X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziaselka są lekko nabrzmiale, przebija tam coś białego a Mała prawie całą rękę już sobie do buzi wsadza. Coś jest na rzeczy

Tysia89, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas cały dzień ciemno. Mąż jutro do pracy. Ale tfu tfu tfu odpukac trzy razy w niemalowane i splunąć przez lewe ramię Ignas się trochę ogarnął z tym marudzeniem. Mam nadzieję że da mi jutro żyć.
    Dziś byliśmy na spacerze w deszczu. A konkretnie na działce. Dojeżdżaliśmy do domu i usnął w foteliku mimo że próbowałam go utrzymać w świadomości 😁

Po porannej kaszy nie chce cycka przez 4 godziny zwykle. Robię tak że najpierw daje cycka, po 30-50 minut kaszka z owocami i potem Igs nic nie chce przez te 4-5 godzin nawet. Ilość karmień spadła do 6-7 na dobę.
    I wyszliśmy na ciuchy 74. Ostatnie 68 są już na styk na długość.

Karmię go na leżąco a on pod moją pacha na TV zerka... Trzeba to wziąć pod uwagę następnym razem 🙃

Paula a ile Igs wciąga tej kaszki? Cała saszetkę holle opierdzieli na raz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Laski, mamy bexsero dzisiaj. Chcę podać przeciwbólowo coś przed szczepienie, ale waham się, czy pedicetamol, którym Kaz pluje na odległość, czy czopek nurofen lepiej... Poradzicie coś?
    Kiwona ja przed szczepieniem na meningo bede dawac viburcol w kroplach jest tez wersja czopkow. A przeciwbólowe to jesli chodzi o ibuprofen nie dawalabym go ot tak po szczepieniu wole jednal paracetamol i mozesz np efferalgan 80

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Tak, kupa co 2-3 dni i czasem z płaczem, bo twarda. Laktuloze daje codziennie. Ten środek to dicopeg junior.
    My na kupy u Julki mielismy duphalac.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 2 października 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zawsze jest tak że przy zmianie diety dzieciaki maja problem?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kiwona ja przed szczepieniem na meningo bede dawac viburcol w kroplach jest tez wersja czopkow. A przeciwbólowe to jesli chodzi o ibuprofen nie dawalabym go ot tak po szczepieniu wole jednal paracetamol i mozesz np efferalgan 80
    Za późno, podałam nurofen w czopku. Ale za to do wieczora bez gorączki a potem była i tak nizsza, niż ostatnio, bo wtedy 39.6 a teraz 38.5. Mam viburcol w czopkach, ale nie jestem pewna działania.
    Dzisiaj marudzando zaś, ale już przywyklam. Na nozce lekki obrzęk po szczepieniu, więc smaruje altaziaja. Nic Kazikowi nie smakowało jeszcze, ani marchew zbytnio, ani jabłko, ani ziemniak. Jutro spróbuję dodać maselka do ziemniaka, może lepiej pójdzie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś miałyśmy pierwsza próbę marchewki i to była męka! Walczyłam z Kasia o każdy wiór!! Miele językiem tak żeby wypchnac wszystko. Slina się leje strumieniami i z nią wypływa marchewka. Może z pół łyżeczki się gdzieś tam przeslizgnelo przypadkiem... jutro walczymy dalej!!

age.png
    age.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    My dziś miałyśmy pierwsza próbę marchewki i to była męka! Walczyłam z Kasia o każdy wiór!! Miele językiem tak żeby wypchnac wszystko. Slina się leje strumieniami i z nią wypływa marchewka. Może z pół łyżeczki się gdzieś tam przeslizgnelo przypadkiem... jutro walczymy dalej!!
    U mnie podobnie, większość wylatuje ze ślina. A Fasola się śmieje, że nie trafiam do buzi hahahaha. Ja się nie upieram przy tym rozszerzaniu, pomalutku będę mu dawała nowe smaki do spróbowania i tyle. To jeszcze nie jest karmienie, a degustacja 😉

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to zawsze jest tak że przy zmianie diety dzieciaki maja problem?
    Nie ale przy stałych pokarmach dobrze dbac o nawodnienie odpowiednie. Kupy jednak sie przekształcaja.. Robia zbite takie skupione jesli za malo blonnika i nawodnienja robia sie bolesne zaparcia. U Julki nie było z tym klopoty przy rozszerzaniu ale doslownie na roczek byl meega problem. Musielismy przejsc na mleko krowie i bez syropow nie szlo az sie unormowalo

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Za późno, podałam nurofen w czopku. Ale za to do wieczora bez gorączki a potem była i tak nizsza, niż ostatnio, bo wtedy 39.6 a teraz 38.5. Mam viburcol w czopkach, ale nie jestem pewna działania.
    Dzisiaj marudzando zaś, ale już przywyklam. Na nozce lekki obrzęk po szczepieniu, więc smaruje altaziaja. Nic Kazikowi nie smakowało jeszcze, ani marchew zbytnio, ani jabłko, ani ziemniak. Jutro spróbuję dodać maselka do ziemniaka, może lepiej pójdzie.
    Kochana na guzek po szczepieniu na pol szklanki wody i 1 lyzeczka sody i zrob oklad. Ogolnie na przyszlosc polecam unikać ibuprofenu w takich sprawach i zostawic NLPZ na sytuacje w których sa naprawdę potrzebne.
    Ja na kazdy okres bralam mix paracetmaolu i ibuprofenu... Zgagi itp i skończyłam z nadzerkami dwunastnicy. Jak poczytasz to zobaczysz ze NLPZ sa m.in. Przyczyną powstawania wrzodow itp.

Najwazniejsze ze Kaz juz lepiej.

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    U mnie podobnie, większość wylatuje ze ślina. A Fasola się śmieje, że nie trafiam do buzi hahahaha. Ja się nie upieram przy tym rozszerzaniu, pomalutku będę mu dawała nowe smaki do spróbowania i tyle. To jeszcze nie jest karmienie, a degustacja 😉

to odpukać u nas idzie jak po maśle... na razie :) marchewka weszła, ziemniak dziś wszedł, kaszka owsiana wchodzi... jutro dodam jabłko do kaszki a na obiad znowu ziemniak :)

Sansivieria, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 2 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nina nie lubi jabłka. Myślałam że każde dziecko lubi jabłko 🤯

No właśnie z tym nawodnieniem słabo, wody nie chce. Chyba będę jej robić ten kompot z jabłek, to jej smakowało.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami 3 dni z marchewką. Dzisiaj już odrobine zjadła. A wcześniej to wszystko jej wyplywalo ze slina, a ona uśmiechnięta od ucha do ucha.

malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 2 października 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że humor jej dopisuje :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy KP kiedy zaczelyscie z rozszerzanie diety?

Haaaloo... Pamięta mnie ktoś jeszcze? 😁

Tunia76, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś byłam u dentysty..ząb mi się ukruszyl..zrobiła mi go i okazało się że jeszcze 5 mam do roboty...😰😰 Małe dziurki no ale sam fakt.. ostatni raz robiłam zęby w ciąży w styczniu 😰 gębą boli ...a za 3 tyg chirurgiczne usuwanie ósemki ☹️ pytałam o mycie ząbków niemowlakom. Dopóki jest samo kp to mam się nie martwić. Przy rozszerzaniu diety na noc mam myć mała szczoteczka z przegotowaną woda ząbki. I tak do roku. Potem dopiero jakaś pasta. 😊

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was Kochane ale brak mi czasu jakoś...

Nie dość,że idą kolejne ząbki i tym razem nie jest tak zabawnie jak przy dwóch pierwszych kiedy to poza rączką w buzi i ogromem śliny było super fajnie tak teraz Dentinox to podstwa no i rączki plus kilka razy był atak płaczu...jeść tez nie bardzo chce ale oby zadziałało to,że smaruje Mu przed jedzeniem jakiś czas -spróbowałam tak na wieczór i jakimś cudem wypił te 150ml mleka bo dziś i wczoraj dzień zakończył na wypitych ok.600ml mleka...😑😑😑😑😑
    dziś tyci lepiej bo około 700ml weszło także wiem,że znowu kolo północy będzie próbował jeść...

Byliśmy u pediatry i zostajemy przy mieszance elementarnej do około 2 roku życia...Może być ciut wcześniej...

Dziś pierwszy raz jadł jabłuszko i podałam je z kaszką na wodzie i zjadł z 90 ml wody tak Mu smakowało😋😋😋😋😋
    Obiadek wypadł dziś z menu bo straszne wzdęcia ma i dedukujemy czy to od nowego mleka czy od rozszerzania diety...

Powiem Wam,ze wszystko spoko i si ale od czasu rozszerzania diety mam zdecydowanie mniej czasu na nasze ulubione spacery...a bo to po mleczku kaszka a potem mleczko a potem obiadek...jak zacznie jeść np.obiadek zamiast mleczka to już spokojniej bo będzie można dłużej łazić.

Dziś taka piękna pogoda była,że mogłabym na dworlu ciągle siedzieć...Mały tuż po wyjściu od razu zasypiał...
    A jutro święto u nas także wszyscy w domku.O ile bie będzie padać to może nad morze wyskoczymy😊

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Ja zaczęłam przedwczoraj a Bunio skończy pół roku 16.10

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

ja jeszcze nie zaczęłam i miesiąc na pewno poczekam, z lenistwa...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się, moje prawie 2 miesiące diety

[były fotki]

-11 kg, 14 do celu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 21:56

Kiwona, Sansivieria, Paula 90, Bubek, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Misiabella, Mama019, stresant lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 3961 3962 3963 3964 3965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ