Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubek, ja też starszaka nie szczepilam, ale zrobiłam to w tym roku, na meningokoki typu C (skończone 10 lat ma).
Maz wraca do żywych po przeziębieniu, za to Kaz dostał kataru i ma podwyższona temperaturę a ja właśnie czuję, że mnie też zbiera. No świetnie.
Oglądalismy w sobotę wózki. Chyba kupimy joie, ale jeszcze nie wiem, który model. -
nick nieaktualny
-
Chce byc mamą wiem,że to niby jakis czas od odstawienia od piersi niby mija i powienien wrócic okres...pamiętam,że czytałam o tym u mamy ginekolog i się sprawdziło u mnie ale teraz to nawet nie pamiętam po jakim czasie od całkowitego odstąpienia od cyca dostałam😂😂😂
-
Paula 90 wrote:Tak, nimenrix na meningokoki ACWYStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Dziewczyny a kiedy trzeba zmienić fotelik samochodowy na większy? Czy to jest do jakiejś wagi?
Pytam bo znajoma wstawiła wczoraj zdjęcie na fb. Jej Mała ma 8 miesięcy i wstawiła zdjęcie w takim dużym foteliku i do tego podpis - „pora na zmiany”.
Kurcze ja tego nie ogarniam co, jak, kiedy...😅
-
chce_byc_mama wrote:Dziewczyny a kiedy trzeba zmienić fotelik samochodowy na większy? Czy to jest do jakiejś wagi?
Pytam bo znajoma wstawiła wczoraj zdjęcie na fb. Jej Mała ma 8 miesięcy i wstawiła zdjęcie w takim dużym foteliku i do tego podpis - „pora na zmiany”.
Kurcze ja tego nie ogarniam co, jak, kiedy...😅Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChcebycmama - tak jak daffi pisze. Jeśli dziecka główka wystaje już poza górna krawędź albo przebija wagę to trzeba się rozejrzeć. Ale lepiej później niż wcześniej. Lepiej dla dziecka żeby było w ciut za małym (ale ciut a nie o głowę) niż o ciut za dużym (bo mogą być luzy a to zagrożenie).
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:My jesteśmy do tył ze szczepieniami.
Przez to, że wszystko osobno,najlepsza pora roku nam minęła. Pneumokokow i meningokokow jeszcze nie zaczęliśmy.
Nie wiedziałam, że na meningokoki są dwie różne szczepionki.Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:My tak samo. 3.10. Mamy 3 dawkę 5w1 i Prevenar, potem za dwa tyg. 3 dawka wzwb i pierwsza dawkę nimnerixu właśnie i po kolejnych 2 tyg drugą dawka bexero i to chyba koniec w pierwszym roku życia. Potem dopiero w drugim roku będą te dawki uzupełniające na meningokoki po jednej na B i ACWY, przynajmniej przy takim schemacie jak my zaczynaliśmy.
No ale na gruzlice tez nas nie szczepili. -
Paula 90 wrote:To są na różne szczepy. U nas w Polsce większość zarażeń to typ B, czyli szczepionka Bexsero. Ale w 2018 roku aż 30% to był typ C, na który uodparnia szczepionka infanrix (w niej są typy A C W i Y). I o ile Bexsero nie podaje się z innymi szczepionkami (zwiększone ryzyko działań niepożądanych - głównie gorączki) to Infanrix można połączyć sobie.
fajnie Cie miec
Paula 90, Tunia76, Bubek, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny