke mała, (zależy ile dyni) *oliwy z oliwek i lyzeczke albo dwie kleiku kukurydzianego (ja mam bio gdzie jest tylko grys kukurydziany w składzie) i podaj (blendujesz wszystko) i zobacz jak inaczej od razu dziecku smakuje :=😘😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWrzucę linki jak będę miała chwile, bo zbieramy się na szczepienie (5w1 plus prevanar).
Ja znowu mimo świadomości że przecież robię dobrze, mam sensację żołądkowe.
Chyba nigdy mi to nie minie.
Zobaczymy też ile przybrał.
A za tydzień bexsero druga dawka.
Obstawiam że podwoił wagę urodzeniowa.