Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha kaszka i kleik to coś podobnego. Kleik jest jakby łatwiejszy w obróbce.
Kukurydziany nie powoduje zatwardzen a wręcz usprawnia pracę jelit w porównaniu z ryżowym. Dlatego ja używam kukurydzianych
Wiesz co przepisy czytałam z ksiazek i sobie modyfikuje po mojemu. Biorę to co pamiętam przy chlopakach aczkolwiek na razie to takie podstawy. Czekam jak już będzie siedział i BLW wprowadzę.
Bardzo mi się podobają takie kostki (smak dodaje się jaki się chce warzywa czy owoce) z kasz. Z alanntkowych przepis czytałammalutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo warzyw zawsze się dodaje tłuszcz dziewczyny bo wiele witamin nie wchłania się z wody.
Można dawać oliwę z oliwek, oleje różnego rodzaju a nawet masło dobrej jakości.
Jak gotujecie zupę bez mięsa to zawsze oddawajcie jakiś tłuszcz. To moja babcia prawie 80 lat zawsze powtarzawarzywa zawsze z tłuszczem
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW żadnym nosidle nie nosi się dziecka przodem do kierunku jazdy
Chyba że założysz nosidło na plecy - większość się daje, ale trzeba poczytać w opisie.
Oczywiście takie nosidła istnieją (w myśl gdzie popyt tam podaż) ale nie da się zapewnić dziecku wtedy odpowiedniego ułożenia bioder i kręgosłupa i jeśli są predyspozycje do tego to można dziecku zaszkodzićTunia76 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:W żadnym nosidle nie nosi się dziecka przodem do kierunku jazdy
Chyba że założysz nosidło na plecy - większość się daje, ale trzeba poczytać w opisie.
Oczywiście takie nosidła istnieją (w myśl gdzie popyt tam podaż) ale nie da się zapewnić dziecku wtedy odpowiedniego ułożenia bioder i kręgosłupa i jeśli są predyspozycje do tego to można dziecku zaszkodzić
Widziałam takie w internecie i na osiedlu i się ucieszylam, a tu bryndza. -
Dziewczyny zrezygnowałam z knopersow, ciężko było, ogólnie ograniczyłam słodycze.
I co mam mniej mleka.
Nic nie schudłam.
Dostałam od męża rozkaz jeść słodkie. 😀
Także ten, knopers = lepsza laktacja😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 11:07
martusiawp, Sansivieria, Paula 90, Mama019, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Tunia mój Mąż też mi narzeka, że pewnie cycki mi się zmniejszą od diety
ale trzymam się dzielnie mimo to
już tylko wyglądam na grubą, a nie w ciążyTunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
malutka_mycha wrote:A myślicie że ta dynie można na rosołu ugotować? Czy koniecznie na wodzie?
Zamierzam gotować jej zupki na bulionie mięsnym, ale nie doprawiać solą, tak jak to jest w tych zupkach ze słoiczka.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny zrezygnowałam z knopersow, ciężko było, ogólnie ograniczyłam słodycze.
I co mam mniej mleka.
Nic nie schudłam.
Dostałam od męża rozkaz jeść słodkie. 😀
Także ten, knopers = lepsza laktacja😁Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Tunia ja mam nosidlo baby bjorn nosze i przodem i tylem bez tego ani rusz.
Powiedzcie mi kochane dlaczego nasze dzieci nie chca jezdzic we wozeczkach?
Starszakow posadzilam i jechali nikt sie nie pytal czy sie podoba czy nie...siedzieli po cichu...a temu sie niepodoba nigdzie ciagle tylko narzekanie....wywalilam 1000zl za wozek 700 za fotelik i siedze w domu na dupe bo ksieciunio wszedzie placze -
stresant wrote:Ja tez nie mam
przy ostatnim karmieniu nie mialam 1,5 roku
Chociaż pewnie fajnie byłoby tak długo nie mieć, ale ja po roku planuję wrócić do pracy więc do tego czasu muszę ostatecznie odstawić od piersi.
-
stresant wrote:Tunia ja mam nosidlo baby bjorn nosze i przodem i tylem bez tego ani rusz.
Starszakow posadzilam i jechali nikt sie nie pytal czy sie podoba czy nie...siedzieli po cichu...a temu sie niepodoba nigdzie ciagle tylko narzekanie....wywalilam 1000zl za wozek 700 za fotelik i siedze w domu na dupe bo ksieciunio wszedzie placzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 12:46
-
nick nieaktualnyPo szczepieniu. Ignas na pierwsze ukłucie nawet nie jęknął,przy drugim zapłakał ale wzięłam go na ręce i zaczął się śmiać. Także pielęgniarki mówiły że bardzo odważny
Waży 6690g. Tym samym podwoiliśmy wagę urodzeniowa (3300) i mimo że nie ma tych 17g na dzień to lekarka nas pochwaliła (inna niż ostatnim razem) za przyrost
I powiedziała że z każdym miesiącem będzie przybierał mniej i że to jest normalne i tak powinno być.
Także kamień milowy osiągnięty, przestaje się martwić waga 😍
malutka_mycha, Sansivieria, Fasolka77, Tunia76, Misiabella, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Tunia ja mam nosidlo baby bjorn nosze i przodem i tylem bez tego ani rusz.
Starszakow posadzilam i jechali nikt sie nie pytal czy sie podoba czy nie...siedzieli po cichu...a temu sie niepodoba nigdzie ciagle tylko narzekanie....wywalilam 1000zl za wozek 700 za fotelik i siedze w domu na dupe bo ksieciunio wszedzie placze
Moi jeździli bez żadnego słowa.