Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - wode przegotowana, zwykla daje, jesli daje...bo zdarza sie to rzadko

Paula - ja tak samo, moja szczerbata ale ciesze sie ze wzgledu na piersi

a w ogole to brokul nam nie wszedl....caly brzuszek czerwony i suche plamki na nozkach...brokuly odpadaja poki co

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir PIĘKNE EFEKTY!!!😱😊😊😊 i Ty jesscze 14 kg chcesz zrzucać????????

Bubek kciuki! będzie dobrze😊❤❤❤❤❤❤

Karmelove gdzie jesteś???hop hop

Bubek, espoir lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy któraś ma nosidlo babybjorn one?
    Jaki ma max. Obwód dla noszacego?
    Tunia jeśli masz możliwość to najlepiej byłoby przymierzyć na sobie z dzieckiem.
    My z manducą trafiliśmy, ale koleżanka kupiła tulę i im nie pasuje. A ona wysoka i szczupłej budowy.
    I mówi, że tak jej zachwalali a jest do dupy. Kupiła używkę bez mierzenia.

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 tak, dalej mam nadwagę... jak zaczynałam było 79,3, dzisiaj 67,4, a dopiero od 64 mam według bmi poprawną maksymalną wagę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Espoir - wow!!! Gratulacje 👏

Fasolka - to chyba Ty mnie pytałaś o tą kaszke. Dzisiaj zwazylam bo wszystko na oko zwykle.
    Na około 100ml wody daje 40-50g kaszki

No ja mam właśnie rozkminy....robię z 50 ml mm i 1/3 porcji z saszetki...dziś dałam pół jabłka do tego i zjadł wszystko...może powinnam więcej dawać? Sama nie wiem czy on ma testować czy się najadać 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Espoir - wow!!! Gratulacje 👏

Fasolka - to chyba Ty mnie pytałaś o tą kaszke. Dzisiaj zwazylam bo wszystko na oko zwykle.
    Na około 100ml wody daje 40-50g kaszki

I łyżeczka karmisz? Nie butla?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove pewnie że pamiętamy 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    MamaAga85 tak, dalej mam nadwagę... jak zaczynałam było 79,3, dzisiaj 67,4, a dopiero od 64 mam według bmi poprawną maksymalną wagę...
    a to ile masz wzrostu - bo na zdj nie widac zebys miala nadwage...luuudzie

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    my dzis mamy wizyte kontrolna w szpitalu...znow pobiora krew :( itp...troche sie martwie

aleeeee dzis byla 1 pobudka ! :)

Bubek trzymam kciukasy za pozytywne wyniki!

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga, Mycha - u nas też mniej je. Pisałam o tym też wcześniej. i też podejrzewam rozszerzanie diety. Na ząbki nic nie wskazuje u nas.
    Niby mówi się, że im później zęby wyjdą tym później wypadną :D.
    Ja mam inne powiedzenie- im później wyjdą tym później będę cierpieć przy karmieniu :P

U nas też zębów nie widać...a je w sumie tak samo...no ale my dziś dopiero trzeci dzień rozszerzamy... No i może za mało daje? Jedna marchewka, jeden ziemniak...to chyba ok? Tylko tej kaszki moze więcej będę robić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jaką wodę dajecie do picia?

Przefiltrowana i przegotowaną kranowe

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogole to moja w wanience to tyle wody sie juz opila ze masakra....
    skubana specjalnie w lapke zbiera i do buzi, jak nie pozwalam to oblizuje mi nadgarstki....spija ze wszystkiego :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wywrócił wózek z Małym jak byliśmy na spacerze.... dalej nie wiem jak to się stało i ciagle siedzi mi to w głowie...myślałam, ze dostałam tam zawału ze strachu.
    Wchodziłam z uliczki na chodnik i krawężnik wydawal się niski, ale było sporo błota i liści... no nie wiem....idziemy, idziemy i nagle fik - wózek przewrócił mi się do przodu i to tak zupełnie! Koła były w gorze.... masakra. Mały nakrył się nogami. Gbybym miała złożona budkę to wyleciałby na chodnik.....😭😭😭 nie mogę przestać o tym myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:29

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boze :(

a ja dzis myslalam o tym czy nie powinnam malej przypinac jak lezy bo co jakby mi sie wozek przewrocil....

ale Maly caly co? Boze nie moge sobie wyobrazic

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a to ile masz wzrostu - bo na zdj nie widac zebys miala nadwage...luuudzie
    160... kurdupel.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir - ja też 160cm :) kurde motywujesz. Muszę przestać wpieprzać śmieci

Fasola - łyżeczką i na gęsto kaszkę. Nie da rady dać mu mniej bo się drze, że chce więcej. Czasem jeszcze dorabiam ;) No i nie da się zrobić rzadszej bo nie smakuje i pluje nią

chcebycmama - ja widziałam kiedyś (baaardzo dawno) jak się wózek przewrócił tak z dzieckiem w środku. To była taka lekka spacerówka. I ja mam trochę schizę na tym punkcie, mam chyba jeden z najcięższych wózków. Najważniejsze, że nic się nie stało. Zdrówka dla Małego. Na pewno najedliście się strachu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, swietne efekty. Zazdroszcze. U mnie tylko na brzuchu sadlo zostalo i rozciagniete miesnie, a nie mam czasu na cwiczenia i moze sił. Bubek powodzenia, czekanie na wyniki to masakra. My jestesmy po wynikach w czd. I niestety maly ma cholestaze. Wynik mu wyszedl nizszy niz jak sama robilam w laboratorium synevo czy jak mu tam ale sa podwyzszone. W czd wyszlo mu 29, norma jest do 10-12. Jest to dla mnie straszny cios, bo jest tylko jeden rodzaj cholestazy ktory moze minac samoistnie do roku, a reszta, to niedosyc ze powiazana z chorobami metabolicznymi lub genetycznymi moze doprowadzic do marskosci watroby, a nawet do smierci. Dziecko normalnie rozwijajace sie moze zamienic w uposledzone, bo organizm zostaje zatruty i dochodzi do zaburzen swiadomosci itd. Przez ostatnie noce modlilam sie i plakalam, ciezko sie pogodzic, ze twoje dziecko znajduje sie w takim niebezpieczenstwie. Na razie jego rozwoj jest prawidlowy, dzis byla fizjoterapeutka i ocenila jego rozwoj motoryczny na 6 miesieczny. Obraca sie na dwie strony i powraca z boku na plecy w obie strony, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy, przy wlasciwym ulozeniu reki, unosi sie juz na rekach, zaczyna lapac stopy rekami a posadzony w siadzie bocznym z podparciem reki potrafi wysiedziec calkiem dluga chwile. Glowe trzyma juz stabilnie, nie ma asymetrii. Oczywiscie nie idzie jak burza, jak Zosia, czy Marcepanek, ale robi to wszystko w czasie srednim, czyli wtedy kiedy trzeba, ale majac jeszcze jakis zapas czasu, kiedy moglby to zrobic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jaką wodę dajecie do picia?
    u nas jest soczek. mały wodą pluje,herbatka takze wiec dostaje soczek.
    i o ile mozecie miec inne zdanie ze sok jest beeee bo ma cukier i inne sratytaty nie zrezygnuje i jestem swiadoma z jego podawania :P
    znalazlam sok polaczony z herbatka ktory ma 3,5g cukru na 100ml a wypija dziennie wlasnie 100ml. czasem kupujemy hipp bio i znalazlam teraz wode z gruszka ma 3g cukru na 100ml ale jeszcze nie probowalismy czy to Fifi tknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:04

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mi się wczoraj wywrócił wózek z Małym jak byliśmy na spacerze.... dalej nie wiem jak to się stało i ciagle siedzi mi to w głowie...myślałam, ze dostałam tam zawału ze strachu.
    Wchodziłam z uliczki na chodnik i krawężnik wydawal się niski, ale było sporo błota i liści... no nie wiem....idziemy, idziemy i nagle fik - wózek przewrócił mi się do przodu i to tak zupełnie! Koła były w gorze.... masakra. Mały nakrył się nogami. Gbybym miała złożona budkę to wyleciałby na chodnik.....😭😭😭 nie mogę przestać o tym myśleć
    cale szczescie ze skonczylo sie na strachu i jestescie calii zdrowi.
    domyslam sie co przezywalas.

takze kochane kolejne dosiwadczenie.. mocno trzymac wozki i uwazac na zdradliwe krawezniki.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Espoir, swietne efekty. Zazdroszcze. U mnie tylko na brzuchu sadlo zostalo i rozciagniete miesnie, a nie mam czasu na cwiczenia i moze sił. Bubek powodzenia, czekanie na wyniki to masakra. My jestesmy po wynikach w czd. I niestety maly ma cholestaze. Wynik mu wyszedl nizszy niz jak sama robilam w laboratorium synevo czy jak mu tam ale sa podwyzszone. W czd wyszlo mu 29, norma jest do 10-12. Jest to dla mnie straszny cios, bo jest tylko jeden rodzaj cholestazy ktory moze minac samoistnie do roku, a reszta, to niedosyc ze powiazana z chorobami metabolicznymi lub genetycznymi moze doprowadzic do marskosci watroby, a nawet do smierci. Dziecko normalnie rozwijajace sie moze zamienic w uposledzone, bo organizm zostaje zatruty i dochodzi do zaburzen swiadomosci itd. Przez ostatnie noce modlilam sie i plakalam, ciezko sie pogodzic, ze twoje dziecko znajduje sie w takim niebezpieczenstwie. Na razie jego rozwoj jest prawidlowy, dzis byla fizjoterapeutka i ocenila jego rozwoj motoryczny na 6 miesieczny. Obraca sie na dwie strony i powraca z boku na plecy w obie strony, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy, przy wlasciwym ulozeniu reki, unosi sie juz na rekach, zaczyna lapac stopy rekami a posadzony w siadzie bocznym z podparciem reki potrafi wysiedziec calkiem dluga chwile. Glowe trzyma juz stabilnie, nie ma asymetrii. Oczywiscie nie idzie jak burza, jak Zosia, czy Marcepanek, ale robi to wszystko w czasie srednim, czyli wtedy kiedy trzeba, ale majac jeszcze jakis zapas czasu, kiedy moglby to zrobic.
    Misia ale jest szansa ze mu to minie? jest nadzieja ze do roku mozecie o tym zapomniec i nie czeka was ten najtrudniejszy scenariusz?

b2ujp2.png

‹‹ 3963 3964 3965 3966 3967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ