Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina spokojnie, tak jak napisała wiewióreczka jesli nie jest to regularne nie przyjmą cie na oddział. Wydaje mi sie ze im bliżej tych 20 tygodni i tych skurczy przepowiadających to takie ekscesy ze stawianiem itp mogą sie zdarzać. Wydaje mi sie ze śmiało powinnaś brać magnez
-
Normalnie wystarczy 3x1, ale mi gin kazał brać 3x2. Też bym Ci tak radziła, przynajmniej przez tydzień, żeby organizm się trochę wysycił.
Nie martw sięTak jak pisze Karmelka, teraz takie cuda będą się działy u każdej z nas. Gin kazał mi się przejmować tylko tymi regularnymi skurczami/twardnieniami.
-
Wiewióreczka wrote:Normalnie wystarczy 3x1, ale mi gin kazał brać 3x2. Też bym Ci tak radziła, przynajmniej przez tydzień, żeby organizm się trochę wysycił.
Nie martw sięTak jak pisze Karmelka, teraz takie cuda będą się działy u każdej z nas. Gin kazał mi się przejmować tylko tymi regularnymi skurczami/twardnieniami.
Kochana a jak dawno u Ciebie to było ? -
A wiec i mnie twrdniala macica, a nawet nie byłam tego swiadoma.
Wczoraj chyba w końcu poczulam ruchu, choc tak na 100% nie jestem pewna, bo poczulam je niziutko a nie 3 cm pod pepkiem.
Powiedzialam mezowi, ze na forum dziewczynki w chlopcow sie zmieniają i sobie zrobil nadzieje, ze może u nasbtez tak będzie
Jeżeli chodzi o wage to nasza kruszynka w tygodniu 17+0 wazyla prawie 180g -
India, bo pierwsze ruchy czuć bardzo niziutko;-) Ja pierwsze ruchy w poprzedniej ciąży czułam tuż nad spojeniem łonowym.
Lili czy w wolnej chwili zmienisz moją dziewczynkę na chłopca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 18:36
-
nick nieaktualny
-
A czemu smarujecie/masujecie sutki w zasadzie? I czym smarujecie?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Moka91 wrote:Ja zgodnie z artykułem Pana Tabletki zmieniłam Femibion na Prenatal Duo nawet nie zdawałam sobie sprawy że jest taka różnica w składzie a cena podobna, także dziewczyny polecam ☺️
-
Kasionek wrote:Ja też je kupiłam po tym artykule ale zauważyłam że jest tam za mało witd bo 1000 a zalecenie 2 tysie.Ogólnie zaczęłam się zastanawiać nad sensem tych witamin.Bo czuję,ze mam za malo magnezu i musze dobiwrac, wit dobierac .Przed ciążą brałam wszytsko oddzielnie witd3 2000 koszt około 5 zł jodid 20 zł ale 100 tabletek kwas foliowy 2.5 zł . Najdroższe są kwasy dha bo jakieś 20 zł .No ale i tak wychodzi taniej niż ten komplet gotowy,który jeszcze muszę uzupełniać.No i wlasnie kończy mi się opakowanie i zastanawiam się czy kupić nowe.
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:A czemu smarujecie/masujecie sutki w zasadzie? I czym smarujecie?
Ja roboe to na polecenie certyfikowanego doradcy laktacyjnego
To jest po to, zeby troche uelastycznic sutki przed karmieniem i nawilzyc je. To czasem nazywa sie "hartowanie".
Kiedys hartowalo sie sutki trac je twarda tkanina i smarujac spirytusem, to tak dla ciekawostki. Na szczęście zrozumieli, ze to robi wiecej szkody niz pozytku.
Wedlug mojej cdl takie smarowanie potem zmniejsza ryzyko pekania sutkow na poczatku karmienia. A babeczka ma 30 lat doświadczenia wiec jej wierze.
A smaruje MaltanemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:12
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Mama premium aktiv. O ile wcześniej mmyślałam, że mają zbyt dużo w składzie tak teraz uważam, że to chyba najlepszy suplement jaki brałam. Przed ciążą nie miałam tak dobrych wyników, gdy zaczęłam to brać wszystko uległo poprawie. Nic dodatkowo już nie suplementuje
-
Paula 90 wrote:A wlasnie - wszystkie idziecie na polowkowe? Ja sie jeszcze zastanawiam, ale poszlabym chociazby po to zeby poogladac mslenstwo znowu
Nawet prowadząc ciążę na NFZ przysługuje USG w 11-14tc (genetyczne), 18-22tc (połówkowe) i 28-32tc (w trzecim trymestrze). Podobno to najważniejsze USG w ciązy zwane anatomicznym, bo można ocenić anatomię całego dziecka w miarę już dokładnie.Paula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
No właśnie mi mama mówiła, że powinnam przy kąpaniu trzeć sutki gąbką tą szorstką stroną, ale jakoś nie podobała mi się ta opcja xd
Czyli co po prostu je delikatnie masujesz?
A propo mam ostatnio wrażenie, że swędzą mnie sutki, a raczej te brązowe otoczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:17
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️