X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek, ja też starszaka nie szczepilam, ale zrobiłam to w tym roku, na meningokoki typu C (skończone 10 lat ma).
    Maz wraca do żywych po przeziębieniu, za to Kaz dostał kataru i ma podwyższona temperaturę a ja właśnie czuję, że mnie też zbiera. No świetnie.

Oglądalismy w sobotę wózki. Chyba kupimy joie, ale jeszcze nie wiem, który model.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, Wy bedziecie szczepily maluchy na meningokoki czyms jeszcze innym niz bexero? Na meningokoki innego typu?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A wlasnie, Wy bedziecie szczepily maluchy na meningokoki czyms jeszcze innym niz bexero? Na meningokoki innego typu?
    Tak, nimenrix na meningokoki ACWY

Misiabella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei celowo przestalam kp zeby miec znow okres i owulacje i co? I jajco 🤦‍♀️
    Młody dostaje teraz mm a ja okresu i tak nie mam...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUBEK u Nas "cudowni"lekarze twierdzą,że to egzema...
    ale juz sie.nasluchalam wśród ludzi tytaj, że każdy problem ze skórą to egzema wg nich🙄🙄🙄

Ja raczej stawiam,że to niestety łzs...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mamą wiem,że to niby jakis czas od odstawienia od piersi niby mija i powienien wrócic okres...pamiętam,że czytałam o tym u mamy ginekolog i się sprawdziło u mnie ale teraz to nawet nie pamiętam po jakim czasie od całkowitego odstąpienia od cyca dostałam😂😂😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My też. My już po Nimerixie jesteśmy

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My tak samo. 3.10. Mamy 3 dawkę 5w1 i Prevenar, potem za dwa tyg. 3 dawka wzwb i pierwsza dawkę nimnerixu właśnie i po kolejnych 2 tyg drugą dawka bexero i to chyba koniec w pierwszym roku życia. Potem dopiero w drugim roku będą te dawki uzupełniające na meningokoki po jednej na B i ACWY, przynajmniej przy takim schemacie jak my zaczynaliśmy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy trzeba zmienić fotelik samochodowy na większy? Czy to jest do jakiejś wagi?
    Pytam bo znajoma wstawiła wczoraj zdjęcie na fb. Jej Mała ma 8 miesięcy i wstawiła zdjęcie w takim dużym foteliku i do tego podpis - „pora na zmiany”.
    Kurcze ja tego nie ogarniam co, jak, kiedy...😅

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foteliki są chyba do 13 kg lub 87 cm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny a kiedy trzeba zmienić fotelik samochodowy na większy? Czy to jest do jakiejś wagi?
    Pytam bo znajoma wstawiła wczoraj zdjęcie na fb. Jej Mała ma 8 miesięcy i wstawiła zdjęcie w takim dużym foteliku i do tego podpis - „pora na zmiany”.
    Kurcze ja tego nie ogarniam co, jak, kiedy...😅
    Ja mam fotelik dla niemowląt od urodzenia do ok. 12 miesiąca życia 0‑13 kg. Jesli dziecko przekroczy tą wage należy wymienić czy też jeśli glowa bedzie wystawiać ponad górną krawędź no i za krótkie pasy. Także smialo do roku moga śmigać w lupinkach.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy do tył ze szczepieniami.
    Przez to, że wszystko osobno,najlepsza pora roku nam minęła. Pneumokokow i meningokokow jeszcze nie zaczęliśmy.
    Nie wiedziałam, że na meningokoki są dwie różne szczepionki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - tak jak daffi pisze. Jeśli dziecka główka wystaje już poza górna krawędź albo przebija wagę to trzeba się rozejrzeć. Ale lepiej później niż wcześniej. Lepiej dla dziecka żeby było w ciut za małym (ale ciut a nie o głowę) niż o ciut za dużym (bo mogą być luzy a to zagrożenie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    My jesteśmy do tył ze szczepieniami.
    Przez to, że wszystko osobno,najlepsza pora roku nam minęła. Pneumokokow i meningokokow jeszcze nie zaczęliśmy.
    Nie wiedziałam, że na meningokoki są dwie różne szczepionki.
    To są na różne szczepy. U nas w Polsce większość zarażeń to typ B, czyli szczepionka Bexsero. Ale w 2018 roku aż 30% to był typ C, na który uodparnia szczepionka infanrix (w niej są typy A C W i Y). I o ile Bexsero nie podaje się z innymi szczepionkami (zwiększone ryzyko działań niepożądanych - głównie gorączki) to Infanrix można połączyć sobie.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    My tak samo. 3.10. Mamy 3 dawkę 5w1 i Prevenar, potem za dwa tyg. 3 dawka wzwb i pierwsza dawkę nimnerixu właśnie i po kolejnych 2 tyg drugą dawka bexero i to chyba koniec w pierwszym roku życia. Potem dopiero w drugim roku będą te dawki uzupełniające na meningokoki po jednej na B i ACWY, przynajmniej przy takim schemacie jak my zaczynaliśmy.
    Jeju ile tych szczepionek, my dopiero po pierwszym 5 w 1. Mowila lekarka ze do roku to tylko beda 3dawki 5w 1.
    No ale na gruzlice tez nas nie szczepili.

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To są na różne szczepy. U nas w Polsce większość zarażeń to typ B, czyli szczepionka Bexsero. Ale w 2018 roku aż 30% to był typ C, na który uodparnia szczepionka infanrix (w niej są typy A C W i Y). I o ile Bexsero nie podaje się z innymi szczepionkami (zwiększone ryzyko działań niepożądanych - głównie gorączki) to Infanrix można połączyć sobie.
    Ty to jestes obczytana ;) fajnie Cie miec ;)

Paula 90, Tunia76, Bubek, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kp - ile macie karmień na dobę? Czy po rozszerzeniu diety coś się zmieniło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ty to jestes obczytana ;) fajnie Cie miec ;)
    😊😊😊😚😚😚

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mamy kp - ile macie karmień na dobę? Czy po rozszerzeniu diety coś się zmieniło?
    Ja diety jeszcze nie rozszerza.
    W dzień karmię praktycznie co 1,5h. W nocy 2 karmienia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    NIE mam pojęcia. Nie liczyłam u nie liczę więc się nie wypowiem :)
    Czuję po piersiach że jest mniej ich.

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3922 3923 3924 3925 3926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ