X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - wode przegotowana, zwykla daje, jesli daje...bo zdarza sie to rzadko

Paula - ja tak samo, moja szczerbata ale ciesze sie ze wzgledu na piersi

a w ogole to brokul nam nie wszedl....caly brzuszek czerwony i suche plamki na nozkach...brokuly odpadaja poki co

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir PIĘKNE EFEKTY!!!😱😊😊😊 i Ty jesscze 14 kg chcesz zrzucać????????

Bubek kciuki! będzie dobrze😊❤❤❤❤❤❤

Karmelove gdzie jesteś???hop hop

Bubek, espoir lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy któraś ma nosidlo babybjorn one?
    Jaki ma max. Obwód dla noszacego?
    Tunia jeśli masz możliwość to najlepiej byłoby przymierzyć na sobie z dzieckiem.
    My z manducą trafiliśmy, ale koleżanka kupiła tulę i im nie pasuje. A ona wysoka i szczupłej budowy.
    I mówi, że tak jej zachwalali a jest do dupy. Kupiła używkę bez mierzenia.

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 tak, dalej mam nadwagę... jak zaczynałam było 79,3, dzisiaj 67,4, a dopiero od 64 mam według bmi poprawną maksymalną wagę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Espoir - wow!!! Gratulacje 👏

Fasolka - to chyba Ty mnie pytałaś o tą kaszke. Dzisiaj zwazylam bo wszystko na oko zwykle.
    Na około 100ml wody daje 40-50g kaszki

No ja mam właśnie rozkminy....robię z 50 ml mm i 1/3 porcji z saszetki...dziś dałam pół jabłka do tego i zjadł wszystko...może powinnam więcej dawać? Sama nie wiem czy on ma testować czy się najadać 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Espoir - wow!!! Gratulacje 👏

Fasolka - to chyba Ty mnie pytałaś o tą kaszke. Dzisiaj zwazylam bo wszystko na oko zwykle.
    Na około 100ml wody daje 40-50g kaszki

I łyżeczka karmisz? Nie butla?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove pewnie że pamiętamy 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    MamaAga85 tak, dalej mam nadwagę... jak zaczynałam było 79,3, dzisiaj 67,4, a dopiero od 64 mam według bmi poprawną maksymalną wagę...
    a to ile masz wzrostu - bo na zdj nie widac zebys miala nadwage...luuudzie

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    my dzis mamy wizyte kontrolna w szpitalu...znow pobiora krew :( itp...troche sie martwie

aleeeee dzis byla 1 pobudka ! :)

Bubek trzymam kciukasy za pozytywne wyniki!

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga, Mycha - u nas też mniej je. Pisałam o tym też wcześniej. i też podejrzewam rozszerzanie diety. Na ząbki nic nie wskazuje u nas.
    Niby mówi się, że im później zęby wyjdą tym później wypadną :D.
    Ja mam inne powiedzenie- im później wyjdą tym później będę cierpieć przy karmieniu :P

U nas też zębów nie widać...a je w sumie tak samo...no ale my dziś dopiero trzeci dzień rozszerzamy... No i może za mało daje? Jedna marchewka, jeden ziemniak...to chyba ok? Tylko tej kaszki moze więcej będę robić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jaką wodę dajecie do picia?

Przefiltrowana i przegotowaną kranowe

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogole to moja w wanience to tyle wody sie juz opila ze masakra....
    skubana specjalnie w lapke zbiera i do buzi, jak nie pozwalam to oblizuje mi nadgarstki....spija ze wszystkiego :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wywrócił wózek z Małym jak byliśmy na spacerze.... dalej nie wiem jak to się stało i ciagle siedzi mi to w głowie...myślałam, ze dostałam tam zawału ze strachu.
    Wchodziłam z uliczki na chodnik i krawężnik wydawal się niski, ale było sporo błota i liści... no nie wiem....idziemy, idziemy i nagle fik - wózek przewrócił mi się do przodu i to tak zupełnie! Koła były w gorze.... masakra. Mały nakrył się nogami. Gbybym miała złożona budkę to wyleciałby na chodnik.....😭😭😭 nie mogę przestać o tym myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:29

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boze :(

a ja dzis myslalam o tym czy nie powinnam malej przypinac jak lezy bo co jakby mi sie wozek przewrocil....

ale Maly caly co? Boze nie moge sobie wyobrazic

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a to ile masz wzrostu - bo na zdj nie widac zebys miala nadwage...luuudzie
    160... kurdupel.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir - ja też 160cm :) kurde motywujesz. Muszę przestać wpieprzać śmieci

Fasola - łyżeczką i na gęsto kaszkę. Nie da rady dać mu mniej bo się drze, że chce więcej. Czasem jeszcze dorabiam ;) No i nie da się zrobić rzadszej bo nie smakuje i pluje nią

chcebycmama - ja widziałam kiedyś (baaardzo dawno) jak się wózek przewrócił tak z dzieckiem w środku. To była taka lekka spacerówka. I ja mam trochę schizę na tym punkcie, mam chyba jeden z najcięższych wózków. Najważniejsze, że nic się nie stało. Zdrówka dla Małego. Na pewno najedliście się strachu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, swietne efekty. Zazdroszcze. U mnie tylko na brzuchu sadlo zostalo i rozciagniete miesnie, a nie mam czasu na cwiczenia i moze sił. Bubek powodzenia, czekanie na wyniki to masakra. My jestesmy po wynikach w czd. I niestety maly ma cholestaze. Wynik mu wyszedl nizszy niz jak sama robilam w laboratorium synevo czy jak mu tam ale sa podwyzszone. W czd wyszlo mu 29, norma jest do 10-12. Jest to dla mnie straszny cios, bo jest tylko jeden rodzaj cholestazy ktory moze minac samoistnie do roku, a reszta, to niedosyc ze powiazana z chorobami metabolicznymi lub genetycznymi moze doprowadzic do marskosci watroby, a nawet do smierci. Dziecko normalnie rozwijajace sie moze zamienic w uposledzone, bo organizm zostaje zatruty i dochodzi do zaburzen swiadomosci itd. Przez ostatnie noce modlilam sie i plakalam, ciezko sie pogodzic, ze twoje dziecko znajduje sie w takim niebezpieczenstwie. Na razie jego rozwoj jest prawidlowy, dzis byla fizjoterapeutka i ocenila jego rozwoj motoryczny na 6 miesieczny. Obraca sie na dwie strony i powraca z boku na plecy w obie strony, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy, przy wlasciwym ulozeniu reki, unosi sie juz na rekach, zaczyna lapac stopy rekami a posadzony w siadzie bocznym z podparciem reki potrafi wysiedziec calkiem dluga chwile. Glowe trzyma juz stabilnie, nie ma asymetrii. Oczywiscie nie idzie jak burza, jak Zosia, czy Marcepanek, ale robi to wszystko w czasie srednim, czyli wtedy kiedy trzeba, ale majac jeszcze jakis zapas czasu, kiedy moglby to zrobic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jaką wodę dajecie do picia?
    u nas jest soczek. mały wodą pluje,herbatka takze wiec dostaje soczek.
    i o ile mozecie miec inne zdanie ze sok jest beeee bo ma cukier i inne sratytaty nie zrezygnuje i jestem swiadoma z jego podawania :P
    znalazlam sok polaczony z herbatka ktory ma 3,5g cukru na 100ml a wypija dziennie wlasnie 100ml. czasem kupujemy hipp bio i znalazlam teraz wode z gruszka ma 3g cukru na 100ml ale jeszcze nie probowalismy czy to Fifi tknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:04

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mi się wczoraj wywrócił wózek z Małym jak byliśmy na spacerze.... dalej nie wiem jak to się stało i ciagle siedzi mi to w głowie...myślałam, ze dostałam tam zawału ze strachu.
    Wchodziłam z uliczki na chodnik i krawężnik wydawal się niski, ale było sporo błota i liści... no nie wiem....idziemy, idziemy i nagle fik - wózek przewrócił mi się do przodu i to tak zupełnie! Koła były w gorze.... masakra. Mały nakrył się nogami. Gbybym miała złożona budkę to wyleciałby na chodnik.....😭😭😭 nie mogę przestać o tym myśleć
    cale szczescie ze skonczylo sie na strachu i jestescie calii zdrowi.
    domyslam sie co przezywalas.

takze kochane kolejne dosiwadczenie.. mocno trzymac wozki i uwazac na zdradliwe krawezniki.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Espoir, swietne efekty. Zazdroszcze. U mnie tylko na brzuchu sadlo zostalo i rozciagniete miesnie, a nie mam czasu na cwiczenia i moze sił. Bubek powodzenia, czekanie na wyniki to masakra. My jestesmy po wynikach w czd. I niestety maly ma cholestaze. Wynik mu wyszedl nizszy niz jak sama robilam w laboratorium synevo czy jak mu tam ale sa podwyzszone. W czd wyszlo mu 29, norma jest do 10-12. Jest to dla mnie straszny cios, bo jest tylko jeden rodzaj cholestazy ktory moze minac samoistnie do roku, a reszta, to niedosyc ze powiazana z chorobami metabolicznymi lub genetycznymi moze doprowadzic do marskosci watroby, a nawet do smierci. Dziecko normalnie rozwijajace sie moze zamienic w uposledzone, bo organizm zostaje zatruty i dochodzi do zaburzen swiadomosci itd. Przez ostatnie noce modlilam sie i plakalam, ciezko sie pogodzic, ze twoje dziecko znajduje sie w takim niebezpieczenstwie. Na razie jego rozwoj jest prawidlowy, dzis byla fizjoterapeutka i ocenila jego rozwoj motoryczny na 6 miesieczny. Obraca sie na dwie strony i powraca z boku na plecy w obie strony, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy, przy wlasciwym ulozeniu reki, unosi sie juz na rekach, zaczyna lapac stopy rekami a posadzony w siadzie bocznym z podparciem reki potrafi wysiedziec calkiem dluga chwile. Glowe trzyma juz stabilnie, nie ma asymetrii. Oczywiscie nie idzie jak burza, jak Zosia, czy Marcepanek, ale robi to wszystko w czasie srednim, czyli wtedy kiedy trzeba, ale majac jeszcze jakis zapas czasu, kiedy moglby to zrobic.
    Misia ale jest szansa ze mu to minie? jest nadzieja ze do roku mozecie o tym zapomniec i nie czeka was ten najtrudniejszy scenariusz?

b2ujp2.png

‹‹ 3963 3964 3965 3966 3967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ